Live pics: Ferrari 458 Challenge @ Bologna Autoshow

Auteur: , 30 Reacties

Afgelopen week beleefde de Ferrari 458 Challenge zijn wereldpremiere op de autoshow van Bologna en speciaal voor pakjesavond hebben we een lekkere gallery met livefoto's van de beursvloer voor jullie. En daarop is niet alleen de 458 Challenge te zien, maar ook de nodige andere raceauto's van Ferrari zoals een FXX, 599XX, F430 GTC en een Formule 1 auto uit 2009. Wat wil je nog meer?

Weet je even niet meer precies wat de 458 Challenge is (of hoe die klinkt)? Dat is om precies te zijn de raceversie van de normale 458 Italia. En die auto zal louter en alleen gebruikt worden voor de Ferrari Challenge merkencup. Achterin ligt exact dezelfde 4.5 liter V8 met 570 pk als in de straatversie, maar de bakverhoudingen en afstellingen van de double-clutch transmissie zijn wel aangepast. Ook heeft Ferrari getracht om de auto zo licht mogelijk te maken. Dat is gedaan door overbodige zaken zoveel mogelijk te verwijderen, glas te vervangen door Lexan, carbonfiber te gebruiken en (waar mogelijk) het bodywork dunner te maken.

Ook is de 458 Challenge voorzien van speciale 19″ velgen met een centrale wielmoer en is de wielophanging uiteraard aangepast. Ook ligt de Challenge 50 mm dichter op het asfalt. Stoppen doe je met de nieuwste generatie Brembo CCM2 reminstallatie in combinatie met een ABS systeem. Dat systeem debuteerde overigens op de 599XX

Een rondje Fiorano kan je met deze 458 Challenge overigens doen in 1:16:50 en dat is 2 seconden sneller dan met een F430 Challenge. De laterale grip die gegenereerd kan worden is overigens 1.6G. Niet verkeerd toch?30 reacties

Geen Spoiler?
@The360box: Niet nodig door het ground effect? Bovendien raced deze toch alleen maar tegen andere 458’s. Voor de GT3 versie zal ongetwijfeld nog het eea aangepast gaan worden.
@The360box:
die is geïntegreerd in de achterkant

1.6g in de bochten is best wel heel erg veel
@The360box: spoilers zijn voor Porsche’s ;)

De Challenge modellen van Ferrari hebben nooit een spoiler gehad. Alleen de GT2/GT3 modellen van Ferrari hebben een spoiler. Maar in die raceklasse ontkom je er niet aan.
Van voor blijft ie toch erg lelijk. Alsof de klep is gemaakt van papier met ezelsoren die ieder moment open kan waaien.
Sorry maar de 360 Challenge Stradale blijft mijn favoriete raceversie van Ferrari! Prachtig geluid!!
@ppdengis: de Challenge Stradale is GEEN raceversie.
Stradale = straat.

Oftewel, de Challenge Stradale is de straatversie van de 360 Challenge. Zo moeilijk is dat toch niet?
heeft het zin om hier een challenge van te maken? Na de 2e bocht vliegt hij toch al in de fik.
Hoe kunnen foto’s live zijn?!
Nogmaals, heb deze auto 6 weken geleden al gezien in de Ferrari fabriek! Was een sneak peek dus ;)
Leuke wagen… Alleen op die eerste foto lijkt het net of het rechtse voorwiel ietwat scheef staat…
Een blauwe FXX? ik dacht dat je die alleen in het rood kon krijgen, en dat Schumacher de enige was die hem in een andere kleur had/mocht. (zwart welteverstaan)
@lambo4all: de FXX is er in “alle” kleuren van de regenboog ;)

Ga maar eens zoeken, je zal oa zwart, geel, wit, blauw en diverse andere tegen komen. Ook zijn er volgens mij meerdere zwarte FXX’en.
@lambo4all: check:
http://pic.phyrefile.com/n/na/narf/2010/06/19/FERRARI-TheFXXRaceCarsList.jpg

En dan veranderen sommige ook nog wel eens van kleur ;)
@robbie: Er waren er toch maar 3 van?
@The360box: 3 wat? 3 FXXen? Er zijn er veel meer gebouwd hoor ;) Officieel zouden er 30 geproduceerd zijn, maar toen de FXX Evolution uitkwam zijn er gewoon nog een paar bijgebouwd. Zie ook onderstaand chassisnummer register:
http://www.finecars.cc/en/editorial/article/news/fxx-south-african-weekend/index.html?no_cache=1&tx_ttnews%5Bpointer%5D=1&tx_ttnews%5BbackPid%5D=262&cHash=f07d3059d9

Staan er zeker een stuk of 40 in!
@robbie: Wat zie ik nou! Een rode variant is van een of andere Peter uit Nederland?:O En waarom is die nooit gespot op Zandvoort?
@Cantago: dat is racenummer 11 (chassisnummer 145761) die auto is/was van Peter van Merksteijn. Zoek maar even bij ons op de site om uit te vinden wat hij allemaal heeft/had.

Zijn FXX heeft iig een tijdje bij Ferrari dealer Munsterhuis in Enschede gestaan:
http://www.autojunk.nl/2007/12/ferrari-ffx
http://www.autojunk.nl/2007/05/wat-zou-er-nou-onder-dat-rode-doek-zitten
@robbie: Nice! Die vent heeft echt leuk spul gehad zeg. Was de FXX soms een compensatie voor zijn afgebrande 599? hehe:P WEl echt een super exclusieve auto! Mooi is hij niet echt, maar het ego dat om de auto hangt en de hoeveelheid techniek en moeite die er achter zitten maken het toch wel tot een begeerlijk stukje autokunst hoor;) De foto’s hebben mijn avond in ieder geval weer goed gemaakt:P
Hoop dat tie zaal wel goed verzekerd is tegen brandschade…
Vind een 430 Scuderia mooier, of een gewone 458. Doe mij maar een van die!
?SUPER VET? Maar toch vind ik de 430 scuderia mooier
volgens mij is dat de 2010 ferrari f10,…
@saba,…: jup
@robbie: als je toch al de moeite doet om de link van 2009 er bij te zoeken, vergelijk ze dan ook even :lol: ;)
@saba, @Jimmie, @ferrarigek, het persbericht van Ferari spreekt zelf over de F60 (2009). Wie ben ik om daar aan te twijfelen ;)

Quote uit het persbericht:
At the very centre of the stand is the F60, the single-seater the Scuderia Ferrari Marlboro fielded in the 2009 Formula 1 World Championship season.


@saba dat dacht ik ook al te zien
@saba, @Jimmie, @ferrarigek, en aan de hoge uitlaten te zien (+het ontbreken van een F-duct) is het idd de F60 en niet de F10. Jullie letten volgens mij teveel op de livery. Die lijkt idd wel van 2010 te zijn, maar dan wel aangebracht op een auto uit 2009.
@Cantago & @Robbie: Mijn onderkaak lag op de grond van verbazing toen ik destijds die FXX in de etalage zag staan! Is wel jammer dat ze nu de etalage in Hengelo op de 1e verdieping hebben. Kun je niet meer ff voor de etalage vergapen aan bijzonder spul, want dat staat er nog wel eens.
@anderS: Zonde… Anders weet ik zeker dat mijn kaak snel naast die van jou zou liggen;) hehe:P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).