Bugatti Veyron Supersport – megagallery en video

Auteur: , 79 Reacties

De Supersport-variant van de Veyron behoeft natuurlijk geen verdere introductie. 1.200 pk in een ultraduur jasje, speciaal voor de rijkmensen op deze wereld met een serieuze autotik. Recentelijk heeft Bugatti een sloot aan nieuwe foto's vrijgegeven. En ook de eerste videoreviews zijn al op het internets verschenen. Overzichtje dan maar?

Nul-naar-honderd tijden zijn niet meer interessant in deze buitencategorie van hypercars. Nee, dat-ie 300 km/u na 15 seconden accelereren kan aantikken, dát zijn de cijfers die meer tot de verbeelding spreken. En niet te vergeten: het beest uit Molsheim heeft een theoretische top van 434 km/u, maar bij 415 km/u grijpt de begrenzer in. Dit om de banden te sparen.

Dertig exemplaren van deze bruut zullen er (volgens de planning) op de markt komen, en een zéér select groepje zal ooit het privilege krijgen om achter het alcantarastuur van deze Duitse Fransoos te kruipen. Chris Harris is één van de gelukkigen die er mee op pad mocht. Het videoverslag dat hij voor EVO maakte vind je hieronder.

Goed, dan de foto’s. Er zijn verschillende Supersport’s gebruikt voor deze shoot. Die vond trouwens plaats in het zonnige Andalusia, waar het Spaanse landschap een prachtig decor vormt en blablabla. Oké, genoeg gezeverd, tijd voor de Veyron Supersport in detail. Klikse!79 reacties

Gaaf? Ja!
Mooi? Nehh…
Geef mij deze maar:
http://www.caranddriver.com/var/ezflow_site/storage/images/news/car/10q1/2010_koenigsegg_agera-auto_shows/gallery/2010_koenigsegg_agera_photo_42/3294721-1-eng-US/2010_koenigsegg_agera_real_10_cd_gallery.jpg
@agarde: ik doe mee met agarde !
of nee doe mij deze maar
op 00.50! eat that veyron (voor de prijs van jou lichtblokken)

http://www.youtube.com/watch?v=BC9li0zjsrk
gedwongenleaser
@bpc: het is dan maar goed dat smaken verschillen, wat een lelijk ding :).
@gedwongenleaser: over het uiterlijk heb ik niet gesprokken ;-) deze is gewoon goedkoop en snel ja kan niet alles hebben
@robbert–123: http://img.2dehands.be/f/normal/57424827-xenon-r-lichtblok-range-rover.jpg
@bpc: wat zijn lichtblokken?
agarde : Ik vind hem mooier dan de ‘normale’ veyron
martinusgerhardus
’t geweldige van deze auto is, dat het niet slechts een race auto is.. in tegenstelling tot de Zonda F,Koenigsegg CCX of een Saleen S7 blijkt uit elke review dat deze auto ook nog eens een hele hoop comfort biedt.
Superieur op de weg, zonder daar veel persoonlijk comfort voor in te leveren.. wat mij betreft is dit de beste auto die er is.
@martinusgerhardus: en de wegligging ban een olietanker
@bpc: bekijk de rijtest van TopGear/andere tests… Hij plakt wel degelijk goed aan de weg en rijdt relatief soepel voor zijn gewicht. Je kan het natuurlijk niet vergelijken met een Zonda of iets dergelijk, maar om te zeggen dat hij rijdt zoals een olietanker is lichtelijk overdreven.
@xilver: clarkson is gewoon verblind door de veyron , rationeel gezien is hij niet zo goed (emotioneel eigelijk ook niet)waarom komt een gumpert apollo met de helft aantal pk’s zo dicht bij deze , je zegt zelf dat het nog geen zonda is waarom zou je dan deze kiezen, enkel voor de topsnelheid en immers die je dat nooit gebruikt is het om enkel te zeggen bij je vrienden :kijk ik heb de snelste auto ter wereld ( maar enkel vanaf we de 350 gepasseert zijn en er zijn geen bochten …)
@bpc: 90% van de Zonda/Koenigsegg-kopers rijdt ook enkel in een rechte lijn, uit angst om ergens tegenaan te zitten. Kijk maar op youtube, filmpjes van supercars zijn bijna altijd (spijtig genoeg) dragraces omdat de eigenaars niet kunnen rijden, althans niet goed genoeg om hun wagen heel van de baan te halen.

