Italiaanse politie krijgt nieuwe Giulietta’s

Auteur: , 43 Reacties

We kunnen zo onderhand wel een roman volschrijven over welk politiekorps welke nieuwe auto krijgt. In Nederland krijgen we VW's, de Britten krijgen BMW's, de Duitsers doen het onder andere met Insignia's. De Italiaanse politie blijft trouw aan producten van eigen bodem, en ruilt zijn huidige Alfa's in voor nieuwe Giulietta-exemplaren.

Wat voor auto je rijdt hangt uiteraard af van hoe hoog je je in de pikorde begeeft. Zo rijdt de Carabinieri momenteel voornamelijk in Alfa 159’s, en wanneer ze een nieuwe Giulietta krijgen toegewezen zou het me weinig verbazen als dit het sterkste model is; de TBI 1750 met 235 pk. (hoewel ze met een Subaru Legacy ook prima raad weten).

Het Italiaanse Automobili10 kwam al met de bovenstaande schets op de proppen, die gescand lijken te zijn uit een tijdschrift. Tot dusver leek dit het enige ‘bewijs’ te zijn voor de nieuwe Giulietta’s. Totdat er hier een echte foto op het internet verscheen:

Alfa Giulietta Carabinieri

Hij is afkomstig uit het krantje voor de dienders van het keurkorps, Il Carabiniere geheten. Het lijkt er dus op dat de Giulietta’s voor hen een feit zijn. Of dit voor de reguliere politie ook het geval is, is nog even afwachten.

Met dank aan trigger565 voor de tip!

Giulietta Polizia schets43 reacties

De Giulietta is ook een prachtige wagen.
Kan me nauwelijks een lelijke versie voorstellen…
Prachtige wagens! en met de 235pk versie kan je lol al helemaal niet op. waarom hebben wij dit nou weer niet?
@lambo4all: Omdat ze in Nederland al moeite hebben met 90PK?
@lambo4all: als je 1 wil bestel hem dan in italia is toch van europese uni : geen invoerkosten , gewoon iets meer moeite doen
integralechubasco
wij hebben volkswagen… saaai…
kmoet nog 8 weken wachten op Alfa, zijn erg lange wachtlijsten
integralechubasco
@laurens324:
bij mij in de straat zijn er al 2 geleverd…
@integralechubasco: kheb mijne twee weken geleden besteld
integralechubasco
@laurens324:
ik hoop antraciet grijs en 18 inch lichtmetaal? mooie kleur vind ik dat…
@integralechubasco: nee wit met 18inch spaakwielen en roderemzadels ziet er echt gelikt uit
integralechubasco
@laurens324:
mooi hoor, wel foto’s laten zien als ie er is…
@laurens324: ik krijg mijn 1.4 120pk in rood mettalic met sport pack 17” op 3 januari! Nog 33 dagen! :)
Stuk beter dan die verschrikkelijk saaie Volkswagens die wij hier hebben. Bij mij in de stad rijden ze met Tourans die echt een zielige indruk maken. Je ziet de agenten ook altijd zo depri kijken wat waarschijnlijk met hun auto te maken heeft. Ze willen gezag uitstralen maar kunnen dat niet door het familie autootje waar ze in rijden. Doe dan maar een stoere Alfa met 235 PK.
@ferry832: er zijn hier toch erg vaak topics geweest over de hoeveelheid schade die de politie rijdt, meer PKs lijkt me niet te helpen dat terug te dringen.
Kunnen wij hier ook niet wat politieauto’s van eigen bodem krijgen? En dan bedoel ik geen NedCar (hoewel politie-Outlanders wel interessant zouden zijn). Heeft de politie tenminste wat meer aanzien i.p.v. nu in die dooie Tourans en Zafiras.
@Repsac2712: mmm op een donkervoort past geen zwaailamp en in de spyker kunnen ze hun flitsverlichting niet wegsteken
Ziet erg wel erg gelikt uit, ben benieuwd hoe die is onderhoud.
Niet alfa’s sterkste punt.
@Arnold: Gebaseerd op? Zolang is ie nog niet op de markt.
integralechubasco
@Arnold:
Je plaat blijft hangen…
een politie-Alfa in Tornado Blue. Schit-te-rend! Niks meer aan veranderen. (thumbs up)
Het is trouwens een zeer mooie uitvoering met dat blauw en het witte dak. Misschien een idee voor de Alfa importeur.
Beetje krap achterin, ze kunnen beter Delta’s nemen.
@frarissimo: Ja, want dan zit de crimineel comfortabel, goed plan!
Wat is het toch een dikke bak.. sinds die dag in Zandvoort dat ik er op aan en in mocht zitten.. en hij als pacecar werd ingezet ben ik om. Echt mooi! Zou erg graag een keer in een Giulietta TBI 1750 met 235 pk willen rijden. Een MiTo 1.4 Turbo heb ik al eens meegehad. Met het DNA op Sport.. dat rijd al meesterlijk…
Die auto is al een feest om te zien,
en aangehouden worden door de carabinieri is ook meestal lachen geblazen….

