Rijtest en video: Chevrolet Corvette ZR1

Auteur: , 155 Reacties

Verbazingwekkend dociel, zo voelt de ZR1 de eerste meters. Omdat ik met een echte supersporter op pad ging, deed ik de eerste minuten maar eens rustig aan. Eerst elkaar weer leren kennen, voordat het beest uit de kooi mag.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Corvette ZR1 video

Fervente dieselaars en/ of schakelindicator-fetishisten zullen in de ZR1 zich wellicht afvragen waar “the fuss” allemaal over gaat. Tot 3.000 tpm blijven de kleppen in het uitlaattraject gesloten en klinkt de Corvette ZR1 min of meer beschaafd. Op zich trekt de ZR1 ook onder dat toerental lekker aan, maar zó spectaculair is dat ook weer niet. Dan komt het moment dat de plas olie aan boord warm begint te worden en de vertrouwensrelatie tussen beest en bestuurder zich lijkt te ontwikkelen. Een toefje meer gas dus, wat meer toeren en opeens breekt de hel los. Hetzelfde gevoel als aan het einde van die mooie zomerse dag de donkere wolken langzaam de hemel bedekken. De eerste druppels vallen en je weet dat het straks helemaal loos gaat. Die macht heb je als ZR1 bestuurder onder je rechtervoet. Stijf naar beneden trappen of houden, met als resultaat donder, bliksem, hoogst-illegale snelheden, onverwacht-inhalende-Kia’s, rijbewijs-door-de-shredder-momenten, overstuur-op-commando. Als je verstandig bent, doe je dus rustig aan. Het is mij 30 minuten gelukt.

Chevrolet Corvette ZR1

Goed, het uur erna moest de “volgauto”, in de vorm van een 500 TwinAir het ook nog bijhouden, dus heel ruig werd het toen niet. Toch zijn de tussensprintjes van 100 naar 270 erg verslavend. En te snel voorbij, dus heel misschien heb ik toen ook al de heersende snelheidslimieten iets te ruig overschreden. Ligt niet aan mij overigens, want om dat niet te doen is een buitenaardse zelfbeheersing nodig. De ZR1 is echt een monster. Net als iedere Corvette is een V8 verantwoordelijk voor de voortbeweging. Net als in de basis-Vettes is die 6,2 liter groot, in tegenstelling tot de Corvette Z06 die een monsterlijk grote 7.0 V8 heeft. Wat de ZR1 aan een inhoud mist, wordt dan wel weer ruimschoots gecompenseerd door de montage van een Eaton supercharger met vier schoepen.

Chevrolet Corvette ZR1

Chevrolet Corvette ZR1

De supercharged LS9 V8 haalt dan ook een ijzingwekkende 647 pk aan topvermogen. Het maximumkoppel is 819 Nm (daar gaan sommige AMG’s nog overheen) en 90% van dat maximum is beschikbaar van 2.600 tot 6.000 tpm. Nog een leuk weetje: bij 3.000 tpm is al 300 pk beschikbaar. De prestaties zijn dan ook verbluffend: de topsnelheid is 330 km/u en de 0 tot 100 doet de ZR1 in 3,9 seconden. Dat is overigens nog relatief langzaam, vlak voor de 100 moet er namelijk geschakeld worden van 1 naar 2. De 0-60 mph (96 km/u) is namelijk in 3,4 seconden gepiept! Aangezien er een ouderwetse zestraps handbak met door de voet bediende koppeling aan boord is, duurt zo’n schakelmomentje wel even. Die cijfers zijn ook niet meer dan dat: gewoon cijfers. De ZR1 geeft namelijk een ongelofelijke sensatie: bij iedere snelheid zit de gang er lekker in. De beperking is altijd de omgeving, andere auto’s of als je verstandig bent: de lokale snelheidslimieten. Hoe de ZR1 doorstampt naar 300 km/u is bijna niet te beschrijven. Zelfs in Nederland zet je dat relatief gemakkelijk op de klok (trust me, ik heb het geprobeerd in een moment van onbezonnenheid).

Chevrolet Corvette ZR1

Op de autobahn mag het ook daadwerkelijk, maar zelfs daar is het snelheidsverschil met de rest van het verkeer erg groot. Nu remt de ZR1 gelukkig voortreffelijk. De top Corvette is standaard uitgerust met carbonkeramische remmen, 394 mm groot op de vooras en 380 mm op de achteras. Volgens Chevrolet zijn het grootste carbonkeramische remschijven voor toepassing op een productieauto. Bij normaal gebruik gaan ze ook nog een autoleven lang mee, maar ongetwijfeld gaan er klanten komen die wel een setje moeten vervangen.

Chevrolet Corvette ZR1

Behalve de remmen is ook de wegligging van een hoog niveau. Als je in een Corvette onderstuur krijgt, dan doe je iets grondig mis. Gezien het potentieel aan snelheid is het dan ook beter om direct de sleutels van de Vette te overhandigen aan iemand die er wel raad mee weet (er mag altijd gemaild worden, we zijn de lulligste niet). Overstuur is er daarentegen veel, heel veel, belachelijk veel, tot-het-bijna-irritante-af-veel. Na de Z06 in het najaar, vreesde ik het ergste voor de ZR1, maar verrassend genoeg was het niet veel erger. Net als in de Z06 moet je in de ZR1 beducht zijn op wielspin op snelwegsnelheden. En als ik schrijf snelwegsnelheden dan bedoel ik die hoogst-illegale snelheden. Alleen op droog, warm en vlak asfalt zal de ZR1 onder de 170 vrij zijn van tractieverlies. In Nederland zorgt echter iedere gladde plek, overgang van viaduct, nattigheid voor die heel belangrijke signalen (lichter wordende achterkant, te snelle verandering van toerental) die duiden op een mogelijk onbedoelde uitstap van de achterkant. Komen we toch aan een minpuntje: het ESP systeem is lazy en langzaam. Een ongeoefende bestuurder zal zelfs met ESP volledig aan de Corvette compleet dwars een vangrail in kunnen kleunen. De meeste Duitse merken hebben dan nog het fatsoen dat alleen mogelijk te maken in de “sport-stand” van het elektronische vangnet.

