VVD: bijstandstrekkers moeten sneeuwruimen

Auteur: , 85 Reacties

De Amsterdamse afdeling van de VVD wil bijstandsgerechtigden inzetten voor nutteloze werkzaamheden zoals sneeuwruimen en zoutstrooien. Het is natuurlijk onacceptabel dat er op heel veel plekken in de stad nog altijd sneeuw ligt. Alle sneeuw moet namelijk zo snel mogelijk weg. Als we sneeuw willen dan gaan we wel wintersporten, toch?

Althans, zo lijkt de VVD erover te denken. Door de sneeuw ontstaan hele gevaarlijke situaties op en langs de weg, op die situaties zijn we als moderne Mens 2.0 niet meer berekend. Daarom moet er bij deze extreme weersomstandigheden eigenlijk dag en nacht gestrooid en geruimd worden. Het liefst zou de VVD de luchtmacht inzetten om constant zout over ons land te strooien, zodat er nergens meer sneeuw te vinden is. Dat bleek praktisch onhaalbaar, het optrommelen van bijstandstrekkers moet echter geen probleem zijn. “Er moet naar alternatieven gezocht worden”, aldus VVD-duoraadslid Maurice Piek in Het Parool.

Daarnaast willen de liberalen het verplicht maken om de eigen stoep sneeuwvrij te maken. Enkele jaren geleden stond dat nog vermeld in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). ,,De eigen stoep sneeuwvrij maken, is iets dat iedereen eigenlijk uit zichzelf zou moeten doen. Helaas gebeurt dat niet, dus pleiten wij ervoor deze verplichting weer in te voeren”, zo stelt Piek… Godsamme zeg, wat een zeikerd. Die stoepen waar geveegd wordt zijn het gladst van allemaal. Trek gewoon fatsoenlijke schoenen aan, problem solved.85 reacties

En als je nou op vakantie bent? (trouwens wel goed idee om bijstand sjonnies werk te laten verichten)
Goed van dat bijstand verhaal, maar je eigen stoep vrijmaken niet. Zoals autoblogger al zeg, die stoepen zijn vaak het gladst van allemaal.
Er wordt ook ongelofelijk slecht geschoven. In ieder geval, wel in Arnhem en omgeving. Had vanmorgen daar rijles, maar op de meeste (hoofd)wegen lag nog genoeg sneeuw.
De stoep sneeuwvrij maken, moeten ze zeker eens verplichten. Maarja, wel zo logisch.
Laat die politieke rakkers zelf maar sneeuw scheppen en vegen , doen ze tenminste eens wat nuttigs voor de maatschappij !!!
@Henkdeboss: In de bijstand?
@Henkdeboss:

idd .. hoe moet je anders veilig bij de aldi komen omdat de bier op is ..
@lincoln: “de bier”?? Terug naar school jij ;)
Stoep vrijmaken is toch verplicht geloof ik? In België alleszins wel. Als er iemand uitglijd voor je deur omdat jij geen sneeuw hebt geruimt moet je verzekering betalen.

Op zich geen slecht systeem van bijstandtrekkers voor dat soort werkjes in te zetten. Alleen practisch mss niet haalbaar, controlleerbaar. En er zullen er altijd zijn die eronderuit raken. Ik kan me ook moeilijk geloven dat je als ze het niet doen effectief zomaar hun uitkering af kan nemen (hoewel ik er niets op tegen zou hebben vrees ik dat er veel mensen zijn die dat wel hebben).

Daarbij een beetje sneeuw kan geen kwaad. Het is net die half gesmolten sneeuw die gevaarlijk is. Dat ze ipv vervuilend en ongezond zout op de kritieke punten zoals stoplichten enzo kiezels gooien en de rest gewoon zo laten. Lijkt me op de meeste plaatsten veiliger. Waar ik zit ligt teveel sneeuw om met zou op te lossen. Dat word alleen maar ijs en sneeuwpap.
@Hupke: Ja, het schijnt verplicht te zijn in Belgique. Naar het schijnt kan een persoon die uitglijdt voor je deur je een proces aandoen.

Maar als je je stoep sneeuwvrij maakt, je gaat naar het werk, en het begint opnieuw te sneeuwen en iemand valt, ben je dan nog altijd verantwoordelijk? Sowieso een dubieuze regelgeving…
@Esprit_de_Flandre:


Ik geloof van wel (maar weet het niet!) maar er zal ook wel een even absurd achterpoortje zijn om er weer onderuit te raken.
En wat als ze uitglijden ?
Wie gaat dan voor de medische kosten opdraaien ?
In Nederland is het niet meer verplicht. Ik vind dit an sich wel een goede maatregel, maar het moeten natuurlijk geen verkapte ambtenaren worden.
@ Hupke

Kiezels bij stoplichten? Goedwijs kapot?
@Faalhaas:

Kiezel of grind geeft grip op sneeuw!
Ipv dat papje waar je met fiets en auto op wegglijdt.
tieft toch lekker op ..
is toch geen eens een punt van discussie ..

ik doe in een 40 minuutjes tijd de halve straat effe ..
een scheppie en een bezem en klaar ..
gewoon na mijn werk ..
stelt echt geen klote voor ..

de eerste de beste die dat “werken” noemt ..
die mag van mij door het ijs zakken ..

en na de dooi boven komen drijven ..
ik vind het wel een goed idee, maar dit is toch AUTOblog is ik me niet vergis en niet POLITIEKblog?
@Stopwearingpants: de huidige sneeuwval heeft vooral veel gevolgen voor het WEGverkeer. AUTO’s enzo.

