Is dit een Lancia-waardig interieur?

Auteur: , 97 Reacties

Maak kennis met het dashboard van de nieuwe Chrysler 300C. En aangezien die auto hier als Lancia verkocht gaat worden vroeg ik mij af of dit een beetje Lancia-waardig is. Wat denken jullie?

Ik moet eerlijk zeggen dat het er (voor een Amerikaan) niet verkeerd uit ziet. En zelfs in een Europese auto zou het niet heel verkeerd staan denk ik, maar is dit ook goed genoeg voor een Lancia? Italianen hebben immers altijd net wat meer flair en luxe in hun interieurs dan Amerikanen. Het is in elk geval een hele verbetering ten opzichte van het vorige 300C interieur, te zien op de onderste foto. (via: es.autoblog.com)

Chrysler 300C interieur

Chrysler 300C interieur97 reacties

martinusgerhardus
Nee, lomper lelijker en rommeliger kan het haast niet.
Het had iets strakker gemogen en meer alu design features en zwart natuurlijk
geef mij maar een dikke 5 serie interieur van alle kanten 100% kwaliteit!
@Punk: Kan het nog saaier?
autospotter15
@Vanquish: Een Volkswagen Golf ;)
@autospotter15: Het is je nog gelukt ook ^^.
even eentonig als dat van vw
maar toch iets mooier :)

blijft saai weliswaar
Ik vind het er niet echt verfijnd uitzien allemaal.
ik denk dat lancia het wel wat verbeterd.. het is niet verkeerd, alleen het is waarschijnlijk toch hard plastic. lancia is veel luxer met alcantara etc
als je van dat hout nu eens alu maakt zoals bovenaan in het dashboard.En dat idiote ‘premium-hout’ op het stuur weg denkt,. dan is het nog wel OK
Ze hebben met het nieuwe interieur al heel duidelijk rekening gehouden met het feit dat ook Lancia dit moet zien te slijten.
Ontwerplijnen zijn niet goed genoeg uitgedacht, te simpele oplossingen. En bovenmaatse luxe is niet bepaald italiaans, eerder Brits. Bovendien waren Amerikaanse auto’s, en nee ik ben geen fan, eerder met het standaard maken van opties die in Europa als luxe optie voor de hoofdprijs op de optielijst stonde. Als ze er al op stonden… Dus de flair; mee eens. Maar luxe? Dat is, helaas, te veel lof voor de Italiaanse autoindustrie.
als je het hout vervangt door geborstelt alu vind ik het oké hoor , lancia’s staan toch niet echt bekend om hun denderende interiuers , ik denk bijevoorbeeld aan de stratos
Moest zowat denken aan het stuurwiel van de Continental GT Speed. Wel zonde van die ring, lijkt nu net of er zo’n cheap-ass hoes omheen zit, en dat hout zelf is echt om van te walgen zo lelijk.
De Lancia vanaf midden 1990 waren aan de buitenzijde nooit de mooiste maar van binnen wel. De lybra was niet om aan te zien maar van binnen prachtig. De Thema, de Kappa, de Thesis enz. stuk voor stuk hadden ze de mooiste materialen en een mooi dashboard die Lancia echt onderscheide van andere merken.

Het dashboard van de 300 C vind ik absoluut niet bij Lancia passen maar altijd nog beter dan de buitenzijde. Als deze 300 C door moet gaan als Lancia dan kunnen ze beter de stekker eruit trekken. Geen hond die hem koopt.
die met dat hout is mooi maar wel iets te lichte kleur
ik a.k.a hans
k denk niet dat iedereen interesse heeft in een houten stuur :?
Alles is Lancia “waardig”
BTW, vind dat ze de designer van Lancia mogen verbannen naar een onbewoond eiland.
Oh, verrek.. Ik dacht ff “Lada” te lezen, i.p.v. “Lancia”. Dus ik helemaal blij, totdat ik las dat het om “Lancia” ging..
Het houten stuur is ietwat teveel en de kleur van het hout is niet echt mijn smaak. Gelukkig hebben ze er geen aluminium in gedaan, dat ziet er in elke auto zo goedkoop uit. Alles beter dan aluminium.
het is een aardige stap vooruit ten opzichte van het oude, maar het oogt nog steeds vrij goedkoop.
In zwart volgens mij best prima te doen. Dat hout moeten ze, in ieder geval in die stijl, mooi in de Chrysler laten. Dat schakelpatroontje kan trouwens écht niet meer…
Die auto wordt niet in deze vorm als Lancia verkocht, kortom zoveelste onzin artikel over de FGA groep.
@Jimmie: Denk je? Geld voor veel aanpassingen hebben ze niet, Chrysler vertrekt uit continentaal Europa dus dat houdt ze ook niet tegen, en het interieur is duidelijk al meteen afgestemd op Lancia (zie mijn reactie lager, die met de vele fotootjes).

