Carmageddon: het sneeuwt weer! [updated]

Auteur: , 67 Reacties

En die sneeuw zorgt ervoor dat de automobilisten in Nederland het wederom zwaar te verduren hebben. Vooral in het Westen van het land schijnt het verkeer één grote chaos te zijn, en het KNMI heeft inmiddels een weeralarm afgegeven voor Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, dus de poep heeft de ventilator flink geraakt. Bovenstaande foto toont hoe de A4 er vanmiddag bij lag.

Op dit moment (15:00 uur ’s middags) staat er al 500 km file, en de avondspits moet nog op gang komen. Een en ander heeft mede te maken met de aanvang van de Kerstvakantie, en de gebruikelijke korte werkdag aan het eind van de week. Mocht u bij de knooppunten Oudenrijn (Utrecht) of het Prins Clausplein (Den Haag) staan, dan bent u flink de sjaak. Ook de Beneluxtunnel (A4) kunt u beter mijden, tenzij u op schaatsen bent. Het schijnt er namelijk één grote ijsbaan te zijn.

Ook een stukje medelijden met de heren autobloggers zou niet verkeerd zijn: juist vandaag hebben wij een borrel, dus dat wordt lekker glibberen en glijden. Verder behoeft het geen nadere uitleg dat als u niets op de weg te zoeken heeft, u vriendelijk verzocht wordt voor de open haard te blijven zitten. Wij hebben echter geen keus, de straffende hand van autoblogger wordt in binnen- en buitenland gevreesd. Dan maar mogelijk verongelukken….

Denkt u de problemen te omzeilen door het OV te pakken? In Damsko rijden al geen bussen meer, en over de trein zullen we maar helemaal niet beginnen. Benieuwd hoe het ProFail vandaag vergaat.

Heeft u mooie sneeuwpics of driftvideo’s, danwel video’s van hoe u zich met uw Hummer H2 letterlijk door een reeks Priussen ploegt in de aanbieding, dan kunt u die uppen op autojunk. Verhalen over oude oma’s op zomerbanden kunnen in de comments. En vergeet niet een fles drank mee te nemen voor als u insneeuwt. Het helpt u van de regen in de drup, maar het voelt wel aangenaam. Tot zover uw blogger van dienst, die de sneeuwterreur dit jaar even overslaat.

UPDATE – 17:00 : Met 750 km staat deze avondspits inmiddels in de top vijf van drukste spitsen aller tijden. Da’s alweer de derde top10-notering in een maand. Was dat het of gaan we nog meer files krijgen?
U bent vooral de klos als u hier langs moet:

File: A27 – Breda – Almere
tussen knp. Gorinchem en knp. Almere – 65 km
Stilstaand verkeer

File: A27 – Almere – Gorinchem
tussen afrit Almere-Stad en Lexmond – 50 km
Stilstaand verkeer

File: A2 – Amsterdam – ‘s-Hertogenbosch
tussen knp. Amstel en afrit Everdingen – 46 km
Langzaam rijdend tot stilstaand verkeer

File: A10 – Volendam – Coenplein
tussen Oostzanerwerf en Kadoelen – 27 km
Stilstaand verkeer

File: A9 – Diemen – Alkmaar
tussen knp. Holendrecht en de Wijkertunnel – 27 km
Langzaam rijdend tot stilstaand verkeer67 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hahaha Damsko xD

In Almere rijden ook geen bussen meer en treinen gaan waarschijnlijk ook stoppen.
damn, en hier in noord friesland, alleen maar vorst, en nog geen sneeuw. succes daar. zal wel nodig zijn wanneer ik de berichten zo lees…
@awiebo: idd heel klein beetje wit maar zeker geen pak
@Flamingo: helaas niet nee, maar de ijsbaan is wel open!
@NLBUURMAN: Welke ijsbaan? SKATEBAAN bedoel je! 8)

http://www.youtube.com/watch?v=X3SxqEFK4Eg
dus de poep heeft de ventilator goed geraakt…??? Lijkt wel een geheime boodschap in de trend van ALLO ALLO. TZE poop hazz hit zte fannn ferrie gooood. LOL
@i-love-v60: “The shit has hit the fan” is nochtans een bekend spreekwoord.

