Top 10 auto’s die niemand kocht in 2010

Auteur: , 160 Reacties

Een treurig lijstje voor een koude winteravond. Een lijstje over auto's waar echt he-le-maal niemand een boodschap aan heeft. Regelmatig kotsen we modellen of zelfs merken uit, maar vaak zijn dat auto's die we toch regelmatig tegenkomen. Er zijn ook auto's op de markt, voor velen bereikbaar, die gewoon niet verkocht worden. Vrij normale modellen, maar zonder één geïnteresseerde koper.

Het is geen lijst op puur absolute aantallen. We hadden dan net zo goed een lijst tofste supercars kunnen maken. Een lijst duurst en meest exclusief of auto’s voor liefhebbers was ook niet de bedoeling. In deze lijst staan auto’s waar niemand over 20 jaar nog over praat. Op een incidentele “goh, weet je wat ik mis als kiespijn..” na. Auto’s waar wij dus ook nooit over schrijven. Bijna dan, want de BMW 6-serie staat er in omdat de verkopen (over 2 jaar) wel heel teleurstellend zijn. Tevens staat de Suzuki Kizashi (1) erg laag, maar die hebben we weggelaten. Die is immers sinds eind dit jaar leverbaar, dus die krijgt uiteraard nog een kans.

In de haakjes achter het model staan eerst de verkopen voor 2010, daarachter de verkopen voor 2009. De Mercedes GL-klasse (18/22) staat overigens op de 11e plek en heeft de lijst net niet gehaald…

10. Ford Tourneo Connect (16/9)
Ford Tourneo Connect
Een busje, maar dan met ramen. Dat werkt natuurlijk niet als je mensen wil ontvoeren.

9. Alfa Romeo Spider (14/9)
Bye Bye bella Alfa Spider?
De meest teleurstellende Alfa Romeo ooit? De fans zullen er wel weer van gaan sputteren, maar de auto was veel te zwaar en eigenlijk ook gewoon een pak lelijker dan een Brera of 159.

8. BMW 6 Serie (12/25)
Unieke BMW M6
Zijn er maar zo weinig 6-series verkocht?! Ja, maar de auto is halverwege 2010 uit productie gehaald, dus feitelijk was 2009 al het laatste jaar. En toen was het al een oud model. De verkopen zijn overigens voor de coupé en cabrio samen. Nu maar wachten op het nieuwe model.

7. Renault Koleos (11/508)
Renault Koleos Driving
Het is duidelijk, de crossover van Renault is mislukt. De verkoopcijfers zijn zeer slecht, evenals die van andere Franse SUV’s.

6. Dodge Nitro (10/25)
Dodge Nitro
Een Dodge, met nitro? Juist…

5. Honda FR-V (9/57)
Honda FRV
Ken ik niet, klinkt stom.

4. Hyundai Grandeur (8/13)

Een oud model, dat er niet uit ziet, van een Koreaans merk. Dan kan je zelfs een Nederlander niet paaien met een relatief ‘lage’ prijs.

3. Lancia Phedra (6/19)
Lancia Phedra
Lancia hehwattah? Nouja, dan koop je dus gewoon een Sharan of Espace of S-Max. Niet dat die Lancia-badge iets toevoegt aan zo’n ruimte-hok.

2. Mitsubishi Pajero (5/20)
Mitsubishi Pajero
Ooit een legende, tegenwoordig gewoon een lelijk onhandig hok. Als ze niet uit Dakar waren gestapt hadden ze misschien nog iets verkocht. In totaal 5 auto’s verkopen is al net zo teleurstellend als de 6-serie van BMW.

1. Nissan Pathfinder (4/4)
Nieuwe grille, bumper, wielen...
Vrij lelijk, heel groot en tegenwoordig voorzien van een reusachtige CO2-belasting…

Weten jullie beter waarom niemand deze auto’s wilde hebben? Barst hieronder maar los. Overigens kom je in de lijst eigenlijk ook een Jeep Wrangler (9/14), Land Rover Defender (9/9) en Opel GT (11/86) tegen. Helaas gaan de argumenten daarvoor niet op. Volgens de officiële autoblog ongeschreven redactie-statuten zijn deze auto’s als cultureel erfgoed bestempeld. Natuurlijk worden er daar niet veel van verkocht, daarom zijn ze cool. (bron: BOVAG; PDF-alert!)160 reacties

Zie ze allemaal regelmatig rijden behalve die Suzuki…
@Dave: welke suzuki?
En die Tourneo Connect*
Ja>wat zal ik zeggen.Het zijn autos die ook helemaal nergens in uitblinken.Alleen die bmw kan mij wel bekoren.Enige mooie bangle ontwerp.
Eej die laatste, de Kizashi, die heb ik! Ben ik de enige koper dan?
@The Jimmy: ik vond die nogal raar tusse de andere , vind dat namelijk een hele mooie wage :D
@nokiaaaaa: is de n kapot?
@autoblogger: was dat bericht voor @ooookia bestemd ? ;-)
@The Jimmy: Proficiat, je hebt een zeer exclusieve want unieke auto. Nu kan je iedereen met een Murcielago, F458 of een Spyker uitlachen.

