Zeer zeldzame Ferrari 166 MM Barchetta (1949) onder de hamer [updated]

Auteur: , 26 Reacties

Klassiekerliefhebbers opgelet: over een maandje wordt er weer een zeldzame Ferrari geveild. Het gaat om een 166 MM Barchetta uit 1949, waarvan er in totaal slechts 25 gebouwd zijn.

Deze kavel is het tiende exemplaar dat de sportwagenfabrikant uit Maranello produceerde. Het koetswerk is onder handen genomen door de vermaarde coachbuilder Carrozerria Touring. Het model stond in 1949 op de Autosalon van Parijs, en dit exemplaar heeft aan een aantal gerenommeerde races meegedaan, waaronder de Mille Miglia (1951). Aan deze raceklassieker heeft hij dan ook de toevoeging ‘MM’ te danken. Zijn grootste succes stamt echter uit de 1950-editie van Mar del Plata, die de rode roadster op zijn naam wist te schrijven.

De 166 wordt aangedreven door een 2 liter grote V12, wat inhoudt dat elke cilinderkamer de grootte heeft van 166 cc (eigenlijk 167, maar laten we het maar op een afrondingsverschil houden). Het zal niet verbazen dat deze Ferrari hier zijn typenaam aan te danken heeft. Deze V12 levert een geschatte 142 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak.

De veiling zal op 21 januari in de Amerikaanse staat Arizona worden voltrokken door RM Auctions. Verwacht wordt dat de ruim 60 jaar oude Barchetta zo’n 2 miljoen dollar zal opbrengen. Hiermee is het niet de duurste Ferrari ooit, maar hij gooit wel hoge ogen.

Op de veiling komt nog veel meer moois aan bod, zoals deze 166 Inter Berlinetta. Liefhebbers kunnen zich uitleven op de site van RM, daar staat nog veel meer.

UPDATE – Gallery toegevoegd. Photo Credit: Hugh Hamilton26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
ik a.k.a hans
-=edit: nutteloze opmerking=-
Het gaat niet om de auto, het gaat puur om de investering die erachter kan zitten.
@Timmie:
los daarvan vind ik het nog steeds een prachtige auto om naar te kijken, en hij zal ongetwijfeld geweldig klinken. Aangezien dempers en filters toen nog niet zo populair waren als nu..

of ik het er voor over zou hebben is vraag twee, maar eerst eens genoeg pecunia bij elkaar zien te schrapen voordat ik überhaupt serieus over dit aanbod na hoef te denken..

@ redactie mag “ik a.k.a hans” een -edit- ontvangen, pruts reactie..
Leuke auto, vooral vanwege de geschiedenis ervan. Enkel voor mensen met geld in overvloed. Ik niet dus :p
heel gaaf jammer dat ik binnen een maand geen €2 mil bij elkaar krijg gespaard.
Yeah. You could whore yourself out to 10000 fat chicks for $200 a piece. Or you could whore yourself out to 1000 really fat chicks for $2000 a piece.
Deze auto staat al geruime tijd te koop bij Symbolic Motors in de VS. Blijkbaar speculeren de liefhebbers liever op een lage kooplust onder de veilingbezoekers dan dat ze met Symbolic onderhandelen.

Zie meer plaatjes hier: http://www.coachbuild.com/index.php?option=com_gallery2&Itemid=50&g2_itemId=24046
1.995cc/12=166,25cc is afgerond gewoon 166cc hoor.

Mooie wagen.
12*166cc=1992cc –> in de volksmond spreekt men dan over een 2 liter. Dus of ze bij Ferrari verkeerd afgerond hebben weet ik niet.

Wel een mooie auto, kreeg je deze auto een aantal jaren terug niet als schaalmodel bij de Shell? Volgens mij herken ik hem daar van.
Ja klopt ook. Ik had de simpele rekensom 2000 / 12 gemaakt.
2 liter V12!! stel je eens voor als ze vandaag de dag zo’n Ferrari maken, die komt makkelijk tot 15.000 toeren! krijg nu al een OORgasme als ik eraan denk!
@jp

Die Dodge Hemi Charger is zeker apart: 600 PK en 4 trommelremmen
Dezez Marmon V16 zal meer opbrengen dan die 166MM

http://www.rmauctions.com/images/cars/AZ11/AZ11_r166_01.jpg
Daar stat je dan in de file met je Ferrari.
Krijg je nog een boete van bromsnor omdat je 15 van de huidige verkeerswetten overtreedt ook.
Nee, doe mij maar mijn 14% bijteliing low CO2 Mito diesel! Dat is net zo Italiaan!
Is dit niet de eerste roadlegal Ferrari die ze gemaakt hebben. Ik dacht dat het allemaal met deze 166 MM begon. Fantastisch he, 2 liter V12!
Wauw. Gewoon…. Wauw.
This thread is worthless without a video:

http://www.youtube.com/watch?v=O8c1-58mOyk

Geniet 8)
@Jimmie: bijna een ongeluk op het begin

Maar wat een moois zeg, zou er graag met wat zakcentjes naar toe gaan.
@luis: Het is best lastig.
Een cabrio met stijl, mooi geluid en een gevoel dat je hard rijdt zonder dat je echt hard rijdt. Dus geen TT cabrio of Z4; daar lijkt het alsof je stilstaat en je bent nog je rijbewijs kwijt. Dan zit je toch snel op een oude alfa, maserati heeft ook iets uit de jaren 50-60 en dan ben je wel klaar.
@Jimmie: Meteen een filmpje met een rijlesje erbij zetten?
Hmmm 166M barchetta….zit er niet aan deze kerst..misschien een fiat barchetta maar dan houd het ook op…
@ Bernie Ecclestone:

Een 2 liter V12: Zo kan het dus ook kleiner en zuiniger, maar hou je een dikke sound:D
Het zijn grotendeels allemaal auto’s van voor mijn tijd, maar ow ow wat kan ik ervan genieten :) Zou graag een mooie oldtimer convertible in m’n garage willen hebben en er zomers lekker mee toeren. Maar helaas laat de bankrekening zulke secundaire levensgoederen niet toe :(
Dit is nu niet zo’n mooie wagen. Hij is niet lelijk, maar het geeft me geen wauw gevoel :p
Er staan verder nog wel enkele leuke wagens..
Die Ferrari f50, Merc Sl300 en die Ac Cobra zijn ook wel mooie wagens hoor…
Heb hier 1 van staan in de garage……….1 op 43 dan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).