Saab 9-5 brandt prima hoor!

Auteur: , 56 Reacties

Voelen wij daar een terugroepactie aankomen? Kort achter elkaar zijn er onder vergelijkbare omstandigheden twee Saab 9-5's afgebrand. Gelukkig brandt de Zweed langzaam, de inzittenden konden uitstappen en het vuur was snel weer onder controle.

Zoals te zien op de foto begon het vuur inderdaad in de motorruimte. Niet in een warm exotisch land, maar in koud bevroren Zweden. Het gebeurde allemaal tijdens een proefrit waarbij volgens de beschrijving (video) opgenomen werd. We weten dat er dan flink gerookt kan worden, op een saai stuk weg wordt meestal re-de-lijk beschaafd gereden. Pure speculatie: wellicht zitten de brandstofleidingen nog niet helemaal lekker (vast). Gezien de ‘geconcentreerde’ schade aan de motorkap kan ook isolatiemateriaal iets te dicht in de buurt van hete onderdelen zijn gekomen. De auto is tenminste nog herkenbaar. (bron: corren.se, via saabsunited)



56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Daar is geen terugroepactie voor nodig.
@Alpinaa:
Ja inderdaad. Als je een nieuwe auto koopt dan moet je er wel rekening mee houden dat hij eventueel in de fik vliegt. Hoort erbij!
@Notorious: Lol! Tuurlijk, bij Ferrari’s is dat tegenwoordig ook in. Een auto is hot of niet ;).

Autoblog, misschien even de Poll hier rechts resetten?
@Alpinaa: haha inderdaad. Ik moet meteen denken aan de poll ——>
Die poll heeft misschien toch wat aanpassing nodig na dit bericht
Misschien waren het toevallig ook wel van die terroristische aanslagen… Althans, in dit geval een POGING, die mislukt is dan…
Hij is overigens wel Autoblog auto van het jaar momenteel. Overigens stemmen er weinig mensen als jullie werkelijk 1,1 miljoen unieke bezoekers per maand hebben.
ik vond het zonder branden ook al best een excotisch ontwerp
Heeft Saab soms ook al een overeenkomst met Renault voor onderdelen?
@Trucker Jan: dacht meer aan ferrari.
@Trucker Jan:
Tegenwoordig zijn het Ferrari’s, Audi’s (TT’s dan) en Porsches die spontaan in brand vliegen.
Geen Renault meer tot uw teleurstelling … Welkom in 2010 !
@Waxweazel: Lambo’s niet te vergeten.
E85? Dat spul brandt goed = meer vermogen.
@Vanquish & @JPM, dat komt vooral door de Saabfanboys van Saabsunited.com die massaal lopen te stemmen ;)
http://www.saabsunited.com/2010/12/autoblog-nl-poll.html
@robbie: jammer dat geeft een vertekend beeld …
@bpc: Ja en het zijn auto’s voor suckers. De laatste mooie Saab was de 99, daarna is het allemaal GM rommel geworden. Nou ja, is er toch overeenkomst met de AB auto van het jaar en de COTY. Je rijdt zowel in een Leaf als in een Saab voor lul.
@midasracer: dan is de 2de voor ons de echte winnaar
@bpc: Ik heb gestemd op de Dacia, waanzinnig veel auto voor je geld en lekker basic, dus er valt weinig uit te slopen door het Oost Europese dievengilde. Dat is een pre tegenwoordig.
@robbie: Bah, waarom mag ik nou nooit de eerste zijn die met dat soort dingen komt? ;) Het viel mij ook al op dat de Saab verdacht aan het stijgen was en had het artikel van SaabUnited al gevonden, maar ik dacht nog braaf te wachten tot de poll-evaluatie om dat naar voren te brengen. En jij doet het hier zomaar off-topic. :(