Ziet er trouwens niet slecht uit. If the price is right…
@Esprit_de_Flandre:
Was niet echt serieus bedoeld. Ik vind het wel sterk dat er precies één van verkocht is :D
Het is op zich helemaal geen lelijke auto eigenlijk.
@The Jimmy: … dan heb ik jou gisteren zien rijden! Ik zag
gisteren een sneeuwbal rijden met daaronder nog net zichtbaar een
witte Kizashi. De eerste die ik in het wild heb zien rijden. Mooie
wagen trouwens!
Tell me; wat is er zo lelijk aan de BMW 6; behalve zijn achterklep? Valt wel mee toch? Ik kan dozen andere auto’s opnoemen die 10x zo lelijk zijn.
@Wolfsburger: Ehm, de prijs?
Die Alfa kan mij wel bekoren!
@Jokkebrok: prachtbak inderdaad.

@Alwood: ook al was ie zwaar, toch is de 1750 Turbo uitvoering 150 kg lichter dan een vergelijkbare A5 cabrio (2.0 TFSI).
@Jokkebrok: inderdaad. Prachtige auto, veel mooier dan de dikke Berta ehh Brera.
@Jokkebrok:

Die Alfa is inderdaad zo lelijk nog niet.
Een beetje aan de zware kant voor een gooi en smijt wagentje, en te underpowered voor een volbloedracer, maar wat is ie mooi om te zien.
Zelf vind ik het wel jammer dat de Alfa GT nooit zo’n succes is geworden…
@NicoLauda: Mee eens! De GT is een prachtige, tijdloze wagen. Staat hoog in mijn ‘moderne-auto’s-die-ik wil hebben’-lijstje
die alfa gaat binnen 20 jaar heeeel veel waard zijn, aangezien er zo weinig van verkocht zijn
Die Suzuki ziet er best aardig uit, maar is ook aardig aan de prijs voor een Suzuki. En hij is nog maar net op de markt.
Wat word er met (9/9) bedoeld, aantal kopers?
@RickB:
ff lezen..
@RickB:
Lees het artikel anders even!
Die Alfa Spider is trouwens een weggever als 2de hands een cabrio. Mocht ik, indien 18, op zoek zijn, liever dit als een Polo.
BMW wordt een klassieker denk ik, kijk over 20 jaar maar eens naar een exemplaar in originele staat. Erg bijzondere GT.
(Van de Defender worden er meer verkocht denk ik, maar dan op grijs kenteken).
(Ik vind dit trouwens een veel leuker lijstje dan de top 10 meet verkochte, daar staat niks leuks/bijzonders/exclusiefs/interessants bij).
Vind het een matige post.
-edit: vind het een matige reactie-
omg ! ! ! 6 serie staat er ook tussen ??? ongelooflijk… dat is een pracht bolide!mijn droomwagen is een ///M6
Heh, maar 1 Kizashi? Ik had eigenlijk stiekem verwacht dat dit een verkooptopper zou worden, zo van: Goh rijd ik eens wat anders dan Audi/BMW/Volvo/Opel (Insignia).
@Sciurida: de Kizashi wordt pas in december leverbaar.
@robbie: Aah ok zo, dan zal mijn voorspelling nog wel uitkomen :P, blijkbaar heeft hij namelijk voor de prijsklasse de beste opties, dus denk dat hij heel veel verkocht gaat worden.
Mercedes CLC?
Mercedes A-klasse?
VW EOS?
Alfa GT?

Dat zijn de auto’s die bij mij te binnen schieten….
@mercbenz: nee man, zijn er duizenden van verkocht! ;) ze staan in de lijst…

Zelfs de Volvo V60 zit al op bijna 70 verkochte exemplaren…
@Alwood:
Whoops! Lijst over het hoofd gezien :S…. Toch denk ik dat de MB CLC niet echt goede resultaten heeft geboekt (jammer dat de CLC samen in de lijst staat met de C-klasse en CLK…) Overigens schrik ik nog van de redelijk “hoge” verkoopcijfers van stokoude modellen zoals de VW Beetle….
6 serie lelijk? Rot toch op man haters!
@Punk: hihi…
@Punk: Hey Punk ik ben het een keer met je eens.

Maar een X6… :)
@floryn: Duh 6 serie opvolger is al een half jaar bekend. En er zijn zat occassions beschikbaar dus lijkt me dat kopers erop wachten. Kan ook zijn dat al die turken in een 6 serie rijden met m6 bumpers. Geen hond die met ze vergeleken wilt worden. Jammer want het is behalve in de kleur zwart gewoon een mooie auto.
@JamesBond007: Dat is inderdaad wel de belangrijkste reden.
Toen ik mijn 5 serie kocht zat ik ook te twijfelen tussen de 5 en de 6. Nadat ik alleen maar drugsdealers en turken er in zag rijden was voor mij die keus best makkelijk…
Alwood.

