Lamborghini verkoopt al vijftig LP700-4’s in Singapore

Auteur: , 20 Reacties

Zo zie je maar dat je de kracht van een merknaam nooit moet onderschatten. Nog voordat de vervanger van de Murcielago, de LP700-4, ook maar is geïntroduceerd of officieel een meter heeft gereden zijn er al minstens vijftig van besteld in Singapore, de rijke enclave in Zuid-Oost Azië. Om dit in perspectief te plaatsen: in heel 2010 werden er in totaal nog geen vijftig Lamborghini's verkocht in de stadstaat. Singapore loves Lambo long time!

De prestatie wordt er ook niet minder op als je in ogenschouw neemt dat auto’s nogal duur zijn in Singapore: voor de LP700-4 moet 1,5 miljoen Singapore dollar (SGD) worden neergeteld, omgerekend 864.000 euro. Afgelopen maand ging het merk met de stier door de puissant rijke delen van Azië met een pre-productiemodel, wat leidde tot de eerste lekken van de specs van het model.

Een en ander heeft wel tot gevolg dat het Lamborghini zo’n twee jaar gaat kosten om alle auto’s uit te leveren, maar geduld is een schone zaak en in de tussentijd kunnen de klanten in ieder geval de tijd nemen om hun bestelgids nog eens goed door te nemen. Er wordt verwacht dat de hele dure merken dit jaar goed zullen boeren, en de Aziatische rijkdom levert hier een grote bijdrage aan. Lamborghini opende dit jaar al twee nieuwe dealers in China, en de rek lijkt er nog niet uit te zijn. (bron: Asia Online, via GTSpirit)20 reacties

864.000 euri?!

Kan je 1 LP640 coupe en LP640 roadster van kopen man.
@JamesBond007: jep, en het is nou niet dat wij zo goedkoop zijn. want in België, Duitsland, Engeland en Spanje kan je voor 4 ton een Murcielago EN een Gallardo ophalen.
@lambo4all: Gewoon verhuizen dus.
Dat maakt auto’s in Nederland opeens bijna goedkoop. Alles is relatief.
En dan te bedenken dat je na een jaar of zes afscheid zult moeten nemen, want de APK wordt daar ieder jaar strenger om zo de verkoop van nieuwe auto’s te stimuleren a la Japan.
@de sjonnies:
ik meen me zelfs te herinneren dat auto’s ouder dan 10 jaar niet op de weg toegelaten worden…
@Fiat Coupe:
je zult gelijk hebben, wist alleen dat het ownership gelimiteerd is of daarna peper peperduur.
Als je rijk bent in Singapore, rijdt je in een 78ér Corolla ;)
A3aan [ reply ]
14-12-2010 om 21:52

zijn er al 50 verkocht, ze zouden dezelfde dag moeten worden geleverd als dat de introductie van de auto zou zijn.
De wagen kost veel omdat Singapore veel taks legt op luxeproducten.Ook in China heffen ze 200% BTW op luxe-producten.
Lambo zal er evenveel aan overhouden als bij ons, de rest naar vadertje staat.
@Eric: Mja toch 1 iemand die dan gelukkig wordt… Naast de eigenaar van de Lambo natuurlijk ;-)
vreemd ..

als er 1 land ter wereld is waar je zo,n NIET wilt hebben ..
dan is dat Singapore wel ..
@Eric: Klopt. En er zit gewoon veel geld daar, schone stad.
Straks zijn de grootste spots dus niet meer te vinden in Londen of Dubai, maar in Singapore. Er zit onwijs veel geld daar inderdaad, maar het is ook erg aantrekkelijk daar te ondernemen. Zit er zelf ook al enige tijd aan te denken om mijn onderneming in Dubai (al lang niet meer tax-free) te verhuizen naar Singapore.
Enige jammere is dat Singapore totaal NIET petrolhead-vriendelijk is; hoge importbelasting, Certificate of Entitlement (= 10-jarig recht om auto te mogen hebben kosten tientallen duizenden euro’s!), wegenbelasting, registratiekosten, tol (ERP), etc.. Nee, autorijden is echt voor de rijken in Singapore.
@GT-R:
Taxi’s kosten daar geen ene mallemoer.
Niet moeilijk… zie hoe dat ding eruit ziet…
@de sjonnies:

yep .. en achterin in een Toyota Crown zit je echt beter dan in een Lambo ..
@GT-R: wat voor business run je?
@GT-R: Daar staat tegenover dat het openbaar vervoer in Singapore spotgoedkoop is! Je kan flink vreten op straat. Je bedrijf in singapore hebben heeft meer voordelen dan nadelen. En de staat stopt dat geld werkelijk terug in het land en de bevolking, dat doet onze staat hier niet! Ze hebben er alle recht op…
dit zou hem toch wel eens kunnen zijn : http://img704.imageshack.us/img704/3109/naamloosui.jpg
@misterx: dit is de sesto elemento (concept car) waar er heeeeel misschien 5 van gemaakt gaan worden. Dit model doet 0-100 in 2,5sec! dit is dus niet de Aventador! de Aventador doet idd 2,9sec voor de standaard sprint van 0-100.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).