Saab 9-5 is de Autoblog auto van het Jaar 2010

Auteur: , 127 Reacties

Er is eigenlijk geen betere keus denkbaar. 2010 Is het jaar van Saab!

De echte “Auto van het Jaar” moet je niet van tevoren kiezen, maar achteraf. Op het moment dat iedereen de auto heeft kunnen zien en/of rijden. Tevens moet de betreffende winnaar door het volk gekozen worden, en dus niet door een stel arrogante journalisten (al dan niet gesponsord). Daarom presenteerden we afgelopen 10 dagen een Poll op onze frontpage. Er was een shortlist gemaakt waar iedereen uit kon kiezen. En daar is zeer veel gehoor aan gegeven; een slordige 20.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. De Saab 9-5 heeft met 30 procent van die stemmen ruimschoots gewonnen, waaruit tevens blijkt dat de Saab-community zeer levendig is en veel passie heeft voor het merk. Meer passie dan bij de andere merken in ieder geval, hetgeen we ook terugzagen bij de vastberadenheid van ons aller Victor Muller. Gefeliciteerd! Op de tweede plek vinden we de SLS supercar van Mercedes (25 procent), de derde plek is voor de nieuwe BMW 5 Serie (12 procent).

Opvallend is verder dat de Audi A1 helemaal onderaan staat, samen met de Fiat Doblo, met slechts 1 procent van de stemmen. Er ligt daar dus nog wat werk voor de betreffende marketingmanagers… Enfin, dank u allen voor het maken van een keuze, tot volgend jaar!127 reacties

Auto van het jaar… Het is maar net wie de meeste fanboys bij elkaar kan sprokkelen. SaabUnited was daar goed in geslaagd.
@Citrofiel: er waren wel meer fora die er aandacht aan gaven, maar zoals ik al schreef heeft Saab de meest trouwe fanboys;)
@autoblogger: Het is dat er geen vergelijkbare Citroën-site is (citroen-forum is met dit soort zaken niet handig), want anders… ;)

Ik heb niet eens op de DS3 gestemd trouwens…
@Citrofiel: dat valt me van je tegen!
@autoblogger: Ik dacht al dat de DS3 niet al te hoog zou eindigen, dus heb ik gestemd op een auto die ik leuk vind én die een kanshebber was voor ‘de titel’. :) Die zou echt nog wat aan mijn stem hebben namelijk. Was de Alfa dus. Maar het mocht niet baten.
@autoblogger: Trouwe fanboys? of mensen zonder leven die de hele dag achter hun pc zitten om browsergeschiedenis te verwijderen?

Hint voor de volgende poll: hou het ip-adres bij van degenen die al gestemd hebben. Dan duurt het toch wat langer voor iemand nog eens kan stemmen.

