De meest gevraagde optie bij BMW klantenservice?

Auteur: , 57 Reacties

Een iPad-houder? Nee, die hebben ze al. Het antwoord zal u verbazen: het is namelijk een achterbank voor de X6.

De BMW X6 is volgens mij niet echt geschikt voor passagiers achterin, tenzij ze van het formaat ‘Andre van der Toorn’ zijn (iets wat Wouter kan beamen). Op zich is dat geen ramp, want ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat er toch nooit meer dan 2 mensen tegelijk in een X6 zitten (het lijk in de kofferbak niet meegeteld). Toch schijnen eigenaars en masse te hebben geklaagd bij de klantenservice, en daarom is BMW overstag gegaan: per april 2011 komt er een ‘normale’ driezits achterbank in de X6.

De afgelopen maanden ging de meestgestelde vraag aan de klantenservice over de achterbank, die nu bestaat uit 2 stoelen met een middendingetje er tussen, tijd voor actie dus. BMW verwacht met de kleine wijziging een daverend effect op de verkopen te bewerkstelligen. Tot nu toe werden er dit jaar 163 X6’en verkocht (850 in totaal), dus dat aantal zal in 2011 met gemak over de 1000 moeten gaan.

Uiteraard heeft alles een prijskaartje, zeker bij de premium merken, dus de kersverse eigenaar moet wel 400 ekkies extra neerleggen voor zijn X6. Is dit te veel gevraagd, dan kan je altijd op zoek naar een exemplaar dat van de vrachtwagen is gevallen. 163 Units is overigens niet echt wereldschokkend; toen ondergetekende een paar maanden geleden in Hanoi was heeft hij er minstens zo veel zien rondrijden. Vietnamezen/ambassadepersoneel zijn er kennelijk dol op. Maar dat terzijde.

X6 achterbank

Dit is niet de eerste coupé-achtige Duitser die met een dergelijk ‘probleem’ te maken krijgt, ook de Passat CC heeft in het verleden een soortgelijke achterbanktransplantatie ondergaan, wat bij ons de vraag oproept: wat wil je nou precies als je een dergelijke auto koopt? Dan ga je toch meer voor looks en minder voor praktisch? Anders kan je net zo goed een Wagon R+ kopen lijkt me, maar soit.

Met het oplossen van de klacht presenteert zich echter wel een nieuw probleem: waar laat je je blikjes cola nu in de X6? Je zou kunnen besluiten ze niet mee te nemen, maar leg dat maar eens uit als er een paar neushoorns komen opdraven. Waarschijnlijk zal BMW hier wel een oplossing voor verzinnen, in de vorm van premium colablikjeshouders (op de optielijst voor 2.499 euro). Voor elk probleem is per slot van rekening een oplossing.57 reacties

tjah die trekken ze toch zo uit de X5? kunnen we weer extra geld voor vragen.
ik dacht aan: kan ik een 2 wekelijkse afspraak maken voor nieuwe achterbanden……..
Blijven de losse stoelen standaard en wordt de achterbank een optie of wordt de achterbank standaard en verdwijnen de losse stoelen? Is mij niet echt duidelijk in ’t artikel.
@RRPhantom: aangezien je 400e moet betalen voor een “normale” achterbank kan je er dus vanuit gaan dat de twee losse stoelen de ‘standaard’ configuratie blijven.
Blijft een lelijk aparaat waarbij ik twijfel aan de personen die ereen aanschaffen. Ik bedoel dat je financieel een toppertje moet zijn om er een te kunnen kopen/leasen maar wat voor argumenten moet je dan verzinnen om een x6 aan te schaffen?? Laten zien dat je succesvolle carriere toeval is…dat je ook zonder smaak een goede functie kan bekleden… of heb je van je eigen poeder gesnoept voor je hem aanschafte…ik geef het op (misschien kan iemand hierop afstuderen??)
@i-love-v60: Ja we snappen het. Jaloers op mensen die het zich wel kunnen en durfen te permitteren? Zielig man.
@i-love-v60: wat voor argumenten je moet verzinnen om een X6 aan te schaffen? Dezelfde argumenten die je moet verzinnen om om-het-even-welke-auto aan te schaffen die groter is als een Citroen C1. Sterker nog, driekwart van de autokopers heeft eigenlijk helemaal geen auto nodig, je kunt ook je levensstijl een beetje aanpassen; da’s meestal een stuk goedkoper.

