Brabus Green Package voor Tesla Roadster

Auteur: , 21 Reacties

Het tunen van een elektrische auto is een hele andere tak van sport. Bijvoorbeeld lekker simpel 45 pk winnen door de turbodruk iets te verhogen is er niet meer bij. Brabus was twee jaar geleden de eerste tuner die zich boog over de Tesla Roadster en heeft dat onlangs nog eens over gedaan.

Twee jaar geleden voorzag Brabus de Tesla van een speaker met V8 geluid, witte of matzwarte lak, stevige velgen, led-dagrijverlichting en booskijkers. De elektrische aandrijflijn was voor Brabus onbekend terrein en liet men dan ook verstandig ongemoeid. Nu gaat Brabus iets verder, maar durft nog altijd zijn vingers niet te branden (lees: shocken) aan de aandrijflijn. Standaard in 3,7 seconden naar 100 km/u en een top van 200 km/u is immers rap zat.

Anders dan de kleur van de auto doet vermoeden, komt Brabus nu met een “Green Package” voor de Tesla Roadster. Van voren kreeg de auto een carbon bumperlip en van achteren een subtiele carbon spoiler en diffuser. De auto is in iedere kleur verkrijgbaar, dus zelfs smurfblauw. De gekozen kleur komt ook terug in de zwarte velgen. Deze zijn in maatje 18 inch 215/35 van voren en 19 inch 255/30 van achteren. Het interieur kan volledig worden gehuld in geperforeerd leder en alcantara. Voor de echte liefhebbers zijn er verlichte Brabus dorpellijsten beschikbaar.

Verder bestaat het Green Package uit een snellader, waarmee de Roadster 3x zo snel is opgeladen. De lege accu is hiermee binnen 6 uur volledig opgeladen en goed voor een actieradius van zo’n 350 km. Bovendien betaalt Brabus in Duitsland de stroomkosten voor de eerste 30.000 kilometer en mag je een jaar lang gratis gebruik maken van alle publieke oplaadpunten van maatschappij RWE.21 reacties

Ik zag hem staan afgelopen week op de beurs in Essen.

Die kleur maakt het een interessante verschijning, netjes hoor:)
Zal wel een gesubsidieerd project zijn door ‘der GrĂ¼nen’ ?
Proberen ze de familie Al-Thani uit Qatar met hun liefde voor de kleur turquoise aan de elektrische auto te krijgen? :)
6 uur opladen? En normaal is het 3 keer zo lang? Wacht even, je moet dus 18 uur wachten voordat je ‘normale’ tesla is opgeladen? Dat is echt absurd lang!
@Sciurida: daarom is ‘ie ook zo snel, anders hou je geen tijd over om te laden :mrgreen:
@Simpson: Hahaha, zo heb ik het nog nooit geredeneerd =p! Dat is best wel een goeie.
Die kleur is erg mooi! Ik zou het graag op een auto willen hebben ;)
@jzaero: wel koop een tesla brabus ;-)
@bpc: Helaas houd ik niet zo van elektrisch ;) Liever brand ik Euro95 or 98 op =p
@jzaero: keuzes maken he , prioriteiten stellen :p geef mij ook maar 95/98
Het eigenlijke nieuws lijkt me de technische winst. Als je auto minimaal 6 uur stilstaat (de mijne deed dat deze nacht nog), dan heb je toch niet veel actieradiusprobleem meer over. Op vakantieritten na, komen alleen professionele chauffeurs boven de 350 km.
Daarmee is dit de eerste EV die echt als daily driver is in te zetten. Bij mooi weer tenminste ;-)
Ik ben het helemaal met Mout eens, alleen het probleem lijkt mij altijd dat als je een keertje gaat touren met mooi weer het weer niet echt opschiet.

Stel je rijdt je accu leeg:
Dan moet je de Mercedes hulp dienst bellen.
Die moeten hem wegslepen, en dan moet je alsnog 6 uur wachten tot je accu weer vol is.

Dat houdt mij serieus tegen om een ev aan te schaffen.

(dus toch maar lekker door kachelen in de 180sl, die je wel binnen 5 minuten kan voltanken)
dat die snellader niet standaard is….
@Maarten: die snellader is moordend voor de batterijen
Ik zal die auto eens tunen, ik leg er een smerige, slurpende, Amerikaanse tiencilinder in. Het liefst zonder directe injectie. Of de V12 Diesel van VAG.
En dan zonder roetfilter. Gewoon omdat het kan, en om bij het grasetende boomknuffelende volk op deze wereld een gevoel voor humor te kweken.
@Truttenschudder: Niet zo zuur jongen, elektrische auto’s zijn de toekomst Wat ben je ook dom, je plaatst je reactie zonder on-topic te komen.

Leuk kleurtje, ik vind de velgen ook wel geslaagd, vooral de combinatie van die twee is helemaal geweldig.
Ik vind het best wel een coole kleur op je Tesla…
Ziet er best goed uit :-)
OOOOW, in 6 uur al vol? Handig! Wel jammer dat de hele motor-tuning business op zijn gat is komen te liggen door die elektrische zooi.
@Cantago: De uitdaging voor de toekomst: chippen van de elektrische wagen. 20 cm verlengen en meer batterijen steken. Hopla, opgelost!:-))) Ik wil hem best, maar de prijs vind ik overdreven!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).