Gestolen VW T1 na 36 jaar weer terug bij eigenaresse

Auteur: , 32 Reacties

Feelgood-verhaaltje van de week. Het busje der busjes -de VW T1- was in de flowerpowertijd een waar icoon. En anno 2010 zijn ze nog steeds gewild en flink aan de prijs. Ene Michelle Squires uit de VS werd vorige week herenigd met haar witblauwe hippievan, 36 jaar nadat deze werd gestolen.

In 1974 werd haar geliefde busje namelijk ontvreemd. Nadat ze in de jaren tachtig eindelijk wat verzekeringsgeld kreeg uitgekeerd leek de zaak te zijn afgesloten. In de zin van “die zien we nooit meer… terug”. Tot vorig jaar, want toen kreeg mevrouw Squires de mededeling dat haar trouw vierwieler was teruggevonden in Los Angeles, net voordat deze naar Duitsland zou worden vervoerd.

Aangezien de verzekeringsmaatschappij al dollars had uitgekeerd aan Michelle, werd besloten om het busje op een veiling van de hand te doen. Uiteraard probeerde ze om via deze weg de bus terug in haar bezit te krijgen, maar iemand bood meer geld, en het busje -inmiddels volledig gerestaureerd– ging weer aan haar neus voorbij. Toch kreeg ze de gelegenheid om de T1 van de opkoper terug te kopen. En zo geschiedde.

Na een bureaucratische hel en veel gedoe is de Volkswagen eindelijk terug in de woonplaats van Michelle Squires, daar waar hij 36 jaar gelden werd gegapt. De dief is nooit gevonden, maar dat zal deze sandalenmevrouw een biologische worst wezen. Om dit heugelijke feit te vieren werd er een feestje gegeven voor de bus. Videootje HIER.32 reacties

nog 1 zo,n zeikverhaaltje en ik steek mijn kerstboom ritueel in de fik ..

echt ..
het kan me totaal niet verrotten of iemand een ouwe bus koopt ..
of dat iemand een paar bull-horns op zijn auto plakt ..

of wel ??
@lincoln: Maak je er wel een ‘youtube-filmpje’ van?
@lincoln: Steek ik je auto in de hens, komt het op Autoblog en YouTube!
@lincoln: wat jank jij jonge, ga fietse ofso
@lincoln: Helemaal mee eens!
@lincoln: gooi er maar wat diesel bij. heb je er langer genot van dan met benzine.
@lincoln: Loop je weer gefrustreerd? Weer zo’n Bernie-met-blauw-oog-dag?
@lincoln: Ben je vandaag blijven steken in de sneeuw?? Ga AUB je auto ritueel affikken en blijf hier ff weg. (Of koop ook gewoon winterbanden… kun je tenminste ook weer rijden) :mrgreen:
lieve mensen ..

het kan me ECHT niet verrotten of een oud wijf een ouwe bus koopt ..
het doet me ECHT helemaal nix ..

is dat zo moeilijk te vatten ??
@lincoln: Waarom geef je er dan commentaar op. Aandachttrekkerij? Verveling? Niet genoeg liefde thuis?
@JPM:

aandacht natuurlijk ..
iedereen die hier een comment plaatst en beweert er geen respons op te willen hebben is een leugenaar ..

zelfs mijn schrijffouten doe ik expres ..
@JPM:

Dit is toch een blog of niet dan? DE plaats waar iedereen kan laten weten wat hij ergens van vind, en zo ook lincoln.

OT: leuk voor haar, maar weinig boeiends aan.
@ToWi1989: Absoluut, maar de wat meer ontwikkelde mens laat niet bij alles wat hij niet interessant vind zijn pessimisme achter voor anderen. Als ik iets zie wat me niet interesseert dan klik ik er niet op en laat ik het aan de mensen die het wel interessant vinden.
@JPM: die gast heeft geen vrienden. zit 24/7 op autoblog te provoceren. leuk leven
-edit: check!-