Veel geluk aan allen uit daar! ;-)
peter - italia
Ook noord italie (brescia in mijn geval) heeft er last van!
Maar wat een plezier heb ik met mijn elektronica vrije achterwiel aandrijver (op winterbanden…dus als ik nie met opzet glij..kan ik remmen en sturen :P)
Mwah, met winterbanden lukt het prima om rond te rijden :)

En heren AB niet te veel borrels hè anders zit je buiten heel erg snel ongewild op je poepertje ;)
In 010 schijnt het zonnetje lekker en is de meeste sneeuw alweer verdwenen ;)
@robbie: ik weet niet waar jij in 010 woont, maar hier ligt nog een flink pak. haha
(Off topic: Tot “mijn” grote spijt moet ik mededelen dat er wederom een auto is gesneuveld aan de Euro 5 terreur. Plotseling is van ons volledig heen gegaan de Iveco Massif. In zijn korte leven heeft hij een kleine schare fans weten te vinden die, ondanks de bezopen marketing en dealer netwerk, geen navolging zal hebben. Zij zullen niet meer kunnen genieten van de krachtige 3.0 whopping 170 pk motor. Ook zijn duizendmaal betere afwerking en uitrusting ten opzichte van zijn gepopnagelde kale slome broer zal niemand meer nieuw kunnen ervaren. Als iemand nog een jonkie weet hoor ik het graag!)
On topic: Kijk es op geenfile.nl echt niet grappig…
@RobinS: volgens mij moeten we ook afscheide nemen van de Land Rover Defender…
@RobinS: even nagezocht en de 2.4 dieselmotor van de Defender voldoet ook ‘slechts’ aan de EU4-emissienorm.
@robbie:
Is nog steeds leverbaar volgens de dealer en er komt ook een modificatie aan volgens de verkoper aangezien de Defender beetje de ruggengraat van Land Rover is. Vind het alleen absurd veel geld voor heel weinig erg weinig. Dus vanmiddag Iveco gebeld of de offerte nog gold…. Nope, “we hebben wel een erg leuke Daily 4×4 staan” (wel tof ding maar heb niets aan een laadbak) de geinponum. Dus kan weer opnieuw beginnen met plussen en minnen.
@RobinS: heb net even wat lopen neuzen op LaRo fora, en daar was inderdaad speculatie over het monteren van de 2.2 TDCi motor van de Transit, maar die geruchten waren allemaal redelijk oud (half jaar geleden en verder terug). Je zou toch denken/verwachten dat Land Rover zo’n wijziging minimaal 3 maanden voor het einden van het jaar zou doorvoeren/aankondigen? Vanaf 01-01-2011 kunnen EU4 immers niet meer op kenteken gezet worden. Of alleen nog als grijs kenteken???
@robbie:
Los van het feit dat ik niet heul veel weet van auto’s (en beurzen) Denk ik dat ze de nieuwe Defender/opvolger die gepland stond voor 2012 wellicht eerder gaan droppen op een beurs. Zag ook een tweet op een forum van Land Rover America dat begin 2011 de Defender terugkeert in Noord Amerika, over emissie eisen gesproken… Dus de nieuwe komt wellicht eerder dan men denkt. Maar het zou ook goed wat jij zegt en de 2.2 TDCi er in proppen ook al vind ik de 3.2 Duratorq met 200 pk leukerderder (euro 6 meen ik) Als ze hem dan ook nog standaard volblaffen met wat meer opties ga ik er heel misschien over nadenken. Nu koop je voor hetzelfde geld (absurd) een leuke Freelander HSE maar daar heb ik niks aan.
@robbie:
Ben er achter wat het word:
Land Rover-directeur Phil Popham heeft tegenover het Australische GoAuto verklaard dat er speciale aandacht wordt besteed aan het gebruiksgemak en de gebruiksmogelijkheden van de nieuwe Defender auto. “Voor mij is dat waarmee de Defender zich onderscheidt.”