Chevrolet Corvette ZR1

Elektronica-fans zullen uberhaupt teleurgesteld uit een Corvette stappen. Goed, er is al jaren een headsupdisplay voor de bestuurder, maar verder is het afzien. Naar USB of iPhone aansluitingen zoek je tevergeefs. De graphics van het navigatiesysteem doen het leuk op de beurs voor Commodore64 fans, maar schieten duidelijk te kort in vergelijking met wat nu gangbaar is. De bediening gaat wel, maar het warme bad aan gebruikservaring wat je bijvoorbeeld in een Porsche kan ervaren, zal je in de Vette niet hebben. Een echte misser is ook het ontbreken van parkdistance. Gelukkig heeft de Corvette geen middenmotor, zodat er nog wel iets van zicht door de achterruit is, maar PDC maakt het leven wel heel veel makkelijker.

Chevrolet Corvette ZR1

En dan was er nog het puntje interieurafwerking. Zo zit er leer op de stoelen, maar die is van koeien die iedere dag een scrub-behandeling van de boerin kregen. Het was een fantastisch leven voor ze, het vlees zal er heerlijk door geworden zijn, maar het leer is daardoor van flut-kwaliteit. Er zit ook leer op het dashboard, een hele vooruitgang ten opzichte van de homp plastic die het eerst was. Een eervolle vermelding is er ook voor de stoelen: de zitting is elektrisch te verstellen, terwijl de leuning met de hand mag. Of eigenlijk met twee handen, want met de hendel schiet deze alleen los waarna je met je rug of handen de leuning ongeveer in de goede positie mag zetten. Verre van premium dus en door de gedeeltelijk elektrische bediening is het ook geen rasechte lichtgewicht constructie.

Chevrolet Corvette ZR1

De toepassing van exotische materialen, de standaard montage van keramische remmen en het immense prestatie-potentieel zorgen wel voor een nogal heftig prijskaartje. Althans…. het is afhankelijk waar je de Corvette ZR1 mee vergelijkt. De performance is on par met exoten als een Murcielago of Ferrari 599 GTB, maar die kosten zo’n beetje 4 ton. Dan valt de 204.700,- euro voor de Corvette ZR1 wel weer mee. Alleen is het interieur wel heel liefdeloos in elkaar geschroefd en daar kijk je toch continue tegenaan. De reguliere Corvette is bijna de helft goedkoper en zelfs met een Z06 bespaar je ruim 50 mille. Die Vettes lijken dan ook een veel betere keus. Maar oh boy wat is de ZR1 snel en ruig. Niet voor de premium-poetsers dus, maar wel de beste keus voor diegenen die vroeger nooit genoeg kregen van de achtbaan. Of voor wannabee Formule 1 coureurs zonder team. Of voor wannabee bungyjumpers met hoogtevrees… Filmpje!

Met dank aan Verkeersopleidingen Zuid voor het gebruik van het asfalt!155 reacties

en maar op de rev limiter zitten met de burnouts :D
wel heerlijke auto alleen stond ie al om 5 voor op abhd ;)
Zag het filmpje net op RTL Z voorbij komen….

Superauto in zijn prijsklasse….
als deze auto naast de Nissan GT-R gezet wordt, is dat wel een eerlijke strijd of is het appels met peren vergelijken?
@maferick74: Dat is makkelijk, dat is dus appels met een granaatappels vergelijken.

GT-R valt wel in dezelfde prijsklasse. Maar is door de DCT en AWD veel geavanceerder. Ik ben een fan van de ZR-1 maar toch meer een fan van de Nissan GT-R. :D
@BaySideBlueBoy: *met een granaatappels
@BaySideBlueBoy: Correctie: De Z06 valt min of meer in dezelfde prijsklasse als de GT-R Niet de ZR-1. :oops:
@maferick74: Wil je de hooligan uithangen dan ga je voor de ZR1. Toch best wel wat duurder dan de GTR maar de ongetemde ruwe v8 power heeft zeker zijn charme.

De GTR is verder in een totaal andere league. 3.0s 0-100 voor facelift GTR tov 3.9 voor deze wagen, dat is een wereld van verschil… Met zijn 4wd is de GTR ook veel rijdbaarder.
Sacha: “Ik denk dat de banden nu wel opgewarmd zijn”
LOL :P

Paar seconden in beeld de Mercedes-Benz CLK63 /////AMG Black Series. Lekkâh! 8)
Volgens mij mag je als Nederlander niet met een auto met Duitse platen in Nederland rondrijden?
the-budel-guy
@Jochempie: klopt andersom mag wel maar dit mag inderdaad niet
@Jochempie: http://www.autoblog.nl/archive/2009/01/15/apart-verhaal-bpm-aanslag-na-half-uurtje-in-duitse-auto