(btw, deze middag zag ik de teller van saab & mercedes met de seconde omhoog gaan, geknoei a volonté)
@KoenMB: Ja, het is duidelijk niet eerlijk verlopen; foei AutoBlog.bl. De Saab 95 is een oud hok in een iets minder oud jasje en totaal niet vernieuwend (of mooi); dus wtf met ‘Auto van Jaar’ … epic fail imho.
@Dawg: Het maakt niet uit. Dit zal de laatste Saab zijn die nog op een Opel (GM) platform gebouwd zal worden, daarna zal Saab waarschijnlijk weer een merk opzich worden, dat eigen auto’s bouwt, eigen motoren heeft en eigen technieken heeft. Ik las het laatst weer in de lokale krant. Saab was kapotgemaakt door GM.
En ohja, de 95 is naar mijn smaak nog altijd een van de meest aparte en mooiste stationwagen in zijn prijsklasse.
95 is terecht winnaar geworden!!
@Citrofiel: hahahaha Saabunited rules ..
Een betere uitslag had ik niet kunnen wensen :P Geweldig! Gefeliciteerd SAAB!
Mooie auto, jammer van de prijs!
@Gregorius: en het interieur…. De Saab is zonder meer de mooiste in zijn klasse (mooier dan XF zelfs) maar dat interieur haalt niet eens Insignia niveau.
@mashell: Je bedoelt het verloederde prehistorische plastic ? Ik zie ook alleen maar oude-Volvo rijders in de nieuwe Saab rijden; is de Saab 95 nu de nieuwe 340 geworden ?
Ik weer wel waarom er bijna niemand op de Doblo heeft gestemd. Die keuze lag zo voor de hand dat niemand erop stemde. En we wilden de concurrentie natuurlijk ook een kans geven ;)
Shit heeft mijn stem op de doblo niet geholpen.
nou ik ben geen saab fanboy, maar heb er wel op gestemd. het is gewoon een hele goede en belangrijke auto!
@lambo4all:
Goed, bwa. Gewoon een Insignia voor de prijs van een 5-serie…
@Stijn:
70% are genuine SAAB parts, so it differs a lot from Insignia.
@Anders: Wat jammer is dat veel van de afwerking en plastic onderdelen zo uit een Opel kunnen komen. Ik ben er eens serieus in gaan zitten bij de dealer, maar moet concluderen dat ik daarom er geen zou kopen voor dat geld. De 5 of A6 en co. zijn gewoon echt met mooiere materialen afgewerkt.
@Stijn: Nee, komt door GM. En het is geen Insignia, die zijn spuglelijk.
In totaal heb ik 5 keer kunnen stemmen…
Das heel fijn, maar heb toch zo mijn twijfels over de eerlijkheid van die Poll :?
Volgens mij heeft Victor Muller gewoon al het Zwwedse personeel van SAAB opgedragen om even op autoblog.nl op de 9-5 te stemmen haha :)
@VeniVidiVici: nee je hebt wel gelijk zoiets is ook gebeurd. eigenlijk is het dus niet de Autoblogauto van het jaar. dat zou denk ik de SLS AMG zijn geworden
@VeniVidiVici: Zou wel kunnen. Mailtje rond op kantoor, mailtje naar alle dealers.
Ik heb er op gestemd (3x) dus.. ben het er mee eens!
vaker zo’n poll!
Volgens mij heeft er hier iemand vals gespeeld.
De Saab steeg namelijk in één dag van de 6e naar de 1e plaats, met een opvallend grote voorsprong op de nummer 2.
@Rik3: Dat viel mij ook erg op, terwijl de Giulietta eerder nog bovenaan stond. Saabsunited dus. De SAAB is ook wel een prachtige auto, dus verdiend.
-edit: lees ook even de andere reacties-
Hier word ik blij van, ongeacht de betrouwbaarheid van de poll.
Jaguar XJ anyone?
@NLBUURMAN: ziet er mooi uit, (op de glazen deurstijl na) maar is als limouse is ze (in verhouding met A8, 7 serie S klasse) stug geveerd, heeft slecht doseerbare remmen en gaspedaal. is een hele mooie wagen en ook echt een verbetering maar kwa kwaliteit en techniek nog net onder de duitse concurrenten.
@NLBUURMAN: ik heb xj gestemd geweldige wagen !
Belachelijk. omdat hij nu Hollands is of wat.
Het is één een spuuglelijke auto met twee totaal achterhaalde Amerikaanse technologie.
Voor mij ging het tussen de DS3 en de Duster, de Saab doet weinig nieuws naar mijn mening. Waarom nu een Saab kopen in plaats van een Duitser?
@Rik3:

Word eens wakker dan, Saabsunited zit er achter. Ik ook, met elke browser opnieuw stemmen trololol.
@NLBUURMAN:

Ik heb ook voor de XJ gestemd! Naar mijn mening mooier dan de saaie concurrentie, wie wil er nog een A8? En vooral veel aparter, in positieve zin.

