BMW gaat 1M Coupe verder uitmelken? Cabrio? CSL? GTS?

Auteur: , 41 Reacties

De zwaar gehypte (& geteaserde) 1 Serie M Coupe is nog niet eens officieel onthuld (nog een weekje geduld aub) of BMW spreekt off the record alweer over eventuele extra varianten. Houdt het dan nooit op?

In eerste instantie had BMW aangegeven dat er ‘slechts’ 2.700 stuks van de 1M gebouwd zouden worden, maar inmiddels horen we geluiden uit Munchen dat ze de 1M zullen blijven bouwen “zolang er vraag naar is”. De huidige 1 Serie Coupe blijft in ieder geval tot de zomer van 2012 in productie en de 1M Coupe tot de lente van 2012. Daarnaast zou BMW stiekem ook al een 1M Cabrio achter de schermen klaar hebben staan. En mocht het nou zou zijn dat er veel vraag is naar zo’n snelle vrouwencabrio dan gaat die in productie.

En met betrekking tot een eventuele “CSL” variant zegt een BMW insider nog het volgende:

Anything is possible, we have ideas and the creativity to expand. In the end it all comes down to the reception of the car. 1M is more personal than any other M car. It has to be more upfront with the customer because it is developed entirely for the customer who want something pure.
As it stands E82 production will be online till summer 2012, 1M will finish around the Spring, We have Cabrio production lasting till late 2012 in which they have produced a Cabrio model. We have a Cabrio unofficially. Reaction to the Coupe will determine the Cabrio’s existence as will the GTS/CSL type car.

Het lijkt dus allemaal van de klant af te hangen. Zullen we voor de grap een allemaal heel hard gaan roepen dat we GEEN 1M Cabrio, GEEN 1M CSL en GEEN 1M GTS willen? (Impressie & info via jonsibal.com)41 reacties

CSL 1M maken! :o)
Waanzinnig gave bak ! Maken, teveel !!!! :lol:
1 woord: MAKEN!!
Klanten die iets ‘puurs’ willen, schreeuwen de fanboys daar niet al jaren om? Na de E30 is er niet zoveel puurs bijgekomen. Heb de specs (0-100, weight, weightdistribution) nog niet voorbij zien komen… maar ben zeker benieuwd. Ziet er gewoon super uit! Wat een geld, maarja je krijgt er ook iets puurs van terug, less is more tegenwoordig.
wauw :) 1M met Martini strepen.. dát moeten ze maken! :D
@Lotus-Omega: BMW Motorsport kleuren ;)
@Lotus-Omega: Een BMW met Martini striping? Hoort dat niet meer bij Lancia of Porsche?
Noem hem. BMW M1 nucleair bomb.
Wow! Prachtig! Cabrio moet niet van mij, maar CSL & GTS is zéker welkom :D!
Blijft een lelijke auto…..
Veel vermogen op de achtewielen in een klein autotje is een formule naar mijn hart, alleen jammer dat het design van de 1-serie in elke vorm en uitvoering zo slecht is.
BMW uitmelken ?? X1 t/m X 38 BMW heeft het uitmelken uitgevonden.

Zelfs als trackauto niet te betalen.
@Rob USA: Een 1-serie, 3-serie, 5-serie en 7-serie kan wel maar een X1, X3, X5 en X6 is dan weer uitmelken.. vreemde redenatie
@Rob USA:
een fabrikant die niet uitmelkt is pas dom bezig.

renault is er overigens het beste in, die verkoopt zijn overjarige techniek gewoon opnieuw als dacia, da’s uitmelken voor gevorderden.
@Rob USA: bmw uitmelken uitgevonden ? je vergeet porsche zeker of vag …
maken maken maken maken maken MAKEEEEN!!!!!!
Komt er zeker een 1GT M? Jippie.
1M CSL MAKEEEEEN!!!!
Leuk voor erbij…
voor mij kunnen ze er niet genoeg van maken (ik denk dat hij goedkoop over de m3 te tunen is !)
Nice
ben verliefd..
Doe mij maar een CSL versie
Alsjeblieft zèg, nog meer varianten op de lelijkste creatie van Chris Bangle. Ik hoef niet meer exemplaren van ge-pre-chrashte 3-serie BMW’s te zien. Waar de ene fabrikant een trackcar-ready-pack aanbieden zien de Duitse fabrikanten gelijk een nieuwe versie met een fancy extended typenaam als CSL, RS en GTS. Marketingtricks voor gevorderden.

En wie mij durft te bekritiseren is niks anders dan een slachtoffer/zombie met oogkleppen van deze excessieve marketing. PUNT!
@BaySideBlueBoy: Helemaal met je eens, behalve dat sommige mensen dit gewoon een prachtige auto vinden. Fancy naampjes mogen ze vanmij houden, 1M klinkt trouwens ook zo voor geen meter.
ben benieuwd wat dat dan allemaal moet gaan worden :D
Wow, wat een geslaagde impressie! Prachtig!
Vertoont wel wat overeenkomsten met de teasers, maar de voorbumper is te “M3-achtig”.
love it love it love it love it love it..

Dit wordt mijn volgende bmw binnen 5 jaar. Gewoon een bom op wielen met rwd <3.
Ik vind de 1 Serie coupé echt een vette bak, als ik ooit een BMW zou moeten kopen had ik daar voor gekozen. Nu er een 1M komt is het helemaal feest en zeker als deze impressie de werkelijkheid benadert! De tii vond ik nogal saai ogen eigenlijk, vergeleken met dit.
Te zwaar voor zo’n klein dingkie.
Waarom zouden we willen dat ze dat NIET maken???
Die cabrio hoeft niet meteen.. maar de rest mogen ze zeker maken hoor…
Waarom is het 1M en niet M1? Het is toch ook M3? M5? M6?
Verders, laat die cabrio, CSL en GTS maar lekker, ik wil een M1 EVO!! :D
@Jesper: Lees je BMW geschiedenis er eens op na ;-)
Ik wil een 1M met Xdrive. En anders RS3 :D
De M1 moet nog komen hoor. Ik dacht eraan om een 6setje in de M en een v8 in de GTS
Ik vind ‘m lekkerrrrrrrrrrrrrrrr!!!
335itwinturbo
1M trekt de m3 en zal mischien de m5 o-150 km kunnen bij houden.
maken die 1M. ik blijf bij mijn 335i.
Ja maar ik wil er WEL een!
Dit word echt een bommetje.. reken maar dat de hele driving-experience niet zal onderdoen voor een M3. Ik vind deze eigenlijk nog wel mooier.. kleiner.. meer gedrongen.. en zoals hier afgebeeld in het wit met de beroemde BMW M Sport kleuren.. te gek! Hoezo is dit een “impressie” .. we hebben die bumpers toch allemaal al gezien? Reken maar dat ie er zo gewoon uitziet..
Hebben hebben hebben, bmw maak er zo veel mogelijk, gewoon de 116 uit productie en 1m’s maken. En een CSL zou helemaal geweldig zijn. hij zal nu wel verschrikkelijk overpriced zijn, maar over een paar jaar eentje uit duitsland importeren moet dingen toch heel interessant maken.
Ik moet BMW m’n complimenten geven. Ze hebben het voor elkaar gekregen om een heus wijvenautootje om te toveren tot een M-kanon.

Zou opzich leuk kunnen concurreren met Focus RS’jes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).