Volgens mij mogen we de Lancia-versie verwachten over enkele maanden.
zeker lancia waardig, bestaat lancia nog :D ?
@KaCh1ng: Als Volkswagen vanaf nu nog 100 jaar auto`s maakt dan krijgen ze misschien net zo`n mooie historie als Lancia.

Moeten ze nog wel wat meer titels winnen, eindelijk legendarische auto`s gaan maken en meer uitstraling krijgen maar 100 jaar is een lange tijd.

Lancia bestaat al meer dan 100 jaar, dat moet Volkswagen eerst maar eens bewijzen.
@ferry832: Ja, maar Lancia staat op de afgrond, en VW op de top.

De wereld is zo onrechtvaardig… ;)
@ferry832: anno 2010 zijn ze niets!
hangt er vanaf in welk segment deze auto zal gaan concurreren?! logischer wijs zou ik zeggen BMW 3 en Audi A4… en dan is mijn mening, hakken over de sloot. Het houdt niet over!
@koluh: een wagen vn 5M lang , kzou eerder zegge tege skoda superb, opel insignia , vw passat , saab 9-5
@KaCh1ng: mijn god zeg, vijzel eerst jullie autokennis eens op. A4, 3-serie, Insignia, Passat = D-segment. 300C, 9-5, 5-serie, A6 = E-segment
@Atenza: Wat is er mis met jou, jongen? Laat ze lekker speculeren daarover.
@bosnialove: speculeren terwijl ze auto’s in verkeerde segmenten stoppen? Nee dat schiet op. En er valt niets te speculeren. De 300C was altijd al een E-segment auto dus nu ook weer. Gewoon simpel nadenken en niet boos worden op degene die het wél weet..
@Atenza: dat weet ik ook wel ,maar in realiteit als je naar de prijzen kijkt zou je eerder zeggen 9-5,superb enz (de inmiddels verouderde 300C 2.4 worden voor 24k€ verkocht in belgië , ze willen er van af (benzine uitvoeringen) :D)
@KaCh1ng: met “0” km, eig dus nieuw
@KaCh1ng: hoezo 9-5 en Superb? De Skoda is er vanaf 26.850 met een 1.4 TSI en de 9-5 vanaf 42.950 met een 1.6T. De huidige 300C begint vanaf 53.982 met standaard een V6..
@Atenza: zoals ik zei de huidige 300C benzine is minder dan 30K in belgië , superb met evenkrachtige motor ook 30K , alleen de saab is net iets duurder
@KaCh1ng: http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=174038361 , zo zijn er een 10tal te koop , geen vraag ernaar , best jammer (benzine zou nog meevalle met LPG/LPI) maar 177 pk is net iets te veel taks :)
@KaCh1ng: nieuw? Maar anyways, 300C is en blijft E-segment. Valt niet over te discussiëren
@Atenza: maar dan budget-auto :D
-edit: ff dimmen-
@TWJ: Inderdaad, die denkt ook dat die het uitgevonden heeft.
Ik had eerder de foto van het dashboard laten zien zonder logo met de vraag: “Bij welk merk hoort dit dashboard”. Ik denk dat velen zich vergist zouden hebben, want het breekt echt met de actuele interieurs van Chrysler. Nu lees ik in de deel van de reacties een standaardreactie mbt amerikaanse interieurs. Een bewijs dat vooroordelen nog te vaak de overhand hebben.
Ik vindt het echt jammer dat ze nu stoppen met Chrysler in Europa, nu de auto’s met interieurs van betere kwaliteit komen. Ik denk dat klanten van Lancia en Chrysler namelijk niet dezelfde zijn. Ondanks eenzelfde auto, kijkt men toch eerst naat het merk. De Seat Exeo is toch eigenlijk ook een Audi A4 ?
Beter dan eerst maar indrukwekkend vind ik het nog altijd niet. Tamelijk saai zelfs
Vergeet niet dat interieurs in de EU toch net wat meer verschillen dan de amerikaanse variant. Vooral omdat de eisen hier qua luxe veel hoger zijn dan bij het plastic loving people daar.