Desalniettemin is ook de Saab 95 een erg mooie, onderscheidende en klasse auto en heeft dus verdiend gewonnen! Jammer dat er bij Internetpolls soms een vertekend beeld ontstaat door acties zoals die van Saabsunited.
@Shenkie: Hey Shenkie. Welke auto is dat op je avatarplaatje? Een Alfa?
Motion&Emotion
ik zou dus nooit op saab stemmen
Arie op Safarie
Ik denk dat nog geen 1% van de stemmers er 1 heeft gekocht…….Daarbij is de stemming net zo betrouwbaar als de financiele basis van Saab
@Arie op Safarie: gelukkig is dat bij de SLS AMG anders :)
Dat de Saab gekozen werd, is bijna een evidentie. Het feit dat Saab door een Nederlander is gekocht, heeft deze stmming vertekent…
Van die 30% heeft nog geen 1% dat ding ooit gezien.
Ik had ook wel de Dacia Duster Worldwide Fanclub kunnen vragen om met zijn allen te stemmen, dan had de Duster gewonnen. Maar ja alsnog gefeliciteerd ik ben de beroertste niet.
@GOD: Ik zag em vandaag nog!
vind et nog steeds helemaal nix :P
oneerlijk ! autobloggebruikers (frequente gebruiks) stemmen moesten alleen tellen , echt zielig van saab fanboys!
@KaCh1ng: gebruikers*
@KaCh1ng: Voor de volledigheid, niet alleen op Saabsunited werd opgeroepen om te stemmen maar ook op het Mercedes forum en vast ook nog een aantal andere.

Blijkbaar heeft Saab in tegenstelling tot andere merken wel genoeg fans om een poll te beinvloeden.
@Tim: yep, zoals ik dus ook al aangaf in het artikel.
ik vindt het verdient want het is gewoon een pachtige auto en ook erg belangrijk voor het merk!
De Saab is dan ook gewoon een auto met allure, een indrukwekkende verschijning imo (Stevig en gespierd, zou zou ik ‘m noemen).

Dat de Audi A1 onderaan staat valt ook vrij eenvoudig te verklaren: Hij is gewoon te duur, en ik vind hem persoonlijk gewoon lelijk (vanwege het dak, zoiets staat op een MINI, maar op een Audi? Nee).

Maar ff heel wat anders: ik hoop dat die Alfa 159/166 net zo’n Juweeltje wordt als de Giulietta (Daar heb ik op gestemd, al ben ik het met de koplampen niet helemaal eens), en dat ‘ie uitgerust wordt met RWD. Wie is het met mij eens.

Truttenschudder out.
@Truttenschudder: Alfa 159/166-opvolger*
@Truttenschudder:
Nou, dat hebben ze waarschijnlijk in de Giulia opgelost

@trigger565:
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_821/car_photo_410974_7.jpg
@trigger565: Is dat de (definitieve) productie-versie of is dat een rendering van één of andere photoshop-beunhaas?


Dan heb ik namelijk liever dit:
http://blog.leasetrader.com/images/blog_leasetrader_com/WindowsLiveWriter/NEW2010AlfaRomeoGiuliaisUSbound_C76E/2011%20Alfa%20Romeo%20Giulia_thumb_1.jpg
@trigger565: Is dat de (definitieve) productie-versie of een rendering van één of andere photoshop-beunhaas?

Ik heb liever het volgende:
Van alle berichten en auto’s die ik heb zien passeren dit jaar stond de saab niet echt op een van de eerste 5 plaatsen. En saab heeft écht heel mooie auto’s gemaakt in het verleden en nu, maar de saab 9-5 vind ik daar geen van. Uiteraard enkel mijn mening, maar ik meen het als ik zeg dat ik de 9-5 qua design niet geslaagd vind (ook niet vorige de generaties). Ik zie hem dan ook nauwelijks rijden. Doe maar een 9-3 of een dikke 900 :P
Ook op de XJ gestemd… Denk dat als SAAB niet in Nederlandse handen was gekomen, die 30% slechts de helft of minder was geweest door minder publiciteit o.a. hier op Autoblog. Dat is geen verwijt naar Autoblog, maar een persoonlijke gedachte.
Mooi! Altijd goed om te zien dat de auto waarop je gestemd hebt wint, en wat een auto (en wat een verhaal)!