De reden waarom ik de Veyron verkies boven de rest is omdat hij zo verfijnt is. Ok, hij is niet de beste bochtjesnemer die er is (en zeker niet de slechtste) maar ik weet wel welke wagen ik kies om kilometers mee te rijden. Ooit al in een Gumpert gezeten? Ik anders wel en geloof me vrij… het is zeer Spartaans, daar doe je geen 100km mee. Het is de combinatie van prestatie en luxe die de Veyron zo aantrekt. Ook het design van de wagen is vrij uniek en … om in te pikken op je laatste statement, het is vooral om te laten zien dat je geld hebt. Maar… eerlijk… is niet elke superwagen gemaakt om te laten zien dat je geld hebt?
@xilver: nee wel al in ultima ook erg spartaans en als je een vayron kunt betalen kun je ook een aston (of een rolls of iets dergelijks) kopen om te cruizen en een radical laten volgen in een vrachtwagen en genieten ter plaatsen ik vind de bugattie erg overroepen in feiten zou elk merk met geld dit kunnen ontwikkelen alleen zijn de andere slim genoeg om in iets bruikbaars te investeren ,
bugattie maakt verlies op elke verkochten wagen
koeningsegg en pagani niet en die zijn ook bloedsnel sommige in de toekomst sneller ! in een koeningsegg zou ik gerust tot in zuid frankrijk willen rijden
@bpc: Maar ik vind een Koenigsegg dan weer niet om aan te zien. En om eerlijk te zijn… De Agera is nu ook niet bepaald wat je noemt een goedkoop karretje. Knappe prestaties, maar ik vind een Veyron mooier. De gustibus et coloribus non est disputandum… alles blijft dus vrij subjectief.
@xilver: ach ieder zijn ding he ;-) ik vind de veyron net erg leijk , doet me wat dengen aan een grote meikever
img src=”image-http://yossarian.web-log.nl/yossarian/images/2009/05/30/meikever800.jpg
” width=”450″
@bpc:
Omdat een Gumpert de focus legt op maximaal grondeffect. Er is geen enkele andere auto voor op de weg met zoveel grondeffect, vandaar. Juist het feit dat een Veyron SS dat partij kan geven, zelfs in de bochten vrijwel niets tot niet laat liggen t.o.v. het gros van de supercars, is een prestatie van formaat op zich, vanwege de vele extra kilogrammen.
@mezelf:
T.a.v. de Gumpert en grondeffect: behalve de Caparo dan, maar dat is meer een soort F1 auto voor op de weg, met goedkeuring dankzij kromme Engelse wetgeving.
Geef mij maar een dikke X6 M!
@Punk:
je maakt een grapje neem ik aan?
@Punk: ik hoop dat deze niet serieus was :p
@Punk:

ga maar werken en sparen ..
geven/krijgen is voor losers ..
integralechubasco
@Punk: hou jij je maar bij muziekvoorkeur…
@punk