Autos worden daar dan ook voor een prikkie verkocht, terwijl je hier de hoofdprijs moet betalen.
Een nogal retorische vraag in de kop, niet?
Laat dit maar gewoon als Chrysler op de nederlandse markt komen. Laat Lancia de meer van kleine en middelbare grote, luxe en sportievere auto’s maken/verkopen. Geen grote luxe auto’s, zoals deze 300C.
Laten we eerlijk zijn de nieuwe 300C ziet er uit alsof hij rechtstreeks uit een fabriek in China komt! Als dit als Lancia verkocht gaat worden is het merk helemaal ten dode opgeschreven! Wat jammer dat een moedermerk als Fiat dit met zo’n mooi merk als Lancia kan doen!
@Coubie74;
Dat is nogal een blinde statement om de meningen wat betreft overduidelijk minder indrukwekkende interieurs van Amerikaanse auto’s tot ‘vooroordeel’ te bagatelliseren.
Als je enigszins onderlegd bent op het gebied van industrial design zou je je schamen voor die uitspraak.
Amerikaanse interieurs waren, wat ontwerp betreft, de laatste 20 jaar van een bedroevend laag niveau. En dan druk ik me nog zwak uit.
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er de laatste paar jaar enorme vooruitgang is geboekt en dat geeft de burger moed.
Probeer eerlijk te durven kijken, een merk- of branchegekleurde bril is zo ontzettend puberaal. En het vervelendste is dat je alleen jezelf ermee voor schut zet…
Ga eens kijken in een Cadillac CTS. Dat zegt vrijwel op Europees niveau hoor. Mooie materialen en afwerking
Er is maar één manier om dat te weten. Vergelijken met bestaande ‘echte’ Lancia interieurs.

Thesis
http://www.rijtesten.nl/afbeeldingen/81/17.jpg

Ypsilon
http://www2.diariomotor.com/imagenes/lancia-ypsilon-2006-2.jpg

Lybra
http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Lancia_Lybra_1.9_JTD_SW_Emblema_dashboard_2.jpg&filetimestamp=20070512200152

Phedra
http://www.jancia.eu/Index/Jancia/images/Current/2005%20Lancia%20Phedra%20Interior.jpg

Zover eigenlijk niet echt fantastische dingen. Maar de belangrijkste, want meest recente is natuurlijk de Delta. Als je daar de 300C onder zet zie je duidelijk dat het interieur van de 300C ontworpen is om meteen in lijn te liggen met Lancia.

Delta
http://www.yosax.com/car_images/lancia-delta-executive-interior.jpg

300C
http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Chrysler%20300C%20interieur%201.jpg

Misschien gewoon nog een ander stuur, maar ik denk dat ze dat zelfs niet gaan doen, omwille van de kosten.
@Esprit_de_Flandre:
Kijk, dit is nou nog eens een nuttige reactie!
@Fova:
Sluit ik me bij aan
@Coubie74: ik ook
@Esprit_de_Flandre:

you freaking rule ..
prettige toevoeging ..
@Esprit_de_Flandre: Ik was voordat ik jouw reactie zag ook al even op zoektocht geweest en ook mij viel op dat er wat overeenkomsten zaten die je niet direct verwachtte. In anderhalf jaar kunnen ze blijkbaar nog heel wat veranderen, halverwege 2009 was de Fiat-Chrysler-deal namelijk pas rond.
@Citrofiel: Zeg Citro, hoe doe je dat om van een stukje tekst een link te maken? Heb het je al eens eerder gevraagd, maar is geen antwoord op gekomen…
@Esprit_de_Flandre: Als ik zo’n vraag zie staan antwoord ik altijd. Zal het gemist hebben. Eigenlijk moet ik maar even een bestandje aanmaken met die uitleg, hoef ik het niet steeds opnieuw te typen.

Oke, knopje voor knopje:
– Eerst het ‘pijltje’ dat bij je komma op je keyboard zit.
– Dan: a href=
– Direct daarachter de url van de pagina
– Dan het ‘pijltje’ bij de punt
– Vervolgens de tekst waarop je de link wil hebben
– Weer het ‘pijltje’ onder de komma
– Dan: /a
– En als laatst weer het ‘pijltje’ onder de punt

Probeer het eens, dan weten we of mijn uitleg voldoende is. :)
@Citrofiel: Eureka, het werkt!

Heb de pijltjes op een andere plaats staan, maar heb even href gegoogeld, en toen werd het snel duidelijk. Tip dus voor als er nog eens een html-fabeet je zoiets vraagt. Laat hem gewoon href googelen en zijn plan trekken ;)

thx.
@Citrofiel: btw, link niet persoonlijk bedoeld ;)
@Esprit_de_Flandre: Even in het kort dus:

[pijltje,]a href=’url'[pijltje.]’woorden'[pijltje,]/a[pijltje.]
nee, veel te amerikaans…
the-budel-guy
dat (nep) hout staat mooi…… in een mercedes S klasse.