Ik neem aan dat we het in ieder geval wel eens kunnen worden over het feit dat dit een meer terechte winnaar is dan die van ‘die andere’ auto van het jaar verkiezing? ;-)
20.000 mensen gestemd schrijven jullie…. Dat betwijfel ik ten zeerste….
Uitslag kan je best met een korrel zout nemen…. iedereen die op de website terecht komt kan meerdere malen stemmen. Het had beter geweest om enkel de geregistreerde leden (diegenen met een rode naam) te laten stemmen, want zij konden slecht eenmaal stemmen. Wat @phaeton zegt is ook niet helemaal onterecht, de Nederlanders zijn klaarblijkelijk trots op Saab en dat hebben ze graag laten zien (en terecht).
Persoonlijk had ik de Saab wel ergens in de top 5 gezien maar niet helemaal bovenaan, toch mooie verdienste.
en de rest van de uitslag?
dus de DS3, V60 etc… ?
Haha stelletje chauvinisten :P. Saab is toch een beetje ‘ons’ merk geworden hè, heb zelf op de V60 gestemd om wat tegenwicht te geven en omdat Volvo het eigenlijk het meest verdiende als je kijkt welke lijn ze hebben ingezet de laatste jaren.
Maar goed, leuk voor Victor dit, mag Wouter misschien binnenkort wat langer die Saab lenen.
Overigens wel fraudeleus dit!
Ik snappet niet een Opel Insignia met een ander logo is auto van het jaar… De Ferrari 458 italia vol nieuwe technologie en een mijlpaal voorbij de F430 haalt slechts 5% van de stemmen… Hoezo fanboys?
HAHA de poll is zo erge bullshit hé! Cookies verwijderen en kon je weer stemmen! zo kunnen de fans maar tot de ochtend door met stemmen.
Die uitslag is prima, de fanboy (waar ik mezelf toe reken) -support is gewoon een uiting van ware autoliefde, daar draait deze hele site toch om.
is een mooie wagen maar is te duur voor wat het maar bied, een insignia veel goedkoper en daarom niet slechter.
de auto is gewoon verkozen tot auto van het jaar omdat Victor het gekocht heeft..?
tuurlijk staat de Doblo onderaan ..

want dat is by far de beste auto uit het rijtje .. no kidding ..
Ik kan niet begrijpen waarom iemand een Saab boven een SLS zou verkiezen. Niet dat ik de Saab een lelijke auto vind maar komop zeg…
@750i: De SLS kost € 242.976 inclusief BTW en BPM. Natuurlijk is het een betere auto maar in een totaal andere klasse. De 9-5 is een auto die normale auto liefhebbers van het merk kunnen kopen. De SLS had geeneens in de poll mogen staan.
Jammer dat de Mercedes fans geen MercedesUnited site of een grotere, actieve gemeenschap hebben. Kennelijk niet zo geinteresseerd in hun eigen merk.. Saab 9-5 for the Win! :)
@Wulf: De voorsprong van de 9-5 was een stuk groter maar een dag of twee geleden is op het Mercedes forum ook opgeroepen om te stemmen. Dat heeft geholpen want het gat werd een stuk kleiner ;)
Het toont gewoon aan dat de Saab-community goed georganiseerd is. En bekijk het even vanuit dit standpunt: als het ook maar 1 potentiële koper extra over de schreef trekt, dan is deze gecoördineerde actie al perfect geslaagd. Want de SLS AMG heeft meer dan voldoende aandacht, net zoals een rits andere auto’s in de lijst, maar Saab kan momenteel de extra aandacht én verkoop best gebruiken. Of je nu een fan ben of niet, de kans dat je ’t merk echt van de markt wil zien verdwijnen lijkt me eerder klein. Dus bedankt aan iedereen om mee te werken, en dank aan alle anderen om deze ingreep te “tolereren” :-D
conclusie ..