Vind dit ook een nutteloze bijdrage
Een busje, maar dan met ramen. Dat werkt natuurlijk niet als je mensen wil ontvoeren.

Een busje zonder ramen werkt niet als je mensen wilt vervoeren
@snelste: Wijze les van vandaag meerdere dingen kunnen tegelijk waar zijn wanneer ze elkaar feitelijk niet uitsluiten. Ofwel een paradox.
Zijn we SsangYong dan helemaal vergeten XD?
@Akeem_e92: Heb jij de afgelopen jaren/maanden een krant gelezen of des noods naar het nieuws gekeken?
Die Nitro is eigenlijk een hele dikke bak en ook nog eens goed geprijsd. Na de slurptax zijn de verkopen drastisch gedaald. dus het is niet zozeer het exterieur.
@Laue: Het exterieur is ook niet echt een hulp hé …
Combinatie van factoren.. maatschappelijke acceptatie.. imago, belastingen, prijs, enz. De consument laat zich niet meer vangen met een lage prijs (grandeur) imago telt ook mee. Sommige concepten werken niet (in de Honda met zijn 3en voorin ziten.. willen we dat?) dus acceptatie, enz..

Deze vragen kun je alleen concreet beantwoorden als je alle prospects die in de race waren voor één van deze modellen zou interviewen.. en zou vragen wat nou de redenen waren waarom het niet door ging. Daar ligt een verhelderend onderzoek voor de marketeers van de importeurs.
Wat is NL toch anders of België, hier zie je op een dag wel 20 Range Rover Sports, Defenders,…
@KJ: die worden ook al 20 jaar verkocht… dan krijg je dat.
Dat die auto’s weinig verkocht zijn: Ok, maar zó weinig!?! Niet x 100/ 1000 ofzo? Want zo weinig zie je die ouders ook weer niet! (Anders fotografeer en upload ik ze als ik ze zie!)
kantoenplukker
en de nissan juke????

ps Bmw 6 serie is geweldig stiekem willen ze toch een voor de deur staan
@kantoenplukker: Juke wordt een verkoophit, net zoals de Qashqai.
wat sssick, want ik zie de zes serie toch regelmatig !!!
@qwerty:
Dat komt omdat die gasten de hele dag alleen maar rondjes rijden….
@qwerty: er zijn ook heel veel exemplaren van de BMW 6 Serie verkocht, maar in 2009 & 2010 liep de 6 Serie op zijn laatste benen. Op zijn top werden er 282 stuks verkocht in 1 jaar (2004). In totaal zijn er bijna 800 stuks van verkocht in Nederland. Dat is veel meer dan van bijvoorbeeld een Mercedes SL (500 stuk) in een langere periode (2002-2010).
Niet dat die Lancia-badge iets toevoegt aan zo’n ruimte-hok.
Ik heb helemaal niks met MPV’s, maar de Lancia Phedra voegt wel degelijk iets toe in dat segment: een smerig mooi interieur.

http://i55.tinypic.com/122yr9y.jpg
http://i55.tinypic.com/2me7imu.jpg
http://i55.tinypic.com/2dik8w1.jpg
@Jimmie: Is gewoon een Citroen/Peugeot interieur, kijk maar hoe moeilijk vlak die stoelen zijn, kan niet anders…
En waarom perse Lancia…

Neee man, die Nemo is veul mooier dan die Bipper, zie je toch zeu!
@Jimmie: Ik rijd de laatste tijd vaak voor mijn bijbaantje in bestelbusjes, die hebben precies dezelfde ‘cockpit’, het is niet heel bijzonder vind ik hoor, vooral die versnellingspook is afschuwelijk zo, die hoort gewoon in het midden (tussen de twee stoelen in) in een personenauto!
@Jimmie: Interieur van de Lancia is idd gewoon hetzelfde als dat van de PSA en Fiat zusjes. Niet mis, maar zeker niet uniek en speciaal…

http://4.bp.blogspot.com/__kjL7rUis08/Sckue9qlPeI/AAAAAAAAFhg/1t1I1dvbyqM/s400/2008%2BPeugeot%2B807%2Binterior.jpg
@Sciurida: kwestie van wennen denk ik? Zijn wel meer auto’s met een pook op een soortgelijke plek.
@RickB en @Esprit_de_Flandre: ja het zijn paltformgenoten, maar de afwerking zoals in leer/alcantara overtrokken dashboard maakt het veel mooier dan al die saaie stoffen uitvoeringen.

