Opel vorige maand eventjes de grootste in Nederland

Auteur: , 44 Reacties

Vorige maand zijn er fors meer auto's verkocht dan in november 2009. Totaal vonden 37.750 auto's een eigenaar en dat zijn er 10.243 meer dan in november vorig jaar. Vooral Opel deed erg goede zaken en pakte in november met kop en schouders de leiding.

Opel verkocht vorige maand totaal 4.063 auto’s en versloeg daarmee de onbetwiste marktleider Volkswagen.

De eerste elf maanden van dit jaar zijn er inmiddels zo’n 472 duizend nieuwe auto’s verkocht. Dat is bijna een kwart meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In december worden traditioneel weinig auto’s op naam gezet, maar een eindstand van 480 duizend nieuwe auto’s gaan we vrijwel zeker halen.

Marktleider Volkswagen heeft dit jaar tot en met november al 48.516 duizend nieuwe auto’s verkocht. Aartsrivaal Toyota komt niet verder dan 40.398 stuks. Opel staat na Peugeot en Ford tot nu toe op een vijfde plek.

Top-5 autoverkopen in november

  • Opel: 4.063 auto’s
  • Volkswagen: 3.736 auto’s
  • Peugeot: 3.109 auto’s
  • Ford: 3.064 auto’s
  • Fiat: 2.771 auto’s

In onderstaand tabel de totale verkopen van dit jaar tot en met november (bron: dealersupportnet)

Jaar-autoverkopen t/m november 201044 reacties

handrem trekken is fijn!
Aaah! heel mooi dat ook eens een keer een ander merk als VW aan bod komt, met de meeste autoverkopen.
@handrem trekken is fijn!:
Opel heeft zo ongeveer sinds 1632 op ÉÉN gestaan en heeft dat plekkie pas een jaar of 3, 4 geleden in moeten leveren.
De laatste jaren van het Opel-staat-in-nederland-al-jaren-op-1 tijdperk, hadden ze al veel te duchten van andere fabriekanten en lagen op tweederde van het jaar nog wel eens achter. Aan het eind van het jaar wist Opel echter altijd weer een eindspurt in te zetten. Dat kunstje lijken ze nog niet verleerd…
Laten we hopen dat de verkopen weer net zo snel inzakken als ze opkwamen… Ik heb het niet zo op Opels, maar dat is een mening. Uiteraard zijn het goede bakken, die sinds kort door sommigen zelfs mooi genoemd worden. Voor mij is Opel net een soort aapje in een keurig pak van de Peek&Cloppenburg.. Doet het altijd, ziet er prima uit, maar het blijft een aapje.
Volkswagen is natuurlijk niet veel beter, maar die trekken tenminste geen ‘modieus’ pak aan. Die zijn hun imago en proberen dat niet te veranderen. Kan ik meer waarderen.

