De New Stratos in rally-outfit, en meer [video]

Auteur: , 70 Reacties

Het privéproject van Michael Stoschek (Duitse onderdelenboer) neemt steeds leukere vormen aan. Letterlijk, welteverstaan. In een poging om de New Stratos nog meer op de oude Lancia Stratos te laten lijken werd er bij de onthulling een demo neergezet die was voorzien van rallybestickering. En dan het échte goede nieuws: bij voldoende belangstelling worden er meer New Stratosjes gebouwd. *begint met juichen*

Op 29 & 30 november werd de New Stratos aan een select groepje journo’s en coureurs getoond op Paul Ricard. Daar mochten liefhebbers de op een Ferrari 430 Scuderia gebaseerde bolide uitproberen. Om dit heugelijke moment met de rest van ons te delen is er een videootje van opgenomen. Samen met een lading nieuwe foto’s is dit onlangs op new-stratos.com gezet. De V8-powered retrobak met 540 pk en 500 Nm in actie zien kan HIER.

Maar er was meer te melden op het dinerfeestje waarbij de New Stratos werd onthuld, er stond namelijk ook een schaalmodel van de auto in rallytrim. Dat zou kunnen betekenen dat Stoschek en Co van plan zijn nog meer uitvoeringen op de markt te brengen. En hoe kan je de legende die de Stratos is beter eren dan met een rallybak? Precies, beter kan niet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De New Stratos in rally-outfit

Hieronder de lading nieuwe foto’s, inclusief een close-up van het interieur en de Ferrari V8.
70 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hebbe hebbe hebbe!
Svenska Aeroplan AB
Jaaaa, geweldig!
Brings back memories…

Is écht mijn favoriete auto van 2010!
@Svenska Aeroplan AB: Ik vind hem ook super! Baal alleen dat mijn bankrekening het nooit eens is met mijn dromen.. ;)
@Freewarefreak: Daar heb ik ook wel eens last van… :(
twee woorden: FUCK YEAH!

heel veel beter wordt het niet in autoland, die kerel is echt een held als dit ding (als is het maar beperkt) in productie gaat
Denk dat hij ook op zeer veel steun van Ferrari mag rekenen, als je de reactie zag van de hoogste stropdas bij Ferrari! :O :P
Het is een gaaf ding.

Liever dit dan bijv. een AM.
Deze gaat ver voorbij subzero op de Cool Wall…
en dan die rallytrim: WAUW! Absoluut de allergaafste wagen van 2010 (voor mij dan ;))!!!
Ik vond de Stratos tot nu toe heel lelijk (de voorkant te kaal) nu is het echt een toppertje!
Foeilelijk…wellicht onbetaalbaar…en zeker geen hebbeding. Kan iemand mij uitleggen waarom er zoveel ‘handjes op elkaar komen’ voor dit gedrocht ? Wie ?
@Megakix: als de originele Stratos nog in je geheugen ligt en die wagen je aanspreekt op wat voor manier dan ook, dan is deze incarnatie meer dan reden genoeg voor een klein applausje. Een Stratos met V8 en Ferrari-onderstel, daar kan je alleen maar blij van worden.

Trouwens, je argument van “wellicht onbetaalbaar” slaagt niet echt op veel. De meeste wagens die je lichaamstemperatuur een halve graad doen stijgen zijn onbetaalbaar voor de gewone sterveling, moeten we die daarom dan maar niks vinden?

Ik ben iig fan van deze Stratos, en die rally-livery staat hem beeldig. Tot nog toe zou ik een 458 over al de rest verkiezen, maar moest de keuze tussen een 458 en deze gaan dan zou het toch moeilijk kiezen worden.
@Megakix: het gezegde, over smaken discussieert men niet is in 2010 volkomen achterhaald. Jij mijn “vriend” hebt geen smaak. Punt. Damn hoe kan je dit nu zeggen… Ja bon, weer zo’n puber zeker die de broek op de enkels heeft met een 458 Italia.. Bon.
@gio: te kort op AB om te weten dat mijn leeftijd achter de avatar staat ? Welnu, de 458 (zie mijn eerdere 3000 reactie :lol:) vind ik tevens niet veel hebben. En zéér zeker wel ben ik een dusdanige autofiel dat ik ‘heritage’ of zoveel ‘ander gewauwel’ kan plaatsen. Maar gelet op het design (ondanks z’n voorouder die ook lelijk was…) is het totaal niets…

Een Ferrari motor is leuk,maar dan geniet ik wel van de Maserati Quattroporte.

