Video: Boze studenten vallen Rolls-Royce prins Charles aan

Auteur: , 39 Reacties

Woedende studenten hebben vanavond in Londen de Rolls-Royce van prins Charles aangevallen met verfbommen. De klassieke Roller, met daarin prins Charles en Camilla, liep naast de nodige witte verfvlekken ook een gebarsten ruit op. Hebben die studenten dan geen respect voor zo'n oude Rolls?

De studenten zijn boos omdat het Engelse parlement vandaag instemde met een wetswijziging die ervoor zorgt dat het collegegeld fors omhoog gaat. Sommige studenten moeten tot 3x zoveel geld gaan betalen. In Nederland dreigt overigens ook zoiets te gebeuren, maar Nederlandse studenten voeren wat laffer actie. Die gaan met een blauwe vuilniszak om hun lichaam boe roepen in Den Haag…

Doe mij die Britse studenten maar!

PS: Weet iemand wat voor Rolls-Royce het precies is?

UPDATE Het is de Rolls-Royce Phantom VI Mulliner Park Ward Limousine “Silver Jubilee Car” uit 1977.39 reacties

Dat soort acties gaan hier ook vanzelf komen hoor Robbie.
@Piebe Post: wellicht brengt dit ze op ideeën ;)
@robbie:
gaan we opruien en geweld goedkeuren?
@robbie: Indien de plannen straks steeds dichterbij komen zie ik dat zo gebeuren.
Denk dat het een Rolls-Royce Phantom VI is.
@Jaak: het lijkt idd een Rolls-Royce Phantom VI Mulliner Park Ward Limousine uit 1978 te zijn. En om precies te zijn de ‘Silver Jubilee Car’, die te herkennen is aan zijn hogere dak.
Tja, dat krijg je he als het volk ontevreden is. Bloody awful.
Wel een saillant detail dat onze Rutte en Verhagen respectievelijk 7 en 11 jaar over hun studie hebben gedaan.
Pff, als de glas al breekt door een verfbom die is gegooid, hoe zal het dan een kogel moeten weerstaan? Ze kunnen een mercedes S-klasse Guard rijden.
@kurdmanx: beter*
@kurdmanx: wie zegt dat het glas gebroken is door een verfbom? Er is alleen aan de achterkant een verfbom tegen de auto gegooit. Die ruit is waarschijnlijk door iets anders gebroken/gebarsten.

Daarnaast heb ik ook zo’n vermoeden dat deze oude Rolls geen bepantsering heeft.
De blauwe vuilniszakken stonden voor het Delftsch Blauw, en niemand, maar dan ook niemand spreekt zich uit tegen Delft. Uit Delft komen namelijk de beste civiel ingenieurs van Nederland, die de wegen, bruggen en tunnels aanleggen waarover jullie rijden. Misschien liggen er te weinig wegen, maar dat komt doordat de overheid de laatste 20 jaar te weinig heeft geïnvesteerd.
Oh en btw, bij ons is de regeling nog niet door gevoerd, en dat gaat op het beta gebied ook zeker niet gebeuren. Als je de huidige regeling wil doorvoeren, gaat niemand meer technisch studeren. Dan krijg je een zelfde werking als in de huidige en afgelopen regeringen: HET WERKT NIET! Zonder ingenieurs ben je nergens, ook niet met een regering. Zonder ingenieurs wordt niet vooruit gedacht, op de lange termijn gedacht. Investeren in de kennis economie me reet. Ze korten op onderwijs, dat lijkt me tegenstrijdig…
@snelisanders: volgens mij stonden die vuilniszakken symbool voor ‘water’ aangezien het hoger onderwijs ‘onder water’ dreigde te lopen door de geplande veranderingen. Het heeft niks, maar dan ook niks met fietsenmakers Delft te maken.
@robbie: Hoho, snelisanders heeft het over civielers, jij heb het over fietsenmakers. Voor zover ik weet zijn WB’ers toch echt de enige studie waarnaar wordt verwezen met fietsenmakers, en daar ben ik trots op. :mrgreen:
@Citrofiel: Delftenaren worden door buitenstanders vaak als fietsenmakers neer gezet, volledig onterecht, want civielers zijn bruggenbouwers. Maakt niet uit verder.
De vuilniszakken stonden eigenlijk voornamelijk voor het Delftsche Blauw wat zou verdwijnen, volgens mij. Ik was er zelf bij, maar de hele actie was op een dusdanig korte termijn georganiseerd, dat het niet echt duidelijk was voor de meesten waar de outfit precies voor stond. Maakt neit uiet, zorgt er wel voor dat we er enigszins als een massa uitzagen.
@Citrofiel: Delft = fietsenmakers. Punt ;)
@robbie: Zie ik hier een oude antipathie opkomen? ;)
zo zie je maar ..

er is maar 1 emotie .. en dat is een financieele ..
ALTIJD en OVERAL ..