Wat voor argumenten verzin jij voor de aanschaf van een V60? Niet dat-ie mooi is, want dat kan niet (smaken verschillen, he?)
Haha, duidelijk hoor, die link met die neushoorn! :lol:
ik vind een 4 zits versie wel beter, 3of4 mensen erbij in je auto beschadigen/bevuilen deze toch maar door het instappen of dergelijke
Ik snap er geen deuk van. Waarom wil men in hemelsnaam een matig-zittende achterbank waar 3 personen toch niet fatsoenlijk kunnen zitten in plaats van 2 echte stoelen?
@Danny: heb jij kinderen?
@autoblogger: ik ben het vaak met je eens maar nou toch niet.
Als je kinderen hebt koop je toch een wagen die een goede achterbank heeft???ik wel…
Je gaat niet eerst een wagen kopen om vervolgens er achter te komen dat hij niet aan je eisen voldoet.
En dan allemaal onzin uithalen om het wel half te krijgen zoals je het wil.
Ik bedoel je koop ook geen corvette als je weet dat je iedere dag 2 kids naar school moet brengen.
@Merry: Stel dat je per sé zo’n BMW X6 wilt hebben én je hebt kinderen. Zo, discussie is klaar.
@Merry & @autoblogger: Zo’n X6 is toch ideaal als je 2 kinderen hebt?
@robbie: ik weet niet, heb het nog niet getest;)
@robbie:
Wel lullig als dan een vriendje mee wilt rijden ;) Heb je zo’n bakbeest van een auto, kunnen er meer vriendjes in de Fiat Panda van de buurman :)
Dat is goed nieuws, ik weet mensen die ‘m nu wel willen kopen.
@CSL:
T is een BMW dus jij wilt m vast en zeker hebben.
@Barryyy:
Kun je niet lezen ofzo?
Dit is al de derde keer.
@CSL:
Vervelend he, vervelende mensen, die hun mening te sterk doordrukken op anderen.
Ja, degenen die hierover klagen, hadden beter een X5 gekozen. Dus ligt de schuld bij de kopers…
lulkoek auto die niet eens een grashelling op kan rijden voor lullige eigenaars die niet intelligenter zijn dan een dode krab. sjah, kopen maar…

ma jah ik vind al die bmw XX’en crappy…
@js: duidelijk: jaloers & zielig
@John: Lijkt me niet, alle X-en zijn niet des BMW’s naar mijn mening.
Ze blinken nergens in uit en dat hoort een BMW toch wel te doen.

Dat het een pooierbak zou zijn ben ik het dan weer niet mee eens,
er passen hooguit 2 opblaaspoppen in.
@js: maar deze zijn niet voor een grashelling. Deze zijn om 200+ op de autobahn te rijden en zo imposant te zijn dat iedereen voor je aan de kant gaat. En gaat er eens een Alto niet aan de kant dan rijd je er gewoon overheen!
Als je alleen een X6 tot je beschikking hebt en je gaat met je gezin op vakantie,die bestaat uit meer dan 2 kinderen heb je een probleem. Een normale achterbank is dan toch wel erg handig. Vreemd dat BMW hier niet over nagedacht heeft
@geertje: hahaha, dus bij jou zit alleen tijdens de vakantie het complete gezin in de auto? Gezellige boel zeg…!
je zou toch zeggen dat de meest gevraagde X6 optie een papieren zak met twee gaten is… of als het premium moet, een netjes afgewerkte bivakmuts met stiksels in carroseriekleur
@ geertje als je 3 kinderen hebt kies je toch wel een andere auto dan een x6 denk ik ?:P
Kinderen hebben geen last van het gebrek aan hoofdruimte. Voor de stoere papa’s dus.
ik snap persoonlijk niet waarom ze hem uberhaupt met 2 stoelen achterin leveren en niet altijd al gewoon met een bank. juist bij een X6 is die achterbank uitermate geschikt voor kinderen, en die willen toch een beetje kunnen liggen tijdens een lange rit? en je kan dan ook nog eens 4 koters naar de hockey brengen.
Zie dit hok vaker dan een x5 moet ik je zeggen. Had verwacht dat er duizenden waren joh!
Nu word hij leuk bij onze oosterburen! Bij Mercedes kan je al jarenlang de optie ‘coupesitze’ aanvinken. Leg je een aantal euro’s meer op de toonbank en je krijgt 2 stoelen. Bij BMW draaien ze het om. Daar moet je meer betalen voor een normale bank. Strange world….
Ik zou zeggen een mooie BMW tas, voor over je hoofd
Svenska Aeroplan AB
Tja, anders-dan-anders zijn werkt toch niet echt he…
Krijg je dit gezeur weer!
Camouflage?
integralechubasco
een van de bmw’s met laagste verkoopaantallen (x6) krijgt de meeste telefoontjes bij de klantenservice… klopt van geen kanten dit verhaal of ik moet iets over het hoofd gezien hebben….
@integralechubasco: het zal je misschien verbazen, maar de X6 verkoopt boven verwachting goed.
http://www.bmwblog.com/2010/11/01/bmw-celebrates-100000-units-sold-worldwide/

