Opstelten: ‘Het moet nu echt afgelopen zijn met de bonnenquota’

Auteur: , 19 Reacties

De bonnenquota die politiekorpsen hun agenten opleggen, zijn een doorn in het oog van velen. Zo ook in die van Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Hij had ons kort geleden beloofd maatregelen te zullen nemen tegen de omstreden regeling. Het lijkt alsof het Korps van de politie Utrecht de discussie gemist heeft, want daar is het bonnenquotum nog altijd van kracht en dat moet maar eens afgelopen zijn.

Opstelten heeft vandaag de korpschef van de politie in Utrecht laten weten dat het echt afgelopen moet zijn met het stellen van bonnenquota voor de agenten. Hij heeft nog eens uitgelegd dat hij absoluut niet wil dat agenten de straat op gaan met de opdracht een aantal bonnen uit te schrijven.

De Telegraaf citeerde donderdag uit de Korpskrant van het regiokorps Utrecht, waarin de leiding aangeeft dat een aantal van 160 bonnen per jaar een richtpunt is bij de beoordeling van agenten.

Dit zou los staan van de bonnenquota, maar daar trapt Opstelten niet in en vond het dus nodig om de Utrechtse korpschef nog eens duidelijk te maken dat dit echt niet meer kan. Burgers moeten een boete krijgen als ze de fout in gaan. Daarbij moet de schijn vermeden worden dat een streefcijfer een rol speelt.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wordt er überhaupt iemand nog voor snelheid gepakt door een daadwerkelijke agent? Tegenwoordig krijgt iedereen z’n ticket toch vanaf een camera en een computer?
denk dat ze het hebben over geen gordel dragen enz, nog steeds zielig dat ze deze “bonnen quota” blijven hanteren weliswaar op een andere manier maar goed. Goed dat Opstelten nog is goed duidelijk maakt dat het niet mag.
soms zou ik best politie agent willen zijn ..
alleen al om zo,n beoordelings gesprek mee te maken ..

lijkt me fun .. zit je met zo,n @Jipp figuur aan tafel ..
Stelletje losers, met bonnetjes schrijven pak je geen pedo’s en overvallers. Als ondernemer moet je alles maar zo meegeven anders krijg je een kogel door je kop. En de politie heeft dan natuurlijk weer geen capaciteit om uit te vogelen welk tuig dit nu weer heeft gedaan. 95% van alle inbraken en diefstallen wordt NIET opgelost. Daar moeten de korpsbaasjes op afgerekend gaan worden.
@midasracer: als ondernemer (winkelier) ben je er natuurlijk voor verzekerd en geef je inderdaad alles mee, de held spelen voor wat minder papierwerk bij de verzekering is een beetje dom.
@mashell: Nou dat valt wel tegen, ik ga niet alles verzekeren. Veel te duur voor de kleine ondernemer. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel juweliers ook niet verzekerd zijn. Gewoon niet te betalen. Dat gasten jatten met de gedachte “de verzekering betaalt wel” kan bij mij het bloed doen koken. Ik betaal het gewoon zelf oftewel als er gestolen is, heb ik een paar dagen voor niets gewerkt. En ik geef niets mee aan een overvaller, ik heb een scherpe schaar binnen handbereik. Hij mag 1 poging doen.
@midasracer: Nee, zo pak je geen misdadigers. Maar je voorkomt wel van die taferelen als http://bit.ly/dZsz7g of http://bit.ly/hUznjV. En ja, ook ik baal ervan om een overbodige boete te krijgen, zoals bij stiekume zone’s 50 of 70 buiten de bebouwde kom.
@midasracer: Daarom is het nieuws best grappig dat eens zo’n hond uit het Rifgebergte na de overval van de trap pleurt en z’n nek breekt :lol: En nu mag tie aan god uit gaan leggen waarom hij zo’n stoute jongen is geweest.

Alleen Opstelten zegt: “Burgers moeten een boete krijgen als ze de fout in gaan” maar bonnen kun je toch alleen maar schrijven als iemand de fout in gaat :? bonnenquota of niet.
@VeniVidiVici: ja maar ze kunnen veeleer overdrijven als ze een quota moeten halen. bij 2 per uur over de snelheid direct het boekje boven halen, het miezert een beetje buiten en je hebt je lichten niet aan. hup op de bon.
Overtreders moeten aangepakt worden, maar het kan niet zijn dat het zich uitbreidt naar onschuldige burgers, ze kunnen zich met betere dingen bezig houden.
@Jipp heeft geen baan toch @lincoln.

Die vult zijn dagen met het swaffelen van Audi’s…..
@Benjamin1: Haha oke dat bracht een glimlach op m’n gezicht. Waarom nog geen ‘Like’ knop hier op autoblog??
@Benjamin1:

hallo ..
@Jipp is een zeer doortastende persoonlijkheid en buitengewoon gevat ..

en sinds hij zijn cursus marketing heeft afgerondt lag ie als eerste bij lenen.nl voor de deur om te investeren in een Audi ..

dus lijkt me een uitstekende korps-chef ..
Deze meneer is TEGEN de verkeersveiligheid(!). Weten jullie dat nog niet? Ze doen het allemaal voor ons bestwil, ik heb ’t ze gevraagd…
@midasracer

Volledig mee eens. Altijd dat gezever over te weinig capaciteit. Ik kom tijdens de rit van werk naar huis minstens 3 flits busjes tegen. Maarja dat levert natuurlijk geld op dus heeft voorrang op zaken die geld kosten. Op zijn zachtst uitgedrukt kansloos.
160 bonnen per jaar, dat is minder dan 1 per werkdag! Ga een maand elke dag posten bij een basisschool en bekeur elke overtreding: snelheid, kinderzitjes, fout parkeren en als agent hoef je de komende 3 jaar niets meer te doen. Het bonnenquota is belachelijk en een verkeerd signaal, maar 160 bonnen ook het verkeerde signaal, als belastingbetaler verwacht ik betere prestaties van de door mij betaalde agenten.
@mashell: Dus dan zie je het aantal bonnen toch als de mate van ‘prestatie’ van een agent. Zo hanteer je eigenlijk dus een bonnenquota voor jezelf, wat de gemeente Utrecht dus ook doet (onder de noemer richtlijn). Jij vindt 160 dus een te lage waarde, jij vindt de prestatie van een agent daar ver boven pas goed? Met andere woorden: Wat wil je nou?
@AQ: ik wil geen bonnenqouta. Maar kan me niet voorstellen dat voor een agent in blauw, de hele dag op straat, dat 160 bonnen voor voldoende is. Ik snap dat een rechercheur bij de mordkommision daar niet aan komt en dat een verkeersagent dat in een week haalt, maar onderaan de streep is 160 een laag getal.
heerlijk populistisch. Ze hoeven geen moeite te doen voor die 160, dus denk nu niet dat er minder bonnen worden geschreven! Maar t klinkt natuurlijk wel leuk…
Klinkt allemaal geweldig maar geloof er geen flikker van. Het CJIB blijft een belangrijke inkomstenbron die zeker nu niet gemist kan worden. Als ze overigens dan toch bonnen willen schrijven heb ik er minder moeite mee als ze eens gaan controleren BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BIJ SCHOLEN van in plaats op godverlaten wegen. Of achter de bosjes / vangrail langs drukke snelwegen wat tot schrikreactie’s leid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).