Saab is de beste auto ter wereld ..
@lincoln: Of van AB ;)
Lijstjes, je hebt er geen reet aan; behalve voor een schilderijtje.
wat een grote onzin, heb deze saab pas 3 keer zien rijden, de nieuwe a8 die duurder,exclusiever en later op de markt gekomen is, heb ik al 10 keer vaker gezien op de weg, echt huilebalken die nederlanders dat ze op een nederlands product stemmen.
@jeanclaude:
Vreemd, ik zie alleen maar Saabs op de weg…
(komt misschien ook omdat ik er zelf 5 heb)
De poll ging toch over een 95?
oooh de 458 italia en nog wat zijn veel moooier
Met of zonder fraude, het is een interessante keuze omdat het niet zo zeer gaat om de verpakking dan wel het technisch vernuft van de 9-5, -hetgeen in 99% van de auto-verkiezingen leidend is [behalve bij carwoman dan]- maar om de poging van een landgenoot om iets moois vlot te trekken. Eigenlijk is deze nummer 1 dus het uitspreken van waardering c.q. goedkeuring van de (frauduleuze) AB gemeenschap richting Muller en z’n team. Prima, dunkt me. Er is nog een te hoop bewijzen, maar de start is er in ieder geval. Ik hoop voor 2011 dat de nieuwe kanaal/distributie-financieringen helpen om de auto’s bij de consumenten te krijgen zodat het gamma weer Saab-waardig kan worden ge-update. Het is een inmense klus, maar iemand moet het doen.

Navelstaren en azijnzeiken kan altijd.
Er klopt helemaal niets van. Ik kon niet stemmen op de VOLVO V60, maar deze stond er daarna wel bij tussen de uitslagen.

Mmmm. niet helemaal betrouwbaar dus.

+ 1 stem voor de V60
ab , het nieuwe systeem van poll is veel male beter 1 stem per persoon
mooi gedaan
proficiat
Niet alleen forums zijn gaan stemmen, ik hoorde dat binnen de Mercedes organisatie ook vriendelijk verzocht werd om veelvuldig stemmen op de SLS uit te brengen …
Boeee, vriendjespolitiek, Nederland koopt Saab ==> Saab autoblog auto van het jaar
@Thibaut:

hoi .. wat is er precies Nederlands aan Saab ??
Saab zal wel goed betalen
saab= sinking alive and boring!
Saab is altijd net zo boring geweest als opel. Het is de opel voor de tandartsen
Lekkere kul autoverkiezing. Dacia Duster had gewoon moeten winnen. Daar zijn er in korte tijd al een paar honderd van verkocht. Niet vernieuwend, maar wel als je kijkt naar prijs/kwaliteit. Daar kan die pruts Saab niet tegenop. De laatste goede en mooie Saab was de 99.
Die Mercedes SLS is toch gewoon een retromodel van de 300 Gullwing?
Is Autoblog nu een site voor autoliefhebbers? Een Saab 9-5 op de 1e plaats? Onvoorstelbaar. Wat voegt die auto nu echt aan vernieuwends toe. Veel stijlelementen kennen we al van vorige generaties. Veel techniek is van de Insignia (die ik een veel mooiere auto vind, al doet mij dat als Ford rijder pijn om te bekennen). En kwaliteit? Saab zit nog steeds niet op het niveau van Audi/BMW en Mercedes, maar vraagt wel een stevige prijs.

Ik heb zelf getwijfeld tussen de SLS AMG en de Giulietta, en uiteindelijk voor de Guilietta gekozen. De SLS AMG won het in mijn hart als autoliefhebber, de Giulietta met mijn verstand.

Maar de Saab 9-5? Ik heb hier de berichten gelezen over fraude bij de Saab en even gegoogled op Saab Forum. Daar staat inderdaad openlijk op hun forum hoe de uitslag te beinvloeden. Afgrijselijke mentaliteit. Ik dacht dat Saab rijders altijd zulke keurige mensen waren.

Maat ja met dat zinkende slagschip 9-5 van een steeds verder weg zinkend bedrijf zinkt blijkbaar ook de moraal van de berijders. En chauvinistisch? Er is toch niets Nederlands aan een Saab? Oh ja, de topman. Die heeft Saab overgenomen en zijn speeltje Spijker daar ondergebracht.

