Video: Supercars gaan helemaal los in Brazilië

Auteur: , 84 Reacties

Terwijl we in Nederland gebukt gaan onder de dictatuur van de gelijkheid (sommige mensen noemen het een evolutie van de rechtstaat), heb je in sommige landen nog wel degelijk extra rechten als je een zak geld op de bank en een supercar onder je kont hebt. Neem Brazilië: eerder toonden we jullie uit dat land twee scheurmuizen in een RS4 en Pimpreza. Deze gekte heeft nu een vervolg gekregen.

De misdragingen in het volgende filmpje komen op naam van een Italiaans trio. Met een Lamborghini Gallardo LP550-2 Balboni, een Ferrari 458 Italia en een 360 Challenge Stradale gaat het met een noodgang dwars door, over en langs het overige verkeer. Halverwege mengen zich nog de nodige tweewielers en een E-klasse in de strijd, en de Porsche 911 die ze tegenkomen heeft er even geen trek in, zo lijkt het. De saaie Duitser….

Zelfs ervaren Gumballers, dieselende Tsjechen, gouden Russen en Kebabrider zouden onder de indruk zijn. Het is alleen te hopen dat ze de kit niet achter zich aan krijgen, want die doen ook niet al te kinderachtig met achtervolgen, zo hebben we eerder mogen zien.

Met dank aan iedereen voor de tips!84 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
roekeloos rijgedrag…
netjes en gecontroleerd, prima zo!
wat mooi ! en ach, die boete betalen we wel !
leuk om te doen maar gevaarlijk en slechte camera’s jammer genoeg
Heel leuk maar wel echt een stel idioten.
Wat een filmpje, het lijkt net het spel Out Run. :P

En dan die fietsers op de vluchtstrook. :D
er rijdt ook een Porsche 996 Turbo mee! ;)
@porsche_fan: Ja, maar die hoor je ( net als iedere Porsche ) niet. Totaal geen geluid en emotie.
De gele Ferrari is een 430 Scuderia maar er is inderdaad nog een Challenge Stradale. Allezins mooi filmpje, goed gecontroleerd! Zo hoort het (ook) te zijn!
wtf doen al die fietsers op de snelweg. net voor de tunnel stoppen met filmen chapeau wat een kunst
Heb ik dat goed gezien? Fietsers @ 2.54? xD
Verder wel nice om naar te kijken.
@Realiks:
inderdaad fietsers op de autoweg. verder wel defensief gereden :p
berend_fritsema
die mercedes komt ook even spelen :P wat is het voor 1 ? en die eerste motor, wat voor 1 was dat?
@berend_fritsema:
Mercedes-Benz E63 AMG
@berend_fritsema: Bedoel je de motor op 2:38? Dat is een Suzuki GSX-R 1300 Hayabusa.
@berend_fritsema: Mercedes E AMG en Suzuki Hayabusa

Wat leuk als je centen zat hebt!!! en het nooit sneeuwt!!
Wel langs heel veel kwetsbare motoren die vaak gewoon netjes naar rechts wilden en dus geen snellere auto rechts van hun verwachten.
@Rob USA: Moet je maar spiegelen…
@anuspraeternaturalis: owja want je dient er natuurlijk op ieder moment rekening mee te houden dat je rechts voorbijgeknald wordt met 200km/u, wat is dat voor een rare redenering? Zou er wel eentje tegen de vangrail willen duwen, niet om ze te doden maar even een lesje te leren in: hey Brazilië heeft een van de mooiste circuits ter wereld, ga daar spelen!
@Sciurida: Het belangrijkste met een zijwaartse manoeuvre is opletten of er wel wat achteropkomt. Tuurlijk reken je er niet op dat je met 200km/u verschil ingehaald wordt, maar dat is nou de kunst van het autorijden. JIJ anticipeert op wat er om je heen gebeurt, je kan niet zomaar klakkeloos verwachten dat iedereen zich maar aan de regeltjes houdt. Het verkeer is nou eenmaal altijd een verrassing. Ik zeg overigens niet dat dit verantwoord was wat ze op dat filmpje deden. Gaaf, dat dan weer wel! Leuk beeldmateriaal ;)
@Sciurida: Je weet dat de persoon die van baan wisselt de verantwoordelijke is? Iets dat langzaamrijdend-Nederland vergeet. Wat ik dus wil zeggen, is dat je altijd moet spiegelen; of je het verwacht óf niet. Dát is autorijden, niet blindelings naar rechts gaan, je moet altijd datgeen verwachten dat je niet verwacht. ;)
@Sciurida: Heb je een rijbewijs? Nee? Snel gaan lessen dan.. dan leer je dit wel. Ja? Dan weet jij dit toch ook? Wat riep je instructeur altijd: “LES1: Let op!” Om jou tegemoet te komen.. die snelheden zijn natuurlijk achterlijk.

