Gemballa is terug: Tornado Porsche Cayenne 958

Auteur: , 38 Reacties

Oprichter Uwe Gemballa mag dan al enige tijd niet meer in het land der levenden zijn, het tuningsbedrijf dat hij achterliet gaat wel gewoon door met het verfomfaaien van auto's. Deze Cayenne is daarvan het eerste bewijsstuk.

het bedrijf heeft een nieuwe CEO en samen met een investeerder zijn ze weer bezig de zaak draaiende te krijgen. Ook de technici zijn weer aan de gang gezet en kwamen met deze Porsche Cayenne 958 aanzetten, de eerste uit de nieuwe Gemballa Tornado-lijn.

Zoals we gewend zijn van Gemballa-creaties is ook dit voertuig niet bepaald geschikt voor muurbloempjes, navelstaarders en andere types die graag in een hoek staan op feestjes. Met deze creatie val je gewoon kneiterhard op. We sommen even op wat hier allemaal aan gewijzigd is: de motorkap, zijschermen, deuren, bumpers en achterklep zijn allemaal vervangen door carbon fiber-exemplaren. Met als resultaat een gewichtsverlies van 70 kg.

Opvallend is wel hoeveel CF zichtbaar is. Daarnaast heeft de voorbumper een opening gekregen waar met gemak een gemiddelde stadsauto inpast. Verder is er gestrooid met LEDjes, grotere velgen in de maat 22″ en Brembo-remmen (diameter voor: 420mm, diameter achter: 405 mm). Het motorvermogen neemt toe dankzij een upgrade aan de turbo en ECU, gevolg is dat je 580 pk tot je beschikking hebt. Wil je nog harder, sneller en luider de hoek om komen? Dan kan je terecht voor een Stage Two-upgrade. Hierdoor krijgt je PC Hooftmobiel-on-steroids een vermogen van om en nabij de 700 pk en een koppel dat dicht bij de 1.000 Nm komt te liggen.

Hieronder de eerste drie impressies van de Porsche Cayenne 958. Aangezien de naam Gemballa in 2011 30 jaar meedraait in de wereld van het verdelen, komen er slechts 30 van deze sujetten op de markt. Uwe kan trots zijn… (via GTspirit)38 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Vindt het stiekem wel wat hebben
Ziet eruit als speelgoed, maar wel leuk speelgoed!
Uwe mag terecht trots zijn, maar niet op de achterkant
@Dirt McGurt: idd je weet niet goed wat je van de achterkant moet vinden he
@tom307: Ik kan er idd niet enthousiast van worden
Achterlichten zijn wel een verbetering!
in de wereld van het verdelen = in de wereld van het veredelen
Leuke uitvoering, beter dan de standaard en dat gebeurd niet vaak met dit soort auto’s
Uwe zal zich wellicht nu al omdraaien in zijn graf.
De Gemballa creaties zijn uniek door hun extreme looks, niet door hun plakwerk van visies. Dit gedrocht is de naam Gemballa niet waardig.
@Pixed: Echt he? Wat een aanfluiting.. en niet alleen Gemballa draait zich om.. wat dacht je van Ferdinand? Die komt denk ik daar vet spoken in die fabriekshal..
Waarom bestellen mensen dit? Zo komen we er nooit vanaf!
De mensen die dit mooier vinden dan het origineel hebben duidelijk een wake-up call nodig:

http://img109.imageshack.us/img109/8767/porschecayenne20031024x.jpg
@Jochempie: Geef dan dit voorbeeld:
http://www.contracthireandleasing.com/car-leasing-news/wp-content/uploads/2010/02/PorscheCayenneTurbo2010.jpg
@agarde: Ah! Het gaat inderdaad om de nieuwe! Dat is natuurlijk al een tricky basis, die zit al op het randje.
@Jochempie: Ik snap het niet? Ben je nou sarcastisch? Je zegt; ‘De mensen die dit mooier hebben dan het origineel hebben duidelijk een wake-up call nodig’. Vervolgens laat je een foto zien van de naar mijn mening lelijkste auto ooit gemaakt. Nieuwe gaat er net mee door maar vind die Gembella versie mooier, maar dit ligt meer aan het idee van dat wanneer je fout gaat ga dan ook echt meteen goed fout.
@Pordon: Mooier hebben…? waar kwam dat vandaan. Moet natuurlijk mooier vinden zijn… Oeff nooit meer proberen slaap in te halen overdag.
@Pordon: Ah, laat me dat even toelichten. Ik plaats een foto van de eerste generatie Cayenne omdat deze, in tegenstelling tot jou mening hierover, niet lelijker is dan de Gemballa die aan de bovenkant van dit topic gepresenteerd wordt. De eerste generatie Cayenne is misschien een lompe auto, het is wel een auto met een duidelijke vormtaal en duidelijk Porsche-DNA in de toepassing van glooiingen, naden, ongespoten kunststof en overige details.