Als je toch teveel kinderen hebt en dus noodgedwongen zo’n hok moet rijden, kan je beter in een mooi(er) interierur vertoeven.
@Jimmie: Helaas krijg je die Olvarit zooi noch kots niet snel uit alcantara ;)
@RickB: :lol: goed punt! :D
@Jimmie: Ja waarschijnlijk heb je wel gelijk, alleen ik vind zo’n kleine pook gewoon niet zo mooi, het lijkt ook net of hij zweeft zeg maar
@Sciurida:
Die kleine pook zorgt er wel voor dat je makkelijk van voor naar 1 van je 5 kitsende koters op de achterbankstoelen kan sprinten…
Bovendien, je zit vrijwel rechtop, dus graaien tussen de stoelen(Voyager) of een versnellingspook van 1,5mtr(transit) zijn dan de enige andere optie’s
hehehe wij hebben een pajero maar dan wel een versie die niet gelevert wordt in nederland… :P
Die 6 serie is gewoon een toekomstige klassieker. Achteraf gezien had die Bangle het toch bij het rechte eind. Z’n auto’s waren de tijd gewoon ver vooruit. Een vorige generatie Z4 ziet er moderner uit dan een nieuwe SLK en de Bangle 5 serie is een stuk scherper dan de nieuwe. De 6 serie was lelijk, wordt nu wat beter begrepen, en eindigd als een absolute klassieker.
@JPM: haha goede analyse en Bangle wist het waarschijnlijk ook en de hele directie ook. Het is trouwens ook helemaal niet erg als er mensen negatief zijn over een ontwerp. Dat betekent vaak ook dat er mensen zeer positief zijn en daar heb je meer aan. Er zijn al genoeg saai vormgegeven auto’s.
@JPM: Ja de 6 serie is een sterk ontwerp. Maar of er veel over blijven als mooie klassieker? De vorige 6 serie (ook prachtig) is ook in “foute handen” terecht gekomen en ik vrees het ergste voor de Bangle 6.
Heb gisteren nog een opel gt zien rijden met een negerin in.

BMW 6 zo weinig toch?Zie ze toch heel af en toe rijden.Maar is in mjn ogen ook niet de mooiste BMW.
Zonder slurptax was deze lijst anders, de Nitro zou er dan niet in hebben gestaan. Wat een bak, speciaal als je hem in je binnenspiegel ziet!
@audicoupe84: Een nitro mooi? Wat een lelijk hok zeg, bahbah… In mijn ogen absoluut de Dodge badge onwaardig…
Ik weet niet waar jullie de cijfers vandaan hebben gehaald -edit: dat staat er bij- , maar van die Suzuki staan er hier 9 in de straat (enschede-zuid), en ze zijn allen tussen September en December 2010 aangeschaft. Dat zijn er al 9, om maar niet te spreken over de 4 die bij mijn ouders in de straat staan (ik vind hem overigens erg mooi).

De cijfers van de Alfa Spider kloppen ook niet.

Ik heb meerdere klanten die zo’n ding hebben. Ik neem niet aan dat al die 9 klanten de enigen zijn in NL die dit model hebben en dat ik dus alle volgens jullie 9 alfa-spider bezitters ken.
Mijn oom heeft een 4.6l V6 Pathfinder. Vind dat ding helemaal geweldig. Mooi lederen interieur.
@iedereen die verwonderd is dat er auto’s instaan die hij/zij elke dag ziet:

Cijfers van 2010/2009. Rondrijdende exemplaren kunnen dus ouder zijn.
Hyundai Grandeur heet in Belgique trouwens Azera. Weet niet hoe het in NL zit. Die auto is eigenlijk niet lelijk, maar gewoon nog één van de oude stijl-Hyundai. Als je ziet wat Hyundai nu doet, denk ik dat een nieuw model van dat formaat wel deftig kan scoren.
die 6 serie staat gewoon in omdat zijn opvolger al aangekondigd was. vorig jaar was dit lijstje natuurlijk heel anders.
WHaha lol een jeep met nitro. Nu om het over de cijfers te hebben geloof ik er niet zoveel van. Zoals een paar andere hier heb zie ik ook veel 6-series rond rijden en ik kan moeilijk geloven dat we toevallig allemaal dezelfde zien.
ik vind de meeste wel mooi eigenlijk
Bijv die Honda FR-V ben ik het wel mee eens met z’n x5 achtige achterkant
@ Jopi
Hoe jij bij negen eigenaren komt snap ik niet. Er staat duidelijk dat de Spider in 2009 negen keer is verkocht en in 2010 veertien keer.
Dit zijn cijfers van 2009 en 2010, dus auto’s die vóór 2009 verkocht zijn, worden niet meegenomen in de telling.
Daarnaast worden denk ik alleen auto’s op Nederlands kenteken meegeteld en moet de auto ook in Nederland gekocht zijn. Dit laatste weet ik niet zeker, maar zou gezien die lage verkoopcijfers plausibel zijn .
Jammer van die Nissan Pathfinder. Vind ik persoonlijk wel een toffe bak. Is wel aan de prijs en vrij rumoerig maar een mooi strak interieur.De benzine versie wordt trouwens in Nederland niet meer aangeboden.
Misschien kan je de 6 serie beter plaatsen onder de supercarklasse. Dus Ferrari, Maserati etc. Dan is zijn verkoop goed te doen. Het is gewoon een wat dure auto.
Kwam toevallig vandaag nog een Alfa Spider tegen. En ik vind haar prachtig!
Is de productie van de Opel GT niet stopgezet? Niet meer dan logisch dan dat jullie die dan ook tegen kwamen in het lijstje.
@Lucb: gelijk mijn gedachte.
@Flamingo: Ik heb ooit een paar weken in zo’n FR-V rondgetourt. Die FR-V was bedoeld als Multipla-achtige 6-zitter (2x3personen). Op zich kun je wel 6 personen kwijt in die auto maar je hebt helaas bagageruimte voor hooguit 2 personen achterin. Dat is het grootste manco aan dat ding. Plus dattie toch een stuk breder dan de gemiddelde MPV is. Dat rijdt niet echt fijn. En dat de standaard te kleine velgen/wielen die auto nou niet bepaald een mooie aanblik geven.
De pathfinder en kizashi verdienen het niet. De BMW is duur en iedereen wacht liever op het nieuwe model of koopt m tweedehands. En de Pajero verdient het eigenlijk ook niet, maar Nederland is nou eenmaal geen Mitsubishi land. Veel te praktisch en zo.