Hopelijk krijgt Wouter niet een blauwe brief van de fiscus door zijn brievenbus. :|
@BaySideBlueBoy:
reken er maar niet te veel op het Nederlandse BPM systeem is in strijd met europese regels over vrij verkeer van goederen. Al een jaar of 10..
@Jochempie: Mag wel hoor, de burger wordt met die leugen keihard genaaid.
@anuspraeternaturalis: Oh God, laat me raden. Rechts en paranoïde?
@Jochempie:

Oh God, laat me raden. PvdA-stemmer en milieufreak?
@Sneep: PvdA-lid zelfs. Ben geen milieuliefhebber per sé maar sceptisch over de nonchalance die momenteel lijkt te heersen.Ik heb iets tegen die ‘ik ben volwassen dus ik mag lekker alles doen wat ik zelf wil’ instelling. Men lijkt niet eens meer te willen nadenken of hij of zij überhaupt verantwoordelijkheid na te komen heeft.
@Jochempie: En ik heb iets tegen het blind achter ‘regels zijn regels’ aanlopen; het is een middel, geen doel …
@Jochempie: Ik doe niet aan links noch rechts, dat past niet binnen het libertarisme. Maar de burger zal het vast en zekere onder het hokje ‘rechts’ plakken, anders gaat het hen waarschijnlijk het verstand te boven. Enfin.

Het is een feit dat de overheid je keihard naait met deze maatregel, die naar ik meen niet eens zo duidelijk is als de overheid je wil laten denken. Ik meen mij een aflevering van BodW te herinneren waarin duidelijk werd dat allerlei instellingen het ook niet wisten, en dat je als Nederlander zeker met een buitenlands kenteken mag rijden – edoch binnen een bepaalde periode. En zoals hierboven al is aangegeven is het ook in strijd met de Europese wetgeving.
@anuspraeternaturalis: Hoe word je genaaid dan? Wat is de naaierij in het verhaal wanneer een Nederlander in Nederland rond rijdt en deze persoon BPM moet afdragen?
@Jochempie: Het feit dat het niet strookt met de wetgeving en de overheid dus eigenlijk niet in zijn recht staat deze BPM te heffen [in deze kwestie]?

Sowieso is het natuurlijk crimineel om dergelijke belastingen te heffen, maar dat is een andere discussie.
@Jochempie:

aan wie moeten ze dat afdragen .. en waarom .. en wat gebeurt er dan met die afdracht ??
Echt heerlijke auto! Geweldig geluid!
Naast de GTR zetten is een eerlijke strijd als je het mij vraagt. De GTR heeft minder power, maar meer grip, de ZR1 heeft meer power maar is toch wel de echte beul! Beiden zitten in ongeveer dezelfde performance-range en ook op de Nurburgring verschillen ze niet heel veel van elkaar.
@jzaero: http://www.youtube.com/watch?v=OZlGMX8G3B4

Voorlopig is de ZR-1 Kon1ng op een dragstrip. Maar de DBA-R35 (Nissan GT-R MY2011) zou zelfs zonder launchcontrol sneller kunnen zijn.
Jullie hebben de dag van jullie leven gehad op dat terreintje met 3 supercars hè. :mrgreen:

Ik vraag me oprecht af wat voor regeling jullie treffen als jullie weer eens een potente auto hebben geleend. Het lijkt me sterk dat ze klakkeloos accepteren dat jullie de auto met kale banden weer inleveren… ;)
This is a car !!!!
1 of the best ever.
Waarom een Porsche ( platgeslagen kever ) als je dit kan hebben. Ja degelijkheid… schijt eraan.
Pedal to the metal !!!!
gedwongenleaser
@wilson: Degelijkheid niet van belang? Nee inderdaad, daar zou je je niet druk over hoeven maken. Het interieur van een Polootje is al behoorlijk net afgewerkt, dus bij een auto van minimaal 2 ton zal dat wel snor zitten… toch?? Het is maar net wat je als normaal beschouwt.
@wilson: “platgeslagen kever”!!! Hilarisch, wat een goeie grap….
Zelf verzonnen?
“Net als iedere Corvette is een V8 verantwoordelijk voor de voortbeweging.”
Net als iederen hedendaagse Corvette…

Leuke auto maar met dat geld kocht ik echt wel wat anders…
kvind het niet echt een tof filmpje, 4minutjes de bandjes oproken, khad er meer van verwacht
@laurens324: Idd. Je kunt het niet echt rijtest noemen.
Maar `t zijn wel toffe beelden! ;-)
@laurens324: Ben het daar mee eens. Dit zijn alleen maar beelden van dat terrein waar banden worden opgerookt en 20 seconden van de autobahn shakedown. Beetje jammer.
Heren, bij mij hapert het filmpje nogal.. Ben ik de enige of zijn er meer met dit probleempje?
gaaf hoor. mooi he het land van heusden en altena ;)
@Martijn: Bij mij haperde het ook, maar toch, de auto blijft NASTY!
Dikke wagen, maar wat een nietszeggend filmpje zeg.
Is dit het filmpje bij het vliegveldje t.h.v. Venlo-Sevenum?
Wel een erg hard filmpje hoor, heerlijk die supercharger! :)
@BmwMPower: Zo te zien in Venlo ja :)
Mooi filmpje, maar na 3/4 was ik de drifts/burnouts echt wel beu om eerlijk te zijn.

Ik had liever ietsje meer over het interieur/exterieur geweten. Nu weet ik alleen dat er een beest van een motor in ligt(wat ik overigens al wist).

