Te koop: Bugatti Fakeron op basis van Porsche Boxster

Auteur: , 89 Reacties

Na al onze topics over serieus mislukte replica's (inclusief een Veyron) valt dit exemplaar extra op vanwege het feit dat het er wel erg realistisch uitziet. Eerlijk zeggen, zag jij meteen dat het een replica is?

Toegegeven, wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen. Maar voor een replica is dit een behoorlijk uitgebreide en geslaagde klus geweest. Een snel zoekrondje op de internets leert ons dat het hier om DEZE voiture gaat. Onderhuids een dertien-in-een-dozijn Boxster, maar aan de buitenkant omgetoverd tot de Koning der Supercars.

We kunnen ons voorstellen dat hier een enorm aantal arbeidsuren in is gaan zitten. Retsecp voor het eindresultaat en misschien is de vraagprijs van 124.636 euro ook wel gerechtvaardigd. Maar aan het eind van de dag is het toch gewoon een replica voor wannabee’s. Zou jij ‘m kopen als je het geld had? In geval van ‘ja’, deze Fakeron staat nu te koop in Polen. Meer info HIER.

UPDATE: Helaasch, de Veyron in kwestie was ook te mooi om waar te zijn. De foto’s zijn inderdaad van een 100% echte Veyron, maar er wordt aan een replica gewerkt. Bewijs daarvoor staat in deze video.

Bugatti Fakeron (klik voor groot)

Met dank aan Luc voor de tip!89 reacties

Best lullig als je naast een 911 staat bij het stoplicht
Mooi gedaan
ziet er eigelijk best goed uit.
Inderdaad best goed gedaan !
Maar of die Bugatti nu de schoonheid is die je het liefst wilt kopieren?…
Wel mijn complimenten voor de makers, maar het blijft toch zielig.
Voor 124.636 euro koop ik liever wat anders…wel goed gedaan dit, net zoals die Reventon die ze hebben gemaakt. Maar er staat ook bij dat de foto’s bewerkt zijn ofzo?!
Briljant gedaan! Ziet er echt goed! Maar 124000 euro is wel heeel veel geld.
:O Dat is wel zeer goed nagebouwd… Ik geloof er eigenlijk geen bal van, zijn er foto’s van de bouw van dit project?
Ik ben er in getrapt.
@Klassiekerrally:

laat jij nu de enige zijn die er NIET in is getrapt ..
dit ziet er echt heel goed uit, ik ben echt verbaasd. Is zelfs het interieur mee omgebouwd?? Ik zou hem echt niet kunnen onderscheiden van een echte :s
E93 M3 cabrio
interesante vraag is, over welke auto ga je belasting/bpm betalen? Op basis van de boxter, of de Veyron? Dat zal nogal verschillen.

Het is overigens een erg goed geslaagde replica, de wielen/banden zijn een opvallend punt, net als de achterbumper. maar het duidelijkst is de daklijn volgens mij, die kromming komt niet helemaal overeen met die van de Veyron. Maar dan moet je wel goed kijken en beide auto’s een beetje kennen.
@bakkerst:
.
LOL. En dan blijkt het wel gewoon een Veyron te zijn :D. Overigens twijfelde ik door de velgen, die leken mij niet te kloppen.
@Steiger: idd ik dacht eerst da da gewoon een veryron was maar ik dacht da de velgen van de veyron egt groter ware en dan dachtek : deze is egt mooi nagemaakt :D
@bakkerst: hahaha
@bakkerst: Haha, lulletje
@bakkerst:
“Maar dan moet je wel goed kijken en beide auto’s een beetje kennen.”

Tijd voor je om de boeken in de duiken joh ;)
LT (Lekkere Tieten)
€ 124.636,-.

Dan koop ik liever een Merc AMG met een beetje onderhuidse tuning.

Meer ruimte, uitstraling, lol, power, snelheid et cetera.
ZIELIG!! Overigens ziet het er wel erg echt uit.