Dat er maar zo weinig Defenders verkocht worden kan ik niet geloven. Hier in Amsterdam rijden zo veel nieuwe rond, dan moeten die allemaal via Duitsland zijn gekomen.

Misschien heeft Suzuki het ook niet zo makkelijk na het Karst T incidentje.
De cijfers lijken me helemaal niet te kloppen. ’t is dat of ik ken bijna iedere Pajero koper persoonlijk
De Landwind ? Nja, er staan ook wel een zootje baggerbakken tussen zeg ! Damn… :lol:
Volgens mij zou die top 10 vol moeten staan met Aldi’s BMW’s en Benzen, geen hond die zulke auto’s nog zelf kan kopen.
Jammer dat die Alfa Spider al uit productie is gegaan, want die was gewoon prachtig om te zien en als 1750 TBi helemaal niet meer te zwaar. Prima rijden met zo’n ding dus, wie er nog een kan krijgen moet dat zeker doen.
Opel Gt werd in de markt gezet als vervanger van de Speedster maar was een hele andere auto veel zwaarder en meer een cruiser de hardcore speedster fans haakten af en voor dat geld was en is er genoeg leuks te koop
@E34M5touring:
De hardcore Speedster fans rijden en reden allang Lotus…
Toch vreemd van die Alfa Spider.
Zie hem elke dag staan onderweg naar de uni.
Vind hem er best netjes uitzien.
En de bmw ook. Mooiste bmw in mijn ogen. Als ze die achterbak nou is wat verbeteren is het helemaal een topper.
@PurpleHaze.: Iets met geen smaak?
@jimmy:
Zijn nickname is purple-haze… ligt dus niet aan de smaak als je het mij vraagt…
@Alwood

Je gaat steeds beter schrijven, maar als je goed wilt schrijven zul je de dat/wat regel nog eens in je kop moeten krijgen.

Een oud model, wat er niet uit ziet —wordt— ………………………………………..
-edit: check, bedankt-
DE nacht is naar mijn mening prachtig.
Als je die lijst bekijkt, dan vraag ik me af: wat valt er onder “Dacia overige”? het is niet de duster, sandero of logan.
Zijn sommige mensen hier nou zo dom of zie ik dat verkeerd…de 6 serie is gebouwd van 2003 tot nu…dus gek dat je die dan ook regelmatig ziet rijden. Dit gaat over 2010 en aangezien de nieuwe 6 volgend jaar te verkrijgen is zal een gek nu nog een ‘oude’ 6 kopen.
Oh ja…dat heeft niks met ‘Lelijk als de nacht’ te maken…;-)
Donkervoort maar 1 verkocht. Betekent dat faillissement of worden de Donks gewoon in/via het buitenland op kenteken gezet en registreert de BOVAG ze niet?