met dat lullige geluidje
rollsroycebsnron
interieur kleurencombinatie wel zwaar mislukt in mijn ogen.
verder een leuke auto hoor
maar zal hem zelf niet kopen
( als dat trouwens ooit voor zal komen )
maar voor dat geld koop je toch liever een twee of drie andere leuke auto’s?
maarja ieder zijn keuze
volgensmij kost een ( normale ) al 1.7 miljoen
duss…
je zou het maar te besteden hebben
martinusgerhardus
@rollsroycebsnron: als je 7K op de KM teller accepteerd kun je een tweedehandsje krijgen vanaf een ton of 8.
rollsroycebsnron
@martinusgerhardus:
als je geld te veel hebt en het kan betalen wil je ( ik in iedergevan ) wel iets nieuws hebben.
en over een miljoen is toch echt TE veel voor een auto vind ik zelf.
okal kan je het betalen
1 miljoen voor 1 auto
maarja
lekker belangrijk ook haha
the-budel-guy
Wat is de banden maat achter hallo zeg die dingen zijn ENORM
Leuk? Je kan je stoel niet eens electrisch verstellen voor 2miljoen? Dat zijn de kleine details die een auto toch net afmaken, niet qua looks, niet qua prestaties maar wel voor het gemak en confort. Of zie ik dit mischien verkeerd?
martinusgerhardus
@Glenn: manueel is sneller en net zo accuraat. Echt comfort stoelen zitten er helaas niet in, maar ik heb ook nog nooit elektrisch verstelbare race-kuipjes gezien.. dus het is eerder logisch dan gek.
Overigens nog 1 ding? Het geluid dat deze auto presteert is matig tot zeer slecht, (uitgaand van het filmpje).
@ Punk: ROFL!!!!
de auto die iedereen stiekem wil
@KaCh1ng: no fucking way! Als ik em zou krjgen ging die de verkoop in, kon ik alles kopen waar ik zin in had dan nog steeds…. ugly, niet leuk om te sturen en in mijn ogen gruwelijk overhyped.
@KaCh1ng:
no freaking way ..
zou er effe in gaan zitten voor de vorm ..
maar geen meter mee rijden ..
De topsnelheid is “slechts” 415km/u want da grijpt de begrenzer in… ff aanpassen. Hij kan harder, maar de klantenauto’s mogen dat niet (ze zeggen ivm banden)
@w0o0dy: dat bandenverhaal schijnt te kloppen idd. Thanks, is aangepast.
@ricardo: banden verhaal klopt niet. Michelin heeft de banden getest tot 450km/h. en aangezien je de tank in no time leeg hebt gereden als je flat out gaat is deze begrenzing in mijn ogen puur marketingtaal. puur om zelf een slag om de arm te houden. en waar kun je op openbare weg al langer dan 1 minuut meer daan 400km/h rijden??? van mij had die begrenzer er gewoon af gemogen. het gebied waar de bugatti in exceleerd is het gebied van 0-300 en alles er tussen in. voor je harder dan 300km/h kunt gaan moet je al weer remmen voor een andere automobilist die gaat inhalen.

dat hij geen electrische stoelverstelling heeft, heeft er alles mee te maken dat anders de stoelen te hoog staan.

de wegligging is echt verrassend te noemen in positieve zin. alleen op banen met veel hoogte verschillen zul je merken dat er toch behoorlijk wat gewicht aan het werk is. op een vlakke baan, zoals de Top Gear baan of Hockenheimring is hij echt bizar snel. Op de Nürnbergring helaas niet. daar krijgen de remmen het te zwaar.

De balans van het chassis is met uitgeschakelde ESP echt heel erg goed. je kunt hem heel erg goed en makkelijk opvangen en meld elke beweging goed. je voelt heel erg goed wat de wagen gaat doen. met ESP aan is hij bullet proof. geen, (nee geen zonda/MC12/enzo/agera/Carrera GT) hypercar heeft deze combinatie van prestaties en comfort te bieden en paart dat ook nog eens aan zulk afwerkingsniveau/materiaalgebruik.
@rider: Op de website van Bugatti zelf staat een melding van de banden, de wagen is wel begrensd tot 415km/u om de banden te beschermen (http://www.bugatti.com/en/super-sport/technology.html)

