Bevroren voorruit? 160 euro alstublieft

Auteur: , 86 Reacties

Ja dames en heren, de pliesie heeft het er maar druk mee de laatste dagen. Het valt per slot van rekening niet mee om de orde te handhaven als je geen winterbandjes onder je busje hebt. Maar gelukkig hoeft dat ook niet, dus niemand kan je wat maken. Wat natuurlijk veel gevaarlijker is, is slecht zicht door autoruiten met aanslag. Vergeet dus 's ochtends niet uw ruiten schoon te pissen, want dat scheelt u een hoop bekeurings.

Laten we even de zaken op een rijtje zetten: we wisten al dat rijden met een dichtgevroren achterruit u een boete oplevert. Heeft u ook uw voorruit overgeslagen dan mag u hier 160 euro bij optellen. Als we even volgens de Wet van Murphy doorredeneren en uw zijspiegel is de nacht ervoor door een onverlaat van uw auto getrapt? 90 euro er bij. Functioneert de carkit door de kou niet meer, en moet u toch dat belangrijke telefoontje aannemen? Nog eens 160 euro.

Maar mocht bovenstaand hypothetisch verhaal voor u werkelijkheid worden, dan bent u een aap die niet in het verkeer thuishoort, en verdient u die boete dubbel en dwars. Goed zicht is te allen tijde essentieel per slot van rekening. Maar dan moet de politie je wel te pakken kunnen krijgen, en dat valt niet altijd mee…. Foto’s van zondaars die voor u en zichzelf een gevaar vormen zijn welkom op autojunk. (via)86 reacties

Bekeurings als meervoud van bekeuring? Bekeuringen!
Tja, ik was even geïnspireerd door onderstaande meneer:
http://i369.photobucket.com/albums/oo135/NicLouise/probleemwijken.jpg
@sir_smokalot: Jaja, nu net doen alsof je je niet hebt geconcentreerd! Doe eens ff normaal, erken je fout en verbeter het. Het is niet erg als je een fout maakt, (namelijk, iedereen doet het tenslotte ook), alleen veel erger is dat je je verantwoordelijkheid niet wilt nemen (zoals jouw excuus) en dus je fout niet herstelt. Ik vraag me ondertussen af of jij zelf wel je tekst naleest en/of corrigeert :(
Jammer, taalgebruik op autoblog.nl wordt net zo erg als die van autoweek :(
Man, kan autoblog.nl niemand meer vinden om auto gerelateerde teksten te gaan schrijven+nalezen+corrigeren.
Blader mijn archief maar eens door en zoek de spelfouten. Valt wel mee dunkt me. En gelukkig weet ik het meervoud van bekeuring nog net, maar kom maar eens in het noorden van Nederland, daar is het (in sommige wijken) spreektaal.
@[email protected]: Humor is je vreemd blijkbaar :D
@sir_smokalot: Ik ben erg socialistisch ingesteld maar om dat soort figuren wordt ik echt boos.
@Jochempie:

tuurlijk ben jij boos ..
jij moet geld met hun delen ..

jij moet het helemaal stelen ..
hun hoeven alleen op jou te stemmen ..

da,s niet eerlijk ..
@Jochempie:
en @sir_smokalot: ga nog meer smoesjes bedenken. Kerel, ik val je niet aan met mijn opmerking, alleen wilde ik nadruk leggen op jouw manier van argumenteren. Jouw opmerking op mijn reactie bevat weer een verkeerde beredenering (een zogenaamde drogrede, in dit geval, van de verkeerde logica en voorbeeld).
Het ging mij meer om het feit dat nu je toch inziet dat het fout getypt is, je ook gemakkelijk en met enkele muisklikken, je fout kunt corrigeren. Maar nee hoor, meneertje voelt zich daarvoor te goed om het te doen.
En zoals wij van zo’n knulletje als jij gewend zijn, in plaats van je fout te herstellen, probeer je je fout te verbergen met zo’n plaatje.
Bovendien, wat kan mij nou schelen dat er in het noorden van Nederland, in sommige woonwijken dit het spreektaal is? Als de rest het fout doet, dan doe jij ook mee??! Jij behoort toch niet toch kudde dieren, hoop ik! Mens, denk na, gebruik je ratio.
Treurig hoor! Had het niet verwacht van autoblog.nl.
@Jochempje…wie niet? Ik vind het gewoon HARTSTIKKE jammer dat het Nederlandse taal aan het verwateren is.
Het is drogreden. Maar dat zullen we je maar vergeven. Het wordt goed gecompenseerd door je unieke vermogen om in andermans hoofd te kijken en te zien wat zij dachten alvorens aan een stukje te beginnen.
@sir_smokalot:

proud to be fout ..
ben trots op je dat je de virtuele schandpaal niet gaat/wil verdonkere manen ..
@[email protected]:

goedzo .. aanpakken die hufter ..
@sir_smokalot:
Hé dat is Geert uit Assen-oost!
Heee, bedankt voor de tip, schoonpissen heb ik nog niet geprobeerd!
Damn maar hoe zit dat dan als het opvriest onder het rijden met allerlij troep door tegemoetkomende vrachtwagens?? Je kan niet maarzo ff midden op de weg stoppen…
@Arnold: gewoon sproeien en ruitenwissen

maar kvind t gewoon heel logisch eigenlijk dat je al deze dingen op orde hebt..
@Flamingo: Gast, ga jij maar lekker sproeien en ruitenwissen. Je wilt niet weten hoe slecht dat is voor je ruitenwisselbladen…
@Daveee: Hoe doe jij dat dan henkie? ff stoppen en krabben op de provinciale weg om maar vooral je wisserbladen te conserveren.
@Daveee:
Wat een kut smoes. Typisch een opmerking voor een zuinige Nederlander. Een verfrommelde auto of erger is niet erg want je hebt je ruitenwisserbladen tenminste weten te sparen door niet te sproeien…

Veiligheid mag wat kosten. Ook een beetje inzet hoort daar bij.
@Daveee:
Nou zeg.. Ruitenwisserbladen zijn ook echt een rib uit je lijf natuurlijk! Stervens duur zijn die krengen..
@Daveee: ping dat was de zekering of de ruitewisser motor als je pech hebt.
the-budel-guy
@Daveee: ie bladen zijn ook zoo duur ag man als we ons daar druk over moeten maken kunnen we beter gelijk zelfmoord
plegen

en als je gewoon goede bladen heb (persoonlijk vind ik de Bosch Aerotwin fijn) dan kunnen die wel wat hebben alleen avonds voor je naar bed gaat je wissers op tillen behalve als ze verzonken zijn zo als de meeste (originele) flatblades
@the-budel-guy:

Misschien is het een idee dat je let op spaties, punten en komma’s.. Een beetje onleesbare reactie heb je op deze manier..
the-budel-guy
@RZ: Oke komt hij he.

Als de auto in de garage staat thuis nergens last van.
Maar als hij op de oprit staat krabben we de zij ruiten alleen.

En maken we de lampen schoon ondertussen staat de vooruit en achteruit verwarming aan.

En zie je de sneeuw zo weg smelten.
Opties zijn duur op een duister maar af en toe wel handig.

op de komma’s heb ik niet gelet
the-budel-guy
@RZ: Sorry verkeerde verhaaltje hier komt de juisten.