Overigens de FRV is/was een 6zits auto, 3 zitplaatsen per rij. Wat een vreemde lengte/breedte verhouding oplevert net als de Multipla.
Is er überhaupt een Japanse auto die één van de bloggers geslaagd vind? En dan bedoel ik niet alleen de coupe’s en cabrio’s.. de Pajero vind ik door de ingrijpende facelift eigenlijk best geslaagd. Lekker stoer en lomp maar wel met een geslaagde vormgeving. Tja de 6-serie.. loopt op z’n eind, verder deed ie het goed. En die is dan wel weer lelijk en vooral veelste lomp
@Atenza: oke iets tevaak hetzelfde woord gebruikt..
En:
Lamborghini 2, Lotus 8, Morgan 3. Daar hoor ik AB niet over. Nederland wordt er zo niet mooier op! Met dank aan onze flutregering met zijn belachelijke belastingen. Wordt het niet tijd dat er kunstsubsidies worden toegekend aan mooie auto’s?
EDIT: jullie vergeten de nissan juke a.k.a nissan don’t make me puke!
@Thomas: nee hoor, check ook mn andere reactie.
En terecht geen van allen speciale of leuke wagens, altijd wel een alternatief voor te vinden. Meteen ook de reden dat ze slecht verkopen natuurlijk.
ben benieuwd naar de nissan cube cijfers, weet iemand daar meer over?
10. Ford Tourneo Connect (16/9)
Een busje, maar dan met ramen. Dat werkt natuurlijk niet als je mensen wil ontvoeren.


En toch verkopen de andere personenbestelwagens wel. De Kangoo is geloof ik de topper met 724 stuks. Lang niet verkeerd. Zelfs die vreselijke Combo verkocht nog meer dan de Tourneo. Schokkend… Waarom wordt juist deze auto zo uitgespuugd? :?

9. Alfa Romeo Spider (14/9)
De meest teleurstellende Alfa Romeo ooit? De fans zullen er wel weer van gaan sputteren, maar de auto was veel te zwaar en eigenlijk ook gewoon een pak lelijker dan een Brera of 159.


Die kont… Wat mij betreft de mooiste moderne achterkant van een auto, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen die lelijk te noemen. Zwaar wel… Jammer.

8. BMW 6 Serie (12/25)
Zijn er maar zo weinig 6-series verkocht?! Dan kan BMW hem hier toch beter van de markt halen. De verkopen zijn voor de coupé en cabrio samen. Of waren echt alle kopers op het nieuwe model aan het wachten?


Dit soort auto’s moeten het meer van het begin van hun leven hebben, wanneer ze nog hip zijn. Dat is bij de 6 dit jaar echt over, dus begrijpelijk. Ik vind hem nog steeds niet lelijk overigens.

7. Dodge Nitro (10/25)
Een Dodge, met nitro? Juist…


In het begin zag ik hem opvallend vaak rijden, tegenwoordig nooit meer… Misschien wilden de autojournalisten gewoon vaak stoer doen in dat vierkante hok.

6. Honda FR-V (9/57)
Ken ik niet, klinkt stom.


Foei. Die 3 aan 3 opbouw leek me altijd al niets, en laat dat nu het unique selling point van deze auto zijn.

5. Hyundai Grandeur (8/13)
Een oud model, dat er niet uit ziet, van een Koreaans merk. Dan kan je zelfs een Nederlander niet paaien met een relatief ‘lage’ prijs.


Koreanen in een hoger segment, gedoemd te mislukken. Maar niet geschoten is altijd mis, gewoon stug volhouden.

4. Lancia Phedra (6/19)
Lancia hehwattah? Nouja, dan koop je dus gewoon een Sharan of Espace of S-Max. Niet dat die Lancia-badge iets toevoegt aan zo’n ruimte-hok.


Die vierling vond ik bij uitkomst al verouderd ogen. Nooit een topper geweest imo. En de Phedra is de meest luxe, meest dure variant van een inmiddels vrij onbekend merk. Tsja, dan kan je niet veel van de verkopen verwachten.

3. Mitsubishi Pajero (5/20)
Ooit een legende, tegenwoordig gewoon een lelijk onhandig hok. Als ze niet uit Dakar waren gestapt hadden ze misschien nog iets verkocht. In totaal 5 auto’s verkopen is al net zo teleurstellend als de 6-serie van BMW.


Heeft Nederland gewoon niets te bieden.

2. Nissan Pathfinder (4/4)
Vrij lelijk, heel groot en tegenwoordig voorzien van een reusachtige CO2-belasting…


Een pickup met een opbouw achterop. En dat als luxe SUV proberen te verkopen. Succes…

1. Suzuki Kizashi (1)
Verkopen ze die ook in Nederland dan? Ja en nee. Net als de Volvo V60 is de Kizashi pas sinds eind dit jaar leverbaar, misschien verdient die nog een kans.


