Wimmer tilt de Ariel Atom 3 naar 340 pk

Auteur: , 17 Reacties

Ok, het is dan weliswaar geen Atom V8, en hij heeft ook geen 500 pk, maar ik weet zeker dat ook deze Ariel met gemak je wangetjes achter je oren kan drukken.

Bovendien heeft deze Atom een 2 liter grote Honda-vierpitter aan boord, die me qua omvang, gewicht en handling een stuk beter bij de constructie van de Ariel lijkt aan te sluiten. ‘Standaard’ is het blok al getuned tot 300 pk, maar Wimmer doet er nog een schepje bovenop en trekt nu 340 pk en 282 Nm uit het motorblok. Bij een gewicht van 469 kg moet dit aardig vooruit komen.

De vermogenstoename komt voort uit een optimalisatie van de motorsoftware, een redesign van de compressor, een nieuwe brandstofpomp en een Rennkat-sportuitlaatsysteem. De 0 tot 100 gaat in 2,8 seconden, en in slechts 7,1 seconden bereikt de Atom de 200 km/u. Uit het persbericht blijkt overigens niet duidelijk of die 7,1 seconden bij de eerdere 2,8 dienen te worden opgeteld, maar dat lijkt me van wel.

Een prijskaartje heeft de tunert er niet aan gehangen, maar we hebben wel een gallery, inclusief een blije meneer zonder haar (wel zo praktisch in een Atom).17 reacties

“Aeriel Atom and University copyright
There is a story that has been covered by newspapers and is valid. There was a student at Coventry University who for his final year project did a track sportscar. It was a great design and had great potential as an idea. One of the Coventry tutors saw the opportunity and did a terrible deed. He stole the student’s idea and made a company to produce what we know today as the Ariel Atom. Coventry University took him to court but lost the case thus allowing the now ex-tutor to continue with his business.

The student’s idea and original design was in effect identical to the Ariel Atom design we see today. Any tutor from Coventry University is familiar with the story and will talk about it openly. What is also fact, is how such an ingenious design wasn’t handled properly by the University staff, despite being a course with some history and prestige.

On the other hand the University seems to have learned their lesson and are more vigilant and careful with student ideas these days.”

http://coventrycardesigncoursereview.110mb.com/
@primramessar: vooral de laatste alinea doet mij huiveren…zogenaamd uitspreken dat je extra controle gaat houden ‘ergens op’. Noway dat ze dat kunnen waarmaken. En tegelijk iets van ‘volgens mij hebben we schuld’ ?

Hoevaak gebeurt het niet dat een idee door een ander wordt gestolen. Heb ooit een nieuwe formule gevonden in de Statistiek…kreeg staande ovatie van het bestuur van de Hogeschool (HEAO). Geen idee wat er verder mee gebeurt is. Vind het ook niet zo boeiend, want ik wist / weet de verdere toepassing hiervan niet, overzag het geheel niet….kortom, iemand die raad weet met de implementatie van een uitvinding, moet zichzelf duidelijke grenzen stellen in het oppakken ervan; het grenst namelijk snel aan diefstal.
@primramessar: Interessant verhaal, dit wist ik niet. Tsja, beter goed gejat dan slecht zelf bedacht gaat op in bijna elke tak van industrie.
Die ‘wangetjes achter je oren’ heeft alleen betrekking op doorgesherryde fatsidge dikkerds, die door vele lunches en diners het ergens ver geschopt hebben…. :lol:

Geinig karretje.
725pk per ton! lekker hoor :)
Dit zijn toch motorfiets prestaties!
“Uit het persbericht blijkt overigens niet duidelijk of die 7,1 seconden bij de eerdere 2,8 dienen te worden opgeteld, maar dat lijkt me van wel.”

Wat denk je zelf? Het is gewoon 7.1 van 0 naar 200.
Een porsche turbo S doet het al rond de 10sec geloof ik.
@CSL: met een Civic-motortje van 100-200 in 4,3 seconden, droom maar lekker door.
@slappehap: Civic motortje hahaha 1 met 340 pk ja ;) Weinig motoren die zo verfijnd zijn als dat ding. Zonder problemen 9000 toeren en heel fijn werkend i-vtec system.
Goh ! Wat een grote voorruit ! …
rollsroycebsnron
echt een auto die ik nooit zal kopen.
paulpeugot205gti
@yayouri: zeker wel nice :P
de voorruit verpest het geheel wel
weet iemand of die voorruit een optie van ariel is? vind hem zo stukken aantrekkelijker!

nice, ook de kleur
@CSL:Het is ook een motor alleen met 4 wielen maar dat IMO.
Standaard is ie toch wel een stuk mooier hoor…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).