Tiff Needell moet opdraven als inval-Stig?

Auteur: , 55 Reacties

Het Britse Top Gear is sinds Ben Collins' zelfverkozen ontmaskering nog steeds Stig-loos. En er zit een nieuwe reeks afleveringen aan te komen (start januari, na de kerstspecial), dus de producers zijn genoopt met iemand op de proppen te komen. De naam Tiff Needell zoemt nu rond. Inderdaad, de oud Top Gear-presentator moet het nieuwe trio uit de brand helpen, als we de geruchten mogen geloven.

Ben Collins’ zelf is overgestapt naar de concurrent Fifth Gear, waar Needell ook sinds jaar en dag actief is. En hoewel Jeremy Clarkson zijn concurrenten er wel eens van beschuldigd heeft een van de Top Gear-gebouwen in de as gelegd te hebben, kunnen ze toch nog wel door een deur. Tiff en Vicki kwamen op een van Clarksons DVD’s ook gewoon opdraven voor wat screen-time.

Tiff schijnt de regisseur Danny Boyle (bekend van o.a. 28 Days Later, of Slumdog Millionnaire, zo je wilt) voor het ‘Star in a reasonably priced car’-segment de fijne kneepjes van het testcircuit hebben laten zien, puur als vriendendienst voor zijn voormalig werkgever. Volgens een woordvoerder van Top Gear zal het echter geen lang huwelijk worden, maar is het meer een tussenoplossing:

“We needed someone to teach Danny Boyle how to drive the track, which would normally be Stig,” he said. “Tiff, being an old friend of the show, offered to help out.

Dat Needell een stevig potje kan sturen (en driften) heeft hij in het verleden al talloze keren bewezen, dus wat dat betreft is de keuze voor hem zeker niet vreemd. We zijn alleen benieuwd wat voor vruchten de zoektocht naar een definitieve Stig gaat afwerpen. (bron: mirror.co.uk, via drivr)55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ach ik heb niet veel te doen dus ze kunnen me bellen…
Hij kan wel aardig rijden ja.
Eigenlijk boeit het me niet zozeer wie het word, zolang de stig maar terugkeert en gewoon beter rijdt dan wie dan ook.

Moet gewoon een mysterie blijven. Dat is het leuke eraan. Anders kan je net zo goed dat pak uitdoen.
@JamesBond007: Vind ik ook! Maar Tiff als ‘inval Stig’ is ook goed. Die man kan rijden (beter dan Clarkson volgens mij)!
Geert Schoots
@ppdengis: Tiff is ook gewoon een grappige persoonlijkheid, die grijns als hij gas geeft is priceless…
@ppdengis:
is ook zo. Clarkson is ook geen ultra goede rijder.
Komt ook omdat Tiff een Brits oud-Formule 1-coureur was.
@JamesBond007: Nou ja, F1-coureur? Hij heeft een keertje een GP gereden.
Dat weet ik wel zeker, anders Jason Plato wel!
Prima, als Tiff als “The Stig” niet praat is het helemaal goed. Die irritante “S” van die man!
Nu het ”grootste geheim” al verklapt is is er eigenlijk niet veel meer aan, ja het zal wel weer een goede coureur worden maar toch is Clarkson beter dan Tiff. Daarom Clarkson ook gewoon zelf achter het stuur kruipen, niemand die het weet
@The360box:

Hahahaahahahahaahahaahahahaahahahahahahahahahahahahah ik ga kapot van het lachen hier.

Heb je Clarkson ooit zien rijden? Zou me niets verbazen als May hem nog sneller over het parcours kan sturen. Die Clarkson is zeker leuk voor de show maar mist totaal de finesse om snelle auto’s snel rond te sturen. Zijn rechter voet lijkt wel een aan of uit knop.
@The360box: *kuch* Tiff is een oud F1-coureur.. *kuch*
@rotorhead:
”Needell reed in 1980 TWEE GRAND PRIXS voor het team Ensign, waarvan hij er 1 startte. Hij scoorde GEEN WK-punten,,
@rotorhead: Haha een ‘oud-F1’ coureur? Hoewel de discussie over wie beter is natuurlijk nutteloos is kun je de 10 rondjes die Needell ooit in een F1 auto heeft gereden nauwelijks bestempelen als een carriere. Laat staan hem de term oud F1 coureur meegeven.
@The360box:

Zoek eerst eens op wie Tiff Needell is en wat hij al gepresteerd heeft in zijn race-leven en welke races hij tegenwoordig zelfs nog meedoet !
Kom nadien nog eens terug ;)
Heb ik het toch verkeerd begrepen, ik dacht dat Femke Halsema al gecontracteerd was als de nieuwe Stig.
@slappehap: Inderdaad! Helemaal nu ze per direct stopt. Verdacht..
Clarkson beter dan Tiff? Dat betwijfel ik ten zeerste..
Ik dacht dat Tiff weinig meer te maken wilde hebben met TopGear…
@robbie: Alles heeft zijn prijs.
@robbie: ik dacht dat hij vorig seizoen nog een keer langs geweest is?
@robbie:
Dat is de mooie show die ze onderling maken.
Vicki is toch ook nog steeds getrouwd met de regiseur van Top Gear?
Kunnen ze niet de afrikaanse neef van de Stig gebruiken.
Hebben ze gelijk voldaan aan het “niet” Britse quotum.
Dan hoeven alleen nog een chick er in te zetten en klaar is kees, alle hippies ook weer blij.

Ik heb begrepen dat Scarlett Johansson er wat tijd erbij heeft gekregen…geen idee welke functie ze kan vervullen, maar dat komt wel.
Kan me haast niet voorstellen, daar is die Tiff veels te narcistisch voor.
@Stender:

Je bedoelt ws. Jeremy
@Johan: Neen.
Tja die Tiff. Ik geniet er van als hij aan het rijden is. Gaat ie effe met 150 driftend door een bocht.. ondertussen babbelen enz. geweldig. Vind de combo Clarkson en Needell ook super jammer dat ze paar jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Dus laat Tiff maar naar Top Gear overstappen
Tiff is een koning.
Door Tiff ben ik een grotere fan van Fifth Gear, dan van Top Gear. Hou me ten goede, vind het beide top programma’s, maar puur het feit dat er in Fifth Gear gereden wordt door ‘echte’ coureurs, hecht ik meer waarde aan de beoordelingen van auto’s.
@Bertus: Amen haha
Ze kunnen misschien een wedstrijd uitschrijven “You know you can drive” :)
Als de Stig voortaan over het testcircuit drift, dan weten we wie het is.
Geef mij maar een ander. Aan dat zinloze driften van Tiff heb je helemaal niets. Als je dan toch wil driften neem dan een oud rallyrijder. Dat zijn de beste coureurs en weten het beste rijdersauto’s te beoordelen.
Voordat nog meer mensen hier onzinnige dingen gaan roepen zoals Clarkson beter rijder als Tiff, hier een link naar de wikipedia van Tiff. Clarkson zou nog van tiff verliezen als hij in een SLS zat, en Tiff in een of andere oude Lada.
Wat heeft AB toch soms een IQ-loze commenters, maar wat roepen terwijl ze niet eens weten waar ze het over hebben. Kuch-zekerwildersstemmers-Kuch, on second thought waarschijnlijk nog niet eens oud genoeg om te stemmen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiff_Needell
@jp: Niet alleen hier hoor. Dat is op elke site wel het geval. Maar je hebt gelijk haha.
Dank voor de bronvermelding.

And for the record:

Clarkson zou niet weten waar Needell naartoe was op circuit…
Tiff de Stig? Geloof er niets van, dat zou hoogstens de drift-Stig worden. Ze hadden toch al een nieuwe op de Stig farm gekweekt? Vanwaar dan dit bericht?
Die Tiff is zeker weten beter dan de ex-“Stig” Ben Collins!

Kan me trouwens dit gave filmpje ook nog herinneren van Tiff zijn kunsten :)
http://www.youtube.com/watch?v=Vocpe0eZUWg
Tiff kan zeker rijden!! :D
Needell op twitter:

@tiff_tv: Some seem to be saying I’m the Stig! Just helping out some old mates with a bit of celebrity coaching.
Het speelt zeker in zijn voordeel een rol te krijgen zonder te moeten praten… want mijn god, wat praat die kerel op een irritante manier :s
@jp: Je eigen post geeft ook twijfels over je eigen niveau.
Want iedereen mag hier reageren en ja, je kunt je er aan ergen, maar dat kun je beter niet doen. Het is niet jouw blog.