Verder puike onderbouwing van je redevoering. Een Bugatti weergegeven zoals hij is.
@xilver: puur om geen schadeclaim te krijgen van klanten die het toch voor elkaar hebben gekregen (zouden krijgen) om het rubber kapot te rijden. Nee mijn conclussie is gebasseerd op wat Michelin heeft geroepen. (staat volgens mij ook in een youtube filmpje) tijdens tests hebben ze 30 minuten lang (!) met 450km/h op een simulatie ton (een rond draaiende rol met een gesimuleerde wegdek oppervlak)het rubber gemartert en het gaf geen krimp. het is voor Bugatti om zichzelf te beschermen dat ze de SS versie op 415km/h begrenzen.
Ik dacht dat de combi oranje met zwart alleen voor arabieren was bedoeld. Zie film “Appeltje doet Londen”.
@Rob USA: Het is gewoon een standaard kleur die je kan krijgen bij het bestellen van een SS (World Record Edition heet deze versie zo mooi).
@xilver: alleen de eerste 5 exemplaren hebben deze kleurstelling.
Fantastische wagen, hoop ooit met eentje mee te rijden :)
Wat mij wel opvalt, zijn de Audi TT – spiegels, best wel “cheap” :D
@jelle46: nou ja cheap! deze zijn van carbon en lijken alleen op die van Audi.
In 15 seconden naar de 300 is snel als je nagaat dat de gemiddelde gezinsauto er ook zo lang over doet… maar dan naar de 100. Zelf vind ik de achterkant heel vet afgewerkt.
Alleen hoe moeten ze die motor koelen?
@The360box: door middel van rijwind en gigantische radiadiatoren, er zitten trouwens (als ik me niet vergis) in totaal 10 radiatoren in deze bugatti maar natuurlijk niet alleen voor motorkoeling ook voor olie- en versnellingbak koeler etc)..
@The360box: en het blok heeft geen motorafdekking. dus stralingswarmte kan zo al weg. de rest wordt idd door 10 radiatoren verzorgd.
Nu vind ik dat naakte blauwkleurige carbon zwaar tegenvallen in daglicht. Vertrouw nooit meer foto’s in clair-obscur. :? Ik dacht overigens dat de blauwe Super Sport over dubbele vijfspaaks velgen had, blijkt dat ze de andere spaken donker hebben geverfd. :?
niet mijn kleurstelling dat zwart en oranje. maar blijft een zeer bijzondere vw.
Dit is gewoon de King of the Road klaar. Dit is gewoon DE auto die je moet hebben als je de snelste wagen wilt hebben zonder je rug te breken of gekke priveles moet hebben om het vermogen aan te kunnen:)
Eat this: Hennessey Venom GT, 1,220 kilo en 1200 pk!
http://www.venomgt.com/
http://www.autoblog.nl/archive/2010/06/14/officieel-hennessey-venom-gt-2011
Performance
http://www.venomgt.com/the-venom-gt/specifications/
0 – 60 mph 2.5 sec.
1/4 Mile 9.9 sec. @ 162 mph (Super Sport = 9.7 sec.)
0 – 200 mph 15.9 sec.
Top Speed 267 mph (SS = 267.856 mph record, 258 mph limited )
img src=”http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2010/11/leadhennessey-venom-gt-cnc.jpg” width=”450″ />
Mooie foto’s bij cars and coffee.
http://www.autoblog.com/2010/11/06/hennessey-venom-gt-makes-u-s-debut-at-cars-and-coffee/
@T16:
Totdat de cijfers onafhankelijk worden geferivieerd en 2WD + giga drukvulling (aan/uit principe) garant staan voor veel rook en weinig snelheid.
Het wil niet lukken met de Venom afbeelding maar hier staat de gallery: http://www.venomgt.com/gallery/production-venom-gt-01/
Hennessey Venom GT bij cars and coffee.
http://www.techmagdaily.com/wp-content/uploads/images/Hennessey_Venom_GT_finally_debuts.jpg
@T16: ga toch heen met je go-kart!
Brute techniek, maar mooi vind ik em zeker niet…
Ik vind die vleugel gewoon geiiiiiiiiil als hij is uitgeklapt :D

Ik koop hem zeker als hij een oldtimer wordt… (A)
In dat blauw ziet ie er goed uit..Toch zeker een stuk beter dan die met die oranje accenten…
http://www.autoblog.nl/gallery/Bugatti/Veyron_SuperSport_blauw/Bugatti_Veyron_SuperSport_blauw_05.jpg
Hallleeeelluuuujaaaah! Super Sport artikeltje op AB! Maakt me altijd blij :D *save pictures*