@anuspraeternaturalis: Als Autoblog ooit een wedstrijdje doet voor wie de leukste nick heeft.. win jij hem volgens mij.. “Hij die op natuurlijke wijze uit zijn kont praat” ..proest.. Autoblog, misschien een ideetje?
@Freewarefreak: Ik moest lachen, om je creativiteit. ;)
Raar dat het nog niet aan het word is gekomen, maargoed:

/startflame-war

Die hayabusa gaf nog geen half gas
@jan: En hij zat nog recht op ook, zeker geen zin vandaag
@jan: Haha ja dat pikte ik ook op uit het filmpje. Dat die gast oprecht blij reageerde (en dacht?) dat ie die Busa voorbij ging haha
drugsmoney.
Die mercedes heeft wel een heel diep geluid tov die labos, nice!
pff gaat echt wel heel close af en toe hoor kijk maar die vrachtwagen op +- 1 min…. die komt naar links als de lambo naar rechts gaat
Gaaf om te zien, maar dan in de film…..
Triest volk, en zonde van de auto’s maar van mij mogen ze de berm in en om een boom gevouwen worden… lekker de rest van je leven in een rolstoel, kijken of je dan nog hard gaat.
@w0o0dy: “In NL heeft iedereen zijn oordeel gelijk klaar ook al kennen we de situatie en de feiten niet. Zielig volkje van zeikers. Heeft er iemand aan de mogelijkheid gedacht dat één of meer voertuigen met lambo personeel op die weg rijden om gevaar door te geven via één radio?”

Jou reactie op een filmpje waar een gekke Italiaan met 270 op een heuvelig weggetje langs auto’s en busjes scheurt. Just sayin’
@JPM: dat iemand die niet kan zien wie de stuurbeweging maakt en het ongeval veroorzaakt, ook hier geen onderscheid weet te maken verbaasd me niet. Mischien dat je het ooit nog leert, succes.
@w0o0dy: Hypocrisie, just sayin’
@w0o0dy:

tuurlijk ..
mensen aan de andere kant van de planeet MOET je nu eenmaal doodwensen ..

daar ben je NEDERlander voor ..
@lincoln: nee hoor maar deze gekken maaien in dit filmpje al een aantal kerenn mensen op motoren omver. Dat 1 van de lui iemand het ziekenhuis in gaat rijden is zeer waarschijnlijk, in dat geval hoop ik dat zij zelf de klos zijn en niet een onschuldige buitenstaander.
@w0o0dy:

gebeurt in Parijs dagelijks ..
alleen daar gebeurt het niet “bijna” maar helemaal ..
in de eeuwige file notabene ..

