Bergers hebben het drukker dan ooit

Auteur: , 14 Reacties

De sleepdiensten in ons land doen goede zaken. Dat laten de afsleep-cijfers van het derde kwartaal van 2010 wel zien. Men spreekt van een nieuw record, en dat terwijl glijmaand december nog niet eens is meegerekend.

In de maanden juli, augustus en september zijn er flink wat voertuigen gecrasht. De bergers in ons land hebben in deze tijdsperiode maar liefst 12.394 gehavende voertuigen afgesleept. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Stichting Incident Management Nederland. En dankzij deze stichting lopen we in Nederland aardig voorop als het op afsleepregelingen aan komt. De eis is dat een berger in 90% van de gevallen binnen 20 minuten ter plaatse is. Dat werd ruimschoots gehaald.

Ook leuk: Incident Management houdt dus bij hoelang een gemiddeld bergingsoperatie duurt. Voor het afgelopen kwartaal was dat 14 minuten en 43 seconden gemiddeld. Deze tijdsduur zo laag mogelijk houden is essentieel om geen ellenlange files en verkeersinfarcten te krijgen na een aanrijding. Daarom, een schouderklopje voor de bergers, die het nu helemaal druk hebben. Chapeau! (bron: stichtingimn, via automobielmanagement)

Fotocredit: Autojunk.nl.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
wow…een nieuw record…zijn we inmiddels niet al ‘vol’ van die records ?…zucht…
weer 1tje om fier op te zijn …
Toch knap hoe er in 14min 43sec zulke enorme files komen te staan… Maar toch fijn voor de beste lui..
@John: kan jij rekenen 14min 43sec +20min reistijd = …… reken maar uit reken wonder.
@oly: reken wonder is aan elkaar spellingswonder
Het is best leuk baantje volgens m’n vader
Lijkt me wel leuk voor d’r bij als je student bent, maar volgens mij doen ze dat niet zomaar ;)
K weet niet waar jullie wonen, maar hier heeft niet elke student een vrachtwagenrijbewijs.
@Faalhaas: Daarom zijn er ook bergingsauto’s die ook bestuurd mogen worden zonder groot rijbewijs. Op basis van VW LT bijvoorbeeld.
Hulde!
Leuke foto, het F.A.S.T. team, ofwel gelegaliseerde wegpiraterij. Agressief rijden en zichzelf voordoen als prioriair voertuig.
leuk lijstje in de lijstjestijd? De Top 5 recordbrekingen van 2010?


Een klein kwartier vind ik toch netjes.
Goed bezig met tijden onder de 15 min! Houdt de rest rijdend natuurlijk;)
Kijk da’s nou een gat in de markt.. gewoon een afsleep, takel, oprijdinges bedrijf beginnen.. het word steeds drukker.. dus steeds minder ruimte tussen de auto’s.. dus steeds vaker tegen elkaar aan.. 12000 klappers per 3 maanden.. dat moet toch lucratief zijn..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).