OT voor lancia super maar dan wel zonder dat (nep)hout
Het zal wel aan mij liggen maar geef mij maar het oude interieur met die mooie witte klokken en stoerder stuur en met dat alu leuker als de hele boel in dat saaie zwart.
De materialen zullen wel mooier zijn maar dat is niet alles (zie ook het saaie bmw interieur degelijk maar erg saai)
@Rob USA: Je moet ook gewoon het nieuwe Audi interieur hebben; degelijk, modern en spannend zeker niet saai iig
http://www.caranddriver.com/var/ezflow_site/storage/images/news/car/10q4/2012_audi_a6_official_photos_and_info-car_news/gallery/2012_audi_a6_interior_photo_13/3968671-1-eng-US/2012_audi_a6_20_cd_gallery_zoomed.jpg

maar dit chrysler interieur kan sowieso aan beide niet tippen
the-budel-guy
@Flamingo: dat audi interieur is mooi alleen dat 3 spaaks stuur verpest het geef mij maar de 4 spaaks met leer
@the-budel-guy: ja oke ;) vink ook
@Flamingo: heej dacht ook dat ik leer op de 4spaaks had gezien maar dat is denk ik alleen bij de A8 zo maarrr.. blijft een mooier stuurtje:
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Audi/A8_quattro_FSI/Audi-A8-FSI-5.jpg
the-budel-guy
@Flamingo: nee alle 4 spaaks zijn volgens mij met leer althans onze heeft het wel
@the-budel-guy: ja nee oke maar ik bedoelde nu eve het middengedeelte. dacht dat je dat bedoelde want volgens mij zijn alle a6 sturen met leer bekleed
@Flamingo: Spannend ??? Wat is er spannend aan een Audi interieur ? Een eenheidsworst dat is Audi, maar spannend kan ik ze niet noemen.
@ferry832: spannender dan voorheen dan
@ferry832: true maar dat van de A7 ziet er toch wel even iets frisser uit. Maarre 4-spaaks is voor ouwlui. 3-spaaks oogt sportiever
the-budel-guy
@Atenza: maar in een A6 A8 A7 rij je niet sportief daarom zal ik dan altijd het 4 spaaks stuur nemen (zelfs op de S/RS modellen).

voor bijvoorbeeld een A3 of TT ga ik ook voor het 3 spaaks (wel met afgeplat onderkant)
@the-budel-guy: ja je rijdt echt veel sportiever in de file met een A3.. ik ga liever voor sportief dus ook het uiterlijk.
the-budel-guy
@Atenza: net of die bmw 3 serie naast die A3 sneller is in de file
@the-budel-guy: nee muts, daarom juist..
@Flamingo: Inderdaad… Dat nieuwe Audi interieur is gewoon prachtig! Alleen al daarvoor zou je de wagen kopen ;-)
De 300M had toch echt het mooiste interieur ;)

http://media.autoweek.nl/m/m1by0jsb19nm_480.jpg
Dat schakelpatroon van die automaat ook, net of iemand met een figuurzaag in de weer is geweest…
Met een ander stuur en in ieder geval zonder het lelijke nep-hout; is het best een mooi interieur.
Valt mee maar iets te veel rechte en gebogen vormen gecombineerd naar mijn smaak…
Dit valt toch nog goed mee… Ik vind het best wel een mooi interieur…
Er zit echt ‘zum kotzen’ hout in dat ding !…brr…
dit interieur, het oude exterieur, en mag van mij toch zeker op de oprit staan !
Ander stuurtje en het interieur is ok ,
nu de buitenkant nog.
@Flamingo:Ja daar ben ik het zeker mee eens,Audi is ook het mooiste duitse merk IMO.
@ damoklets wie zet zich hier nou voor schut?
mooi en chique. maar toch liever een oude 300C. veel dikker ding.
@Orichy: Helemaal mee eens. Laat Lancia Lancia zijn en Chrysler Crysler zijn.

Als het vanwege financiën dan toch moet dan moet het maar zoals foto 2. Een compleet zwart interieur met echte chromen/alu details. Het dashboard van de huidige Delta ziet er op foto’s ook beter uit als in het echt. In het echt is het nog al glimmend shinie kunststof. Als het echt goed is dan kan men dit wel toepassen, anders mag het in de prullebak.
Ik had ipv dat glanzende kurk meer iets in de trend van donker kersen genomen. zilveren accenten komen dan oo mooier uit. houten stuur is altijd al fout geweest en zal altijd zo blijven, moeten ze veranderen.
verder zou ik het leer accentueren met dubbele stiksels of eventueel contrasterende stiksels, en meer detail in het leer door motieven, lijnen of wat dan ook.
het mocht er iets sportiever uitzien, met al die houten afwerking lijkt het eerder een luxebak
maar ik vind het toch wel redelijk
Hele verbetering, maar ik vind de kleur bekleding niet bij de kleur van het hout passen… Heb ik daar alleen last van?
Ik denk dat men interieur van de Thesis in grote lijnen overneemt en niet klakkeloos de Amerikanen coöpieert kan me niet voorstellen…
wat een lelijke stuur en wat een saaie binnenkant zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).