Het zal nog iets stijgen wellicht, maar ik denk niet dat de Passat (of zelfs maar de Laguna) bang hoeft te zijn. Suzuki heeft gewoon nog geen naam in dit segment. Hetzelfde als de Grandeur: Gewoon doorgaan.
@Citrofiel: Oh, dat is een beste reactie geworden. Ik ga maar eens slapen…
hallo ..

wat begrijpt men hier niet aan “verkoop-cijfers” ..

is dat omdat het exacte wetenschap is ??
of omdat het nix met “passie/emotie” te maken heeft ??

of omdat je een “mening” denkt te hebben ??
6 serie hoort hier niet thuis
en de audi A2 ??
dat ding zie je nergens rijden
@Rsimon: Misschien omdat de A2 tussen 1999 en 2005 geproduceerd werd. Hoewel het geen verkooptoppertje was is het mogelijk dat alle voorraden inmiddels verkocht zijn.
@Rsimon: haha
Die BMW 6 serie is de enige BMW waar geen marokkanen in rijden, dus wie heeft er nu geen smaak ?
@Carla: De 6 serie is JUIST de BMW waar alle foute gasten in rijden. Ik zie meer drugs-dealers en turken in een 6-serie rijden dan in alle andere (recente) BMW’s…
Hallo, is de Suzuki Ki…Ko… al wel uit?? Verder vind ik die Kiz…nogwat wel lelijk.
@AstonFan
Kizashi
UPDATE: Kizashi is inmiddels weggehaald uit de lijst, die komt immers pas deze maand naar Nederland.
@autoblogger: ah vandaar, ik snapte al niet waar de eerste comment over ging.
Toch ruim 2 jaar genoten van de Dodge Nitro. Pluspunten: Love it or hate it, hij is tenminste APART en daarom alleen al een aanwinst voor op de weg. Ruim, zeer praktisch, zeer comfortabel, en een lekkere V6.
Rijd nu het tegenovergestelde: A4 Avant. Superauto, vind ik ook erg mooi, maar orginaliteit 0,0. Maar tsja, dat vond ik nu ff niet zo belangrijk, na een super originele bak gereden te hebben. Moge duidelijk zijn dat de Audi op alle andere fronten wint. (Wegligging, afwerking etc.)
Svenska Aeroplan AB
Leuk lijstje. Verbazingwekkend vind ik met name de Koleos! De klasse van kleine SUV-jes is megapopulair! Er dan maar 11 verkopen als groot merk is op zich knap… Denk dat dat de schuld van Kia (Sportage) en Hyundai (IX35) is.

Wel jammer van de Alfa Spider. Ik denk dat die te lang zonder fijne motor leverbaar is geweest. Nu met de 1750 turbo is ‘ie zeker fijn! Leunt ook wel erg veel op de 147 trouwens, interieur etc.

De rest kon je wel verwachten.
-edit: je cAPSLOCK zit vast. Kijk naar reactie voor het antwoord op je vraag-
@ autoblogger :

Wordt de Juke een verkoophit? Werkelijk?
@Saap,
Een Alfa Spider op een 147 leunen?.. misschien nog een keer goed kijken.. de Spider is qua techniek vrijwel identiek aan de Brera, die weer op de 159 leunt..

(je verwart hem natuurlijk gewoon met de roemruchte GT, die qua techniek op de 147 is gebaseerd)
Svenska Aeroplan AB
@Hans75: Ow ja, klopt. Dat is zn voorganger. Blijft het argument van de motorisering openstaan…

@Alexander: ja, daar ben ik ook wel van overtuigd. Maar wel op een manier zoals het vaak gaat bij hippe auto’s: verkoopt 1 of 2 jaar geweldig, daarna niks meer…
Niet gek dat de Koleos erin staat, deze is sinds halverwege 2010 niet meer leverbaar. Ja, vanwege de slechte verkopen, maar ook vanwege nieuwe belastingregels. De auto zou te duur worden van 2009 naar 2010. De 2.5 benzine hielp daar niet echt aan mee.
@adinsx: een ander groot nadeel is dat ze niet het merk gevoel hebben omdat het ingekochte haastklussen zijn zelfde als met de C-Crosser en 4007 het zijn geen echte franse auto’s en daar gaat het mis want mensen die frans kopen willen echt Frans en geen omgekatte Mitshu met een keihard dashboard en totaal geen franse invloeden qua zitcomfort weggedrag geluidsniveau en helaas zette PSA de modellen te Premium in de markt ze waren veel duurder dan de Mitshu waar ze op gebaseerd waren
hmmm…. mis de Honda Legend in het lijstje…
Bijna helemaal eens met de lijst!
De BMW 6 is helemaal braken, jammer dar de GT5 en X6 er niet bij staan, die zijn nog erger…

Niet zo eens met de Pajero en Pathfinder: dat zijn gewoon werkpaarden. Function over form.