Maar goed, het was al bij al wel een leuke rijtest met héél veel bandenrook 8)
Ik vond het een weinig informatief filmpje. Plus ik heb me echt afgevraagd hoe ver je kunt gaan met een geleende bolide die tonnen kost, en wat mij betreft is die grens een beetje overschreden.
@Gioom: Precies! Kinderachtig bandenroken, o o o wat een lol (not)
knap stukje gooi en smijtwerk met een hufterproof machine ..

zeker niet mijn keuze ..
maar de auto-journalisten zijn allemaal gek op dit ding .. zonder uitzondering ..
vind het best wel een vette bak, en het filmpje was opzich ook wel leuk, maar ik persoonlijk had liever wat meer normale footage gehad ipv de helft van het filmpje op een of ander vliegveld met alleen maar banden oproken.
@brian: Hier ook
@DePannekoek: volgende keer de kofferruimte ook behandelen?
@autoblogger: zou mooi zijn
@autoblogger: inclusief handige gadgets als sjorogen en andere opbergmogelijkheden
Altijd al een van mijn favo gewest, idd een beest van een auto Wouter!

Vraag van de dag: Nissan GT-R of Corvette ZR1 ??? :D

Corvette ZR1 !!!
wat een vette bak, maar met zoveel pk moet de 0-100 en 0-200 toch sneller kunnen? de r8 gt en sls amg doen met 100 pk minder de 0-100 tijd wel sneller? maar voor de rest natuurlijk echt een dikke bak
@jeanclaude:Lees het stuk eens
rollsroycebsnron
even een kleine opmerking:
het exterieur moet je van houden, smaken verschillen.
maar het interieur is echt zo NIET passend bij het exterieur.
duf lelijk en goedkoop lijkend.
heeeeeeeeeeeel erg jammer
Wat een verschrikkelijk filmpje zeg, alleen maar dat kinderachtige driften.. het is leuk voor een paar seconde maar die was echt te overdreven.. de auto is wel helemaal top..
volgens mij is wouter een corvette fan :-) maar welke kies je de nissan gtr of de zr1 ?
Lekker filmpje Wouter, je weet de beleving voor 100% over te brengen.
Het is ook duidelijk zichtbaar dat je cursussen Sociale Vaardigheden, Het Nieuwe Rijden en Rijstijltraining bij VOZ met goed gevolg hebt doorlopen. ;)
De handrem hoort niet op die plaats..
Wie dit geen rijtest noemt moet gauw zijn oogjes openen. Dit is de beste rijtest ooit, heerlijk knallen!
Ja man, die bak kan banden doen roken. Hebben we nu wel door hoor. Een heel filmpje driften of burnouts… Is er beetje over.
Hoe komen jullie daar mee weg infeite? Band is toch aan vervanging toe :p
“En dat…. is echt veel”

Haha leuke test!
Leuk speelgoed.
Sorry hoor, zal wel m’n leeftijd zijn, maar dat noem ik geen rijtest, maar hufterig afraggen van andermans bezit. Iedere puber kan met rokende banden driften op zoveel hectare.
In de praktijk zal een koper, ook Senna of Vettel niet,er zo mee omgaan.Of was dit een 500 Eng.pond mobiel uit Topgear, waarbij ze testen na hoeveel km ie stilvalt ?

groet
@willemseles: Ik noem het geen rijtest maar een rooktest. Wel leuk om naar te kijken.

Het brengt me trouwens op een idee… Hennep wordt tegenwoordig als milieuvriendelijk constructiemateriaal gebruikt. Zou je het in banden kunnen verwerken? Doe een burn-out ten midden van een publiek en iedereen komt er stoned vandaan :)
Ik sluit me bij Roderick aan. Heb me ook vreselijk gestoord aan dat constant rijden met wielspin. Kunnen jullie niet even gewoon een normaal rondje rijden waar we lekker het geluid van deze supercar kunnen horen?
@OJ: In de zomer misschien, wanneer de banden werken.

Dit is echt een seizoensvoertuig.
Ja zeker dit is gewoon gefilmd bij mij in de buurt… Nieuw vliegveld bij trade port VEnlo.. Jammer dat ik niet door hek kon kijken:S

ontopic: geweldige auto.. maar eigenlijk niet voor europa bestemd. Zou voor de XKR gaan.
Ik zie een trend van steeds minder inhoudelijke filmpjes verschijnen. Erg jammer vind ik het ook dat het filmtechnisch ook niet het gewenste niveau haalt. Veel bewegingen, te weinig kleurtinten (witbalans) en onjuist gebruik van de gulden snede. De inhoud met het constant burnen gaat na een minuutje ook wel vervelen, als ik nu mijn mening over deze auto zou moeten geven zou ik denken dat het een auto is die alleen maar banden op kan roken en dat ook eigenlijk alles is. Verzin eens iets origineels. Ik hoop dat jullie er iets mee doen en weer een keer een goed filmpje maken.
Damn wat een kut filmpje. Gepiep en gedoe en het geluid van die motor tegen de begrenzer aan is ook errrg irritant. Ga es ff met zo’n beest lekker het circuit op of zo!
@audi4life: Niet zeiken joh!

