Video: Is dit hoe BMW fanboys kweekt?

Auteur: , 33 Reacties

Op een originele manier reclame maken voor een merk, ook autofabrikanten worden er steeds handiger in. Of beter gezegd, de reclamebureaus die men inhuurt. In Duitsland heeft BMW onlangs een reclamecampagne gelanceerd waarbij bioscoopbezoekers de letters 'BMW' aan de binnenkant van hun ogen zagen.

Deze manier van subliminale boodschappen overbrengen werd uitgevoerd door middel van een enorme flitser en een bord waar de letters BMW waren uitgezaagd. Dit werd opgesteld achter het filmdoek, de biosbezoekers hadden vanzelfsprekend niets door. Nadat het reclamefilmpje was ingezet -iets met superbikecoureur Ruben Xaus- werd er op een bepaald moment geflitst, waardoor alle kijkers de letters ‘BMW’ op hun netvliesjes kregen gebrand. Hetzelfde principe wanneer je in de zon kijkt, en vervolgens je ogen sluit.

Toen de bezoekers werd gevraagd de ogen te sluiten zagen zij vervolgens de letters ‘BMW’. Boodschap overgebracht, en het is nog vrij origineel gedaan ook. Hoe dit in z’n werk gaat wordt uitgelegd op Autojunk.

Video: is dit hoe BMW fanboys kweek33 reacties

Dat mensen hier over nadenken en het zo ver laten komen zeg..
@xPendek:
Krijg je dik betaald voor.
gelukkig is BMW kort want ik denk niet dat het bij Automobibi Lamborghini had gewerkt!
@lambo4all: automobili*
GENIAAL!!! echt als het kon zou ik bmw op mijn hart tatoeëren

Ben gek op bmw(L)
mashup our minds
Als ik me niet vergis is dit bij wet verboden? Bij ons dan toch.
@FredT: d8 ik ook jah, lijkt me trouwens ook niet echt prettig zoon felle flits in je ogen
High Performance
@tunefuldjmike: Flitsen moet zo wie zo verboden worden…
@High Performance: Mensen die niet weten hoe ze sowieso schrijven ook.
Mja volgens mij heb ik eens in een les gehoord dat dit niet werkt…
Je ziet hier misschien wel Bmw, maar daarom ga je nog niet meer van het merk Bmw houden…
@Dimglor: Maar ik wel :P
@Dimglor: Werkt wel, maar niet bij iedereen.
Dit is hartstikke verboden hoor, en ook nog eens verdomd onethisch, ten eerste is het slecht voor je ogen, ten tweede is het indoctrinatie, dit moeten we niet willen mensen, overigens wel komisch dat juist vandaag BMW in het nieuws is, net nu alle arme stakkers met hun RWD de oprit niet afkomen
@Sciurida: grapjas, onze bmw met winterbanden komt prima uit de voeten met dit weer. ;)
@Sciurida: Morgen staat het vijfje klaar voor een tochtje naar Duitsland, afgelopen weken nergens last van gehad. Tweede auto moest naar de garage, dus BMW was de ‘vervanger’ voor al het rijverkeer. Ging prima, waar vrachtwagens begonnen te glijden ploegen wij rustig verder, op winterbandjes, dat dan weer wel ;)
@Sciurida:
Ik vind het niet erg hoor om een paar weken van het jaar wat rustiger aan te moeten doen. De rest van het jaar blaas ik jou gewoon weer voorbij ;)
Krijg meteen flashbacks naar A Clockwork Orange, ook iets met ogen, maar dan anders.
High Performance
@sir_smokalot: oef, ben bang dat de meeste Clock niet kennen…. klassieker, maar je moet wel enorm door de war zijn om het goed te vinden (of stoned, kan ook;-)
@High Performance: Ik heb er een stukje van gezien… En ik vond het gewoon slecht ;-)
High Performance
@Dimglor: Volgende keer met geestveruimde zooi proberen, al kon het mij toen ook niet echt bekoren…
@Dimglor: Wat?! Is mijn favouriete film.
@ max autoblogger,

Zal inderdaad best, op het moment dat het kritiek wordt… gaat een FWD je hard voorbij met je aandrijfverlies creerende RWD ;)
@Danny: Zeik, Mijn bmw rijdt met zomerbanden probleemloos door 20 cm. waar ik daarnet andere FWD autotjes langs de kant zag staan omdat ze er niet doorkwamen
High Performance
@racethesun88: Laat het maar, het is een trend, vast in de bios door Audi aangewakkerd om de verkopen van BMW af te remmen…..
@High Performance: Haha, de Polo van mijn klasgenoot stond anders op een stukje van 5km minstens 10x vast, en er lag slechts 5cm sneeuw max. FWD is veiliger in de sneeuw, maar zeker niet altijd beter qua grip. Agreed with you dus =p
@Danny
Valt mee. Vandaag op de A28 een voorwielaandrijver op een haar na met 120Km/h de vangrail zien beroeren. Hij hield hem net. Bijzonder knap.
Mijn half jaar oude 320d met winterbanden rijdt uitermate strak. Niks meer aan de hand terwijl ik met zomerbanden vorig jaar idd niet de parkeerplaats afkwam.
Maar kom op, RWD is uitgevonden voor dit weer!
De vraag is : is dit etisch verantwoord ?
Ik dacht al hoe heet dat ook al weer? Maar Ricardo had het al gezegd.. “subliminale boodschappen”. Ik heb wel eens gelezen dat ze zoiets ook doen met foto’s. Ze laten een aantal keer gedurende 0,01 seconde een flesje bier zien in de film. Niemand ziet het.. maar iedereen krijgt dorst.. ;)

OT: Leuk van BMW! Ik zou die reclame best wel eens willen “ondergaan”.
@Freewarefreak:

Dat was het geval met Coca/Cola.En dat werd daarna meteen verboden, omdat het manipulatie is.
waar denken jullie aan als je i’m lovin it hoort, of die stomme gele M
deze manier van reclame maken is toch verboden, ik kan me herinneren dat coca cola op een zelfde manier reclame maakte in een bioscoop en dat er tijdens de pauze fors meer cola werd verkocht
BMW!! waanzinnig! dit is pas marketing.. altijd een fan geweest! overigens, bmw komt hier ook prima uit de voeten!(sneeuw)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).