Video: Tanner Foust drift Ken Block er uit

Auteur: , 27 Reacties

Ken Block mag dan wel naam en faam hebben gemaakt met zijn Gymkhana-series, maar het afgelopen weekend kreeg hij een koekje van eigen deeg van zijn collega Tanner Foust in de vorm van een stevige portie Gymkhana-billenkoek. Who's your daddy?

In een poging wat extra geld uit de Gymkhana-franchise te trekken zijn grote publiek optimaal te vermaken, organiseert Block het evenement Gymkhana Grid. Dit moet je zien als een soort Top Gear live, maar dan anders. Tijdens het Ken Block Invitational in Los Angeles nam hij het op tegen Top Gear USA-presentator Tanner Foust, die ook heel goed weet hoe je een auto dwars moet gooien.

Het resultaat kan je zien in deze video. Dit maakt het eens te meer duidelijk dat er ongetwijfeld flink wat takes aan voorafgaan alvorens er een nieuwe (gepolijste) Gymkhana gereed is. Maar dat neemt niet weg dat Ken Block nog steeds letterlijk en figuurlijk rondjes om ons heen rijdt. Je moet hem alleen geen rally’s laten rijden.

Voor de Nederlanders in het publiek viel er ook nog wat te genieten: het Nederlandse rallytalent Kevin Abbring nam (als enige Europeaan) deel in een Nissan 350Z van BasKoetenRacing. Deze Nissan rijdt niet op benzine, maar op Bio-Methanol, dus naast de nodige fun heeft het ook nog eens een bewuste component. Een filmpje waarin Abbring zijn bandjes laat roken kan je hieronder bekijken.27 reacties

Het is nu niet bepaald schande om van Tanner Foust te verliezen. Hij is een meervoudig drift kampioen en waarschijnlijk de beste drifter in de wereld na rhys(?) millen.
Ook al verliest Ken Block, hij laat hier toch zien dat hij niet van de minste is. Het verschil tussen de twee is zo klein dat je het amper een verschil kan noemen
@jeffie: Maar hij gooide ook nog een obstakel om, waarvoor hij een tijdstraf zou moeten krijgen. Dan is het verschil weer wat groter.
@jeffie: m.i. blijft Keiichi Tsuchiya de drift godfather ;)
wauw wat een mooi filmpje :/
omg
er zit amper verschil op ? ik ben er niet echt van overtuigd
Uitgebreid filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=3z7gs0D1zaY
@T16: Die wilde ik ook net posten….
@T16: lol Tanner heeft een festiva ipv een festia
@supasweet: en ik die nu dacht dat het Fiesta moest zijn…
@T16: Wat heeft die anouncer een irritante stem zeg, maar wel een vet filmpje.

OT: Tanner kan het echt wel in de 2e aflevering van top gear usa heeft hij een blinde leren driften, en hij versloeg daarmee de andere 2 hosts in een wedstrijd.
@T16: Het lijkt wel of Block veel langere/aggressievere drifts maakt. Meer rook, langere slides terwijl die Foust redelijk snelle turns maakt en minder rookt.Hier zie je de hele race
bij de start is block slechter weg
daarom is die een tikkeltje later bij de finish
Is niet zo moeilijk, Ken Block doet het beter….;)
eventjes downloade op mij galaxy:D
Wat je hier ziet zie je ook bij rally. Ken Block kan wel heel goed zijn drifts doen. En zijn Gymkana filmpjes zien er daarom ook wel heel goed uit. Maar op snelheid legt hij het af. Hij doet gewoon langer over de bocht dan Tanner Faust. Maar commercieel heeft Block het super voor elkaar.
Tuurlijk dat Ken Block zijn Gymkhana filmpjes in verschillende takes doet..
Kan je mooi zien aan de rubbersporen op de baan.. Je moet er maar eens op letten….. Neemt natuurlijk niet weg dat ie goed kan rijden ;-)
Ik heb diene 350Z live aan het werk gezien in de TAC Rally van Tielt, en die uitlaatgassen ruiken naar frietvet :)
@Aston Martin: Even opscheppen: ik heb hem op Zandvoort van binnen gezien vanuit de bijrijdersstoel. Rijdend. Ik kan je vertellen dat je een hoop ervaart in zo’n auto, vooral in je nekspieren. Brandend rubber heb ik wel geroken maar frituurvet niet. Jij denkt waarschijnlijk aan bio diesel maar daar heeft dit niets mee re maken.
…wat heerlijk he frituurvet! ;-) En wat kan Kevin sturen!
2 heerlijke filmpjes, dank u :)
Hieruit kun je toch niet trekken wie de beste is, dit is meer een soort halve race dan driften…
Staat er nou bij het filmpje Ford Festia?
Foutje:
De Nissan van Kevin Abbring rijdt niet op benzine, maar op Bio-Methanol
Hij rijdt toch echt rond op bio-Ethanol, en niet methanol.
Het is een compleet andere molecule, en dus een compleet andere brandstof.
@pieter: hi Pieter. We hebben even gezocht, maar het gaat om Bio-methanol, zie ook Kevin’s eigen website:
http://www.kevinabbring.com/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=58&cntnt01returnid=57
BasKoetenRacing
Deze Nissan rijdt inderdaad op Bio-Methanol (M85), geproduceerd door BioMCN in Delfzijl. De volledige Nissan 350Z Challenge rijdt sinds begin dit jaar op Bio-Methanol. Het resultaat: méér vermogen, minder CO2 uitstoot (ruim 60% reductie).

Bas Koeten Racing / GUTTS / BioMCN hebben deelname van deze ‘groene’ Nissan aan Gymkhana Grid in Los Angeles mogelijk gemaakt. Het betreft hier het ‘launch event’ van de Gymkhana Grid Series, onder aanvoering van Ken Block.

De Nissan is een zogenaamde FlexFuel auto. Dit betekent dat hij kan rijden op Bio-Methanol, Bio-Ethanol en benzine. Enkele andere auto’s uit de renstal van Bas Koeten Racing rijden op Bio-Ethanol (E85).
@BasKoetenRacing
Vandaar mijn vergissing
Foutje!
Wij rijden al 5 jaar in het Belgisch kampioenschap 2cv op bio-ethanol (als enigste tussen de benzinards), en zijn dit jaar eerste geeindigd.
Met Methanol hebben we nog niet getest

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).