Eventjes serieus: blijft gwn de ultieme topwagen die er rondrijdt. Alle ultieme sportwagens zijn zonder compromis gemaakt. Helemaal uitgestript, vol met spoilers en wat je ook maar wil, kan je niet effe een broodje bij de bakker gaan halen. De Veyron kan dit wel.
Tja, logisch! Als ik 100 miljoen heb dan koop ik ook wel zo’n auto van 2 miljoen. Ter vergelijking: Je hebt 100.000 Euro en je besluit een auto te kopen van 2.000 Euro. Wooooh!!!!
even googlen welke bank in de buurt een paar miljoen heeft liggen, en gaat dan zien of de blauwe versie nergens te koop staat of simpelweg wie de eigenaar is en breng ik wel even een bezoekje :P
Als ik deze hoeveelheden geld zou hebben te besteden zou ik gaan voor iets wat meer spectaculair is, meer geluid + belevenis. Niet dat ik de belevenis zelf heb meegemaakt maar zo aan filmpjes te zien.
Begin je een beetje gek te worden van al dat sneeuw nou ga dan snel naar http://www.mooisteauto.com

Gr,Elena
Tjsah ik vind dit nou dus echt een kunstwerk. Smaken kunnen verschillen, ik vind hem zelf als geheel niet zo mooi, maar ik heb er diep respect voor en in de losse details vind ik hem prachtig. En technisch gezien is het ook een gigantische prestatie, wat je verder ook van de auto vindt, daar kun je niet omheen.

Maar doe mij maar een Ariel, en het resterende bedrag op de bankrekening (op de Kaaiman Eilanden).
Het ultieme, het einde, het alleraller beste!
@JPM: Je haalt me de woorden uit de mond :).
Deze kleurstelling vind ik het allermooist, wat een beauty.

http://www.bugatti.com/en/super-sport/360/dark-blue-tinted-carbon-white-silver.html


Nog een leuke video!
http://www.youtube.com/watch?v=H2usgNP8vEY

Nog een leuke video (hopen dat het deze keer wel lukt :) )
het is simpel: als geld geen rol speelt, is er geen alternatief oor deze überauto. Comfort, afwerking en überprestaties. kwijijijijijijijijijijijijlllllllll
Als je die documentaire zag hoe de ‘normale’ veyron in elkaar is gezet, dan denk ik dat je deze toch wel even wat liever hebt dan een Gumpert of andere stuiterwagen. En iedereen kan voor 10.000 euro een turbo in zijn auto zetten ter grootte van een Hoorn blaasinstrument. Maar dan..
@rstyled: maar niet iedereen kan een chassis bouwen die dat aankan en nog goed op de weg licht en zonder die hoorn blaasinstrumenten was de veyron ook niks
@bpc: en niet iedereen heeft de competentie om goed te kunnen spellen….
@xilver: en niet iedereen kann even goed miereneuken
ik heb al vaker gezegd dat ik op een autoblog en niet op een taalblog zit , het intresseert mij hier niet echt hoe ik tip zolang ik verstaanbaar ben is het allang ok , als ik wil nadenken ga ik wel sudoku’s maken of iets dergelijks
in vond het filmpje niet veel voorstellen
en ik vind die velgen van de blauwe ss
lijken net velgen van een renault of citroën
http://www.auto55.be/nieuws/15187-facelift-je-voor-citro-n-c5
nu vraag ik me toch af, wie hier heeft er ooit al eens mee gereden? Want ik bedoel hoe kan je in fucking vredes naam weten hoe die rijd of hoe die voelt op basis van wat videos? De manier waarop ik met een auto rijd en hoe ik dat ervaar is toch compleet anders dan bv. men broer of beste vriend?

Iedere zijn mening over deze auto maar ik vind hem bloedmooi en nouja, 2 miljoen is nou ook weeral niet zoveel.
Mooi is hij niet, maar dit is een van die zeldzame gevallen waarbij het niet heel veel uitmaakt dat hij niet zo mooi is… Want 16 cilinders, 4 turbo’s, enz enz enz (wie kent het niet) is echt absurd… Ik hoop ooit eens in zo’n bakbeest te mogen rijden!
bruut! andere woorden heb ik er niet voor.
maar dan nog vind ik het geen supermooie auto. qua vormgeving vind ik de saleen stukken beter. dit is meer iets voor sportieve rijke mensen:P die toch ook een stukje comfort willen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).