Ik weet trouwens al welke auto volgend jaar de poll gaat winnen. Dan kunnen al die Saab rijders op een nieuwe Spijker stemmen. Succes Saab community. Ik toeter wel een keer als met mijn STi inhaal.
@focussti: Wat nou Fraude, loop niet zo te zeuren… SAABliefhebbers hebben elkaar via hun forum opgeroepen om te stemmen. Mercedesliefhebbers idem dito, alleen waren er net wat meer van de ene als de andere. Er is pas sprake van fraude als er wederrechtelijk verkregen voordeel te behalen is. Wat hier niet het geval is, het is niet eens de officiële auto van het jaar competitie, een polletje onder de bezoekers van autoblog. Enneh, ik zal minzaam naar je wuiven als je toeterend met je STI voorbijblaast. Zo zijn wij dan ook wel weer.
@Nel: Zeker rechten gestudeerd en dan nu in een Saab rijden? Past wel een beetje in het plaatje….

Ik mag dan geen jurist zijn (en gelukkig geen Saab rijden), en wellicht is fraude niet de juridisch juiste term, maar als ik op dat Saab Forum een oproep en instructies zie om de boel te saboteren, dan noem ik dat fraude. Als dan volgens de berichten op dat Saab forum men boos is omdat er blijkbaar Mercedes fanaten zijn (ook niet mijn merk, voel ik me nog te jong voor) die pas na een week of zo dat gedrag gaan kopieren, dan zegt dat genoeg over de bron van fraude…. Dat andere merken dat dan gaan kopieren keur ik inderdaad ook niet goed. Maar wie is er begonnen?

Maar goed wees er blij mee. Bovenstaande is mijn persoonlijke mening, die verandert toch niet door mensen die hun eigen foute gedrag proberen goed te praten.

Wat ik wel heel goed vind is dat Autoblog nu eerst eist dat je registreert en inlogt alvorens te stemmen.
@focussti: Lighten up, het is een open internetpolletje, geen presidentverkiezing. Wanneer AB er een officiëel-achtige poll van had willen maken, waarbij meer dan een keer stemmen uitgesloten is, hadden ze dat zonder meer gekund, dat is geen rocket science. Maar autoblog vindt het prima als er extra hits op hun site komen (want elke klik is advertentie inkomsten) dus het is helemaal niet in hun belang om dat af te schermen. Dus voordat je van sabotage of fraude gaat spreken, denk dan ff na wat er op het spel staat, in dit geval helemaal niets, want niemand “wint” er iets mee. De reactie van ’t mercedesforum naar het SAABforum is niets meer of minder dan een van sportieviteit (zie http://www.saabforum.nl/viewtopic.php?p=1038707#p1038707) en dat er één van de 13.000 leden een beetje meegesleept werd door zijn fanatisme, tja, dat gebeurt elk weekend langs elk sportveld wel eens, dus te stellen dat “men” op het SAABforum boos is is pure bullshit. Ik ben overigens lid van beide merkenfora (en nog een paar meer).

PS: Ik studeer zelfs rechten, maar ik reed al SAAB voordat ik daaraan begon, dus je typering is een beetje flauw. Ik heb ook Mercedes gereden, en Citroen, en Lancia, Peugeuot en Audi…
Ik weet dat je VOOR en TEGEN Saab kan zijn, maar wees nu toch eens eerlijk: De 9-5 is een heel goede auto, die goedkoper is dan Audi A6 en BMW 5 (vergelijk met dezelfde opties). Al diegene die de 9-5 een Insignia noemen, waarom is dan de Audi geen Skoda? Waarom is de Lexus geen Toyota? En de BMW Diesel, dat is een Citroën motor! Kijk, in de autowereld vandaag is er een bijzonder deel PART SHARING. Saab was een GM bedrijf en heeft voor GM dingen ontwikkeld (Elektrische technologie in de Chevrolet Volt bvb.) en GM heeft voor Saab zaken ontwikkeld (Stuur van de 9-5 bvb.) Deze poll toont dat er mensen zijn die passie hebben voor Saab en het is duidelijk dat er geen enkel ander merk die passie heeft, anders had die wagen hier op 1 gestaan. PROFICIAT SAAB 9-5. U BENT NOG STEEDS DE VEILIGSTE WAGEN TER WERELD, DAAR BEN IK ROTSVAST VAN OVERTUIGD!
@Yerun:
Grappig. Alleen fervente Saab fans reageren hier op mijn reactie om wat recht is krom te praten…