Wat dan wel op één zou u zich afvragen. Nou, van mij mogen alle auto merken gemiddeld ongeveer evenveel verkopen, op een paar exoten na. Straatbeeld wordt gevarieerd en de exoten kunnen nog als exotisch beschouwd worden en bijzonder zijn om te bezitten/zien.
@snelisanders: “maar die trekken tenminste geen ‘modieus’ pak aan. Die zijn hun imago en proberen dat niet te veranderen”
Ohh de premium waanzin van VW (wat vroeger volkswagen betekende) niet meegekregen? Modellen als de Touareg en Pheaton hebben eigenlijk geen plaats. En want vind je van de Passat CC, eigenlijk een Passat in een modieus P&C maatpak. Voor nuchterheid moet je gewoon bij Ford zijn.
@mashell:
Ik ben het met je eens op bepaalde punten. Bijv de Passat CC. Die is alleen wel nadrukkelijk naast de gewone Passat geïntroduceerd. Opel daarentegen bouwt de Insignia als opvolger van de Vectra/Omega. De Touareg en de Phaeton zijn echter hele beschaafde auto’s, als je ze vergelijkt met de rest van de klasse waarin ze opereren.
Op het puntje Ford ben ik het bijzonder oneens. Ford’s zijn ook ‘modieuze’ auto’s. De mondeo ziet er ook maar wat ‘vlot’ uit en dat doen ze ook de rest van hun modellen gamma aan. Mag best, ik vind Ford’s bijzonder lelijk. Maar das mijn mening hoor.
@snelisanders: maar het gaat om imago. VW probeert (vrij succesvol) haar imago van gewone volksauto fabrikant naar premium fabrikant te veranderen. Opel probeert dat ook maar merken als Ford, Toyota, Renault etc hebben helemaal niet die ambitie.
@mashell: Volgens mij probeert volkswagen betere auto´s te bouwen dan de concurrentie en niet zo zeer ´premium´ te worden. Dan gaan ze namelijk richting audi en dat is momenteel het domste wat ze kunnen doen, aangezien audi het nogal goed doet in de verkoopcijfers…
Ford, en renault omdat je die er ook bij betrekt, hebben beide niet een succesvol premiummerk in de markt. Zij zullen dus zo premium mogelijk zijn, zodat ze daar ook nog kopers van kunnen wegsnoepen. Zelfde geldt voor Opel.
Correct me if i´m wrong…
@snelisanders: Renault heeft Infiniti (succesvol in Amerika), Ford had Volvo, Jaguar, Land Rover en Aston Martin (maar allemaal verkocht). Niet elk merk kan premium zijn (Saab, Alfa, Honda probeer dat te snappen). VW hanteert echter een prijspeil dat soms wel premium ambities doet vermoeden (dat ligt vooral aan Pon, in Duitsland is VW veel meer no nonsense).
Ford staat vierde, niet Opel…
@Timmie: Je hebt gelijk. Lezen blijft lastig. ;)
Zo vlug gezien is Kia enorm gestegen.
Hm, had eigenlijk verwacht dat opel nog hoger zou staan 2e onder VW of zo. Dacht altijd dat NL het ultieme opel-land was.
Maar ja, t stereotype is natuurlijk niet altijd juist ;)
Wow, Citroën is zomaar een plek gedaald. Voorheen stond die altijd op nummer 7. Fiat heeft een goed jaar… De Panda, 500 en Punto hebben natuurlijk allemaal mrb-vrije versies en die gaan als warme broodjes. Citroën had alleen de C1. De verkopen van de C3 en DS3 e-HDi zijn nog niet echt op gang, ze kunnen de vraag niet bijhouden. Op de DS3 e-HDi zit een levertijd van een half jaar…
Wow 12 Rolls Royces in 1 jaar :o dat is toch zo’n 4,8 miljoen aan BPM inkomsten, of schat ik 4 ton te laag in? Netjes hoor, bedankt voor de donatie rich boys and girls :P.
Waar is Lamborghini trouwens? En Mayvach? Je gaat mij wijsmaken dat die geen verkopen hadden dit jaar in NL, en welke aap koopt er tegenwoordig nog een Lada? Paupers…
@Sciurida: Hoho, Lada’s zijn gaaf!
Nou ja.. Als je te veel geld hebt en een Lada gaat rijden ben je echt een held in mijn ogen. Helemaal schijt aan alles en iedereen!
De Lada Niva, is die nog te koop?, is echt een mooie bak, kost geen drol, iedereen, zelfs ik, kan hem repareren en hij heeft zelfs nog terreincapaciteiten ook! Ik snap het wel hoor, als iemand een Lada koopt…
@Sciurida: Maybach zal op nul verkopen staan vrees ik, bij Lambo wordt de Murcielago niet meer gemaakt dacht ik, en de Gallardo is al relatief oud. Misschien zijn er daar wel twee van verkocht oid, maar dan niet op Nederlands kenteken, dus voor NL-ers in Vlaanderen of Luxemburg oid.
Welke modellen heeft Opel die er momenteel toe doen?
@Torsten: Astra, Corsa en Insignia. De Meriva komt sterk op, beetje ten koste van de Zafira misschien.
@Bob: Die Astra, Corsa en Meriva zijn niet de meest spannende auto’s in zijn klasse? En die Insignia is wel aardig, maar ik neem aan dat, dat niet de verkooptopper is. Daar is die te groot en duur voor.
@Torsten: Oh ik dacht dat je de aantallen bedoelde, Astra en Corsa gaan ongeveer gelijk en de Insignia staat een stuk lager in de lijst idd.
eh het maar gek vinden dat er files zijn….
@paulusrx7: Haha inderdaad, als Toyota nou een stopt met verkopen…
@ bob, denk dat de zafira ook snel vervangen zal worden en dat de verkopen dan toch ook weer stijgen.

