Video: MKB Mercedes SL65 BS tikt de 350 aan

Auteur: , 42 Reacties

Van de P1000, de 1015 pk sterke SL 65 Black Series van tuner MKB was u al op de hoogte. Van hun ambities om er heel hard mee te rijden ook. Ze hebben nu de daad bij het woord gevoegd, en dat levert een vlot filmpje en een paar officieel ogende grafiekjes op.

We hebben per slot van rekening met Duitsers te maken, dus de droge feitjes mogen niet achterwege blijven. Het testen op Nardo is overigens niet helemaal gelukt. In plaats daarvan is men uitgeweken naar het dichterbijgelegen Papenburg, waar zich ook een kombaan bevindt. De 370 km/u hebben ze ook niet helemaal gehaald, in plaats daarvan werden er 350 alleszins respectabele geijkte kilometers op de klok gezet.

Nog even een paar cijfers: 3,6s 0-100km/u, 8,9s 0-200km/u, 21,5s 0-300km/u. Ombouwtijd is 3 maanden, en het grapje kost u €116.800,-. Maar dan bent u wel in het bezit van meer pk’s dan twee Porsche 911 Turbo’s bij elkaar, en 1300 Nm. Het grafiekje vindt u in de gallery. FILMPJE!42 reacties

Waarom die velgen, waarom…
@agarde: Veel beter vind ik ze standaard anders ook niet..
Meer PK’s als een Veyron, maar wel 57km langzamer.
@rb:
Sl65: V12, 2 turbo’s
Veyron: W16, 4 turbo’s
@agarde: De aantal turbo’s en de aantal V’s maken niks uit. Simpel voorbeeld: SSC Earo.
@rb: De Veryon is qua aerodynamica puur op topsnelheid ontworpen, de SL65 BS is nog altijd gebaseerd op een cabriolet…
@Citrofiel:
Niet echt. Het exterieur onterwerp was er eerst, toen moest de topsnelheid nog worden neergezet. Daarom ook een aantal radicale aanpassingen bij de SS. De aerodynamica van de reguliere Veyron lieten nogal te wensen over.
@Macready: Oh… Ze dachten, we ontwerpen een willekeurige auto met 1001 pk, en toen bleek dat hij ook nog hard kon hebben ze hem nog maar even over de 400 getild…? :|
@Citrofiel:
Nee, ze wilden een auto die eerst en vooral mooi was (in the eye of the beholder), gebaseerd op het showmodel dat al in 1998 werd getoond en niet eens was getest in een windtunnel. Ouderwets natte vinger werk v.w.b. aerodynamica. Deels daarom duurde het ook zo lang voordat één van de doelstellingen (400 km/u) werd gehaald bij de uiteindelijke productieversie.
@Macready: Oké, dat is nieuwe stof voor mij. De Veyron, ontworpen om mooi te zijn. :lol: Daar moet nog heel lang aan wennen, denk ik. ;)
@rb:
De SL65 zal wel een hele andere versnellingsbak verhoudingen hebben.
gedwongenleaser
@CSL: dan zou je toch ook verwachten dat die sneller accelereert en dat doet ie ook niet :)
@CSL: Zie de vermogensgrafiek. het vermogen zakt hard in boven de 5500tpm, terwijl hij waarschijnlijk bij iets van 5900tpm zijn topsnelheid behaald, dus dat is met zo’n 900pk. Bij deze auto moet je er echt voor zorgen dat je tussen de 3000 en 5500tpm blijft. De veyron heeft en een betere bakverhouding en een veel breder gebied met bijna max koppel. In het filmpje zie je de auto nog behoorlijk hard versnellen boven de 300kph en dan zit hij plotseling aan zijn top van 349kph.
@rb: meer pk dan
Prima snelheid voor op de vijfbaans A2
Wel de spoiler achter goed instellen anders zie je meerdere sterretjes.
Mooie wagen, maar even dik over de 400km/h gaan daar komt nog wel wat meer bij kijken dan alleen pk’s
Toch even objectief… het is een enorme brute snelheid, dat staat buiten kijf… toch vind ik dit filmpje totaal niet eng.. heb het 3 keer gekeken. Die snelheid zou ik ook wel durven rijden… ook daar dan he.. niet in het verkeer natuurlijk.. terwijl ik voor het filmpje dacht.. never nooit niet..

