Video: 800pk Mustang explodeert op dyno

Auteur: , 37 Reacties

Je auto vastbinden op rollen, het gas vol opentrekken en kijken hoe 'sterk' hij echt is. Dat is gewoon veilig toch? Helaas, je doet het verkeerd!

Boem is ho. Ook als de auto niet verplaatst geldt deze regel. Wie zet dan ook vrijwillig zijn auto op een gigantische dynamo om vervolgens zo veel mogelijk van het materiaal te vragen. Er worden grote krachten ontketend, koeling en verwerking van deze krachten is toch vaak wat lastiger als de auto niet rijdt. Dan kan je beter op een dragstrip testen.

Welk onderdeel in het filmpje precies opgeblazen wordt is niet helemaal duidelijk. Het zou de koppeling kunnen zijn, of misschien toch iets anders uiltaat/supercharger gerelateerd. In ieder geval is er een ingrijpende reparatie nodig om deze blauwe bolide weer aan de gang te krijgen.37 reacties

Hee, een Ferrari in de fik! Ehh.. Onee, het is een Ford..
Die witte rook doet me denken dat het de supercharger is…
@Citrofiel: lijkt me dat de supercharger in de V ligt…. en dit vlamt ergens onderin… uitlaatspruitstuk dat klapt of losschiet en dan bij het gas loslaten het in de open lucht verbranden van de “rest-brandstof”.
@w0o0dy: En die witte rook?

Ik weet er verder niets van hoor, ik kom alleen vaker tegen witte rook = turbo dood.
@Citrofiel: witte rook is vaak stoom (ivm koelvloeistof) als er een pakking uit klapt… dat zou hier kunnen maar toch denk ik niet dat het dat is in dit geval. Rook kan onverbrande brandtof zijn, maar er kan ook van alles verbrand zijn door de vlammen, plastic geeft ook vaak witte rook…
@w0o0dy: Oh ja, pakking eruit, dat is ook witte ‘rook’… Voor rook van het plastic lijkt het me vrij vroeg, gelijk na zo’n ontploffing, en dan komt het allemaal door de uitlaat?
@Citrofiel: Klinkt inderdaad als spontaan drukverlies, lijkt mij toch ergens in de richting kompressor kapot!
Ik sluit me aan bij Citrofiel.

Appelaaneenstok!
Ik hoor geen mechanische dingen in de soep lopen. Witte rook uit de uitlaat, daarom denk ik dat de koppakking er tussenuit is geblazen, mogelijk zelfs de kopbouten gebroken.
zozo zal wel een boel sneeuw weg zijn dan meteen :D :P
wel zonde van de mustang :(
Fijn toch drukvulling; dus een Turbo, Supercharger/ Kompressor?

Boem is ho…

Op zich is er niks mis met een rollenbank, motor wordt nog steeds onder last belast (waarvoor hij ontworpen is) ipv. in z’n vrij gas geven zoals op menig filmpje.
Een follow Mustangkennis die hem kent zegt: “De oorzaak was een bout van een van de drijfstangen. Die knapte door de stress. En dan kun je wel verwachten wat die zuiger gaat doen. Hij denkt nu aan een built motorblok met alles ARP, Carillo drijfstangen en Manley zuigers. Goed voor 1100 pk.”
Oftewel hij laat zich door dit tegenslagje niet uit het veld slaan ! :)
@Rob USA: Kijk Rob, da’s de betere info. Thx!
follow moet zijn fellow. :)
Die rednecks ondergaan het alsof ze er dagelijks eentje opblazen.
@slappehap: Heerlijk ongeneerd in je “wifebeater” rondlopen haha ik mis nog net de blikken Schultenbrau.
Dumpert gekeken?
Volgens mij is er een nieuwe paus gekozen …
Ahh… Zonde man! Ziet er niet naar uit dat het de motor zelf is (geen cilinders ofzo) maar iets anders… Turbootje misschien?
Erg zonde, ze hadden hem beter aan mij kunnen geven, ik vind een shelby al mooi hoe die standaard is, maar ja in Amerika zien ze een Shelby volgens mij als een Volkswagen Golf en niet als een dikke bak zoals hier! :D
Witte rook uit je uitlaat is niet gezond, want dat is geen verbrande benzine maar ander spul.

Ik ben niet zo een kenner, maar iets zegt mij dat dit geen kapotte koppeling is maar eerder een kleppendeksel of pakking die het begeven heeft waardoor er vloeistof in de uitlaat kwam en verbrande/verdampte.

Dit is wel het gevaar van een auto(slecht) op te drijven.
@vale46: het probleem is dat ROB USA al ons probleempje heeft opgelost en dat het dus geen nut meer heeft om te gokken wat er kapot gaat, tenzij je echt met een vernieuwende theorie komt… Dus lees ff de comments voortaan voordat je wat post, het staat zo dom..
[quote]Het zou de koppeling kunnen zijn, of misschien toch iets anders uiltaat/supercharger gerelateerd.[/quote]
Bewijsje van de gebrekkige autotechnische kenners van de autobloggers? Waarom verdenk je de oliedop niet? Of zekering 38? Vooral dat van die koppeling was erover… Koppeling kapot en rook uit uitlaat? MOUHA
@Fortuna: oh ja… want als de koppeling verbrandt op die snelheid dan blijft de motor natuurlijk netjes belast in zijn toegestane toerengebied…
Plus, een verbrande koppeling is natuurlijk een van de minst voorkomende problemen in getunede 800pk auto’s… (not)
@ fortuna
@ alwood

lezen jullie de comments wel ?
ROB usa heeft de juiste oorzaak al uitgelegd
Ik denk dat het gewoon onzinnig is om een auto zover te tunen…maarja.
@Megakix:

Is het ook, tenzij je geld teveel hebt.
Blijkt maar weer dat je alles fatsoenlijk moet aanpakken, en niet ff zo maar 800pk (betrouwbaar) uit een blok trekt door wat met een supercharger te spelen.
Men moet nogmaals hardleers ondervinden dat lukrake tuning niet zonder gevolgen blijft. Hoe meer ze moeten betalen, hoe beter. Dan stoppen ze er misschien mee.
@Timmie:

of je bent jonger dan 10 jaar ..
of ouder dan 100 jaar ..

daar tussen in lijkt me onmogelijk ..
American mussle
wel een gaaf gezicht trouwens ..
zo die is kapot
Niet geschikt voor mijn ogen helaas:( zonde van die auto!
Met de vlam in de pij– ehh… motor.
@mustanglover ins gekijks!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).