Eerste schetsen nieuwe X3

Auteur: , 17 Reacties

Huh? Maar we hadden toch net een nieuwe X3? En is 'ie gekrompen?

U voelt al nattigheid, en inderdaad: het gaat hier niet over BMW’s SUV, maar over een potentieel nieuw model van Riich, het luxemerk van het Chinese Chery (hoewel het logo anders doet vermoeden). Want behalve de Japanners (Infiniti, Acura, Lexus) doen ook Chinezen aan het luxe-truukje voor hun nog immer uitdijende automarkt. Deze compacte SUV schijnt echter niet alleen voor de Chinese markt te zijn, Riich wil er blijkbaar ook Europa mee in. Als dit gaat gebeuren is het de bedoeling dat deze X3 het leven van de Dacia Duster zuur gaat maken.

In dat geval zal de naam wel moeten veranderen, tenzij Riich graag een bataljon aan Duitse juristen in zijn nek heeft hijgen. Daarnaast is het ook aan te bevelen nog even goed naar de crashbestendigheid van de kleine SUV te kijken, want op dat gebied genieten de Chinezen nog niet echt een goede reputatie.

Riich X3

Volgens de China Car Times zal de X3 met een 1.3 of een 1.6-motor uitgerust worden, geheel volgens de downsizing-trend. Om het vermogen acceptabel te krijgen zullen beide motoren van een supercharger worden voorzien.

Riich biedt momenteel (in China) al een X1 aan, en op sedangebied hebben de Chinezen onder andere de keus uit een M5 en een G5. Laatstgenoemde is overigens al eens op de Nürburgring gespot.

Mocht Riich de Nederlandse automarkt gaan betreden, dan verheugen we ons nu al op de aftermarket bodykitjes die ervoor gaan verschijnen. Immers, de Duster is ook al meermalen aangepakt, dus waarom deze Chinees niet? (via autoblog.it)17 reacties

lijkt een beetje op een hyundai…
Op foto een gaaf modelletje,kunnen europeanen misschien iets van leren hoe ze een auto moeten tekenen.
@Imom:
Schetsen lijken altijd wel strak, wacht maar op het moment dat die brok plastiek voor je neus staat. En op de eerste crashtests
@Imom: Echt waar, ik zie de hele economie van China nog kapot gaan aan de goedkope troep die het maakt. Dat willen westerlingen niet! Die zijn op zoek naar degelijk materiaal, waar nog metaal in zit, en niet alleen maar goedkope plastics!
@chimaera: Moet je volledig steunen in je standpunt,maar blijf de schets mooi vinden.
De KWALITEIT zal inderdaad wat ondermaats zijn.
http://auto.blog.rs/gallery/108/riich%20x3%201.jpg

Beetje Captiva, RAV4 enz. Niet heel origineel maar wel netjes
@Atenza: beetje boel! Copycats!
Ik wens ze veel succes…
@Jippie:

Iemand succes wensen brengt ongeluk in China.

Bij deze wens ik ze dus ook succes…
@negativan: :lol:
tsss die chinezen ze moeten toch alles kunnen kopiëren é
ze kunnen zelfs niet creatief genoeg om een eigen naam te bedenken voor hun modellen. Ik hoop niet dat het net zo’n fake x5 maar dan voor de x3 gaat worden, die fake x5 hebben ze paar jaar geleden nog verboden hier te verkopen, remember?
Hé wat leuk, een Opel Antara.
X3 kopiëren is echt niet moeilijk.
een rechthoek op wielen.
Rijeigenschappen van een bestelwagen.
Wat is daar nu moeilijk aan?
Nikske kopie. Chery wordt, samen met Geely en SAIC, een fabrikant om rekening mee te houden in de nabije toekomst, ook in Europa.
Ziet er op deze schets best wel goed uit eigenlijk…
mooier als de x3 zelf.
dit is pas zever!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).