Die bladen zijn ook zoo duur.
Ag man als we ons daar druk over moeten maken kunnen we beter gelijk zelfmoord plegen.
En als je gewoon goede bladen heb (persoonlijk vind ik de Bosch Aerotwin fijn).
Dan kunnen die wel wat hebben.
Alleen avonds voor je naar bed gaat je wissers op tillen behalve als ze verzonken zijn.
Zo als de meeste (originele) flatblades.
@Flamingo: Dat veranderde helemaal niks al dat vieze zout…
Hebben ze hier wel genoeg capaciteit voor dan…
Als je vergeet je voorruit schoon te krabben dan hoor je niet in een auto thuis.. lijkt mij.
@Brutus: het gaat om alle ruiten! Voorruit, achter ruit, zij ruiten, ook de ruit achter je waar je niet door kan kijken. En voor degenen met een panoramisch glazen dak.. Ja, die ook!
@mashell:

volgens mij niet hoor.

voor zover ik weet ben je verplicht om je voorruit, voor-zijruiten en achterruiten te krabben.
achterzijruiten hoeven niet (ik doe ze wel altijd) en dak al helemaal niet


verder overigens helemaal terecht. als je je ruiten niet krabt hoor je niet op de weg. laatst nog zo’n doos (ja het was echt een vrouw), alleen een venstertje van ca 15 hoog en 30 breed gekrabt waarmee ze recht vooruit kon kijken. de rest nog in een dikke laag ijs.

levensgevaarlijk als je het mij vraagt
Ik vind het niet meer dan logisch dat je met een schone voorruit de weg op gaat. Gelukkig is de tijd voorbij dat men met zo’n tankgat de weg op gaat.

@Arnold. Blegh, wat een rotsmoes. Gewoon je zaakjes op orde hebben. Winterklaar de weg op. Vandaar dat de duitse buren dat netjes in een wet hebben vastgelegd.
@J. Meloen: Euhm onze auto staat netjes in de garage vol met pure antivries en van die flatblades werken normaal perfect maar tegen dat mengsel is het niet bestand…
Ook niet te geloven hoeveel mensen er ook zonder verlichting rondrijden…
@Tim: daar irriteer ik me ook aan!!!
-=edit: je ergert je ergens aan=-
@Tim:

Komt denk ik ook doordat het er s avonds veel minder donker uit ziet door al die sneeuw enzo.. Is het natuurlijk nog steeds net zo gevaarlijk.
the-budel-guy
@Tim: of wel lamen aan maar de sneeuw voor de voor en achter lampen niet weg hebben gehaald
@Tim: Inderdaad, vanochtend ook een grijze prius zonder verlichting in de mist. Sorry hoor maar die gast mag van mij vanavond een zwaar hartinfarct krijgen. Wat een achterlijk paard!

En die ramen schoonmaken, gewoon ff 5 minuten eerder naar buiten en je kan veilig de weg op. En zoals al eerder gezegd in Duitsland is dit zelfs netjes in in de wet geregeld. Heb je de zaakjes niet voor elkaar dan ben je ALTIJD schuldig, terecht!
Waarom een boete met dichtgevroren achterruit?!? bestelbussen hebben ook geen achterruit (vb. een vito of transporter). Waarom krijgen hun dan geen boete, dat ze geen achterruit hebben?!?
@reinier73: Inderdaad, je mag ook je auto voldouwen. Binnenspiegel is ook niet verplicht om te hebben namelijk, dus inderdaad vreemd. Aan de andere kant: even op het knopje van de achterruitverwarming drukken gaat ook niemand dood van he.

Verder goede regels. Ik snap die mensen niet die denken dat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen met halfdichte ruiten. Denken alleen maar aan zichzelf.
@reinier73: Heb ja al eens achter een auto gereden die wat sneeuw op zen dak/achterruit heeft liggen en begint wat snelheid te halen? Echt irritant hoor en kan gevaarlijk zijn ;)
@davidve: Ik reed laatst achter zo’n flapk*t die alle sneeuw op z’n dak had laten liggen. Op een gegeven moment werd er hard geremd op de snelweg en lag dat hele plakkaat op z’n voorruit. Dan heb je dus mooi een probleem waar je U tegen zegt. Hij was ook nog eens van de categorie onnodig links blijven plakken dus het was nog een hele toer om de vluchtstrook te bereiken.
achterruit? ik heb toch 2 zijspiegels? en hoe zit dat dan met bestelbusjes zonder achterraam?
Als ze dan gelijk even wat dikke boetes uitdelen aan mensen die 30 cm sneeuw op hun dak hebben liggen en dus een complete sneeuwlawine veroorzaken dan zijn ze goed bezig.