ByTheWay mooie auto, vind hem er goed uit zien.. alleen wel mooie velgen er onder… niet deze en zeker geen witte..
@Freewarefreak: Ja, maar dan met 280 de volgende bocht weer in, dat lijkt me dan weer minder ;)
Ik houd niet van die plaatjes en de velgen op deze auto. En deed de SL al niet de 330> omdat deze begrenst is.
Voor dat ombouwbedrag heb je bijna een vernieuwde GT-R, die is net zo snel bij de honderd…..
hier zie je maar weer dat deze SL in BS uitmonstering een erg slechte aerodynamica heeft. zo slecht zelfs dat hij met 1000pk+ niet eens harder wil han 350km/h.
Wie zegt dat ze nu al het onderste uit de kan gehaald hebben?
MKB? Zeker de auto van Ton de Ridder? ;-)
Tom de Ridder, alleen die naam doet me al rillingen bezorgen. Elke ochtend vroeg in de auto op weg en dan de zender op PvdA-FM afgestemd (radio 1). Steevast tussen de Radio 1-journaals had je ‘m weer, die irritante guitige blaasbalg. Wat mis ik dat toch totaal niet!
tja die velgen zijn inderdaad vreselijk
jippie
als je met die snelheid een klapvand krijgt, is er geenhouden meer aan.
in 8,9 seconden naar de 200 is wel bizar snel!
Deze sla ik over, die velgen zijn gewoon afschuwelijk. En zo ouderwets ogend.
integralechubasco
hij is sneller dan menig dragster op de 400m (0-200)..
@integralechubasco:
Volgens de boekjes. De werkelijkheid zal wat anders laten zien (veel rook).
Beetje Verward
Mooi dat je bij 350 nog steeds een gesprek kunt voeren. Weer een plus voor Mercedes.
Misschien kan de AMG ‘maar’ 350 omdat hij dan simpelweg in de toerenbegrenzer zit, of er bijna tegenaan omdat ze de standaard eindverhouding nog hebben?
@Audiracer:
je zal zelf ook wel snappen dat ze die allang hadden verwijderd of niet soms.
van de zijkant oogt deze sl meer als een 350 ipv een amg…
ironisch eigenlijk, lijkt op een sl 350 en doet 350 xd
Mwa, beetje boring filmpje. Geen 0-100 demonstratie of wat dan ook. Op deze manier durf ik ook wel 350km/h te rijden. Heb ooit eens 250km/h gereden in NL om uurtje of 3 s’nachts, lijkt me dit toch makelijker.
This must be the ugliest Sl 65 Black I’ve ever seen…
Rap…zo rijd ik meestal naar mijn werk, de bebouwde kom uit…?!
Merkwaardig. Een Enzo kwam bij een Supertest op Nardo flink verder (rond de 365km/u) en deed dat vrijwel net zo snel, terwijl deze SL hoegenaamd 54(!)% meer vermogen zou moeten hebben. Dat is echt niet allemaal een verschil in aerodynamica, want een Enzo offert daar ook het één en ander op ten behoeve van een flinke portie extra downforce.
Doe mij maar de M6 Gpower Hurricane RR. Helemaal in het zwart. Die heeft wel 200 pk minder maar ziet er veel bruter uit en tikt gewoon 370 km/u aan, De tussentijdse specs doen ook niet veel onder voor de SL65
@geertje: KLOPT…de M6 doet het echt stukken sneller, en dat met veel minder vermogen:

http://www.youtube.com/watch?v=NEOzVyjiYgk&feature=related

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).