Jij keurt mijn smaak af…ik vraag gewoon wat er dan wèl mooi aan is. Maar daarop geef je duidelijk geen antwoord. Simpelweg omdat er geen duidelijk antwoord voor te geven is. Schade…
@Megakix: en ow ja, wat voor auto-liefhebber ben je eigenlijk als je een Stratos niks vind? Tuurlijk, smaken verschillen en zo, maar kom op, heritage zou je toch ook wat moeten doen. Autoliefhebberij gaat zoveel verder dan wat geilen op cijfertjes of een mooie carroserie weet je.

Aan je reactie te merken weet je dat overigens duidelijk niet.

Nu, het is zowiezo wel vrij triestig gesteld bij veel reageerders hier, de onwetendheid die ik hier al heb zien passeren is bijwijlen tenenkrommend. En niet alleen de onwetendheid. Maar goed, ik kan mezelf misschien niet veel meer dan een Scirocco permiteren maar verdomme, ik ken m’n wagens. Ook diegenen die ik maar niks vind. Waarom? Omdat ik nou eenmaal van auto’s houd en of een auto al dan niet lelijk is doet er voor mij niet toe want lelijkheid is subjectief. Mij gaat het erom dat het een auto is. Een stukje technisch vernuft dat respect verdient. En in sommige andere gevallen ook ontzag, blijdschap, trillende zenuwen, een brede glimlach, dat soort zaken.

Ja, zelfs van pakweg Daewoo kan ik je zo alle modellen opnoemen als je ze voor m’n neus zet. En Daewoo is nu niet bepaald een toonbeeld van spannendheid. Maar, het zijn auto’s.
@King Kay: overtuig vooral jezelf kerel…lijkt me een hard job, dat weer wel… ;-)
@Megakix:
Lots of show but no go.
Iedereen legt dezelfde sentimentele link naar de New Mini, de 500 FIAT; terwijl dit eigenlijk Obesitas kindertjes zijn als je het orgineel neemt.
The unbearable lightness van de orginelen van eerdergenoemde auto’s doet de meeste in een euforische toestand komen.
En dat terwijl de pedigree van de echte Mini en de Stratos op de Col de Turini lag.
En dat wil iedereen tegenwoordig zo graag geloven van hun nazaten.
Als ik ooit van deze zou gaan houden; zal dat alleen zijn als zijn conduitestaat in de Rallywereld die van de echte gaat evenaren.
En dat redt je niet met een leuke retro-Alitalia bestickering.
@de sjonnies: Waarom moet een auto eerst een x aantal overwinningen op de Col de Torini halen om gewardeerd te worden?
@GOD:
De Stratos is ontsproten op de Rally afdeling van Lancia, de Fulvia HF kon niet meer en Cesare Fiorio, Lancia’s rally baas ging bij Bertone shoppen voor de carosserie en bij Ferrari voor de motor.
Cesare kwam, zag en overwon met de Stratos.
Zoals in een eerdere post, ik heb het twijfelachtige genoegen gehad om een klein stukje met een echte achter een monteur aan te mogen rijden, die zelf in een Beta sprong.
Na dat stukje begreep ik waarom hij de Beta prefereerde.
Er is nix maar dan helemaal nix liefs, knuffeligs of prettigs aan een Stratos.
Het is 1 van de ultieme rally beesten.
het is een legende
En legendes laat je met rust en daar maak je geen slappe aftreksels van …………..met Airco.
@de sjonnies: Zie niet zo snel wat dat verhaal met deze nieuwe stratos te maken heeft?
@GOD:

pardon !!
@lincoln: excuse me?
Ik heb toch eerder die Audi Quattro concept, weet niet waarom maar deze stratos spreekt niet tot de verbeelding bij mij.
Tja meganiks het is nu eenmaal geen vag of andere Duitse rommel hè.
Misschien dat je het daarom niet snapt…jouw superieure merk mocht alleen het kontje zien in de wedstrijd, net als Alfa deed in de DTM. Tjusss!
Zolang volksstammen Golfjes en Astra’s kopen heeft dit ding zeker bestaansrecht, iets met balans en universum enzo…
Ik vraag me alleen al een tijdje af waar ze de ‘basis’ voor die 25 ‘nieuwe’ Stratossen vandaan gaan halen. De New Stratos is immers gebaseerd op de (gelimiteerde) Ferrari 430 Scuderia. En die is alweer een tijdje uit productie.
@robbie: Daar zat ik ook net aan te denken.. en dit geval staat niet alleen.. hoe vaak is hier de afgelopen weken een topic voorbij gekomen dat die en die en die een auto gaan bouwen op basis van de M5 V10 motor.. en dan willen ze er max tig gaan bouwen… hoe gaat dat? Die M5 V10 is op en de S85B50 is reeds uit productie.. ben benieuwd hoe het verder gaat.
@robbie: Die baas van ferrari reed toch laatst ook een rondje met dit ding over hun test circuit? Ik denk dat ze wel dicht betrokken zijn bij dit project en misschien nog wel een paar motoren en andere onderdelen die ze op voorraad hadden hebben gebruikt voor dit project. Verder echt geniaal hoe ze dat oude design zo hebben weten te behouden terwijl het ook zo modern oogt! Echt een super auto!
@robbie: Betekent het ‘gebasseerd op’ dan ook dat ze het ferrari chassis gaan gebruiken? Of is het chassis van de Stratos gebasseerd op het chassis van de ferrari? (Dus niet precies hetzelfde).