OT: Gaaf filmpje, en ik denk dat je elke dag 5x mag tanken en 3x nieuwe achterbandjes erop monteren!
@audi4life: wat ik dus nog steeds niet weet, en ook mijn grote vraag is. Hoe rijdt hij? Ik bedoel, hij kan hard vooruit, en hij kan bandjes roken, maar hoe rijdt hij? Niet eventjes een paar bochtige weggetjes in Limburg wezen pakken? Of gewoon eens ff lekker hooligan-achtig over die Utrechtse-Heuvelrug banjeren? Nee, ze gaan bandjes opbranden, en dat heet dan rijtest.(en dan bedoel ik niet het stukje op en neer naar Lelystad). Nou ja, volgende keer beter. Eerst lukte het ook.
@Mr Hyde: Lelystad moet dus Venlo zijn. Nog dichter bij die Limburgse bochtenweggetjes.
@audi4life: Ik ben het met je eens.
én dat kasteel aan het begin van het filmpje waar staat dat????
Heerlijk filmpje! Complimenten :)

Zijn er nog afterpics van de banden ? :)
echt super irritant elke keer nieuwe banden….
de rest is mee te leven ps. roken niet goed voor je gezondheid?? wat kost die btw?
@Justme: btw kost je een rooitje of 60 ..
Vorige week was er sinterklaasshow bij ons op school, en als entré kwam 1 sint met een Corvette ZR1, maar er lag natuurlijk heel veel sneeuw op de speelplaats. De Corvette begon expres te driften, maar dit liep niet goed af. De wagen draaide een tourtje. Met de grappige comments van dien :P
Kijk ik begrijp de Corvette volledig. Het concept van een simpel chassis, plastic bodywork en gigantische motor. Weinig afwerking, weinig verfijning maar heel veel plezier. Ik begrijp de aantrekkingskracht die dit heeft in de VS zeker voor die prijs.

Maar ik ben een Europeaan. Ik zoek wat verfijning, iets geavanceerds, nieuwe technologie etc. We weten ondertussen wel dat dit ding heel hard rechtdoor kan en dat het eindeloos drift-plezier opwekt.

Hoewel ik respect heb voor de lol die dit ding bezorgt heb ik gewoon geen enkel gevoel voor dat banale ‘bigger is better’ verhaal. Maar goed dat is slechts mijn mening. Ik zal altijd een GT-R of een standaard 911’je boven dit ding prefereren.
@JPM:

ervaar jij dat jaren 80 riedeltje inmiddels nou niet als een handicap ??
@JPM: Een tijd van 7:26:4 op de Nürburgring vind ik anders geen slechte tijd voor een plastieken auto die enkel vooruit rijden kan…
@JPM:
Precies. Laat lincoln maar lekker ouwehoeren.
Nurburgrondetijd interesseert me geen reet. Ook niet bij Ferrari’s.

Als ik mijn geld aan een sportauto uitgeef besteedt ik liever 100-200k aan een fatsoenlijke (tweedehands?) Europeaanse auto dan dat ik nieuw en voor de helft van het geld dit hok uit Amerika laat overkomen.

Ik rijdt niet dagelijks over de Nurburgring dus die tijd maakt me niets uit en het gaat mij vooral om hoe de auto mij laat voelen. En van lekker optrekken hou ik ook, maar het verschil tussen 5,5 en 4,8 seconden doet mij bijzonder weinig. Snel is snel.
@TWJ: Heb jij überhaupt weleens zelf met één van deze auto’s mogen rijden? Anders heeft je reactie vrijwel geen waarde.
@TWJ:

tuurlijk knul ..
maar intussen leven de GT-R en 911 kopers NIET in europa ..
Kan die kar ook iets anders als banden opsmoren? Niet echt een filmpje waarvan je de kwaliteiten van een wagen kan aflezen… Wel leuk, maar daar blijft het dan ook bij.
@dennis. Superauto in zijn prijsklasse. Are you [email protected] kidding??? Slechte afwerking, geen werkend ESP, slecht leer en ik denk wel gewoon gevaarlijk. (jaja jij kan rijden en hebt er natuurlijk geen last van dat hij bij 170 op een dwarsrichel bijna achterstevoren gaat…) Ik bedoel, hij/zij ziet er heftig uit, aparte vormgeving die ik wel kan waarderen maar ik denk dat hij na 2 jaar nog 75 k opbrengt.Da’s net zo supersnel afgeschreven als tie zelf snel is.LOL
@i-love-v60:

ook al blijven hangenin de jaren 80 ..
@lincoln:
Oh jij zult wel weer even een inhoudelijke opmerking maken hoor.

Wat ben jij toch een zak hooi. De grootste hier op autoblog.

Iedereen kan wel eens een keer een kutopmerking maken, maar jij doet gewoon NIET anders. Verschrikkelijk figuur.

Overigens heeft die andere jongens gewoon gelijk, want deze auto’s gaan dus afschrijven als een malle he. Goedkoop gekocht, maar uiteindelijk rijdt de plaatselijke sjonnie er over drie jaar mee weg voor 20-30k.

Niemand die geld heeft wil deze dingen hebben, en daar ben ik blij om ook als ik eerlijk ben.
@TWJ: Overdrijven is ook een kunst…een ZR-1 kost je hier 2 ton, een standaard Vette 1 ton, die schrijven binnen 3 jaar echt niet ZO veel af.

Heb ff snel ebay gecheckt b.v. en daar is de gangbare prijs zo rond de 30k dollar voor een gewone van 2 a 3 jaar oud. Voor minder dan 50k dollar haal je in de States al een nieuwe, dus…

Als je je zorgen maakt om afschrijving moet je sowieso geen supercar willen kopen…
@TWJ:

ach jee .. het heilige (andermans) geld ..
hoe cheap kan je zijn ..
Slechte, kinderachtige rijtest. Dan kan je eens een kanon reviewen, en wat krijg je: 80% van de tijd banden oproken. Ben benieuwd of de importeur dit voor ogen had toen hij de sleutels meegaf.
Supervet voor jullie dat je hiermee (schijnbaar) ongelimiteerd banden mocht wegroken op een of andere afgesloten terreintje for a day. Maar voor de kijker (iig voor mij en nog wat anderen lees ik al) is de lol op film er al snel vanaf. Had liever wat meer normale wegen te zien gekregen, interieurbeelden en wat meer over rij-eigenschappen etc. Hoe dan ook, een beest van een auto!
Ach, dan haal je zo’n apparaat en ga je voor 50 ruggen even langs een interieurspecialist. Alles op maat naar je eigen wens en dan spaar je nog een dikke dikke ton uit ivm Lambo’s en Fezza’s.