Dat geldt helaas niet voor de Alfa: die MOET gewoon mooi zijn en komen er hiermee af. De neus van de 159 vind ik de mooiste ooit en dan proppen ze die in zo’n wanstaltelijk dng.
PantheraLeo205
De Masturbitsi Pajero, ga er maar niet mee in Spanje rijden.
ik volg niet altijd hoor
de guiletta is volgens jullie supersuper
en een cabrio alfa is ineens überlelijk
@frQ-volvo: verschillende schrijvers, verschillende meningen ;)
Zo zie je maar hoe lelijk die BMW’s zijn. Wanneer staat de nieuwe 5 serie ertussen?
Die 6-serie zie je niet vaak rondrijden met mensen erin die klasse hebben, tenzij je eredivisie spelers klasse toedicht, iets dat ik niet snel zal doen. Je ziet ze trouwens vaker met een M-badge dan zonder, dat is op zich ook wel apart. Ik vraag me altijd af hoe die drugsdealertjes (ja, helaas zijn het vrij vaak Marokkanen, daar is niks discriminerend aan, een Marokkaan van +/- 20 kan never te nooit een BMW m6 betalen, dus gewoon een feit) het voor elkaar krijgen die M6jes te kopen, ik dacht dat de BMW dealer verplicht is het te melden als er 120k contant wordt betaald, maar ik ben denk ik naïef.
@Sciurida: MOT? Melding ongebruikelijke transacties, dit is vanaf 15.000 euro.
Ik dacht: ik vind de Hyundai Grandeur een imposante auto en zal dat eens laten zien ook. Toen zocht ik er een plaotie bij, en dit is haar mooiste kant…

http://www.acdhyundai.nl/pictures/grand5.jpg
Waar zijn alle Audi modellen ? Alsof de Audi All road het beter doet dan de 6 serie. Laat me niet lachen.
Wat nou, geen 1 saaie eenheidsworstige Audi in dit lijstje? Kan niet kloppen, a recount, i demand a recount!!!

Zo zie je maar. Amuseer jullie met de (X)6 serie.
Bij Mercedes staan maar liefst 1170 verkochte auto’s aangeduid als “MB BUS”, zijn dat Vito’s? Op geel kenteken?
Lotus had trouwens ook wel in de AB top 10 gekund, 2010: 8 stuks, 2009: 15 stuks.
Overige merken: 1312 stuks, erg jammer dat Bovag niet de moeite neemt om dat te specificeren.
” Ken ik niet , stom ”

HAHA!
De Koleos is sinds maart niet meer leverbaar in Nederland. Logisch dat die er dan in staat.
Ik zou er best een paar van kunnen gebruiken.
Zoals de alfa, bmw 6 serie, de Nissan en niet te vergeten de Lancia is ook zeker niet lelijk vergeleken met zijn concurrerende mede MPV’s
nutteloze post, als een auto niet goed verkoopt hoef je niet meteen te gaan schrijven dat ie lelijk is, pajero en pathfinder zijn zeker geen lelijke auto’s wel duur in aanschaf, wegenbelasting enz.
Die Bmw 6 is wel redelijk verrassend.. Want in België zie je dat toch redelijk vaak rondrijden…
..but, my god is is ugly…

http://www.youtube.com/watch?v=F6cwEBTJTRQ
Ik snap niet waarom mensen neerkijken op Hyundai terwijl die kwalitatief een van de beste auto’s zijn.
die alfa romeo en die BMW 6 vind ik helemaal niet zo slecht.
renault avantime?
Ik ken iemand die vorig jaar de Alfa kocht, ook iemand met een Defender uit 09, ook iemand met een BMW 6 van dit jaar en óók iemand met een Pajero uit 2009. Zal ze eens vertellen hoe exclusief ze zijn!
Wat ? Een BMW 6 lelijk ? Die zwarte 650i hier thuis is toch wel echt een snoepje !
6 serie zal denk ik wel klaar zijn qua verkopen, men wacht op het nieuwe model. Ik vind zelf dat die auto prima in orde is. Geldt ook voor die alfa. Voor de rest, tsja, echt lelijke auto s zijn er niet bij, behalve de Honda FRV.
Trouwens geen een MPV is mooi te noemen en75% van de meeste verkochte auto,s zijn ook niet wow..Lancia coupe,s zijn wel mooi….
Ze zijn allemaal behoorlijk lelijk, maar de Pathfinder vind ik nog wel om aan te zien… En een 6-serie? Die is gewoon niet lelijk! Waarom dat niet verkoopt? Misschien omdat iedereen op het nieuwe model zat te wachten? Maar die is niet heeeel geweldig…
De Alfa Spider vind ik zo lelijk nog niet !
We missen de Audi A1, A6,Q5,en Q7 oja en die R8 wat lelijk nep ding is dat zeg.
had dat van die bmw m6 niet verwacht, vind m toch wel gaaf..
Denk dat het niet komt door het ontwerp. Er zijn zat auto’s die lelijk zijn en heel goed verkocht worden.
Dus geen wonder dat in de lijst best mooie auto’s staan.

Een auto moet vooral duidelijk zijn om z’n weg naar een koper te vinden en dat doet een Golf erg goed.
Een onduidelijke auto loopt gewoon niet. Genoeg stof tot nadenken voor de designers bij de grote auto concerns.
Koleos verkoopt niet goed ?
Zal dan enkel in Nederland zijn , bij ons verkoopt hij heel goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).