Veiligste auto ter wereld? Daar kun je heel veel over zeggen. In een ver verleden zou ik zo beamen dat Saab in ieder geval een voorloper was. Maar al jaren is Mercedes en BMW veel veiliger, en recentelijk is Volvo ook weer aan kop gekomen (als je vergelijkbare modellen naast elkaar zet, dus zet nu niet een 9-5 tegenover een A-klasse of C30…..). Ik zeg niet dat Saab niet boven de middenmoot uitkomt, dat doen ze naar mijn mening wel, en daarom zijn ze inderdaad heel veilig. Maar nummer 1 al lang niet meer.

Ja, ja, ik weet het, Saab is veel veiliger dan mijn Focus STi. Maar om nu te stellen veiligste auto ter wereld? Even wakker worden ja, denk in tegenwoordige tijd in plaats van verleden tijd!
@focussti: Zo lief… als je met elkaar oproept om chips ‘geenstijl’ te gaan noemen vindt iedereen het prachting, mooi en machtig. Maar als het ene merk wel een wereldwijde community heeft en het andere niet… ow jee.

Wat mij betreft laat het alleen maar zien wat een macht dit soort communities hebben tegenwoordig. Eerst zijn ze van grote invloed invloed op het ‘redden’ van een merk en dan blijkt ook nog dat ze een auto die in de eerste ronde van de vakjury -u weet wel, die de Nissan Leaf hebben uitgekozen- er al uitgestemd was op de eerste plek te kunnen zetten.

Denk juist dat hier heel veel van te leren valt en om die reden staat de Saab 9-5 in dit geval terecht op de eerste plaats.
saap95, ja en?
Fout hoor dit.
Logisch dat de A1 onderaan stond, ik kon er geeneens op stemmen de laatste dagen… Alleen in het begin.
Jeetje kleuters het is maar autoblog hoor! Maak je niet druk…de fietsenmakers hebben gekozen voor saab, zo gaat dat in hier in nederland. Al is je kleine teen NL…dan stemmen wij wel.
Ik wens in beroep te gaan tegen de derde plaats. Op een bepaald moment overtroffen de stemmen van de Volvo V60, die sterk bezig was die van de BMW 5-serie en PLOTS op een uur of 2 tijd krijgt de BMW er zo’n 400 stemmen bij. anders is dat ergens 20/uur of zo. Er is mee geprutst om die 5-serie toch op nr 2 te krijgen.

Dit is de rechtmatige 3e plaats:
http://www.autokanaal.be/imgpath/assets_img_am/2010/07/06/1418431/nieuwe-volvo-v60_19_630x350.jpg
@Apache: Ik stemde ook op de Volvo V60.. jammer dat ie niet hoger is geëindigd…
*nr 3 moet dat zijn.
De saab is een mooie bak.Maar had liever de amg zien winnen.
@Saab95 lees goed ik heb het over deze saab, wat dus de 9-5 inhoudt, en die zie ik indd nooit op de weg. je moet je gaan verdiepen in de verkoopcijfers van dat ding. gefeliciteerd dat je er 5 hebt maar van de 9-5 zijn er 188 verkocht dit jaar, een audi a8 die later op de markt kwam,duurder en exclusiever is heeft er 10 meer verkocht. en hier blijven ze maar roepen auto van het jaar. typisch nederlands dit omdat het door een nederlander gekocht is. ik heb het al eerder gezegd, als een nederlander rover opkoopt dan is het morgen een super premium plus merk zonder gebrekken hahahah hou op man
@jeanclaude: ik heb een gedeeld idee
@floryn:

Ja dat is een Alfa inderdaad! Een Alfa Romeo 8c Le Mans Berlinetta om precies te zijn.
@Shenkie: Een van de mooiste auto’s ooit en er zijn ook nog verschillende uitvoeringen.

http://farm4.static.flickr.com/3593/3771808608_324d267fef.jpg
@floryn:
Een werkelijk schitterende auto!!!
Svenska Aeroplan AB
Kijk! Da’s leuk. Goed artikel ook, gaat inderdaad om de merkenliefde van de Saab-ers… Die is onovertroffen! Dat maakt het ook zo’n mooi merk.