ja hoor .. kom maar op met voorbeelden dat het niet zo is ..
ik zal je het tegendeel bewijzen ..
@lincoln: Zo, heb je de Maarten! ook al gelezen!
@lincoln: De liefde voor m’n moeder?
@JPM: …nog steeds moederlijke zuigbehoefte ? :lol:
@Megakix: Oh wacht het is tegenwoordig zeker niet stoer om van je moeder te houden. Hoe oud ben jij eigenlijk? (volgens mij heb ik dit al 30x gevraagd)
@JPM: komt omdat jullie flink in elkaar geinvesteerd hebben ..
ik kan me niet druk maken over deze Rolls. De studenten hebben gelijk!
@floryn:
En hierdoor is het geoorloofd om geweld te gebruiken en andermans zaken te vernielen … ?
Linkse studenten ja, die hebben er een handje van om geweld te gebruiken.
Ik had liever dat ze hem hadden opgeblazen jammer van de RR maar die is ook niet mooi dus
@MAB: waarom zou prins Charles “opgeblazen” moeten worden? Hij heeft niks, maar dan ook niks met dit hele besluit te maken… Een nogal vreemde opmerking in mijn ogen.
Behoorlijk ‘geen nieuws’….ongelooflijk dat men dit als highlight in een nieuwszender wil plaatsen.

Kijk, die studenten worden gewoon nóg armer…da’s balen.
@Megakix: Ik weet niet of je ooit gestudeerd hebt, maar studenten hebben het niet zo makkelijk als je denkt. De meesten lenen dik bij om rond te komen, iets waar de aangesloten banken ook weer dik winst op maken..
Of de ouders, zoals in mijn geval, ondersteunen hun kind.
Dit kan je als verwennen noemen, maar studenten zijn, dat kan je niet ontkennen, wel de toekomst van Nederland. Het gaat dan natuurlijk vooral om bepaalde studies, die direct essentieel zijn, zoals oa de technische. Die zijn ook nog eens vakinhoudelijk ingewikkelder dan de meeste andere studies. Als je daarop gaat korten help je niemand. Als je de studenten nog armer maakt, liggen er straks geen nieuwe wegen als jij straks een keertje auto mag rijden…
Het is niet echt te vergelijken met de Nederlandse situatie. In Engeland hebben ze geen IB groep en geen stufi. En dan willen ze ipv de 3000 pond, 9000 pond per jaar gaan vragen. Alsof ze genoeg ‘intelligente’ mensen hebben in Engeland of zo…
Zeer begrijpelijk. Alle politici hameren altijd op “de broodnodige overgang naar een kenniseconomie”, en dan ontzeggen ze de toegang tot hoger onderwijs voor zoveel mensen. En het is weldegelijk ontzeggen, want veel mensen kunnen dit niet betalen. Iedereen, ongeacht de financiële toestand van zijn of haar ouders, moet een kans krijgen het maximum uit zichzelf te halen. Dacht dat zoiets zelfs in nagenoeg elke grondwet staat.
Ik begrijp niet dat iedereen denkt dat intelligentie 100% correleert met prestaties opschool. Ik ben zelf student en langstudeerder, de mentaliteit in Nederland op HBO scholen is ronduit lachwekkend mag ik wel zeggen. Laat staan MBO scholen, in Nederland willen we allemaal dat iedereen theoretisch opleidingen volgt, maar niet iedereen is daar geschikt voor.Mensen aan de onderkant zijn net zo belangrijk als aan de bovenkant. Hoe kan het dat wij zoveel poolse klussers hebben, omdat Nederland zelf niet genoeg loodgieters en elektriciens heeft alle leerlingen gaan naar ROC’s in plaats van LTS of MTS. EN laat het helder zijn ik studeer aan universiteit kom van HBO en leen ook om rond te komen, maar mensen gaan hier doen alsof het essentieel is. Waarom moet iemand die bij z’n ouders woont geld ontvangen van de overheid ? voor die 1500 euro per jaar. Ga werken zou ik zeggen en leg daarvan 200 appart voor school. Die prijzen in Nederland zijn een lachertje in vergelijking met het buitenland.
Jammer dat er nooit iemand in het ziekenhuis terecht komt. Het is altijd bescheiden aanvallen en bekogelen, maar nooit slachtoffers. Of je doet het goed of je doet het niet.
@majinstar: Ik las anders toch echt dat er verschillende studenten gewond zijn geraakt, en dat er ook minstens acht agenten gewond zijn.
Tsja, ik was er bijna bij donderdag. We liepen daar met school, overal, maar dan ook echt óveral politie! De studenten hebben we niet echt gezien, die kwamen een paar uur nadat wij daar gelopen hadden.. Dit filmpje vond ik op internet:

http://www.youtube.com/watch?v=PRKcPZt61SQ&feature=player_embedded
[quote]Die gaan met een blauwe vuilniszak om hun lichaam boe roepen in Den Haag…[/quote]

Hehe daar hoorde ik bij :p. Dat waren zo’n 2000 Delftenaren.
Echter, was ons protest vreedzaam bedoeld. Geen gedonder, daar bereik je niks mee. In Engeland is het helaas een totaal andere gewoonte. Wat wil je hiermee bereiken?
Zonde van die Rolls, maar als je ZO VEEL extra moet gaan betalen dan gooi hem maar kapot! En dat gaat hier straks ook nog wel gebeuren…
iemand was hier gefrustreerd dat hij niet is gaan (lees: slim genoeg is om te gaan) studeren. lekker robbie
@frvd: Dat lijkt me onzin. Ik ben niet op de hoogte van Robbie’s situatie maar iemand die niet slim genoeg is om te studeren zal die ambitie ook niet zo gauw ontwikkelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).