Audi gaat nieuwe SUV’s van Porsche en VW ontwikkelen

Auteur: , 26 Reacties

De integratie van Porsche in de VW-groep begint steeds vastere vormen aan te nemen. Het gaat echter nog niet zonder slag of stoot. Audi heeft vandaag een punt gescoord. De persvoorlichter van Audi heeft bevestigd dat de grote(re) SUV's van Porsche, VW en Audi door Audi ontwikkeld en gebouwd gaan worden.

Het gaat hier om de nieuwe Porsche Cayenne en de Volkswagen Touareg. Porsche benadrukt dat ze een actieve rol blijven spelen in de ontwikkeling van de opvolger van de Cayenne. De tijd zal het leren, want beide auto’s zullen pas over enkele jaren op de markt komen.

De afgelopen jaren is Porsche verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de huidige Cayenne, Touareg en Q7. Deze SUV’s delen dezelfde bodemplaat en zijn aan elkaar gewaagd. Maar Porsche is gepromoveerd binnen de VW-groep en is nu verantwoordelijk voor de luxe sedans en sportieve auto’s. En dat betekent dat er ruimte is voor Audi om de ontwikkeling van het SUV-segment op zich te nemen.

Het nieuwe project van Audi zal o.a. de nieuwe Porsche Cajun zijn. Een auto die het onderstel deelt met de Audi Q5. Het betekent trouwens ook dat het 3.0 TDI-blok bij Audi rechtstreeks in de nieuwe Porsche kan worden gemonteerd. Scheelt ook weer in de transportkosten. (via Automotive News)26 reacties

Weet iemand toevallig ook nog of er een Audi Q3 komt die BMW gaat concurreren?
@Jokkebrok: *BMW X1
@Jokkebrok: 3 spyfoto’s gevonden
http://www.autoblog.com/photos/spy-shots-audi-q3-1/#3641702
@Flamingo:
laat ze allsjeblief nie die achterkant doen :( :( :(
slim van VAG, zal ze een hoop winst opleveren.
Over 10 jaar heet het hele concern gewoon “VolksArsche”
@bozewolf:
Over 10 jaar heet het hele concern gewoon “VAP AG” :D:D
@bozewolf: Ik had meer lol-reacties op m’n grapje verwacht :( Zelf vond ik em heel sterk…
ik a.k.a hans
waar gaat dit heen? :( porsche hoort niet op audi, vw, of wat dan ook te lijken (ook niet op een beetle). het is nog steeds een briljant merk, maar als ze zo doorgaan verdwijnt het hele Porsche gevoel.
@ik a.k.a hans: snap je het hele punt wel, ontwikkelen, daarna gaat porsche er nog een eigen model van maken. Het zal vooral gaan om het onderstel.
ik denk eigenlijk dat audi zich met de luxe sedans moet bezighouden
Als ik een Porsche zou gaan rijden dan wil ik er niks van Audi of VW op hebben.
Porsche is een begrip en daar moeten VW en Audi van af blijven! Hoe snel de Audi’s ook zijn, hoe geil half Nederland ze ook vindt, het zijn en blijven maar Audi’s.
ik a.k.a hans
@jipp

lees dennis zijn comment, dat is 100% hoe ik het ook voel.
@ ik.a.k.a.hans

Audi heeft al de fijne 3.0 TDI V6 / 240 pk-500 Nm aan de Porsche Cayenne Hybrid geleverd.
ik vind het prima, hoewel ze wel niet allemaal samen moeten komen. wel de zelfde persoonlijkheid houden, Techniek mag het zelfde zijn.
@philipzuidijk:

als je de feiten goed wil hebben: in de cayenne Hybride ligt een 3,6 V6 benzine motor.

de Cayenne diesel is de 3.0 van oude alleen met een ander koppel
Ik ben verbaasd over het gebrek aan kennis als het Porsche aangaat hier. Porsche heeft al meerdere succesvolle samenwerkingen gedaan met zowel Volkswagen (356, VW Porsche 914) als audi (Porsche 924) in het verleden. Niet alle even geliefd in hun tijdperk, maar allemaal hun tijd ver vooruit wat betreft rij-eigenschappen en prestaties.
Daarnaast denk ik dat Porsche zich nu kan gaan richten op het bouwen van sportwagenplatforms, en daar zijn ze uiteindelijk het beste in.
Ik zou het toejuichen dat de samenwerking verder aangegaan wordt en bv Porsche het LM programma van Audi over neem en de gloriedagen van weleer doet herleven.
Ik zie niets slechts in een audi ontwikkelt platform voor de Cayenne en de Cajun. Die liggen toch niet heel erg lekker in het Porsche modellengamma.
word zeker een gepimpte Q5
philipzuidijk

je bedoelt de benzine compressor
En hierbij verdwijnt weer een stukje identiteit. Is dus gewoon “rebadgen”.
waarom het in hemels naam zo ingewikkeld maken?
Mixen zijn ze bij VAG groep wel goed in dus het brengt geld in het laatje……..
1 pot nat
Maakt niet uit, lelijk zijn ze toch die VAG zeecontainers….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).