alle Parijzenaren dood ??
of is dat te dicht bij ..
@lincoln: een motorrijder die te hard tussen de file doorrijdt levert anderen minder gevaar op dan zichzelf. Een handvol mafketels met een aantal sportwagens die veel te hard rijden, links en rechts inhalen en motorrijders op minder dan 0,5 meter passeren zijn een gevaar voor iedereen op die weg. Schrikt er 1 deelnemer van de eerste sportwagen en wijkt die uit dan hangt de tweedesportwagen er met hoge snelheid achterin. Dan speel je met het leven van anderen… en dan doet het land waar het gebeurt er absoluut niet toe… van mij mogen ze de les leren, the hard way of niet, zolang het maar niet ten koste van een onschuldige is. “Triest volk” betekent “trieste/respectloze figuren” en slaat niet op de afkomst.
@w0o0dy: wat een dom gelul, welke les moeten ze leren dan? ik zie ze geen fouten maken…
@A3aan: Dat zegt meer over jou gebreken dan over hun rijkunsten… en mbt “dom”: laten we hopen dat er niemand zo dom is om jou een rijbewijs/auto in handen te geven.
Alweer paar jaloezie in de comments.. maar goed.
OT: Goede filmpje,goed camera,goed gereden alleen zijn deze mensen slecht met pedalen?:S
maar goed.. geen wonder dat er ferrari’s in de brand gaan.
Kon ik maar wensen dat ik rijk was of oneerlijk rijk was..

in the end.. MOET je een miljoenair zijn wil je deze auto’s onderhouden en verzekeren.. en benzine bla bla bla..
plus een land met flexibel/minder regels dan nederland.
want hier kan je geen kut… eerlijk gezegd.
@TurkseHeer: Kan wel, je moet gewoon niet gepakt worden. ;)
Mooie apparaten en alles, maar wat is iedereen hier weer kortzichtig…

Als dit op de A4 gefilmd was had iedereen het afgekeurd omdat het onverantwoordelijk en levensgevaarlijk en blabla is, maar in Brazilië mag het wel? :?
wat zijn die fietsers gevaarlijk bezig!!! wat een snelheids verschil (15km/h t.o.v 120km/h)
pro: hard rijdende auto’s
con: fietsers op de vluchtstrook
die scuderia ging tog goed op tegen zijn jongere broertje :D
Waarom niet gewoon op een circuit rijden als je zulke auto’s kunt betalen?
@Vince: omdat dit leuker is! :P hier heb je nog de kick van als ze me maar zien… en je kan er lekker doorheen zigzaggen als je het echt leuk wilt maken :)
i love brasil.

ben er 2 jaar geleden geweest, ik heb er familie wonen. en die zijn ook niet de armste.
en gingen we op de motor, ging ik achterop over de snelweg net als hier gewoon even 250 echt niet normaal. mijn andere neef deed zelfs even een willie.

en over de boete klopt niet, want ze doen in brazilie aan een punten systeem, hadden ze mij verteld. en als ze dan een overtreding hebben en geflitst worden, dan kopen ze arme mensen om en die zeggen dan dat ze in de auto zaten. dus dan krijgen die de punten.
@ixy: Fijn land zeg.
@ixy: wtf is een willie?
Omkopen en corruptie is inderdaad erg fijn, ik vermoed dat het verkeer daar naast veel leuker ook stukken veiliger is dan hier, wat hebben we het hier toch slecht he
@v10:

Ik denk dat’ie een wheelie bedoeld :)
@v10: een willie is een penis… dacht ik
scuderia (L)
@ 1:04 oef scheelde niets
leuke machines en die e-klasse houdt de boel aardig bij, maar de echte baas in dit filmpje is de hayabusa.
Opzich netjes gereden toch? Wie doet dit nou niet af en toe.
@1:21 Hoeveel cm tussen de Escort en de Scuderia?
Thats the way ah ah ……I like it! Okee, niet helemaal verantwoord maar dat is fietsen op die plek ook niet.
ff die video op mij tellie downloade..
Even hard rijden en spelen met je maten kan best leuk zijn en goed te doen zijn. Maar hoe hier risico’s worden genomen, liever niet. Leuk om te zien, nonetheless.
Ik heb tijdelijk in Braz gewoond, het is echt een land waar je kan doen wat je wil als je geld hebt.