@Tim: Of hun lichten wel aan hebben maar ze niet eerst hebben schoongemaakt. Bij veel mensen vraag ik me af of de sneeuw ook hun hersenen aantast.
ik doe alle ruiten behalve de achterruit… nooit geweten dat dit niet mocht. even afkloppen heb zondag nog gereden met een dik pak sneeuw met pliesi achter me en hebben me niet aangehouden….
Achterruit gewoon de achterruit verwarming aan! Of mag dat niet van @Davee? Slecht voor je accu!!!

Ik denk dat de meeste die het niet doen, ruiten mooi schoon krabben dus; gewoon haast hebben, druk, druk… druk!

Slechtste smoes ter wereld.

Ook irri die MON-GOLS die hun kop- en achterlampen niet van sneeuw ontdoen. Zie je de richtingaanwijzers niet…

Hier mogen ze wel de bonnen quota opmaken…
@Ralph:

als je rijdt trekt je achterruitverwarming niks uit je accu. komt allemaal rechtstreeks uit de dynamo. accu wordt als het goed is alleen maar bijgeladen (afgezien van enkele piekbelastingen of bij lage toerentallen)
Ik heb mijn twijfels bij het achterraam verhaal. Ik heb er eerder van gehoord, volgens mij had iemand in Lelystad daarvoor een boete gekregen. Maar de vraag is of er ook andere zaken een rol speelden. Voor de letter van de wet moet je vooruit, naar links en rechts en via 2 spiegelsnaar achteren kunnen kijken. Dus schone voorruit, ramen van beide voorportieren vrij en indien er maar 1 buitenspiegel is (maar wie heeft dat nog tegenwoordig) ook het achterraam. Maar met 2 buitenspiegels mag je gerust je achterraam overslaan. Doe ik ook, maar zet wle even de achterruitverwarming aan.
Oh ja, natuurlijk ook de koplampen even schoonkrabben.
TIP ipv allerleid duur spul te kopen, gewoon een spuitflakon (Muscle dingetje oid)in de auto die je bijvult met ruitewisservloeistof. Dat koop je in een jerrycan van 5 liter voor een paar eurootjes.
Koop een garage. Nooit last en een lekker warme (en propere, door de smeltende sneeuw die het vuil mee nam) auto ’s morgens :)

En als je ’s avonds van je werk vertrekt, even geduld hebben… Of niet als je daar onder de grond staat ;)
@Veyronlover: Lieverd, we wonen in één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, ga jij ff 7 miljoen garages bouwen? (zeker een belg…)
In Oostenrijk en Frankrijk denk ook Duitsland moet je de sneeuw van je dak halen, krijg je anders ook een prent voor.

En niet wissen om je bladen te sparen vind ik zo’n mega onzin. Koop dan geen auto als je t niet betalen kan.

Gelukkig hebben we een carport dus last van bevroren ramen en sneeuw op de auto hebben wij smorgens geen last van.
the-budel-guy
als de auto in de garage staat thuis nergens last van maar als hij op de oprit staat krabben we de zij ruiten alleen en maken we de lampen schoon ondertussen staat de vooruit en achteruit verwarming aan en zie je de sneeuw zo weg smelten.

opties zijn duur op een duister maar af en toe wel handig
De achterruit krabben? Omdat ze anders niet kunnen zien of je je gordel wel om hebt en of dat je niet toevallig handsfull achter het stuur zit…

Ja jongens, ook de politie wil er warmpjes bij zitten in deze koude tijden…
waar wonen jullie dan ??