Is ook een goede case van hoe internet werkt. De Saab Support Convoys zijn in verschillende media aangehaald als voorbeeld van ‘internet-vandaag-de-dag’. In een paar dagen 800 mensen verzamelen en in convooi laten rijden, is gewoon bizar!

Go Saabers!
@Svenska Aeroplan AB: haha, koren op jouw molentje ! Dat babbelt zo lekker, niet ? :lol:
Deze poll is net zo geslaagd als het AB-onderzoek naar het profiel van de Autoblog-logger ;-)
Svenska Aeroplan AB
@Megakix: En ik heb zelf maar 1x gestemd! Hoor nu voor het eerst dat het meer kon…
Het domme van deze poll was dat je een paar keer per dag kon stemmen. Zo werd de 9-5 geboost denk ik, maar het neemt niet weg dat het een mooie auto is. Zelf had ik liever de Bimmer 5-serie gezien op plaats 1.
Was het de verkiezing van de Classic Car of the Year?
Dan kan ik me er wel iets bij voorstellen!!!!
Wat een lachertje zeg.
Ik kan er mee leven. Wint Saab ook eens wat.
Ik vind het een mooie keus. De hogere middenklasse is wel een beetje mijn favoriete klasse. De prijsafstand tov de klasse eronder is nog te overzien, terwijl de afstand tov de klasse erboven onevenredig in de papieren loopt mijn inziens. De 9-5 is die klasse een wagen waar ik mij zeer fijn in zou voelen. Er is meer moois, maar deze vind ik het meest overtuigend.

Ik zie uit naar de estate variant. Een rode graag!
Ik weet niet of de Bentley Mulsanne erbij stond, maar voor mij is dat de auto van het jaar 2010. Wereldwijd groot nieuws doordat de succesvolle en mooie Arnage een opvolger heeft gekregen. Veel Mensen die ernaar uitkeken.
@AGERA: “Veel Mensen die ernaar uitkeken..” Da’s toch een behoorlijk dun laagje van de bevolking. De “bovenklasse” zoals wijlen Pim F. het zei, is zo groot niet in NL.

OT: Ik gun het SAAB. Mooie auto. Eerlijk? Neuh.. maar goed, lache, leuk internet-polletje.
@floryn: helemaal mee eens! Vandaar mijn avatar;).
De 1932 Alfa Romeo 8C 2300 Viotti Coupe en de Alfa Romeo 8C 2900MM Touring Spider zijn ook erg mooi! Alle versies zijn gewoon mooi!
De Carabo op jouw Avatar ook, dat futuristische van eind jaren 60 en de jaren 70 blijft cool!
vraag me af of het ook jullie keuze was geweest indien Saab werd overgenomen door een niet-nederlander…
Als je voor een Audi kiest dan kies je uiteraard voor de A7 (tussen de A7 en A1) daarom is de A1 onderaan.

maar ondanks alles:

de Saab 9-5 is terecht!
Svenska Aeroplan AB
@jfd: ja
joepie
voor Saab zeker een verbetering,maar echt mooi?Neen!
Klassiekekliko
Sjongejonge, wat een kleinzieligheid weer op Audiblog. Stemmen de mannetjes hier volgend jaar toch fijn op die zo verschrikkelijk mooie “nieuwe” A6?

Pas dan wel even op, want met al dat “het is een Opel” geargumenteer kan het zijn dat een objectieveling het “Superb” woord laat vallen, en dan ben je ook weg natuurlijk.

Maar blijf maar lekker denken dat je “premium” rondrijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).