Nissan Leaf Aero Style – de sport-EV van de toekomst

Auteur: , 17 Reacties

Met alle aandacht die uitgaat naar de Detroit Motor Show zouden we haast vergeten dat er tegelijkertijd in Japan ook een autoshow gaande is: van 14 tot 16 januari vindt de tweejaarlijkse Tokyo Motor Show plaats, een thuiswedstrijd voor alle Japanse merken dus. Nissan pakt er uit met negen modellen, en hier pakken we even de coolste van mee: de Leaf Aero Style.

Hoewel de Leaf dit jaar geen enkele belangrijke autoprijs in de wacht heeft gesleept (hij won immers niet bij de Autoblog-verkiezing, en ook bij de Playboy-verkiezing kwam hij er niet aan te pas), is het een populair wagentje. Voor de sportieve elektroruiter heeft Nissan een bodykit in de aanbieding, de Aero Style. Ze zeggen er zelf het volgende over: “Equipped with an aero body kit that accentuates Nissan LEAF’s distinctive silhouette and character lines, this concept car expresses an image of futuristic sport EV driving.” Waarschijnlijk krijgt hij dus geen extra batterijtje, maar is de tuning puur optisch, net zoals bij het Prius Sports Pack.

Mocht je wél van benzine houden, dan adviseren we je uit te wijken naar de NISMO-stand, alwaar de Nissan NISMO GT-R Racing Competition (RC) staat. Dit is een speciaal ontwikkelde circuitversie van de GT-R, met:

slick tire-compatible suspension, lightweight components and special safety equipment and devices – including a welded roll cage that meets the FIA standard, a 120-liter safety fuel tank made by ATL and air jacks. It is able to compete in various production races held around the world. This car will be officially released at the Tokyo Auto Salon.

Helaas is dat alle informatie die we hebben, want Nissan stuurt van de RC dit plaatje mee:
Nissan GT-R RC

Het is dus nog even wachten op de circuit-GT-R. Tot die tijd moet u het doen met hi-res elektrofapvoer van de Leaf. Ook geen straf toch?17 reacties

ik koop nog liever een lada en plak er schaamtelijk
SPORT op !
@pedro: En dat ziet er waarschijnlijk nog beter uit ook.
“Equipped with an aero body kit that accentuates Nissan LEAF’s distinctive silhouette and character lines”
Ze maken hem dus NOG lelijker? Beste wat je met die auto’s kunt doen is het design pack: vuilniszak erover…
Dit model lijkt wel de toekomst in 2010 zoals ze dat in scifi films voorspelden in de jaren ’70.
haha die velgen *krijgt tranen van het lachen*
@speedgeek: Dat was ook het eerste wat ik dacht.. :) ..de uitbouwset kan ik nog wel waarderen.. maar met deze wielen.. het is zo net een Playmobil auto..
wat handig, de neus wordt 50cm langer en je kan niet meer over drempels! faal….
Tuning van de jaren ’10, dat is duidelijk.
@Jochempie: En, wat zeg je ervan? Jij als designer zal je uiteindelijk toch moeten aanpassen aan de tijdsgeest, veel succes met wennen. ;)
@Citrofiel: Ik zei niet dat ik er negatief over ben!
@Jochempie: Nee, dat weet ik. Daarom vraag ik juist je mening. ;)
Te zien aan de reacties is de Car Of The Year het minst boeiende onderwerp voor autofans…Nou ja, logisch met zo een saai gehyped gedrocht…
dit gaat sowieso niet verkopen
hee er komt een afstandbestuurbare Nissan Nismo GTR :D
Kijk anders even op GTRblog.com: staan alle foto’s v.d. Nismo RC. http://www.gtrblog.com/tag/st1/
wat n lilijk kutding XD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).