Ik verheug me al op de volgende “reprimande” :)
Jah, natuurlijk krijgen ze ‘nieuwe’.

Wat anders, “gebruikte” of “tweede hands”!!!???

Denk het niet, het blijven ijdele Italianen!!!
Mooi! Ik heb iets met italiaanse politieauto’s. Heeft vast iets te maken met die keer in Milaan dat er twee politie Alfa 75’s met sirene aan driftend door de bocht kwamen. Als je ergens politieagent moet zijn, doe dan maar Italie ;-)
prachtige auto natuurlijk en ik heb niks tegen alfa ofso maar moet dit toch mededelen. ik heb een engelse test gezien waarin hij word vergeleken met de golf 6 en waaruit blijkt dat bijna bij elke motorisiring de cijfers niet kloppen, zowel het verbruik als de topsnelheid als de acceleratiecijfers niet. ik vind het niet zo boeiend maar volgens de presentator van dat programma ging het vooral om beter dan de golf 6 op papier voor de dag te komen. ik kan de test helaas niet terug vinden anders had ik hem met jullie gedeeld maar ik zal blijven zoeken.
@jeanclaude: Waarschijnlijk autocar.co.uk en nog waarschijnlijker hebben ze de 1.4 Multiair getest die nogal tegen valt in deze vrij zware auto (100 kg zwaarder dan de Golf). Neem je toch lekker de 1.8?
Ik vind dat “bollige” van de Guillietta niet mooi. Aggressieve styling is mooier, zoals de 159.
tuurlijk nooit zo goed/fraai/stoer als de Crown Victoria ..

maar een leuk brikkie indeed ..
Ziet er heel mooi uit in Carabinieri uitvoering. Van de zomer nog verschillende Alfa’s in Carabinieri en Polizia kledij gezien. Dat ziet er dan toch wel heel gaaf uit.
Giulietta is sowieso vet.
maar toen ik in Italie was reden er ook geen verkeerde 159’s.
En in Nederland rijden ze rond in een uiterst saaie VW Golf of Touran.
Daarom kijken die blauwe nichten zo gelukkig….als ze in hun VW-tje rond mogen toeren.
Een echte autoblog auto aan de reacties te zien hierboven! Erg stijlvol in ieder geval.
De Italiaanse Carabinieri is het best uitziend politie korps ter wereld. De uniformen zijn nog imposant en nog als echte politie-uniformen uit ziend. En hun wagens -zeker de Alfa Romeo 159- zijn de mooiste politie wagens ter wereld.
Dat hele Italiƫ is zo gek als een deur, maar het is leuk om de verrichtingen te volgen. Ze hebben af en toe leuke principes. :D
Het is gewoon een mooie wagen. Simpel… En Italianen zijn nu eenmaal chauvinisten… was te verwachten dat ze terug bij Alfa gingen aankloppen….
Zijn er nog plaatjes van die Subaru Legacy in Italiaans maatkostuum ?
Goede keus, is echt een prachtige wagen.
Publieke aankopen (politie, defensie, brandweer, weg- en waterbouw projecten etc.) dienen in Europa altijd als Europese publieke aanbesteding plaats te vinden. In Italie leidt dat veelal toch tot een Italiaans product. Rara, appelstroop !
Goeie zaak natuurlijk voor de Italiaanse auto industrie en ook nog eens een goeie keuze natuurlijk, zo’n Guilia. Maar in Nederland zijn we altijd net wat Roomser dan de Paus en kopen we al onze spulletjes braaf in volgens de Europese regeltjes…
@Ramshoek: waar moet de wout hier in gaan rijden dan: donkervoort of spyker, vet natuurlijk, maar niet echt betaalbaar. Of Burton, maar daarin kan je niemand serieus nemen :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).