Maar goed, met polls zul je dat soort dingen altijd houden. Beetje jammer, maar autoblogger is al lang blij met wat meer pageviews. :P
@robbie: Gelukkig weet ik een oplossing! Haal de Saab, BMW en Mercedes maar weg, die zijn toch aan het spammen. Als we dan kijken staat Alfa Romeo bovenaan, en hey, laat dat nou net de auto zijn waarop ik heb gestemd!
Ik snap niet waarom die stomme Duitse auto’s steeds zo hoog moeten scoren. Zo mooi zijn ze niet.
@Vanquish: Lol, wat heb je opeens een haat aan Duitse auto’s om de Italiaanse passie te verdedigen? Zowel hier als vorige keer met het 159 artikel. Die Italiaanse auto’s zijn prachtig hoor, maar het fanboy gehalte stijgt toch naar veel te hoge sferen. Een kort jaartje geleden kon ik mij nog herinneren dat je vroeg of jouw Alfa liefde niet te overdreven was uitgedrukt, hierbij, ja nu wel dus. Niks tegen Alfa hoor, want ik vind het nog steeds een van de mooiste merken, maar pff easy man =p Op deze manier haal je niet mensen over, schrik je ze juist af ;) Zonder concurrentie zou Alfa haarzelf nooit verbeterd hebben, dus concurrentie is goed.

OT: No problem, zo te zien is het ijskoud daar, dus een vlammetje erbij kan geen kwaad! De 9-5 is trouwens extra gevoelig voor saaie velgen. In het echt een paar keer met standaard velgen gezien en dat haalt het speciale er een beetje eraf, vooral van schuinachter. Zo zou ik hem genomen hebben:

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/saab-9-5-linksvoor.jpg
@jzaero: Mag ik? Mijns inziens zijn er tegenwoordig veel te veel auto’s die op elkaar lijken. Auto’s die afwijken van de rest, daar houd ik van. Dat vind ik steeds weer terug bij Alfa Romeo. Overigens heb ik je nooit gevraagd of mijn “Alfa-liefde” overdreven was, dat bepaal ik zelf wel. Ik heb een mening en of je die deelt met me of dat je ‘m niet deelt, dat is aan jou. Het heeft weinig, nee, géén zin om zo op m’n bericht te reageren, ik geef m’n mening alleen maar en die verandert niet.
@Vanquish: Haha dat verzin ik toch niet van of je dat mij hebt gevraagd..? Maar goed daar ga ik niet mee in discussie. Het gaat erom dat je zo overdreven je mening over wilt brengen, vind je niet?
@jzaero: Ik denk zelfs dat dit alles niet discussiewaardig is. Het laat me namelijk helemaal koud^^.
@Vanquish: Mij best ;) Wellicht dat je ook wil weten waarom ik anderhalf jaar geleden opeens van VD.nl verdween. Het ging af en toe zelfs zo ver dat ik het jammer vind dat er geen verwijderknop is voor mijn account. Echter heb ik er nooit echt wat over gezegd, maar als je het wilt weten dan moet je me maar een keer een berichtje sturen, of op MSN aanspreken. Misschien dat je het interessant vind om het te horen, misschien niet.
Autos die in de fik vliegen is het nieuwe premium. Ik zet morgen die van mij in de fik, gewoon voor de status. Is dan wel nep, maar ik heb geen geld voor echte premium :P
@jp:

LOL!
;)
waaw saab heeft echt emotie ! eat that italians
@bpc: Saab had dat al. Kun je beter bij brandende Duitsers zeggen.
Het komt waarschijnlijk door de door dealers optioneel geinstalleerde motorverwamers van Defa. In koude landen zijn die soms handig omdat auto’s in dergelijke lage temperaturen vaak startproblemen hebben.
Als dat zo is is dat goed nieuws voor Saab, en dan is het dus geen inherent probleem van de 9-5.
@Kaaskabouter:Startproblemen ? Nee hoor auto’s starten prima in de kou hier ,zijn meer de mensen die een beetje warmte nodig hebben.
Hoop voor saab dat het een eventuele motorwarmer is .
Hood scoop!!!!!