ik kom echt alleen maar mensen tegen die veilig en fatsoenlijk op plaats van bestemming willen komen ..
Ik heb een plastic achterruitje in mijn softtop, dat is een stukje lastiger schoon te krabben. Maar gelukkig staat m’n auto bijna altijd onder de carport dus het komt zelden voor dat ik met bevroren achterruit rij.
De regering is wel bezig met een wetgeving om GPS ontvangers te plaatsen die je positie doorgeven aan de huldiensten na een ongeval maar een simpele lichtverplichting tussen oktober en april is blijkbaar een lastige wetswijziging
@Crlz:

ze mogen van mij sowieso licht voeren verplichten. gewoon de hele dag. dan heb je geen last meer van mensen die het vergeten als het donker wordt (en zeker nu gebeurt dat heel snel), geen last in tunnels etc.

ik doe het nu ook gewoon, standaard mijn licht aan, kan ik het nooit vergeten.

kost je niks extra (amper), het gaat om een minimale hoeveelheid extra brandstofverbruik (amper/niet merkbaar) en het lampje gaat misschien iets eerder kapot. boeie
Marokkaanseheld!
Bekeurings moet zijn bekeuringen.
Hey ik ben weer scherp!
Ik heb wel geprobeerd mijn voorruit schoon te pissen maar ik gleed weg op de motorkap….LOL. Trouwens springt die dan niet door het temperatuursverschil?
Op de motorkap? Je bent toch geen wijf? Daar heeft de Lieve Heer ons nou een lus voor gegeven.
Wat?Een dichtgevroren achteruit levert je een boete op?Wat voor een mongool heeft dat bedacht?Ik heb geen tijd en zin om ’s morgens nog eens de achteruit te ontsneeuwen !

Trouwens, hoeveel camionetten hebben geen achteruit?En dat mag dan wel?
@SimonMc: WTF is een camionet!?!?
@SDM: Moest het zelf ook even wiki’en:
“Een camionette is een kleine vrachtwagen, die het midden houdt tussen wat men in Nederland een bestelwagen en een bakwagen noemt. Hij verschilt van een kleine bestelwagen, omdat hij niet gebouwd is op een (aangepast) chassis van een personenwagen. De term is afkomstig uit het Frans en is het verkleinwoord van camion (vrachtwagen). In het Frans wordt het echter met dubbel-n geschreven: camionnette.

Enkele voorbeelden

* Citroën Jumper
* Ford Transit
* Iveco Daily van Fiat
* Mercedes-Benz Sprinter
* Renault Trafic”

meeste auto’s uit die lijst noemde ik toch altijd gewoon een busje. Weer wat geleerd!
@fant: Een busje is anders ook moeilijk te verstaan voor een Belg.
Bij ons wordt het woord bus(je) gebruikt als benaming voor een voertuig dat meer mensen dan een gewone personenwagen kan vervoeren.
@Tom: kalm he, ik kom dan ook uit een 3-talig land :P

Bestelwagen dan maar?
@SimonMc: Een camionette… zo zeg ik het ook wel, klinkt leuker in de mond dan ‘bestelwagen’ :D
Achteruit kunnen ze geen boete voor geven, misschien dat een agent het probeert omdat ze het zelf niet weten, dat zou nog kunnen.

Je mag namelijk de achterste zijruiten en je achteruit 100% blinderen, dus in theorie helemaal zwart (of je carrosserie kleur) spuiten/ folie plakken.