Als ze de New Stratos wel op de ferrari platforms gaan maken zou dit betekenen dat hij in een erg gelimiteerde opgave zal komen helaas..

Ohja, en dat een motor als de M5 V10 niet meer geproduceerd wordt, betekent natuurlijk niet dat ze geen voorraad daarvan hebben.
@Tom#: Ik heb gehoord dat de BMW V10 mischien gebouwd gaat worden onder een andere fabrikant.

Er is best veel vraag voor.
@Tom#: het is een ingekorte versie van het 430 Scuderia platform. Ook ligt achterin de motor van de 430 Scuderia. En als je goed naar het interieur/dashboard kijkt zie je de nodige F430 details.
ik blijf het wel gave bak vinden maar om er nou een prachtige scud voor om te bouwen vind ik iets teveel van het goede had dan een normalle F430 genomen of een 458 die scuderia is gewoon te stoer voor dit!
Wat een gruwelijk apparaat!! Vind hem inderdaad nog mooier met de rally stickers :). Zou vet zijn als ik deze in Forza 3 kon krijgen, of dat ie in Forza 4 gaat komen.
Wat een lelijk hok. Als dit ding door een of andere koreaan was geamaakt had iedereen gezegd dat ie te klein, niet ruig, te hoekig was. Nu is het zogenaamd een lancia en is ie in keer mooi. Bah bah bah
Ik kan nog steeds niet wennen aan die koplampen. Waarom moet hij nou zo sip kijken.
@exotic: De 430 keek zo blij en dom, nu kijkt hij sip. Waarschijnlijk vind hij zijn nieuwe jasje niet zo mooi.
supergaaf


dit vind ik ook de auto van 2010

respect!
Auto is perfect, en dat zeg ik niet snel.
In rallytrim komt ie veel beter tot zijn recht.
Velgen ben ik niet zo over te spreken.
Was vroeger al mijn lieveling. vandaag de dag weer.
Astonishing!
Dit is zoals ie moet zijn. Ik vind ‘m plain echt horrorlelijk, maar in outfit met rally lichten voorop is ie fantastisch! Lang leve deze outfit!
Kan niet tippen aan het origineel (of course) en kwil em wel eens int echt zien voor ik zeg dat ik em mooi vind (maar dat dat gaat gebeuren is hoogstwaarschijnlijk wishful thinking…)
Ziet er wel beter uit in de Alitalia kleuren dan int zwart…
heerlijk die onwetendheid van de jongere garde hier,
(al voel ik me met 40 ook nog steeds jong)
Het gaat niet alleen om het mooie, maar om het gevoel dat ze oproepen…
De stratos was maar voor één ding ontworpen, rally’s winnen en niet om mooi te zijn…

Laat die nostalgische tijden maar herleven met de oer-quatro, lancia stratos, ford rs200, mg 6r4…
vaak lelijke auto’s maar wat een spektakel om te zien….
kijk maar op youtube voor een spectaculair filmpje.
Supergave kar. Als ik het geld zou hebben zou ik ’t wel weten en een ordertje plaatsen!! :D
Darn, wat ben ik jaloers op die gast. Zo’n mooi projekt. Alleen ik ben het met het commentaar over het uiterlijk eens. Het is ‘m net niet. Nee daarentegen Glickenhaus, die heeft toch wel de geilste Ferrari van de laatste 10 jaar op aarde gezet met zijn p4/5.
En iedereen die nu zit te kwijlen:

Koop nu een Subaru Impreza WRX Sti type ‘R’ met de aluminium panelen. Uiteraard rechts gestuurd.
Een witte of metallic blauwe, dat maakt niet uit.
Zeer zeer betaalbaar, betrouwbaar en in tegenstelling tot de Stratos zeer zeer bruikbaar.
Hou deze een jaar of twintig, onderwijl rode Subaru blokken verzamelend, korte dikke bakken en een paar reserve diffs.
En ga ermee gummen………………
Hang er over een jaar of twintig een bordje te koop op.
Wedden dat ‘ie een fortuin opbrengt.
en hoef je geen imitatie voor te kopen.
Die ‘concept’ gaat voor een concept wel verrekt hard over het circuit. Wil toch wel zeggen dat de wagen al behoorlijk ‘af’ is. En ook al heb ik het origineel nooit zien racen of in den lijve aanschouwd, ik zeg: Bouwen dat ding! Alleen het geluid mag van mij wat hoogtoeriger, wat meer gillend.
gruwelijke bak! hij kijkt alleen wel zielig uit zijn oogjes…
in die rally outfit is ie HELEMAAL SUPER!!!!
Front van de nieuwe stratos is echt lelijk
@ spykerboy

ik denk niet dat er complete scuderia’s verbouwd worden, maar dat ferrari gewoon de productie kraan weer open draaien en gewoon wat scuderia (half fabricaten)fabriceertvoor de stratos
De oude vind ik niet echt mooi, maar deze heeft het goede van de oude behouden en mooie moderne invloeden erbij gekregen.
Als dit gemaakt gaat worden dan zou dat top zijn en goed voor Lancia, waarvan ik hoop dat het merk niet uitstervende is. Hun eigen auto’s zijn altijd speciale bolides geweest.
Svenska Aeroplan AB
@ Megakix en de sjonnies: ik snap de redenering wel, en het origineel is natuurlijk altijd beter. Maarrr, lots of show & no go vind ik JUIST niet opgaan! Hij is niet over-designed, supervloeiend, patserig en noem maar op. Juist de understated look maakt hem in mijn ogen geweldig.

Vorm volgt functie in optima forma (zie ik eerder al over de Stratos)!!
Dát ziet er beter uit! Vind de nieuwe Stratos zonder deze rally-uitvoering niet echt geweldig…
Er komt geen rally verzie van deze stratos omdat het ferrari onderstel simpelweg niet aan de rally eisen voldoet. Maar er schijnt wel een race-verzie te komen.
vet ,gaan ze ook echt rally rijden?
Ik hoop dat ze voor de productie-modellen wel een remklauw monteren.
custom-concepts.nl
Sportuitlaatsysteem van de New Stratos is een speciale ontwikkeling van Capristo.
Ja, ik wil. GIMME!!!
freude am fahren
Nu vraag ik mij af, die spots bij die rally-outfit, die kunnen aerodynamisch toch niet goed zijn? (steken toch een stuk uit, en brengen dus ongetwijfeld weerstand met zich mee)
Waarom hebben sommige rally auto’s die dan toch?
@freude am fahren: Mischien voor het licht? tis maar een idee ;)
freude am fahren
@GOD: Die spots, ze zouden die ook anders kunnen plaatsen en plaats van zo mooi er bovenop. Bijvoorbeeld mee in bumper ofzo.
GEWELDIG!!! Doe mij die zwarte maar, één van de mooisten aller tijden als je het mij vraagt. Mooier dan de Fenomenon.
Lkkr zo is hij ineens een stuk mooier en lijkt veel meer op z’n voorganger.
beeldige kleurstelling ..


maarja .. het blijven kleurtjes ..
en daar kan je werkelijk geen tyfus mee ..
behalve een suggestie wekken ..

en suggestie wekken doen ze ..
Wat een prachtige auto en wat een droom. Ik wou dat ik miljonair was.
Sapperdeflap, maar da’s lekker.
Racen met dat ding. De mooiste rally auto’s zijn toch altijd al de Lancia’s geweest (en dan met name de 037), laten we die traditie in ere houden.
En zo is die dan wel weer lekker!
Zo veel mooie historische modellen met de naam Lancia erop waar menig ander merk alleen maar van kan dromen en daarom wordrn alle nieuwe modellen omgebouwde slecht gefacelifte Chryslers, Marchionne bedankt.
Ik vind hem er toch wel een stuk beter uitzien in Rally-trim….
Die stickers enzo passen er wel bij :-)
Het past niet op je Ford Focus waarmee je rondrijdt, maar op deze past het wel :-)
Ik vind em mooi maar deze moet wel exculief blijven
Vond het maar een raar lelijk ding, maar nu ik hem zo in rallytrim zie vind ik hem ineens behoorlijk goed ogen:D Hoe kan dat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).