SGP zieltjeswinnen DeLuxe®: 135 km per uur kan ook!

Auteur: , 73 Reacties

De SGP heeft goed opgelet. Lukt het niet met kuisheid en middeleeuwse principes, dan kunnen we altijd nog de maximumsnelheid verhogen om stemmen te winnen. Want let's face it, met een kabinet dat zo wankel is als de motoren van een Mazda RX-8 (autoblog nerdhumor alert) is het niet ondenkbaar dat we binnen nu en een jaartje weer eens langs de stembus moeten. De SGP neemt alvast een voorschot en verhoogt het hoogste bod voor de maximumsnelheid met een wereldschokkende 5 kilometer per uur!

De uitspraak komt van Elbert Dijkgraaf die dat afgelopen nacht zei tijdens het debat over de begroting Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer. Hij sprak tevens zijn steun uit voor de plannen van de PVV en VVD om de maximumsnelheden te verhogen. Uiteraard kan dit allemaal alleen op trajecten waar dat veilig is en als het milieu er maar niet onder lijdt, bladieblablabla, maar u begrijpt: vanaf nu stemt u SGP. Of beter nog: stem op een Poolse partij!

Bron: ANP73 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Honderdveertig! Hoor ik daar honderveertig? Wie biedt er honderveertig? Eenmaal… andermaal..
@sir_smokalot: zeg dat wel ja :D

OT: slaat nergens op waarom beginnen ze dan niet direct met 140 135 vind ik zo’n rare snelheid..
Als die vissetekenbakken eens beginnen met 120 rijden op de Veluwe?
Ik ben tegen! Ik vind een verlaging naar 80 km per uur veel beter.
@De fiets:

Jij moet een levenslange openbare rijverbod krijgen.
@majinstar: En jij een cursus Nederlands.
@Gideon:

Je kan toch lezen wat ik schrijf. Of is dit geen Nederlands ?
@majinstar: Het is Nederlands, maar de spelling is niet helemaal correct. Het moet namelijk “een levenslang openbaar rijverbod” zijn.
@Gideon:
Ga een hobby zoeken man…. WTF maakt t uit of er ‘levenslange openbare’ of ‘levenslang openbaar’ staat!!
@RobinM: Taalnazis’s FTW!

:-D
@RobinM: het is een groot verschil. Indien juist gespeld dan maakt dat indruk op mij. Nu niet want het ziet er uit of het geschreven is door een puber met een etterende puistenkop.
@De fiets: Helemaal mee eens! Zou eens tijd worden dat mensen weer eens normaal leren schrijven, zou voor een hoop minder misverstanden zorgen en daarnaast kom je zelf ook een stuk beter en overtuigender uit de hoek met een stukje correcte spelling.
@RobinM: eens
@Gideon: zou jij niet beter posten op wikipedia? in plaats van hier te komen ouwehoeren..

oja, verbeter me aub niet :’)
Ik snap dat gedoe van die maximumsnelheid maar niet. Ze willen ambtenaren eruit gooien om te besparen maar de politiek zeikt ook over die maximumsnelheid, iets waar niet de prioriteit ligt lijkt mij.. En dan zal het het ook nog eens tonnen gaan kosten om alle verkeersborden te veranderen, die dingen zijn niet goedkoop. Als je het dan over nutteloze uitgaven hebt..
Ga toch weg…gewoon lekker 130+ van maken. Kunnen we tenminsten echte ens door ipv dat er steeds van die stumpers met die matrixborden zitten te kutten.

Dan weer 70 of 50..terwijl de weg gewoon leeg is. Soort van “beter voor de doorstroming”. Helemaal leuk nu die matrixborden de maximale snelheid aangeven ipv advies… kun je echt je lol op.
(de fiets)

gewoon 150
met 80 kunnen we beter de fiets gaan nemen zoals jij al voorsteld
Ik bied 160 op GPS!
Cool zeg om een fatsoenlijke partij op (nota bene) een auto site te gaan zitten afzeiken. Kennelijk is het nooit goed. Wel makkelijk scoren. Whow!
@Peter:

Een fatsoenlijke partij? I lol’d!
@Peter: Wat is er fatsoenlijk aan deze partij?
@YouRockMyWorld:

De SGP staat tenminste nog ergens voor.
@boer: Dat is jouw mening, niet de mijne. Maar dat houd dan meteen in dat het een fatsoenlijke partij is? Omdat ze ‘ergens’ voor staan?
@YouRockMyWorld: De SGP heeft eigen opvattingen en daar kun je het niet mee eens zijn. Maar we komen in Nederland een beetje terecht in een situatie dat we alleen respect voor andere opvattingen moeten hebben als coole BN-ers dit vinden of wanneer dit je eigen opvattingen zijn. Ik vind dit stigmatiserende stukje van CasperH walgelijk. Zo als ‘boer’ zegt, ze staan ergens voor. Ik heb meer respect voor iemand die ergens voor staat dan voor iemand die ‘mensen-die-ergens-voor-staan’ belachelijk maken.
@Peter: voor droog autonieuws kan je op talloze andere sites terecht, hier geven de schrijvers hun mening. Ik ben van mening dat de SGP er een aantal middeleeuwse principes op na houdt, jij mag een andere mening hebben.
@CasperH:

Je doet of het hebben van oude (middeleeuwse) principes per definitie al niet goed is. Vanaf welk jaar kunnen principes volgens jou dan wel door de beugel?
@boer: ja joh, ik ben tegen principes. Ze worden geromantiseerd. Overschat ook.

Als je het niet wil begrijpen, dan zal je het niet begrijpen. Fijne dag verder!
Dit is gewoon een verkapte belasting inning. Als alle auto’s 130 gaan rijden word er veel meer brandstof verbruikt. En raad eens wie daar blij van word
@NickelB: Niet mij tape…
@NickelB

Ik wil best meer betalen om harder door te kunnen rijden ;-)
nou, zo kunnen we nog wel even door… De lappen asfalt zijn volgens mij nog steeds grotendeels op ~160 ontworpen. Boven de 160km/u wordt ‘onze snelweg’ pas onveilig(er).

Gewoon met variabele snelheden werken op drukke (knoop)punten en er is niks aan het handje. Lekker doorjakkeren :) Bij meer CO2 gewoon meer bomen planten.

Wil men een beter milieu dan zou er om te beginnen flink meer geld naar natuurbeheer moeten… Als milieudefentie daar eens wat aan zou doen, helpen ze de NL natuur misschien echt. Maar dat ligt natuurlijk niet lekker in de media.
@Alwood:
Dat is volgens mij ook grote onzin want op de Utrechtsebaan hebben we dagelijks de variabele snelheid. Wat ik merk is dat niemand oplet en gewoon structureel 80 blijft rijden terwijl de dynamische snelheid op de matrixborden gewoon 100 aangeeft.

Misschien dat jij wel oplet maar 80% van de wegmisbruikers rijden op de automatische piloot naar huis…
@Henk: Dat moet haast wel met de tijd te verhelpen zijn toch? Groot deel van de mensen dat nu een rijbewijs heeft kent het fenomeen variabele snelheid niet/slecht. Een reclamecampagne zou nuttig kunnen zijn.

Verder denk ik dat navi-slavi’s hier ook ook veel kwaad doen. Volgens mij rijdt een groot deel van de automobilisten tegenwoordig op de snelheid die de TomTom aangeeft, al dan niet met updates. Valt op de A2 bij Den Bosch ook heel erg op. Men blijft dan gewoon 100km/u rijden omdat de navigatie de ‘doorgaande’ baan niet los ziet van de baan voor lokaal verkeer.
Al zou de SGP de maximum snelheden ophogen naar 200 km/h zou ik nog neits op ze stemmen.
En die 5 km maakt het verschil hoedan ook niet.
Laat eerst die 130 km/h er maar doorheen komen, daarna kijken we wel verder.

De ene boomknuffelaar valt tenslotte over de andere hippie om te vertellen dat we allemaal naar de verdoemenis gaan als we de snelheid verhogen.
@Arnold:

Het zegt wel iets over jou als jij je stem wil weggeven aan een partij op één enkel partijpunt, maar dat is mijn mening.
@Gideon: En jij een cursus punniken, wedden dat je dat niet kunt?:P
@cbr600rr: Ik probeer het ook niet, dat is het verschil.
gewoon 180 en een min van 120 alles wat zachter rijd wordt met een laser van de weg geschoten en van vrachtwagens de begrenzer er af lekker hoor
Het lijkt mij veel belangrijker dat men die matrixborden uit laat als er niks aan de hand is. Als er een ongeluk gebeurd is is het logisch om ze aan te zetten, maar ga ze niet op 70 zetten als het iets drukker word. Dit maakt veel meer verschil dan het verhogen van de maximumsnelheid…
wat een fluawekul allemaal, ik zeg 160, dan zijn we er voor jaren vanaf :D
Even off-topic, maar ik zie bij veel blogposts discussies ontstaan naar aanleiding van een sarcastisch bedoelde reactie. Dit soort reacties kan ik alleen maar aanmoedigen, maar helaas ziet niet iedereen het sarcasme. Kijk dus voordat je reageert even of de reactie misschien sarcastisch bedoeld kan zijn.
de RX8 heeft een rotatie motor.. RX7 had wel een wankelmotor..jammer hoor:p
@RND: Mazda noemt het een rotatiemotor. Het is gewoon een wankelmotor.
@RND:

OMFG, barbaar…
@RND: oke, dan mag jij mij het verschil even uitleggen
Ik zeg Snelheids beperkingen ala duitsland.
Hahaha, Hulde, Helden!
Zo, gaat lekker zo! Over een paar jaar staat het op 200 :)

(en ik schaam me dat ik het autoblog nerdhumor grapje snapte :( Was een aantal maanden geleden niet zo geweest)
Was de SGP samen met de CU niet de partij die het belastingvoordeel voor auto’s ouder dan 25 jaar torpedeerde?
@Ben van Eck: Ik vind dat oude auto’s veel meer belasting moeten betalen want die dingen stinken en maken herrie. Nog veel beter zou verplicht slopen zijn. Eigenlijk vind ik verplicht slopen voor iedere auto met meer dan één uitlaat wel een goed idee.
@De fiets: Dan is volgens jou dit geen probleem :)
http://image.motortrend.com/f/9469075+w750/112_0611_13z+2006_bugatti_veyron+exhaust_tips.jpg
@reinier73:

een veywon heeft drie uitlaten. mag dus niet van fiets.
@reinier73: jij begrijpt het!
@reinier73: haha, lekker de fiets pesten +1 :P
@De fiets: Beter een maximale band breedte van 205. Breed zat. Breder is alleen nodig als je harder dan 200 wilt rijden dus totaal onzinnig.
@De fiets: Als je vind dat (oude) auto’s herrie maken, wat doe je dan op AUTOblog??
En het aantal uitlaten hoeft nix te maken te hebben met ‘zuinig’ of ‘stil’. Als je handig bent met spruitstukken maken van je voor een V16 nog een ’16-naar-1′ pijp maken :P
@De fiets:

Ik vind eigenlijk dat de alles moeten verbieden op het moment dat we er plezier van hebben. Schandalig is het!
dan zal het vroeg of laat wel 140 worden hoor

LANG LEVE SGP
Natuurlijk kan 135 best! Of je leeft of sterft hangt immers puur en alleen af van God’s bui.
Ik vrees dat deze hele discussie in een enorm compromis gaat uitmonden. Dat wordt dus uiteindelijk 106,5 km/u in de spits en 121,8 km/u ’s nachts.
“die dat afgelopen nacht zei” er wordt flink doorgewerkt in Den Haag of de beste man was al aan het dromen.
Wordt de tweede kamers straks een soort veilinghuis, alleen dan welke partij met de hoogste maximum snelheid aan komt?
Rij nu al 150 km/h. En dat bevalt prima! Ik heb het 1 keer geprobeerd om met overige klootjesvolk ‘mee te rijden’ maar in wat voor ellende je dan terecht komt! Kan er niet tegen!
Haha;lekker hoor SGP.
Ik ga SGP stemmen.
Beetje kinderachtig van Autoblog om te gaan vitten op SGP… Het is wel de bedoeling aanleiding te geven voor serieuze discussies en niet af te geven op iets politieks
Ja hoor, het is weer zover. De SGP belachelijk maken durft/kan men wel, maar tegen ‘minderheden’ als moslims durven jullie niet. Nee, want dan worden ze zogenaamd gediscrimineerd. Echt triest dit… Ik sta ook niet overal achter wat SGP vindt, maar ik respecteer ze wel.
Ik ben wel voor een bidding war… En uiteindelijk een partij die met de coupe-de-grace komt: Freihe Fahrt in NL!

Helaas is de kans op een compromis van 121,8 km/u groter…
Laat ze er nou eerst eens voor zorgen dat we 120 kunnen rijden, dan praten we daarna verder
met een kabinet dat zo wankel is als de motoren van een Mazda RX-8,hahaah ik ga stuk hier =P
@bmwfan
Dat komt omdat de SGP groepen als vrouwen, homoseksuelen, en ongelovigen de grond in boort onder het mom van “godsdienstvrijheid”. Men durft zelfs discriminerende standpunten in hun eigen partijprogramma op te nemen, wat met droge ogen door buitenstaanders wordt geaccepteerd als “godsdienstvrijheid”. Moslims krijgen geloof ik al genoeg op hun dak van de kant van Wilders & z’n vriendjes, al dan niet ten onrechte. Ik heb juist de indruk dat de islam momenteel aanzienlijk veel meer op zijn dak krijgt dan deze homofobe, misogyne partij. Ik vind het erg triest dat deze partij op deze manier nog zieltjes probeert te winnen.

Wellicht zet de Staatkundig Geëmancipeerde Partij onder dit voorstel in kleine lettertjes dat 135 km/u alléén mag als er een vrome, godsvrezende man achter het stuur zit…
jeee 130 is door
@Appeltje: Amen to that!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).