Bij de dealer hier in Beek stonden de laatste maanden zelden wat nieuwe auto’s, vergeleken met vroeger. Nu zie je toch wel weer nieuwe auto’s op het terrein staan en ook een hele levering Vivaro’s voor een bedrijf.
Wel stoer eigenlijk om in 2010 of 2011 een nieuwe Lada aan te schaffen. Superexclusief én betaalbaar. En qua betrouwbaarheid misschien niet veel slechter dan een Lotus of Tesla schat ik zo.

Daihatsu valt op, je zou toch zeggen dat kleine “eco” wagentjes goed lopen……niet bij hen. Smart is hopeloos, net als Lancia en alle Chrysler dingen. Ik zie dat niet goed komen.

Als Porsche alleen sportwagens zou verkopen was ’t merk wel erg exclusief geworden vrees ik….gelukkig een management wat minder conservatief is dan sommige “kenners”.
normaal gesproken vermeldt autoblog ook iets over de ‘premium’ merken, maar aangezien ‘hun’ merk bmw lager staat dan audi zal er dit keer wel niks over gezegd worden haha
ik begrijp er niets van !!! je koopt toch nooit een opel !!!
Yes! Jaguar stijgt weer! Mercedes heeft ook een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, nou mijn dag is weer goed:)
Ps trouwens: @ autoblog.nl: de audi kalender is binnen, bedankt!
lol lekker veel saabs .. haha
Dus als ik het goed begrijp zijn Saabs dit jaar zeldzamer dan Porsches. Ik ga wat Saabs spotten, later!
de vinex wijken zijn met z’n allen even wezen shoppen bij Opel
Wat voor merk is iThink nou weer? Nog nooit van gehoord. Overkoepelende organisatie voor een merk o.i.d?
@Harry1994: Maken een elektrisch autootje, nog een tijdje van Ford geweest. Wie nu het eigendom heeft?
Waarom is de titel “Opel vorige maand eventjes de grootste in Nederland”? Is er reden om aan te nemen dat ze dat niet ook in December, Januari en Februari zullen zijn?
Opel is de grootste vorige maand, omdat vorige maand de Corsa Ecoflex opnieuw is geïntroduceerd en deze net als de Bluemotion vrijgesteld is van wegenbelasting en BPM. In tegendeel tot VW kan Opel deze wel leveren en kan die voor het einde van het jaar nog bij je op de oprit staan. In november werden ze voor het eerst uitgeleverd.
Onbegrijpelijk, ze zijn zwaar, sturen te licht, ouderwetse herrie diesels en trage automaten.
@Atenza: De jij dat de overgrote meerderheid van het Nederlandsche volk dat wat uitmaakt?
goeie gok va opel om die eco-flex in te zetten..
wat maakt het uit dat slopel of veewagen op 1 staat..

het is toch beter als het een beetje afwisseld!!
je kan veel zeggen maar mr. golf zal toch nooit verslagen worden.. en mrs. astra zal altijd achter hem aan zitten..
Conclusie? Een Bentley of Morgan is super exclusief(A)
Mooi om te zien dat Opel eindelijk weer op het goede pad terecht is gekomen. Is nooit echt mijn merk geweest maar vind de Insignia en vooral de nieuwe Astra echt prachtauto’s. Op dit moment zou ik liever een nieuwe Astra rijden dan een nieuwe Golf. Weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij beginnen ze in Rüsselsheim toch wel wat van m’n respect af te dwingen!
VW of Opel voor mij een pot nat kun je zien Nederlanders zijn kudde dieren..Lancia Forever..
hip hop hoera voor Opel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).