Over truckers met zwaarden en dronken Tukkers

Auteur: , 13 Reacties

Niet alleen uit België kwam het afgelopen weekend noemenswaardig nieuws, ook in Nederland gebeurde er het een en ander op en langs de weg. We nemen even de meest opmerkelijke berichten uit de vaderlandse media met u door.

In Vroomshoop hadden een aantal mannen er kennelijk al zo de pest over in dat Twente de dag erna van Heerenveen ging verliezen dat ze een agente met hun zatte harses een stuk meesleurden. De NOS meldt dat dit gebeurde toen de diender de sleutel uit het contactslot wilde verwijderen. De politie trachtte de auto te stoppen omdat de bestuurder dronken achter het stuur zat, en van plaats verwisselde met zijn kompaan, die overigens een rijontzegging heeft tot 2018 (!).

Nadat de twee bestuurders (na hevig verzet) in de kraag konden worden gevat, bleef een derde man, die achter in de auto zat, rustig zitten “terwijl hij af en toe aan zijn flesje bier nipte”, aldus de politie. Lekkere jongens. De agente doet vanzelfsprekend aangifte van poging tot doodslag, en wij hopen van harte dat de rechter een heel slechte bui heeft op de dag des oordeels.

En mocht u denken dat dit raar is, het kan nog gekker: in Geleen (waar je de échte gangsters vindt) hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een Spaanse vrachtwagenchauffeur aan, omdat hij op een parkeerplaats een Belgische auto had gerestyled met…. een Samoeraizwaard. Nu schillen wij op de redactie liever onze melk en snickers met onze Samoeraizwaarden, maar de Spanjool was iets minder zachtaardig. Het Belgische slachtoffer wachtte volgens het AD overigens niet tot de politie kwam opdagen, dus naar hem is Oom Agent nog op zoek.

Overigens verbazen wij ons tegenwoordig nergens meer over, maar we zien wel een nieuwe hang ontstaan naar het samoeraizwaard als voorkeurswapen om verkeersruzies mee te beslechten. Gebruikte men vroeger nog wel eens zijn vuisten of een koevoet, tegenwoordig gaat men liever voor het zwaard (zie ook deze post). Op zich kunnen we dit wel begrijpen, want zwaarden zijn retro, en retro is hip. Voilà, de cirkel is rond.

Tot slot nog een nieuwsfeitje van de Staatsomroep: in de buurt van Dordrecht viel vrijdagavond een 49-jarige trucker bij een alcoholcontrole door de mand. Naast het feit dat hij twee keer de toegestane limiet in zijn bloed had, bleek hij ook al dertig jaar als internationaal vrachtwagenchauffeur te werken zonder het goede rijbewijs. “Toen agenten hem naar zijn rijbewijs vroegen, bleek dat hij dat niet had”, aldus de NOS.

Zo, nu bent u weer bijgepraat, we gaan kijken of we er het komend weekend overheen kunnen gaan qua raarheid.13 reacties

En op de A67 is afgelopen week een trucker uit Mierlo aangehouden nadat hij een auto in de vangrail heeft gedrukt. Oorzaak: verkeersruzie :D
@stefan: en dat lees ik nu net nadat ik gisteravond daar gereden heb
En wij als Nederlanders maar volhouden dat alle idiote dingen bij onze zuiderburen gebeuren…..
Ik doe niet aan verkeersruzies, dat is zo 2009.
Meer zwaarden:
http://www.nu.nl/buitenland/2400624/tiener-gijzelt-peuters-in-frankrijk.html

En er was ook weer een bezopen snelwegwandelaar dit weekend geloof ik op de A2
The world has gone mad…
Dronken tukkers, het is ook altijd gezellig hier. :D
ach joh die agenten waren vast buiten hun regio, kan gebeuren. Zouden ze uit twente komen dan was er vast niks aan de hand geweest,

forza twente,
hehe
Bring out the Gimp
Quote…“(..)bleef een derde man, die achter in de auto zat, rustig zitten “terwijl hij af en toe aan zijn flesje bier nipte”, aldus de politie. Lekkere jongens”

Ik zie het probleem niet hoor! Die gast zat achterin de auto, dus wat was het probleem dan? :lol:

(geintje)
Godver, moet ik hier ook al herinnerd worden aan die 6-2?

*uitloggen doet*
Van welke film is die foto eigenlijk??
@Emrexx: Pulp Fiction. “Step aside Butch!”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).