Heerlijk zo’n zondagmiddag verhaaltje. En ben niet de enige die er van geniet merk ik!
naar = na?
OT: briljant! leuk verhaal.. :)
Ik vind dit wel mooie verhalen, iemand zijn liefde voor een T1.
Mooi verhaal weer zo voor de ingesneeuwde zondagmiddag.. je moet toch wat doen.. beetje de laptop in de gaten houden.. leuk voor die mevrouw. Wat ik mij wel afvraag.. de bus is onderschept in een container bestemd voor Duitsland. Dat betekent dat er iemand in Duitsland geld heeft betaald voor een bus die nooit komt.. want ze verschepen nooit zomaar een auto op de pof.. daar ben ik wel benieuwd naar.. word die man schadeloos gesteld? Die heeft te goeder trouw gehandeld.. neem ik aan.. en we praten toch over een gerestaureerd exemplaar van meer als 30.000 dollar.. ocharme..
In het filmpje zeggen ze dat die vrouw ook geld naar duitsland heeft gestuurd ‘so he doesn’t feel left out’.

Kortom, koop was ongedaan gemaakt, duitse koper krijgt zijn geld terug plus wat extra geld, vrouw koopt busje voor woekerprijs.

Mooie busjes maar het zijn geen hippie prijzen meer. Gelukkig hebben een hoop hippies van toen hun idealen laten liggen voor het grote geld…
@st: Oke dan.. dat had ik niet zo begrepen.. fair van the old lady.. ik hoop dat ze nog lang mag genieten van haar busje.. toch lijkt het mij heel raar.. je hebt dat ding 36 jaar niet gezien.. hij is volledig gerestaureerd.. dat voelt echt niet meer als “jouw” bus..
Haha in GT5 noemen ze het de T1 Samba Bus :)
@VeniVidiVici: zou kunnen, alleen heeft de Samba-uitvoering ( die dus echt bestaat ) behalve het open dakje, ook acht ruitjes aan de zijkant van het dak en in de meeste gevallen ook ruitjes op de hoeken aan de achterzijde tussen de ruit van de achterklep en de zijruiten
Ik hoorde laatst iets van dat er nogal veel auto’s uit de USA worden gestolen en in (Oost)-Europa worden verkocht… Dit is dan ook weer een bewijs daarvan. (ook al is het 36 jaar geleden)
Wel eens met zo’n kreng gereden?
Ik wel; en zou mogen hopen dat de dief ‘em diep de baai in gerost had.
Ding is van ver voor de tijd dat VW soort van ‘premium’ werd.
Zijwindgevoelig, zo benzine zuiperig dat een Lincoln er een Prius bij lijkt, schakelen lijkt op in dikke olie roeren en met dit weer is de verwarmingshandle net zo nuttig als een zonnebril bij een gozert met 1 oor.
’t waait in zo’n kreng net zo hard binnen als buiten.
@de sjonnies: dat is nou net de charme van zo’n busje, geeft ‘m karakter wat een klinisch perfecte auto niet heeft :)
@de sjonnies: Iemand die zo’n auto koopt heeft geen boodschap aan al wat jij daar opnoemt. Ik wil ontzettend graag een 911. Je mag zeggen wat je wil over die wagens, geen haar op mijn hoofd zal van gedacht veranderen. Ik wil hem!

Ik vindt ze best wel leuk die oude VW-busjes.
Meende trouwens eerder over een gejatte T1 gelezen te hebben die na zo’n tijd herenigd werd, maar met de rampzalig slechte search van AB kan ik dat niet terug vinden.
Leuk…. Toch wel toevallig dat het net rond de Kerstperiode is….
Caparo T1! Oh, laat maar. :|
Toch een leuk Herbie verhaal Herbie goes Monte carlo..
Fel in love with a VW Bus.
Ik zat de eerste uitzending van Boer zoekt vrouw te kijken, en daar kwam Yvonne aangereden in zo’n schattig busje. Ik meteen in love. Daarna gelijk de autozoek sites op.
Mijn vriendin gooide roet in het eten die Zondag avond door slecht nieuws.

Ik hoef zo’n ding maar te zien en ik smelt. ?
Nou nou wat een reacties… Ik ruik of een hoop jaloerzie of een hoop frustraties…. Wie van Volkswagen houdt moet ook van zijn geschiedenis houden, zonder dit busje hadden jullie nooit in je nieuwe (lease??)bak gereden. Respect voor de oudjes mensen…… Dit busje is gelukkig weer bij zijn eigenaresse, ik gun het haar van harte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).