Toch eens nakijken of het niets structureel is anders kan Saab nog bijna bij dat rijtje terugroepacties….
marcus slabbers
I’am driving in your car…..and when we kiss “FIRE” !!!!!!
@marcus slabbers: Now that’s funny, even with Google Translate.
Gefeliciteerd autoblog.nl auto van het jaar 2010!!!
I can’t read this funny Dutch writing :-) but just in case the follow-up hasn’t been recorded here yet….

It’s believed that the cause of the fire may be because of a faulty installation of an engine heater, which is done at the dealer.

Nothing to do with fuel lines, etc, according to what I’ve heard so far and no need for a recall. Apparently Saab have sent out a service bulletin to dealers to ensure that engine heaters are installed properly.

Nice poll….. :-)
That’s why Google brought the world it’s translation service!
@Swade: Poll? Is there a poll? ;)
@BaRa: auto vnt jaar , alle saab fans kome hier voor de 9-5 te stemme, wat eigenlijk oneerlijk is (stem v autoblog gebruikers zou enkel moeten tellen , de mensen die hier frequent kome..)
Een KRATER! Is er een meteoriet ingeslagen?
dat is lulig
De Saab 95, een echte premium supercar!
the-budel-guy
saab eigenaren zitten nu wel er warm bij met kerst
Svenska Aeroplan AB
@ Robbie en Citrofiel: Klopt van Saabsunited, en wat zegt dat? Dat Saab een echt liefhebbersmerk is!! Als mensen zich zo inzetten voor ‘hun’ merk is fantastisch toch??

Ik zie zelfs dat Master Swade ons vereerd heeft met een bezoekje! Welcome mr Swade!

OT: dacht inderdaad aan de inslag van een meteoor. Maar is inmiddels duidelijk dat het een verkeerd geïnstalleerde engine heater is geweest. Tja, moet je maar originele spullen monteren he!

;)
tsja dat krijg je als je wordt gekocht door Russisch geld met een fietsenmaker aan het roer.
@Vincenzo: En Ferrari’s brand problemen dan?
Het lijkt erop dat die retrofit motorverwarmer van Defa deze vurige reactie veroorzaakt heeft. Misschien aardig als de auto-bloggert dit even in zijn hoofdartikel wil vermelden, niet iedereen kijkt verder dan de hoofdpagina (als in comments), en de indruk zou kunnen onsttaan dat het een SAAB probleem is… Dat willen we natuurlijk niet, wel dan?
@norge:

Ah okee, dat kan natuurlijk ook. Ik weet alleen dat mijn Saabje 99 in het marginale nederlandse winterweer al met tegenzin tot leven komt :P
Maandagochtendmodel? Van elk model zijn er zulk soort exemplaren, zelfs bij Ferrari…
@Wesley: Dan werken ze daar zeker alleen maar op maandagmorgen? :P
Opel’s Vectra, eh Insignia klonen zijn toch voor de open haard?, branden lekker…
Heb enkele weken geleden nog eens gestopt voor een Volvo V40 die in brand stond. Er zat een meisje in en ze had niet door dat de auto aan het branden was… (de vlam zat namelijk onderaan de wagen…) De oorzaak was losgekomen isolatiemateriaal….
@Dimglor: Heb jij meer informatie over de V40 die in brand stond. Mijn schoonbroer is ook in een motorbrand zijn V40 verloren en we zijn nog altijd op zoek naar een oorzaak.
Een brandje maakt van een Saab nog geen Ferrari he!
Volgens mij heeft Edwin Baan hier iets mee te maken. Die is ook goed in het verkloten van Saabs in combi met proefritten.
En natuurlijk was men bij het schrijven van dit onderwerpje bij autoblog niet te beroerd de waarschijnlijke oorzaak er niet bij te zetten want het is natuurlijk veeeel leuker om te speculeren over de oorzaak en dan de forummers er zelf een draai aan te laten geven lachuh (braak)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).