Verras je vriendin voor kerst: koop een tank

Auteur: , 37 Reacties

De gemiddelde Autoblog-bezoeker rijdt rond in stijl. Als je nog geen idee hebt hoe je je vriendin moet verrassen voor kerst, of als je iets unieks zoekt om het nieuwe jaar in stijl in te gaan, dan koop je toch gewoon iets speciaals?

Je koopt een tank? Want tja, hoe meer je erover nadenkt hoe logischer de keuze eigenlijk is. Je hebt geen problemen met de autoriteiten: een wielklem wordt moeilijk en een bonnetje achter de ruitenwisser… Winterbanden zijn niet noodzakelijk en als er een file staat neem je toch even een stukje berm mee? En na een dagje woon-werk verkeer kan je zo het strand oprijden om even te relaxen en te genieten van het vrouwelijk schoon.

Enkele specificaties van dit monster:

* Engine: Rolls-Royce PLc. 2 stroke diesel 240 Hp.
* Dimensions: 5.25 x 2.80 x 2.28 meter
* Weigth: 15280 Kg.
* Max. Road speed: 52 Km/h
* Condition: Good & Running

Zijn er dan nadelen? Hij is niet zo zuinig als de Volvo V60 plug-in diesel hybride dus waarschijnlijk zul je snel te weten komen waar het tankdopje zit.

De volledige advertentie vind je hier.37 reacties

Is wel makkelijk met parkeren. Geen plek? dan knal je em zo over een andere wagen.. Zal wel niet in de 14% bijtellingsklasse vallen, helaas ;)
Even off topic: Ik kijk naar topgear america en ik vind dat het steeds beter wordt. Sommige dingen worden nog te veel gespeeld, maar ik vond de laatste aflevering serieus goed!
@Emc: Yep, TG USA is alvast stukken beter dan de ‘mates’ van TG Down Under. Ze missen idd nog wat spontaniteit en acteertalent, maar Amerikanen die de originele TG niet kennen, zullen waarschijnlijk denken dat dit een echt Amerikaans product is en er veel lol aan beleven.

AB zou eigenlijk nog wel een postje mogen doen over TG USA…
Er staat ook een 6×6 terreinvoertuig bij, ook wel geinig speelgoed!

Is het nou legaal om met zo’n apparaat de weg op te gaan? Krijg je een geldig kenteken en verzekering. En motorrijtuigenbelasting zal wel gigantisch zijn!
@dennisvb: Misschien lukt het om hem als landbouwvoertuig te registreren?
@dennisvb: Een rupsvoertuig krijg je in nederland niet op kenteken. Wat wel kan en ook wel leuk is, is een Daimler ferret, 100 km/h vooruit, achteruit en in het terrein en dat in de jaren 50. Wil je een echt dikke panzerwagen koop dan een OT-64.
Hey Emc, waar kan jij TopGear America bekijken op het net? Want ik wil het ook volgen!
@SD: gewoon op finalgear.com
Ik download ze meestal, via torrent. meeste zijn rond de 400 mb, beeldkwaliteit is niet fantastisch, maar op mn laptop niet storend. Zijn relatief veel seeders dus je hebt ze zo binnen. En de torrents die ik gebruik komen van finalgear.com
wegenbelasting?
haha, ben samen met me vader wezen kijken bij een veiling in moerdijk waar die stond.. de man is volgens mij eigenaar geworden voor 17500 euro..
Toen ik de titel las dacht ik even “Waarom zou ik voor m’n lief een Volvo kopen”?
Beste Sammie. Dit is geen tank, maar een gepantserd rupsvoertuig. Een tank heeft altijd een geschutskoepel en heeft als doel direct vuur afgeven.
Zeker nooit in dienst gezeten? ;-)
@Henk_he: Da’s om de volgende rekening mee te houden. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Ik = NOOB. Maar marketing-technisch bekt ‘tank’ toch net iets beter?
peter - italia
haha ff boodschappen doen zou ook wel hilarisch zijn.. hoe en waar ga je dat ding parkeren?
Ik zou ‘m best willen hebben :)
Waar kan em ff bestellen? Ik kon al geen cadeau voor haar bedenken, bedankt voor de tip!
Ben veel te bang dat ze ‘m per ongeluk over mijn auto heen parkeert op de oprit. Of zitten er ook parkeersensoren op? ;-)
Beste Henk, over de dienst gesproken; wanneer ben je zeker of je tegenstander is overleden (regel 1 in handboek der soldaat)??? Als het hoofd van de romp gescheiden is met tenminste 10 cm….haha.
Trouwens wel makkelijk boodschappen doen met zo’n ding. Ruimte genoeg erin en iedereen gaat opzij voor je (of jij erover heen). Toch liever een V60 maar dan wel een T6 aub
@i-love-v60: Het handboek soldaat bestaat (helaas) niet meer… maar uiteraard nog steeds een gebezigde leus bij de lessen ZHKH :-)
Die Hollanders toch! Jullie vinden toch altijd een oplossing voor elk probleem :D
Geen kanon = geen tank.

Dit is maar een APC’tje. Tanks kun je niet zomaar kopen :P (nouja, niet in NL iig)
@bozewolf: Nee, met een kanon is het niet per definitie een tank. Bijv. een houwitser heeft ook een kanon, alleen dan bedoeld voor krombaan, geen vlakbaan en daarom dus ook geen tank.
@Henk_he: Ik zeg ook alleen maar dat je zonder kanon geen tank hebt, niet dat je met kanon per se een tank hebt.

Haaa! Scherp blijven, opa!
@bozewolf: Eh op legerhandel.nl staat er een GOZDZIK (NATO – M1974) te koop.
@Pinz_710M: Das ook geen tank maar een “self-propelled” (voorbewegend op eigen kracht) kanon/howitser. Oud Soviet materiaal. Wel apart dat je het zo kan kopen. Kanon intact? :D
Shit, die ad eronder is toch veel leuker! Een minitrekkertje! Hoe schattig!
15.280 kilo! Als dit de weg op zou mogen moest ik er niet aan denken hoeveel wegenbelasting je daar aan kwijt zou zijn! :P
mag die op de weg ?
@tristan: ik zag ooit op Discovery dat in GB tanks gewoon de weg op mogen, maar wel zonder munitie natuurlijk. Weet niet hoe dat in NL zit.
Klassiekerrally
Leuk voor de Zwarte Cross!
Geen winterbanden meer nodig, handig!
“Zijn er dan nadelen? Hij is niet zo zuinig als de Volvo V60 plug-in diesel hybride dus waarschijnlijk zul je snel te weten komen waar het tankdopje zit.”

hahahaha comment win
steven simons
Heeft een beter effekt dan een politiebusje op de hoek van
de straat !
Staat ook al een poos op marktplaats.
Leuk… Zocht net een nieuwe wagen ;-)
Dat verbruik is toch geen probleem? Ombouwen naar bio-ethanol, lekker CO2 uitstoten, is goed voor het milieu! (Niet sarcastisch dit). Verder zie ik eigenlijk geen enkel nadeel? Misschien de BPM?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).