Dan is je achteruit al dicht en maakt die sneeuw geen verschil.
Een achterruit mag niet bevroren zijn? Krijgen auto’s zonder achteruit tegenwoordig ook een boete?
Ik kreeg vanochtend moeilijk mijn voorruit schoon, heb deze dan ook voor de helft schoon gekrabd. De achterruit had ik helemaal niet gedaan, die ontdooit vanzelf wel door de achterruitverwarming.
.
De zijspiegels en zijruiten vind ik trouwens ook veel belangrijker dan de binnenspiegel en achterruit. Bestelauto’s hebben soms niet eens een achterruit.
Heb ik even geluk gehad heb daar vorige week dinsdag een boete gekregen voor dit akkefietje en het koste mij maar 100,- nog veel maar stukken beter dan 160,-
Niets zo goed als een ford met voorruitverwarming zoals bij een achterruit, ALS mijn auto al buiten staat, ff knopje van voorruitverwarming en weg is alle sneeuw en ijs binnen 2 minuten :P
Het is ‘DE nadruk’, ‘drogredeN’, ‘kuddedieren’ is 1 woord en ‘DE Nederlandse taal’, niet HET.
Als je iemand aanspreekt op zijn foutieve Nederlands, zorg dan dat je zelf foutloos typt, ontzettende loser!
sorry, @[email protected] vergeten ervoor te plempen… (ook klik te snel…)
Ik gooi al jaren heet water over m’n ruit… even wissen en klaar… Zo lang je geen ster in je ruit hebt kan dat geen kwaad… (nee… ik word niet gesponsord door Carglass)…
@Harie: Grappig dat mensen warm water over hun ruit gieten, want warm water bevriest sneller dan koud(er) water!
Ik hoef vrijwel nooit te krabben.. Alleen als ik de auto in de winter buiten voor de garage heb laten staan.

@[email protected]: (was je aan de paddo’s toen je die nickname verzon?)

Maargoed, het is wel erg makkelijk om iemand op een foutje te betrappen.
Des te grappiger is het wanneer de wijsneus (in dit geval jij dus) zelf wat zinnen produceert welke meer fouten bevatten dan het gehele bovenstaande verhaal van @sir_smokalot.

Beetje dom van je ;)
@Benz..: qwertyuiop is de bovenste rij toetsen op het toetsenbord.Bij mij zou dit dus azertyuiop zijn ;)
En terecht.Stelletje luie mensen zijn het.
Eens met Benz. Die fouten zijn tamelijk jammer. Net als die mensen die allemaal hun vooruit- en achteruitverwarming moeten gebruiken. Ik zou dat wellicht eerder toepassen op mijn voorruit en achterruit. Als we dan toch flauw aan het doen zijn.

Maar goed, verder gewoon wat zij zeggen.
Voeg daar maar een boete aan toe voor door rood licht rijden (€150?). Schrikbarend het aantal mensen die ik de afgelopen dagen door rood licht zag rijden. Gewoon in een slakkengangetje, alle aandacht op de besneeuwde weg, geen aandacht voor verkeerstekens meer.
Ik rijd al jaren Ford met voorruitverwarming, het gezeur van krabben ben ik allang vergeten.
@tim: vertel er dan wel even bij dat je die elektrisch verwarmde voorruit verwarming bedoeld ;-) voorruit verwarming zit op alle auto’s wel. Die elektrisch verwarmde voorruit is overigens niet uniek voor ford en kun je bij de meeste automerken wel krijgen, al dan niet als optie.

Tevens, de meeste diesels hebben gloeispiralen in hun kachelslangen en leveren dus ook binnen 2 minuten (genoeg) warmte aan de voorruit.
Je ziet wel auto’s die helemaal onder de sneeuw zitten en zo op de weg rijden.
Is toch een kleine moeite om je wagen sneeuw vrij te maken.
En vooral je remlichten.
@SimonMc: Ach so! ;)

OT: Het is gewoon gemakzucht.. Is het nou zo moeilijk om gewoon even de ruiten + voor- en achterlichten even sneeuwvrij te maken denk ik dan..

Denkt men nu werkelijk dat men genoeg zicht heeft wanneer alle ruiten bevroren zijn + de lichten? Ik zou echt niet de weg op durven.
Pliesie is leuk! (het woord dan)
Ik vind het gewoon HARTSTIKKE jammer dat @[email protected]>fout! Nederlandse taal aan het verwateren is.?

ff als reaktie op:
[email protected] (Hoezo jammer dan?)
:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).