Dit zou ik dus nevernooit aanschaffen. Van dat geld een tweedehands Aston Martin Vantage of een gloednieuwe Corvette, daarmee durf je wel een sprintje te maken… met deze val je alleen maar door de mand…
@PunicaOase:

en jij nu helemaal ..
@LT

Heeft een AMG meer uitstraling dan een Veyron?

Ik ben geen fan van de Veyron, maar een gebrek aan uitstraling heeft hij niet hoor.
LT (Lekkere Tieten)
@940:

Dat schrijf ik ook niet.
Ziet er echt heel erg goed uit…
Ik geloof er niks van dat dit een replica is. Zoals in het stukje staat, ‘wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen’. Nou, dat zie ik dus niet. Als ik kijk naar de kentekenplaat achterop, dan staat daar ‘Symbolic’. Laat dat nu net een Amerikaanse dealer zijn die handelt in o.a. Bugatti’s. Ik denk dus gewoon een echte Veyron en een nep-advert.
Nou, dit is gewoon een echte hoor. Deze heeft tijden te koop gestaan bij Symbolic Motors in Californie, die ook Bugatti-dealer zijn. Als je goed naar de foto’s kijkt, zie je de bedrijfsnummerplaat er nog op zitten. Waarschijnlijk bieden ze een replica aan, maar maken ze gebruik van foto’s die ze van het internet hebben geplukt van een echte.
Een Veyron koop je nou niet bepaald voor z’n looks… Die zijn gewoon ronduit lelijk.
Maar het is grappig gedaan, zou er alleen zelf niet in willen rijden.
@OverSoft: Correctie: jij vind m lelijk. Ik persoonlijk vind een Veyron een erg mooie chique auto. Of ik zoveel geld voor een replica uit zal geven, lijkt me niet…
Retsecp moet dat niet zijn Respect???
@j: hij probeert Ali G na te doen, maar die zei dan wel Restecp!

Dus eigenlijk is het inderdaad mis! :P
@Mathias:
Rospicth?
Respocth?
Ripsact?
Rupsect he he eindelijk goed……
Lijkt me leuk om naast een echte Veyron te parkeren en de echte Veyron eigenaar(/eigenares) te overtuigen dat hij(/zij) onbewust een Chinese namaak artikel heeft gekocht. 8)
Gewoon een echte Veyron op de plaatjes. Ding staat al even te koop in de USA.
LT (Lekkere Tieten)
Zou het kunnen zijn dat autoblog wil zien hoe iedereen op het artikel en op elkaar reageert?
haha idd dit is helemaal geen replica! Deze foto heb ik eerder al gezien. Ook aan de bentley erachter kan je zien dat dit niet bij 1 of andere zielige replicabouwer is. Dus dat je ziet dat het niet klopt is gewoon onzin! Dus Ricardo kan aan een echte veyron zien dat het geen echte is, wat een gave!
Erg leuk is dat dit gewoon een echte Veyron is. Nog leuker is dat mensen nu naar een echte Veyron zitten te staren en beweren dat ze verschillen zien waardoor dit een neppe zou zijn.
dit is wel degelijk een echte veyron..
http://jalopnik.com/359041/2008-bugatti-veyron-looks-like-a-stealth-bomber-buy-it-now-for-185-million

komen de foto’s je ook bekend voor?
@Deefeketje: Ik dacht het al hé! Het was te juist.(Zelfs de remmen waren identiek). Ik kon gewoon geen fout vinden.
Maar nu weten we het dus, mooi geen replica!
Martijn Nijsten
@Deefeketje: Net even zitten vergelijken, en vooral als je naar het interieur gaat kijken zie je dat het op de foto’s om een echte veyron gaat. Ga ook maar eens de foto waarop je de remklauw en schijf ziet op Jalopnik vergelijken met die van de advertentie op mobile. Dan kun je, ondanks het formaat, toch nog lichtelijk de klauw/het wit van de tekst op de klauw zien.
Martijn Nijsten
@Deefeketje: En dan staat er ook nog ‘Toegegeven, wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen’ in de tekst.
http://jalopnik.com/359041/2008-bugatti-veyron-looks-like-a-stealth-bomber-buy-it-now-for-185-million

http://autoworld.wordpress.com/2008/02/22/black-bugatti-veyron-for-sale-on-ebay/

http://www.worldcarfans.com/10802212170/jet-black-bugatti-veyron-for-sale-on-ebay

Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is zo. De foto’s die hier gebruikt zijn en op mobile.de zijn gezet, zijn daar waarschijnlijk geplaatst door een stom dronken pool die dacht grappig te zijn. Zo staan er wel meer auto’s op de site waarvan gewoon foto’s van het internet af zijn gehaald.
Ik zou erin trappen, je moet wel heel goed beide auto’s kennen om te zien dat dit geen echte is!
Respect voor deze ombouw hoor!
@Mr. Dj M.:

Whahahahaha, wat ben jij dom zeg :S .. er zijn al een tiental reacties voor jou met bewijs dat dit een ECHTE betreft whihihihieeehh .. ik pis zowaar in mn bed van het lachen hahaha.
Perfect voor Reclame….
Wat zou de gedachte van de maker van die advertentie zijn? ‘Laten we eens kijken welke sites zo dom zijn om hierin te trappen’? Autoblog dus, ondanks dat ze zelf al eens een artikel over deze echte Veyron plaatsten. :lol:
Toegegeven, wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen.
Haha, zo zie je maar weer..
Deze bouwer heeft wel skills zeg!
mooi gedaan al zou ik hem graag naast een echte zien staan dan valt het soms op dat ie erg klein of juist heel groot is , maar het blijft knap gedaan , al heb ik mijn twijfels dat hij echt is …
Volgens mij klopt er geen ene moer van. De auto heeft op de foto’s een kenteken van http://www.symbolicmotors.com en op de achtergrond zie je nog een auto met Amerikaans kenteken. Je gaat mij niet vertellen dat een Pool een omgebouwde Porsche Boxter gaat importeren van Amerika naar Polen om hem daar vervolgens te gaan verkopen.
haha lees nu pas de update ! ab was er dus ook mee weg…
LOL! Welke verhoudingen klopten er eigenlijk niet volgens jou, daar ben ik nu wel benieuwd naar…
Ow wacht hier het bewijs: http://jalopnik.com/359041/2008-bugatti-veyron-looks-like-a-stealth-bomber-buy-it-now-for-185-million

Precies dezelfde foto’s als in het artikel.

De de bovenstaande Bugatti is gewoon een echte en geen replica.
Ik zie de update… emo
Ik wou al zeggen, dat die verhoudingen niet kloppen is onzichtbaar, dat het de real deal is op die foto’s verklaart wel wat.. xD
haha die “replica” van de foto wordt zeker gemaakt in Molsheim door ene fabriek genaamd Bugatti?
Iedereen maakt wel eens zo’n foutje al ben je een autoliefhebber/ autofreak (schrappen wat niet past).
“Toegegeven, wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen.”

Dit is zo fail. Het gaat om een replica dus ik zal maar zeggen dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen, zo lijk ik heel slim. Geweldige journalistiek. :roll:
jammer :( als het op een boxter S was gebaseerd en getuned nr 400pk+ zou 100d voor zoiets nog ‘meevallen’
haha wel mooi dat je eerst zegt dat je dingen ziet die niet helemaal goed zijn… en dan komt er een update die zegt dat deze fotos van een echte versie zijn :P dan moet ik toch wel ff lachen maja kan de beste gebeuren zeg ik dan maar ;)
Voor 124kop koop je wel wat beters dan een Boxter
Enkelen vallen zwaar door de mand; geweldig om te zien. :)
@ricardo: lol, eerst schrijf je nog dat je na lang kijken ziet dat het géén Veyron is….ik ben wat langer wezen kijken, vervolgens las ik jouw stukkie…en toen was ik van mijn apropos ! Het enige wat uit verhouding zou kunnen zijn geweest is de deur…maar dat kon ook optisch zijn door de kleurnuances…
hahaha die update :)
Triest. Net zo triest als een F1 replica:
http://www.youtube.com/watch?v=jpvBnybfAwM&feature=related