PS BMW had verwacht slechts 20.000 stuks per jaar te verkopen. Dat zijn er dus iets meer geworden.
@robbie: Mij verbaasd het niks aangezien er ook mensen zijn die de Toyota Prius oprecht mooi vinden, valt voor mij (qua uiterlijk fanboys!) binnen dezelfde categorie.
@integralechubasco: Is niet omdat de verkopen laag zijn (tov meer doorsnee modellen), dat het aantal klachten daarom laag is. Want ‘Klantenservice’ is eigenlijk meer ‘Klachtenservice’.
De x6én worden in NL voornamelijk door chinezen gekocht die kunnen gewoon hun hele familie hierin kwijt. Ik had ooit een Nissan 100nx, dacht niet meer voor taxi te hoeven spelen. Had toch af en toe 4 Filipijnse dames in de auto!(nee ben niet zielig toch?)
Terecht, het is echt lelijk zo’n stuk plastic tussen de achter stoelen, ookal gaat er niemand zitten, als het toch 2 zits is achterin, had er dan een verhoging in gemaakt met een armsteun zoals voorin.
163…, ik vrees dat er bij ons in Vlaanderen alleen een veelvoud van zulke pooierbakken rondrijden…
De prostitutie tiert hier dan ook welig…
sorry, voor de belachelijk herhalingen, is een fout van jullie website…
@pasopspam: Aangepast. Geen probleem.
Leuke toon in een artikel dat echt nergens over gaat :)
dit hok kan je niet op lichte vracht plaatsen zeker zoals een landcruiser ,jeep GR of landrover ?
verder is hij geen zak waard offroad vrees ik.
@realist: eerst ipv een X5 een X6 kopen en daarna proberen om minder belasting te betalen haha :D
Heb bij de miljonair fair meegekregen dat zelfs de Range Rover Evoque tevens met een 3 ziitsachterbank verkrijgbaar zal zijn vanaf zijn introductie in de dealers.

Snap uberhaupt het nut niet van de (2)+2 vrarianten, 2 + 3 is alleen maar mooi meegenomen. Bovendien kan er altijd nog wel ruimte voor bekers gemaakt worden in de uitklapbare middenarmsteun.
“wat wil je nou precies als je een dergelijke auto koopt? Dan ga je toch meer voor looks en minder voor praktisch? ”

Als je het praktische erin kunt krijgen zonder de ‘looks’ aan te tasten, waarom niet?
@ i-love-v60
simpel, smaken verschillen (gelukkig..)
Ik ben 1m92 en het viel mij reuze mee hoe goed ik achterin een X6 kan zitten. Ik snap de vraag om een normale achterbank wel. Ik heb zelf een 7-serie en daar zit ook zo’n bult in het midden waardoor er nooit 3 volwassenen naast elkaar kunnen zitten, dat is toch jammer omdat de rest van de auto er ruim genoeg voor is.
Ik wist wel dat Smoke dit had geschreven, al die Belgische elementen er in (soit, Kabouter Wesley) :D
ot: Tsja, hopelijk gaan de mensen nu NIET de X6 massaal gaan kopen, ze nemen nu al genoeg plaats in beslag. Ja, dit is mijn mening, als je mening hierover verschilt ga je maar klagen bij de politie.
Mja ik versta het enigzins wel.. Kan handiger zijn om 3 zitplaatsen te hebben achteraan…. Niet dat je het veel gebruikt, maar wel handig voor als je het nodig hebt…
“Luxe-probleem”.. als je zoveel geld hebt dat je een X6 kan rijden.. EN meer als 2 kinderen hebt.. (wie heeft dat nou nog tegenwoordig) ..dan kun je die 400 euro ook wel neerleggen voor een normale bank. Heb je er niet meer als 2 lekker de kuipjes laten zitten.. zitten ze ook een stuk verder van elkaar af.. duurt het wat langer voor je achterstevoren moet om de ruzies te sussen.
@kcg1ng jazeker waarom zou ik meer belastingen betalen als het minder kan ?heeft geen enkele meerwaarde.
Tja, waarom zou men uberhaupt een X6 willen kopen. Je koopt hem mijns inziens tenminste niet om z’n uiterlijk (Lees: apart en volledig uit proportie) Ik denk dat men hem ook niet koopt om praktische redenen. Ik had dan wel een X5 of X3 gekocht. (om maar even wat te noemen) Wat wel een reden zou kunnen zijn is z’n goede wegligging. Qua comfort zijn er overigens veel betere auto’s in de markt.

Een X6M is zo mogelijk nog nuttelozer, maar dat is een ander verhaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).