Ik zou het wel weten.
Sorry maar ik vond dit echt een rare manier van verspillen, van banden maar vooral van mijn tijd. Nu ik hier weer een reactie neerpen nog meer :)
Dit vind ik eigenlijk wel een behoorlijk slecht filmpje. Normaal zie ik veel sprintjes waarbij de auto langs komt geblazen. Nu alleen een Corvette die een beetje in z’n toerenbegrenzer rondjes aan het draaien is. Soms hoor ik Wouter z’n stem niet eens meer. Ik kan me voorstellen dat het erg leuk moet zijn om donuts te trekken en te driften, maar voor mij was dit gewoon langdradig, saai en inhoudelijk slecht. Maargoed, leermomentje!
LOL om diverse reacties. De een wil nog meer rook, de ander meer inhoud. Precies het dilemma en de discussie die we ook hadden na het rijden met het monster. We hebben wat inhoudelijke beelden ingewisseld voor meer rook. Als het aan @autoblogger had gelegen, was ik helemaal niet in beeld geweest.
@wouter:

als het aan mij had gelegen ook ..
@wouter: In dat geval: Dank je voor jouw invloed. ;) Alleen maar gespin en gerook had ik niet getrokken. Ik ben een van die mensen die liever meer inhoud had gezien.

Maar begrijp ik nou goed dat er nog wel meer inhoudelijke beelden zijn gemaakt, maar dat die niet in het filmpje zijn verwerkt? In dat geval, zouden die niet even aan elkaar geflanst kunnen worden zodat we nog wat over de auto te weten kunnen komen? :)
@wouter: jullie moeten Paul Vlasblom er weer eens bijhalen. machtig figuur vind ik dat! maar jou wook hoor Wouter
@wouter: Het wordt dan maar eens tijd dat jij weer wat zeggenschap krijgt, vroeger was het leuker! :P
@Vanquish: dat kwam mede door de combinatie van Wouter en Ruben. Ik blijf er bij dat de kwaliteit na het vertrek van Ruben er op achteruit gegaan is op het gebied van het film/montagewerk. De beeldkwaliteit is minder en Patrick gebruikt -mijns inziens- te schreeuwerige muziek die te hard staat. Jammer.
@RoT___: heel vroeger was het pas echt mooi, toen we nog geen video deden;)
@autoblogger: kan er niet over meepraten, ben ‘pas’ aangehaakt ten tijde van de rijtest van de M3. Nadien niet meer kunnen stoppen, AB is verslavender dan nicotine. Neemt niet weg dat naar mijn mening de kwaliteit van Ruben hoger lag. Patrick timmert ondertussen wel aan de goede weg, laat ik dat wel gezegd hebben. Alleen heeft Ruben destijds de lat zeer hoog gelegd.
@RoT___: Hallo, ik maak niet elk filmpje hoor :S Inmiddels is er een heel leger aan Videospecialisten actief om jullie van beeldmateriaal te voorzien.
Ach, als we enkel complimenten zouden geven over alles, wordt jullie stormachtige ontwikkeling geremd.

groet,
Dit vind ik een slecht filmpje, kwaliteit van de filmpjes is zeer achteruit gegaan de laatste tijd. Probeer weer is richting de QP GTS te gaan, want dat was subliem. Verder het roken is 2 of 3 keer leuk, maar het begon mij gewoon te irriteren.

Op tv zijn sommige camera shots in de auto belabberd, die zijn soms gewoon wazig. Erg jammer want jullie waren de goede weg op betreft de kwaliteit.
Verder vind ik dat jullie goed bezig zijn, maar probeer de weg die is ingeslagen te behouden.
haha lang geleden dat er zon leuk filmpje voorbij kwam :D toppie gedaan.
“Lekker al kotsend uit het raam hangen”

Wouter, Lekker filmpje, zo hoort het ook met zo’n beest van een auto, daar ga je niet rustig mee om, pak dan een prius. Voor alle geite wolle sokke dragers = get a life. :)
@clijde: Altijd weer die Prius… Als jij later een Prius rijdt omdat al het andere te duur is wil ik je nog wel eens horen ;).
Tja.. ik ben er nooit warm van geworden.
Het design doet me niets… en als je erin zit krijg je niet half zo’n speciaal gevoel als dat je dat in een Ferrari en dergelijke wel hebt.

Deze auto is zoals Wouter het zegt, echt om lekker de hooligan mee uit te hangen. Dat past niet bij mij persoonlijk dus deze auto interesseert me totaal niet. En ik hoop dat de mensen die wel hooligan genoeg zijn toch dit soort snelheidsmonsters niet onder zich krijgen.
Filmpje laat overigens wel goed zien wat voor een type mensen in dit soort auto geinteresseerd zijn.