Verder belooft hij dat de opvolger van de Defender nog vaardiger zal zijn in het terrein. Voor het nieuwe model zullen onderdelen worden uitgewisseld met moederbedrijf Tata. De motoren zijn echter afkomstig uit de Land Rover-stal. Zoals het zich nu laat aanzien, komen de 2,7-liter diesel en de 5,0-liter V8 zonder supercharger in aanmerking voor een plek in de Defender. Nog duurder dus
Ik had vandaag ook al een borrel op m’n werk. Dat heb ik maar afgezegd. Ik zit liever binnen dan op de weg moet ik eerlijk zeggen.
hier in brabant(gilze) schijnt de zon met wat lichte bewolking. en op weg naar den bosch geen vuiltje aan de lucht tot nu toe. gewoon niet in de randstad gaan wonen/werken ! ;)
Hahaha ‘oude dames met zomerbanden’, mijn moeder is net met haar Corsa 1.2 met zomerbanden naar de supermarkt , wordt vast een succes
Nu heb ik toch wel een beetje spijt dat ik winterbanden weer een jaartje heb uitgesteld. Gaat zo lekker met een achterwiel aandrijver in dit weer :D
LOL er is zelfs een weeralarm afgegeven voor Noord-Zuid Holland en Utrecht
We willen natuurlijk wel leuke fimpjes he van de mensen die daar wonen! ;)
Bah, ik moet zometeen eerst een stuk fietsen, dan met de trein en dan de bus. Ik ben benieuwd hoe lang dat gaat duren…
@Citrofiel: Staat de Citroen dan met pannen thuis?
@Gregorius: Vooroordelen galore. ;) Nee hoor, ik heb gewoon nog helemaal geen auto…
@Citrofiel: Met een auto blijf je gewoon ter plekke draaien… gewoon beetje in de kou rondlopen.
In Zwitserland vandaag al weer 15cm sneeuw op de 10cm die er in t midden van t land al lach…. en geen verkeersprobleem. Het is niet voor niets Audi (AWD) land!was t maar zo’n feest: ondanks dat iedereen winterbanden heeft, zijn er hier nog steeds onkundigen op de weg. Alsof ze voor de eerste keer sneeuw zien!
Hier in het oosten schijnt het zonnetje! Mooi zo met die sneeuw! :D
@Maurice16: Nou, hier in het oosten sneeuwt het anders nog steeds…
hier in Antwerpen is er al een hele dag niks van sneeuw bij gevallen :-(
hier in boxtel kort voor twaalven flink sneeuw, maar sindsdien niks meer. Gelukkig in het zuiden ook niets, moet straks nog richting Venlo (en het vrij-mi-verkeer is al zo dik als een Amerikaanse pizza)
vandaag alweer de nodige ongelukken gezien. gebouw van mijn werk staat aan een druk kruispunt in breda, vanmorgen om 9 uur zat de eerste al tegen een paal, waardoor alle stoplichten ermee ophielden op het kruispunt. 2 uur later was het gemaakt. nog geen 5 minuten later zit de volgende debiel tegen dezelfde paal. ook nog 2 spookrijders gezien. was helaas te laat om ze op de gevoelige plaat vast te leggen.
Hoeveel mensen werken er eigenlijk bij autoblog?
@RippiN: 100.000
@robbie: Ik had er net iets meer geschat.. Zat aardig in de buurt :)
Eindelijk is mijn Discovery 3 handig in Nederland, nu moeten alleen wel alle FWD-tjes binnen blijven om er echt van te genieten.
Letterlijk mensen die 6 rijden, of 10 op de linkerbaan…blijf thuis!!!!
@Bert: Gewoon er overheen. Dat kan zo LaRo toch wel? ;)
Bijna gans de voormiddag sneeuw geruimd,in onze straat (klein weggetje aan de rand van het bos ) kan je gewoon niet meer rijden,1500 meter verderop is de grote weg daar is geruimd met een sneeuwploeg en dan zand op straat geworpen.Uit ervaring is de vooraadkast goed opgevuld anders is het te voet om eten.
Sinds 15:30 terug aan het sneeuwen en vanacht geven ze nog een pak erbij een beetje van het goede teveel nu.
4×4 en verse winterbanden, ik maak me niet druk. ik moest vanmorgen al over het fietspad de viaduct op omdat er een rijtje zomerbanden voor me stond te slippen..

op het (land) weggetje naar mijn huis komt alleen bestemmingsverkeer, (ik dus) en ligt inmiddels bijna 20 cm. blij dat ik 4x4rij..

filmen en spelen in de sneeuw gaat toch lastig moet ik zeggen.. dus ik kan alleen modeling verslag doen van eventuele parkeerplaatsfun..
@wimbers:
Op de disco geen winterbanden, dat merk je met die supergladde wegen toch niet…
maar het is op de mensen die echt thuis horen te blijven na heerlijk buiten spelen nu!!!
Sneeuwkettgine zouden af en toe idd beter uitkomen, maar winterbanden hebben echt geen nut met dit soort wegen.
Ben inmiddels wel wat gewend hier in Oostenrijk. Begint hier nu ook net te sneeuwen. Zo te zien is er in ieder geval nog een soort van spoor op de A4… Vorige week hier konden ze sneeuwschuiven wat ze wilden maar met 15cm p. uur was er bijna geen beginnen aan. Maar ondanks dat gewoon de hele snelweg wit was reed iedereen er toch vlot overheen met zo’n 80 tot 100 km/h (ik hield het maar bij 80…)
Ik heb nergens last van met mijn 1×2 rwd! (Of is het 2×1?)
anyway, met mijn 21 versnellingen en goed profiel kom ik overal doorheen! ;)
@Jokkebrok: De fiets is ook niet alles. De spatborden van mijn fiets zitten helemaal volgestouwd met sneeuw en ijs, dat loopt echt vreselijk aan. Ik ga hem maar eens helemaal ontdooien. Even een nachtje binnen. En ’s ochtends de drab opdweilen. Heb er nu al zin in…
@Jokkebrok:

mijn stationsfiets was vrijdag anders stijfbevroren.
slot bevroren, eerst een tijdje vasthouden enzo om hem open te krijgen.
dan de remmen weer in beweging krijgen.