OT: “Tiff helps some old mates”, is mooi en hij zal dat dan waarschijnlijk niet in een “Stig”-pak doen. Lekker gewoon als zichzelf.
Misschien kan Jos Verstappen de nieuwe Stig worden?
@Kor:

die komt idd slimmer over als ie zijn bek houdt ..
@The360box. Zo zie je maar weer dat te veel achter de gamespellen zitten je verstand en inzicht wel degelijk aantast. Jij bent daar een treffend voorbeeld van.
@Kor. Sodemieter op zeg, die vent is alleen goed in stom commentaar geven over iets wat hij nooit heeft beheerst, (namelijk F1 rijden) en agressief zijn ( weeet zijn vrouw meer van). Bij de verkiezing van sukkel van 1990-2010 zet ik hem met stip op 1.
en we noemen hem ..

the Stiff ..
Wat best grappig is is dat als hij al de Stig wordt we al weten wie het is. Daarom hoef ik het ook niet te weten te krijgen.
Als ze nou Mika hakkinen zouden nemen, heeft al eens meegewerkt aan top gear. En z’n mond houden hoeven ze hem ook niet te leren. Auto rijden trouwens ook niet.
@i-love-v60:

Hahaha, typisch een commentaar van iemand die geen verstand van autoracen heeft. Jos Verstappen heeft van 1994 – 2003 in de formule 1 gereden, dus het lijkt me dat je dan wel hebt bewezen dat je de formule 1 wel degelijk beheerst. Helemaal als je dat als nederlander weet te flikken is dat een topprestatie.

Nog even wat filmpjes om te laten zien dat hij beter rijdt dan jou i-love-v60 :)

http://www.youtube.com/watch?v=RlwuMxtl4AU&playnext=1&list=PLDB4A4F487F797C58&index=24
http://www.youtube.com/watch?v=r9j4eIa9flo&feature=related
@Kor: Prachtige positieve momenten uit de carriere van Jos. Deze 3 dingen zijn ook wat mij altijd bij bleef.. en die ene regenrace.. iedereen gleed er af.. behalve zo ongeveer Jos.. hij kon toen op het podium komen.. en gleed toen in de laatste bocht of zo? (lang geleden) er alsnog af.. en kwakte hem in de bolide van Michael die daar ook al lag.. toen was ik echt van de wap die dag… wat een zonde..

OT: Lang leve Tiff, ook deze coureur is één van mijn favo’s. Officieus in de coureurswereld uitgeroepen tot DE wereldkampioen powersliden.. geloof dat de langste slide (wederom officieus) ever made op zijn naam staat. En zo niet? Dan nog heeft ie weergaloze skills. En dat ie zo gek praat zoals iedereen roept.. tsja.. hij heeft zijn stembanden ook niet zelf gemaakt.. hij is wel in staat om altijd te blijven praten hoe hard ie ook werkt. Da’s ook knap.. hij kon het alleen niet toen ie met die race Pagani op het limiet koordje aan het balanceren was.. logisch!
Mja gelukkig datie dan moet zwijgen… want ik vind het eigenlijk maar een vervelend mannetje om naar te moeten luisteren….
@Freewarefreak:

Ja mooie momenten waren dat he? Ik vind het nog steeds jammer dat Verstappen geen F1 meer rijd, het was altijd superleuk en spannend om naar de formule 1 te kijken toen hij reed. Dat chauvinischme en het elke race weer genieten van zijn acties en hopen dat hij hoog eindigde, dat mis ik tegenwoordig echt. Verstappen was echt een goede coureur die misschien soms veel risico’s nam, maar daardoor wel geweldig was om naar te kijken en altijd er voor de volle 100% voor ging. Een echte racer in hart en nieren! Ook een leuk moment: 5e in Canada in 2000. Daar had hij ook een fantastische inhaalmaneuvre in de laatste chicane. Hieronder het fragment: Kijk en geniet :)

http://www.youtube.com/watch?v=Av9MU5t2my8&feature=related
chauvinischme=chauvinisme :)

OT: Tiff Needell is een sympathieke kerel die leuk en nuttig commentaar geeft. Bovendien is hij een goede coureur, dus geen slecht woord over hem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).