Eerlijk is eerlijk, had ik het geld, zou ik het ook doen. Te lekker gewoon, zo scheuren over die wegen.
@roy
Daar dacht ik ook al aan.
Je zult in die Escort zitten , en even in de binnenspiegel kijken :shock:
Het scheelde echt weinig !!!!
dit soort volk financiert de hele infra-structuur in dit soort landen ..

vind het aardig van ze dat ze ook andere mensen op hun weg laten rijden ..
Porsche Fanaat
@ferry832, lul niet, nog nooit een GT2 RS gehoord zeker
Heerlijk filmpje voor deze zaterdagochtend…zelfs mijn vrouw smulde mee ! Kortom, gogogogogo !
Leuk om te zien maar als iemand hier zoiets zou uithalen mogen ze van mij gelijk zijn auto samenpersen, ga wat op een circuit rijden met zo een auto’s.

kunnen ze nog altijd gek veel auto’s voorbijsteken en niet langs fietsers passeren aan gestoorde snelheden.

@lincoln, hoe kom je daar nu bij? heb je hier wat argumentatie voor?
Dit volk financiert helemaal niet de infra-structuur in die landen, zijn heel corrupte landen als je het niet moest weten en daar zullen ze al blij zijn als deze ook maar een paar centjes van hun fortuin afdragen aan belastingen of dergelijke! Hoogst waarschijnlijk vullen ze hun zakken nog eens met overheidsgeld dus u punt trekt op niet veel.
@CoLdBuRn:

hallo .. tis daar geen NL hoor ..
@lincoln: Nee, tis daar nog veel erger zelfs.
Na het lezen van de reacties het filmpje nog een keer snel gekeken en conclusie is toch wel dat het een stelletje dwazen zijn die met levens van anderen spelen.
Lekker stelletje wauzen idd. Op 1:04 gaat het ook maar net goed.. achterkant van de Lambo vs vrachtwagen.
Ziet er vet uit, maar af en toe was het veel te close.
Beetje jammer dat ze zo andere levens in gevaar brengen.
Zit zelf toch regelmatig daar en ja ik rijd er ook altijd auto.. Toch vraag ik me af waar deze weg is.. De brede snelwegen zoals je hier ziet ken ik alleen nabij Rio en Sao Paulo maar die is niet zo vlak en al helemaal niet zo rustig… Misschien nabij Curitiba? Wat betreft de auto’s. Om dit soort auto’s daar te kunnen betalen moet je echt schathemelrijk zijn… Ze kosten daar nog ongeveer 30 a 40% duurder dan wat wij ervoor betalen in NL.
Belo Horizonte?
moest hard lache om die steenslag:D gehehehe
Volgens mij de weg van Sao Paulo richting Santos.
ach ach allemaal zeuren over roekeloos gedrag
iedereen die zo’n auto bezit doet dit !!!!! en anders moet je maar een panda 100hp kopen
super chill
Wel machtig hoe die AMG daar gewoon tussen rijdt en die met gemak kan bijhouden. En zo roekeloos lijkt het me niet… de snelweg is bijna leeg en ze doen geen overdreven zotte dingen…Moet kunnen in die omstandigheden…
Balboni zal wel met zijn hoofd zitten schudden als hij dit ziet.
Sjonge dat gaat vlot vooruit.. was soms wel redelijk roekeloos….
Moet kunne; FUN! fun! fun!
Blijkbaar rijden er in Brazilië nog meer idiote linksrijders rond dan hier. Je kan daar gewoon beter op het rechtervak blijven rijden om 200+km/h te halen…
@The Hacker: Misschien hebben ze daar ook de stay in your own lane principe zoals in de VS en is rechts inhalen normaal. (Iemand die dat weet?)
In verzorgingsstaat Nederland gaan mensen natuurlijk liever met de lijnbus of de scootmobiel. Lekker veilig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).