en toen bleek mijn ketting vastgevroren te zijn. Die stond gewoon vast in die stand waarmee ik hem had achtergelaten. als ik wou trappen liep hij eraf. uiteindelijk maar gaan lopen…
Ik kwam vandaag gewoon een heuvel niet op op weg naar school. Hier is een heel slecht geplaatste rotonde vlak achter een steile helling, waar vanochtend een dikke file stond. Met mijn lichte achterwielaandrijver kwam ik daar vanuit stilstand niet zo tegenop, en er keihard tegenop rijden is ook niet echt verstandig gezien je geen idee hebt wat er op die rotonde staat te wachten. De andere route ligt er al maanden uit wegens wegwerkzaamheden, dus ben omgekeerd en heb eerder vakantie genomen :)
Het was spekglad en ze hadden ook niet goed gestrooid…. Vanmorgen was het glad net nog steeds.
Hier ligt er al 25 cm sneeuw.. en ik moest 1 uur lopen van me school naar huis .. bussen reden niet :S ! Dusja, is wel leuk sneeuw.. maar als je een uur in de sneeuw moet lopen dan niet!! ’t was me een dag :D ! OFF-TOPIC: lekker ik hou van holland gespeeld op school haha :D!
Hier in ’t noorden valt het wel mee…
Wat een geklaag… In Venlo scheen lekker de zon en was het 25 graden! ;)
Het was heerlijk op de fiets in A’dam :D Lekker glijden en genieten van achterwielaangedreven auto’s (vooral busjes) die niet vooruit kwamen :P
Hier in Bandar Seri Begawan nergens last van hoor.
@JPM:
Fijn dat je het hebt weten te vinden! :D Maar, waar ligt dat?
@JPM:

o,ja .. zit jij in Brunei !!
Groeten vanuit het tropische brabant :)
Toch mis ik nu de “sterke” argumenten van de jongens, die winterbanden maar onzin vinden. Die hadden zo’n twee weken geleden toch allemaal gelijk? Of hebben die zich nu allemaal in een diep hol ingegraven, houden een winterslaap en melden eind april: Zie je wel? Niets aan de hand. Ik ben er met mijn zomerbandjes toch goed van afgekomen?
@9000cse: Zomerbandjes voldoen nogsteeds prima.

Het is me zelfs bijna gelukt om 3x de Vmax te rijden! Namelijk 140 terwijl de matrixborden 50 aangeven.
Helaas moest ik alweer van het gas doordat de rest +-90 á 100 reed.

Ik snap niet waar al die betutteling vandaan komt.

Zolang je in de bochten maar uitkijkt is er niets aan het handje.
@9000cse:

die hebben zich allemaal doodgereden ..
the-budel-guy
@9000cse: die zijn nog aan het slippen en glijden dus kunnen ze nog geen commentaar plaatsen
@9000cse: Toch apart dan dat er om 23:30 op een recht stuk van de a2 een flink ongeluk gebeurde door gladheid. Zat geen bochtje in de weg. Ik vind jou behoorlijk dom dat je met dit weer zo hard gaat rijden. Dat je niet meteen 50 gaat rijden ok. Maar met dit weer 140 is gewoon onverantwoordelijk.
@Aquios: Ik bedoel uiteraard @ST en niet @9000cse
the-budel-guy
ag met winterbanden en quattro heb je weinig problemen.

Oke op de snelweg kom je zo i zo niet ver door die mensen op zomerbanden.

maar hier in het durp komen we nog overal.
Verdomme weer GTST gemist jongúh!
ze moeten winterbanden gewoon verplicht stellen, want nu rijdt de helft met en de andere helft zonder en dan krijg je meer problemen dan oplossingen.
al heb ik gister in amsterdam veel over de trambaan gereden omdat de wegen soms helemaal vast stonden omdat mensen gewoon niet over een brug heen konden. ik heb het allemaal gezien, FWD of RWD’s. Maar zelfs ik had met mijn quattro en winterbandjes moeite hoor, maar ik kwam er tenminste. het is bijna sneeuwkettingen weer.
sjaak uit zweden
ik vind dit dus echt zoooo mooi. ik woon nu lekker in Zweden en daar jakkert iedereen met een halve meter sneeuw gewoon met 100 over de snelweg. goede bandjes zogenaamde dubbdäck en in de sporen rijden en afstand houden. Wanneer gaan we nou in Nederland ook gewoon snappen dat het kutweer is in de winter.
anyway…mooi fotootje van plat holland.
@sjaak uit zweden:
“Wanneer gaan we nou in Nederland ook gewoon snappen dat het kutweer is in de winter.”
Tja, we zijn gewend geraakt aan die heerlijk milde winters met af en toe een nachtvorstje. Toen kwam er een profeet uit Amerika die voorspelde dat het hier zelfs lekker Spaans warm zou worden, nou dan valt al die sneeuw wel even erg koud op je dak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).