Daarnaast heeft de eerste generatie Cayenne een betrekkelijk kalm en minimalistisch voorkomen. Het plaatje van de tweede generatie Cayenne had je wat mij betreft niet slechter kunnen kiezen om je argument bij te staan: het laat gelijk zien dat, hoewel de nieuwe generatie een sportiever model heeft, deze verpest wordt door rommelige versiersels en drukke details.
@Jochempie: heel veel blabla. Ik kijk gewoon of ik een auto als compleet plaatje mooi vindt. In mijn ogen is de 1e gen. Cayenne een logge lompe bak zonder enige uitstraling… en die voorkant brrrr, rillingen lopen over m’n rug. 2e generatie is al wat strakker maar het doet ’t hem nog steeds niet voor mij.
@Pordon: niet te snel happen maat ;) Het model van de eerste generatie was even wennen voor Porsche, het eerste wild zwijn uit een stal die normaal gesproken enkel renpaarden tevoorschijn tovert. Het lompe model daargelaten vind ik het heel knap hoe Porsche het platform van de Touareg heeft gebruikt om er toch veel Porsche DNA in te verwerken.

Maar wees eerlijk, de Turbo is wel de allerlelijkste van de MkII…
@Jochempie: Turbo het lelijkst? Zit daar nog verschil in dan? :lol:
@Citrofiel: ‘N LED’je hier en daar, spatborden wat breder e.d. Maar het blijft idd een lelijk model. :P
@Jochempie: Sjah ik lees hier dat je iets met Autodesign doet Dus je zal daardoor wellicht een heel andere kijk op design hebben dan ik. Ik kan er helaas niks moois in vinden;)
@Pordon: Jochempie heeft er in principe wel verstand van, hij is autodesigner. ;)

Maar dat laat je natuurlijk vrij om de Cayenne MkI, ondanks de vormtaal, het DNA en het minimalistische gewoon lelijk te vinden. Vind ik tenslotte ook. ;)
Belachelijk lelijk, voorkant heeft wel iets maar al de rest is gwn pijnlijk
als ze hem nu eens in zwart deden, dan valt de twotone met CF niet zo schreeuwend hard op en is die volgens mij al een heel stuk mooier. De standaard achterlichtblokken vind ik zowieso lelijk en goedkoop uitziend, dus vind ik deze geen downgrade. Maar dan wel in het zwart, wit doet em niet goed.
lijkt van de achterkant wel een soort ford focus. Echt stijlloos dit.
Als het verdwijnen van de CEO deze praktijken niet stopt, zullen er weldra drastischere maatregelen volgen…
@Timmie: ;-)
spijtig van de lelijke achterkant
zeer strakke wagen, behalve de achterkant…
Het lijkt wel een corvette c1 aan de zijkant!!
@Geert: Alleen dat grote zwartgekleurde vlak bedoel je? Voor de rest is dit een lelijk lomp ding en Corvette C1 een prachtige, stijlvolle auto. :)
als ik het geld had kocht ik er eentje, alleen om de mensen te pesten die het helemaal niks vinden.
Getver……getver…getver…..Terugkomst van deze ‘veredelaar’ had voor mij niet gehoeven. Bij de tragische dood van de oprichter hadden ze ook meteen het merk mogen begraven. Gembella R.I.P.
ik vind hem gewoon super! vooral de achterkant! als je anders wil kan je hem dus ook echt anders krijgen! tis haast coachbuilding! waha
gewoon lekker bouwen deze creaties! tis al saai genoeg in het “normale” autoland
Te zieke velgen gewoon
Mag ik een teiltje…?
Alsjeblieft?!
Jammer… Want het is echt niet gelukt… Het ziet er niet uit.. :s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).