Een berg glasvezel op een buizenframe in toevallig de vorm van een superauto maakt er nog geen superauto van.
Gaatje Nixxan
@bakkerst: Hoeoehahaha!! En dan als kers op de taart: “Maar dan moet je wel goed kijken en beide auto’s een beetje kennen”!?!
Je wordt bedankt, nu heb ik in m’n broek gepiest… Pfff
eerst ff naar de ortho dan verder bouwen :D. Voor 124000 koop ik wel wat anders hoor.
Toegegeven, wie iets langer naar de foto staart zal zien dat bepaalde verhoudingen niet helemaal kloppen, blijkbaar ben je geen echte kenner, want anders zou je wel gezien hebben dat dit een echte was…
Vond het al heel bizar dat dit een replica zou zijn… Alles klopt gewoon op die foto’s.Heb zelfs zitten zoeken achter verschillen met een andere Veyron maar niets gevonden. Zo had ik nog lang kunnen zoeken :D
Goed bezig autoblog, 2 minuten verder zoeken en jullie zouden erachter komen dat dit gewoon echt is. Mja men is ‘blog’ he? Dan mag alles en boeit niets.
ik bedenk opeens iets he dit is toch een echte … dus alle veyronliefhebber , plunder je rekening , koopje van de maand een veyron voor 124k !!!!
heerlijke fail op de woensdag middag. :)
Erg grappig dat de foto van Jim van de auto van Harrie v/d M. ook op de website is terug te vinden :

http://www.veyronreplica.com/turnkey-veyron-replica/
rollsroycebsnron
@Jochen:
even een kleine opmerking:
is het niet Hennie van der Most?
@rollsroycebsnron:

nope
@rollsroycebsnron:

nope, die rijdt Toyota
rollsroycebsnron
@Jochen:
dan hebben we het waarscheinlijk niet over dezelfde persoon.
dan neem ik mijn woorden terug wat ik om 17:01 zij.
Haha autoblog fail…
Jammer dat de Veyron zo’n lelijke auto is… technisch vast geweldig en extreem krachtig maar ik vind hem niet mooi. En het ook wil toch ook wat…
Ik wilde net gaan opschrijven hoe geniaal goed ik deze replica vond, staat er onder dat het een echte Veyron is! Ja, zo kan ik het ook;P

Maar 100x liever een BMW M3 met 320d sticker dan een Boxter met Veyron uiterlijk. Je bent niet alleen een neppert, je haalt ook nog eens de allure van de Veyron weg. (mensen zien hem langs rijden en denken, pff, dat ding klinkt niks beter dan een Porsche Boxter)
Harrie v/d M. is een bekende naam in het zuiden van NL…

Verder… ook een Boxster kun je beter orgineel laten.
awel, welles of nietes….dit laat ik in het midden, smaken verschillen nu eenmaal….maar het zal wel het straatbeeld kleuren….als jullie snappen wat ik wil zeggen.
en chapeau, voor ( mss ) het vakwerk….maar dat is nog afwachten van het resultaat…
-edit: nutteloze bijdrage-
Misschien moet er dan ook uit het bericht gehaald worden dat als je beter kijkt dat het geen echte Veyron is, want dat is het dus wel.
haha lol ,wat en hopeloos autheur .

-edit: FAIL bijdrage-
Is best wel mooi gemaakt… maar wil je nou echt in een replica rondrijden? ….
Zo’n opgeleukte Boxster…. ? Ik toch niet..
Doet me denken aan een stel Polen die indertijd een Mclaren- Mercedes SLR nabouwden, vanaf de foto’s van het prototype. Het
vernuft en handwerk dwingt hoedanook respekt af…
O dus hij is echt? Prachtig ding! I love the Veyron! Of is ie toch nep? Prachtig ding! I love the Veyron!
Verkeerd taalgebruik, het is geen replica maar een look-a-like.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).