Het hogere doel van de lasergun

Auteur: , 21 Reacties

Struikrovers pur sang, je kent ze wel. Van die stiekemerds die zich met een lasergun in de hand verstoppen achter een lantaarnpaal, wat meestal prima lukt vanwege het ielige postuur. Doel is om zo snel mogelijk aan de bonnenquota te komen. Die quotas gaan verdwijnen, aldus minister Opstelten, maar ik blijf nog wat achterdochtig. Toch is het ondanks alles mooi om nu te zien dat de lasergun een veel hoger doel dient. Onze Lieve Heer heeft ons de lasergun geschonken om de mensheid te beschermen in een tijd van terreurdreiging. We hebben de lasergun al die tijd gewoon misbruikt om hardrijders te vangen.

Onderzoekers van de Amerikaanse Naval Postgraduate School en de University of California, hebben ontdekt dat wanneer je de lasergun een beetje tweakt, je deze ook kunt gebruiken om zelfmoordterroristen te detecteren in een grote mensenmassa. Kijk, daar is de lasergun dus voor bedoeld!

De onderzoekers ontdekten dat je de lasergun op een zodanige frequentie kunt afstellen dat deze de patronen van bedrading kan herkennen die veel gebruikt worden in de bomvesten van zelfmoordterroristen. Het onderzoek staat nog in de kinderschoenen, maar uit testen is gebleken dat de gemodificeerde laserguns in 85 procent van de gevallen een proefpersoon met replica bomvest kon detecteren op een afstand van 10 meter. Er is nog wel behoorlijk wat onderzoek nodig, want er wordt ook nog heel vaak vals alarm geslagen, maar men is op de goede weg. (bron: newscientist)

UPDATE: Bezoeker NesQ wijst ons er op dat de radarguns die men in de VS gebruikt, niet moeten worden verward met de laserguns die wij in Europa kennen. Anders dan hierboven vermeld, gaat het dus om aangepaste radarguns.21 reacties

Het gaat hier niet om laser, maar radar (10Ghz). In Amerika zijn er radar guns in de vorm van laserguns in gebruik, vandaar de verwarring. ;-)
Ok, volgende week een nieuwe bom, next.
hahahaha doen ze ook eens wat nuttigs :D
Totdat er een draadloze bom komt….
zozo, 10 meter maar liefst, geloof dat de “blast radius” van een gemiddelde bom een stuk groter is, maar ach, ze moeten het onderzoeksgeld érgens in steken.
@fant: :lol:
de US army kan je nu ook al met een magnetronstraal van 1km van binnen koken dus dan moet een pimped out radarding ook wel snel te fixen zijn
Mag ik ff ? Mag het ? Ja ? Ké….gaattie dan hae…

Als WIJ als suffe burger in staat zijn om een anti-detectie-detectie-apparaat uit te vinden…hoe zit het dan met de mensen die nucleaire bommetjes kunnen bouwen voor zelfmoordterroristen ? Well…eeehm…nee, dat zouden ze niet kunnen ontwijken. Ome Agent is daarvoor véél te ontwikkeld….. ;-)
Ik heb een chinees, en die doet het voor de helft.
Lantaarnpaal :x
@Ramon:
Lantaarnpaal moet natuurlijk zijn lichtmast, maar dat weet Dennis ook wel. Ja toch Dennis?
Lantaarnpalen worden sinds de introductie van de elektrische straatverlichting lichtmast genoemd.
’t Is wat met die snelheidsmetingen, hoe dan ook gedaan! Sinds 2002 rijd ik 7 keer per maand naar Zwitserland. Dat zijn in totaal méér dan 1.000.000 km zakelijk en privé bij elkaar opgeteld. Tot en met afgelopen zondag nooit een boete gekregen. Maar afgelopen maandag om 00.05 uur, 2 km voor de plaats van bestemming: FLITS!!!! En 500 meter verderop: Halt! Politie! 3 km te snel gereden! 40 Schweitzer Franken (€ 30.64) Op zo’n moment kun je ze echt vervloeken. Stelletje Zwitserse………… :x
@9000cse:
Is het niet verstandiger/rendabeler om het vliegtuig te pakken?
@jack_abarth: als hij in een vrachtwagen rijd niet, en ik gok zo dat dat het geval is.
@Sheep:
Ik rijd er altijd heen met nogal kostbaar spul met een gewicht variërend van 200 tot 400 kg.
Loop je rond met je sennheiser met 3 meter kabel wordt je aangezien voor terrorist.
@towi:
gezien het geluidsniveau bij veel van die dingen is dat zeker terecht..
Gelukkig was er geen bonnen qouta volgens de politie.
Alleen geven ze het nu wel ineens dat ze het hadden.
Oplichters
QuotA ís al meervoud jongens…
haha, centjes centjes, centjes hier centjes daar, centjes centjes
Die gasten moet doodgeknuppeld worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).