Driften, burnouts, te hard rijden :\

Nee, ik zou deze auto gratis nog niet willen hebben.
Geef mij maar een echte auto.
@TWJ:

zo zo .. die @wouter heeft wel heel veel invloed op je ..
en dat in 3 minuutjes ..

niet zo heel stabiel zeker ..
Ik wil wel invallen voor Wouter.
Om te laten zien dat ook joyriders kunnen burnen… ;)
@Pim helemaal mee eens
Dat het een Lambo en Ferrari killer qua PK’s is, snap ik wel… maar hoe is de handling? Hoe voelt de auto? Hoe is het interieur? etc
(nee, ik kan het zelf echt niet beter, maar ik ben wel beter van jullie gewend!)
Again LOL @Lincoln
@Wouter:Dit was gewoon over de top nog nooit zoveel slechte reacties op een AB vid gehad toch ?
Met de meeste ben ik het ook echt eens.
En doet deze ZR1 eigenlijk te kort.
Misschien een 2e wat rustiger meer waardige vid, dat is het minste wat deze ZR1 verdient.
Jullie zijn toch wel zo groot om dat te doen en dus ook toe te geven dat dit echt een matige vid is.
:D moet zijn : D :D
De afwerking is wellicht wat ondermaats in vergelijk met de sportieve concurrentie, maar die sportieve concurrentie is een stuk duurder.

De Corvette heeft ook relatief simpele techniek (alhoewel ze die archaische achterophanging ditmaal wel prima afgesteld hebben.) maar een voordeel is dat die dingen wel bulletproof zijn…

Als praktische auto blaast die Corvette de concurrentie wel uit het water. Ze vliegen niet in de fik en lopen niet in de soep.

Dat telt ook voor iets.
Citrofiel en ik zitten op 1 lijn : NIEUWE VID !!!
Dat kunnen jullie de meest gewaardeerd erelid masterreaguurder ABdrager Citrofiel toch niet weigeren ! :)
@Rob USA: Nounou, zoveel invloed heb ik niet. Ik kan niets eisen. Het is geen Citrofielblog.nl hè… ;)

Maar laat die nieuwe video maar komen!
“denk dat de banden nu wel opgewarmd zijn” :P
@Bozewolf: Dat had nou bv interresant geweest zijn, de looks van het interieur (wat best meevalt, ik heb erin gezeten.Wat een hoop andere reaguurders niet kunnen zeggen en elkaar gewoon nablaten)
Bulletproof is idd ook een goed argument om JUIST deze supercar te kopen ipv de in de brand vliegende concurrenten. Buiten de prijs-kwaliteitsverhouding dan en exclusiever als al die andere Italianen en Porsches.
Had er veel meer van verwacht. Ik zie alleen maar rokende banden en wat er verteld word kan mijn neus ook nog wel vertellen.
Wat een ongelooflijk simpel filmpje. Nul afwisseling, nul inventiviteit, nul entertainment. Inspiratieloze presentator. Nul klasse. Kortom; typisch Nederlands. -1
@Citrofiel: Dat zou wel zo moeten zijn, als jij weggaat dan is AB de helft minder waard ! :)
@Rob USA: :lol: Het zou wel interessant zijn te weten hoeveel van de pageviews ikzelf maak. Dat zal flink wat zijn met mijn ge-F5. ;)
@Anus: Heb je meegereden dan ?
Wouter, wil je mijn vriendje worden?!

Ik ben zo jaloers, dit is 1 van mijn all-time droomauto’s!
Wat een rauw vermogen, wat een bak!

Zijn er nog vacatures?

Mvg,

Remon
Die gele Corvette was toch gewoon een Z06 en geen ZR1?
En hoor ik daar toevallig Sasha op de achtergrond zeggen: “Ik denk dat de bandjes nu wel opgewarmd zijn..” :-)
IbizaSportTDI
En toch blijft het jammer dat ze aan de overkant van de zee zo kunnen genieten van dit prachtige en spectaculaire product voor maar € 85.000,- betalen! NIEUW!!
Ja, Wouter z’n rijkunsten gaan zijn er merkbaar op vooruit gegaan. Z’n presentatie-skills overigens ook. Enkel jammer dat ie zo’n domme kop heeft :P (grapje hoor, zo dom is je kop nu ook weer niet)

Prachtige auto trouwens, en onmogelijk bruut. Ik zou hem zo verkiezen boven een Gallardo/911, maar niet boven een 458, die is nog net dat beetje cooler.
waar blijft die drag race !
Prachtig geluid, monsterlijk muscles…maar dat cheap ass stuur…
Geinig filmpje, dan te bedenken dat 1 achterband in de maat 335 35 19 een slordige 1200euro per stuk kost…

Het enige jammere vind ik dat dit filmpje niet verder ging dan een beetje rondjes slippen en verder niet belichten dat dit gewoon een beregoeie auto is. Naast dat hij zo gigantisch veel vermogen heeft wij kunnen hier met ze alle wel verzinnen dat 647pk (819NM) bruut hard gaat… maar goed leuk is t ook wel weer, een beetje gummen op een verlaten stukje asfalt!
@ JPM en de rest , met de afwerking is weinig mis hoor , en hard recht door laat me niet lachen hij verslaat zelfs de meeste auto,s ook op de track , ga maar checken op you tube . maar ja het is amerikaans dus moet het weer afgezeken worden ,en dat gezeik over dit filmpje , dit is wat willen zien geen saai gezeik en gelul tijdens het rijden , dit hebben ze gewoon top gedaan simpel.
@ jos kijk eens op youtube dan zie je zat filmpjes over de handeling en daar zijn menig bekenden autokenners en rijders heel positief over zeer positief zelfs.
Wat zou zijn werkelijke top zijn? Want de topsnelheidsopgave leek me vrij laag voor de potentie die het beest heeft. Ik zou zeggen dat ie daar vet overheen moet gaan.
@ wouter mijn complimenten wouter jullie hebben laten zien dat een ruwe diamant geslepen is , en op de juiste manier neer gezet , als ze inhoud willen zijn dr zat filmpjes te vinden over de inhoud en handeling , leuk dat jullie het net ff anders deden , top mijn complimenten .en als ik dit soort blogs wel eens lees besef ik weer waarom de nederlanders altijd de zeikerds en klagers worden genoemd.
Kut film met hoofdletter ka. Mooie machine, wil er meer rijdende beelden van ipv glijdende! En een keer uitkijken naar een andere presentator. Houdbaarheidsdatum komt in de buurt.
@WTF: +1, het eerste autoblogfilmpje dat ik niet uitgekeken heb, je kunt ook teveel beelden van slechte drifts tonen… Wouter blijft top hoor, die hoeft niet weg.
wil je een goedkope auto, die kogelvrij is, om je er mee te amuseren binnen 40 jaar er nog even goed uit ziet koop een Corvette wil je iets om te tonen dat je geld hebt en binnen 4 jaar iets nieuw kopen, koop een Porsche/Ferrari zo simpel is het
Hoor ik Sacha op de achtergrond? En ik mis toch wel het review gedeelte… Beetje glijden is leuk, maar dit is wel HEEL veel van het zelfde. En zo geniaal is er nu ook weer niet gefilmd.
ik dacht dat ie nooit stopte met driften!!!!
(ik heb er geen problemen mee hoor)
Helaas niet het beste filmpje maar alles met ZR1 is toch leuk!
Hier 2 filmpjes met iets wat meer info over deze supercar!

http://www.youtube.com/user/motortrend#p/u/41/5Qam_UvSKuM

Ja JPM deze is voor jouw!luister goed naar 13:40 ..lol

http://www.youtube.com/user/motortrend#p/u/38/xJx85diM3IE
Hmm , ’t is niet meer de kwaliteit repo’s die ik van jullie gewent ben mensen !
Tuurlijk is het leuk om te zien dat de vette even lekker los gaat maar ietsje meer inhoud had niet misstaan denk ik.

Dat aanrubberen in een ZR1 haast noodzaak is dat snappen we allemaal wel maar of het nou zo gezond is om zo lang op de limiter te rijden…
Schrikt eigenaren toch ook weer af om iets uit te lenen lijkt me ?
HOLY SHIT, 204.700 EURO!? Dat hok kost hier in de VS 112k dollar, omgerekend 84k. Waar de piss zitten je hersens als je dat ding in Nederland aanschaft. Voor 112k dollar heb je een hele leuke auto, maar voor 204k euro ben je echt gestoord als je dit nieuw koopt.
Om mijn standpunt wat kracht bij te zetten heb ik mijn vorige comment even gevisualiseerd:

http://i51.tinypic.com/2rdguis.jpg
@Spiller:

hahahaha koning!
Ubergeile, machtige machine :)
Het is al vaker gezegd maar inderdaad veel te veel wielspin op het filmpje. Erg hoog golfje 3 mcdonalds gehalte. Driften is zeker leuk maar durf het gewoon op
de openbare weg te doen. Review van niks helaas.
wat een enormvette wagen! alleen jammer dat er hier nog 100.000 belasting op zit.. kutoverheid…
sorry maar k vind dit wel een erg slecht filmpje van zon’super car waarom niet wat meer uitgebreid praten over de auto bv over t interieur over de verschillen tov de z-06 enzv …. alleen maar de banden oproken op een sfgesloten terrein vind k persoonlijk echt geen bal aan.
Slot Loevestein iemand??

Leuke auto, wel erg duur voor dat geld..
leuke auto, maar deze video heeft absoluut geen inhoud, beetje driften..meer niet, vind het zelf vet irritant die toerenbegrenzer.
wat een slechte tekst/ verhaal en alleen maar gum-beelden!
Erg Jammer!
Ik sluit me aan bij de rest wat een slechte/waardeloze rijtest, iedere eencellige kan zijn rechter voet naar beneden stampen en burnouts doen. Ik was er zo klaar mee dat ik het einde niet gezien heb, ik had op meer gehoopt.
UITSLAG POLL:

121: reaguurders vinden deze vid echt zeeeer slecht.
20 : reaguurders vinden deze vid hem redelijk slecht.
9 : reaguurders vinden deze vid leuk/stoer,leeftijd 12/13
1 : reaguurder weet het niet.
Zeker met een test waar deze uber-Corvette in fungeert had het mijns inziens een echte rijtest moeten zijn. Met op het eind een lange, snelle spurt auf der Autobahn..

@Rob USA: Zet maar een vinkje bij de andere 20. Ik vond het filmpje voor een rijtest redelijk bedroevig.

Met de auto in kwestie is weinig mis. Ja, ik heb er eens een klein stukje in gereden en hij voelt en oogt cheap. Er zit aan de andere kant een beul van een V8 in. Ik heb een paar keer vol het gas in mogen trappen en geloof me: Je wordt achter in je stoel gedrukt door de enorme acceleratie. :)

Maargoed, van burnouts wordt je natuurlijk niet depressief ;)

Jammer, een van de weinige filmpjes die ik niet heb afgekeken.
pooooooooh wat een beest. ben flabbergasted. voor dit ding zou ik een moord doen. hij ziet er heerlijk uit vind ikzelf, en die prestaties en dat geluid. dat is auto rijden! begin ervan te slijmen joh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).