En wat betreft Parool-artikel: Doordat de sneeuw zich op fietspaden ophoopt en fietsers daardoor tussen de auto’s gaan fietsen of op de rijbaan ten val komen, ontstaan gevaarlijke situaties… Dus.
zo pakken we de werkloosheid dus aan…ja, ja…eerst bezuinigen op het inzetten van zoutstrooiers en dan arme bijstandmoeders aan het werk zetten… nou lekker initiatief zeg.
volgens mij is NL het enige land ter wereld waar geld voor nix krijgen als een full time job wordt gezien ..

en dan nog wat andere ontwikkeling-landen dan ..
@lincoln: volgens mij is klagen dat ook. :roll:
@jp:

nope .. da,s universeel ..
@Robert:

Precies! En dan worden de bijstandgerechtigden ook effe gekort!!! Erg motiverend om dan voor ‘niets’ sneeuw te ruimen! :roll:

Zorg er liever voor dat die mensen doen wat ze graag (zouden willen) doen. Mss. dat de een automonteur wil worden of buschauffeur…Dan heb je mensen die voor jaren gemotiveerd zijn en blijven!

Maar nee, ‘we’ kiezen voor dwangarbeid.
@Pro-normaal:

hoi .. ik wil bank-directeur worden .. want daar heb ik recht op ..
@lincoln:

Jij faalhaas! Heb ik het over ‘recht hebben op iets’ gesproken?!
En een uitkeringsgerechtigde die dat tegen mij zegt, mag mij uitleggen hoe hij/zij van nul tot 100 wilt komen zonder een aanloop…

Dus, ik zou dan zeggen; “noem eens iets realistisch”… :roll:
@Pro-normaal:

ja daaaag .. dan blijf ik wel steuntrekken .. heb ik recht op ..
@lincoln: idd, je hebt het recht om bankdirecteur te willen worden. En je hebt ook het recht om economische te gaan volgen. Veel plezier :P
@Esprit_de_Flandre:

ik volg maar 1 ding .. en dat is autoblog.nl .. begrepen ??
Wat een slecht balonnetje. Er zitten blijkbaar ook wat rotte appeltjes in de VVD fractie. Stel dit liever verplicht voor een ieder.
Hoezo rotte appeltjes? Hoewel het idee zeer waarschijnlijk voor een niet onaanzienlijk deel uit populisme geboren is kan ik het alleen maar toejuichen. Hup, van die luie reet af en werken voor je uitkeringscenten! Van een beetje fysieke arbeid is nog nooit iemand minder geworden.
Arbeidsongeschikten en zwakke mensen worden wel ontzien, maar als je verder niets mankeert zie ik geen reden om dit niet te doen.
@sir_smokalot:

En wat schieten ze ermee op?

Wie kan werken, moet aan de slag. Natuurlijk! Maar dan wel in samenwerking met die persoenen en niet dat een ‘figuur vanachter zijn/haar pc’ effe voor jouw bedenkt wat jij moet gaan doen!
@Pro-normaal:

“trots” .. ken je dat woord ??
@lincoln:

Ja, jij zou trots zijn op een wintertje sneeuwruimen? Ga je gang… :mrgreen:
Rutte zal idd. trots zijn op jou…
@Pro-normaal:

je kan ook gewoon “nee” schrijven ..
Als de regering ipv al dat gestrooi en geveeg iedereen gewoon een budget geeft voor een setje banden met spikes, of winterkettingen, en fatsoenlijke schoenen. Dat zou toch veel goedkoper zijn, dan 24uur per dag strooien en vegen. Niet de wegen klaar maken voor de autos, maar de autos klaar maken voor de sneeuw.
@jp: Een soort van uitkering? Ik zou het al heel wat vinden als ze met dit weer wat treinen fatsoenlijk kunnen laten rijden.
@Bob: trein & fatsoenlijk? Haha!
Wat een gezeur weer. Als het glad is moet je gewoon voorzichtig zijn en uit je doppen kijken. wie dat niet doet leer snel genoeg het wel te doen.
Alles maar proberen zo veilig mogelijk te maken zorgt ervoor dat er nooit meer iemand op z’n bek gaat (letterlijk en figuurlijk) en zo leert niemand mee wat eigenlijk niet kan wat als gevolg heeft dat alles nog weer veilig moet. Totdat we in alvast opgeblazen airbags over straat rollen.
Prima initiatief om die steuntrekkers wat werk te laten verrichten wanneer ze gewoon in staat zo’n om werk te verrichten. In mijn straat niet echt last van de sneeuw. Net als vorig jaar kwam de buurman met grof geschut aanzetten om de sneeuw te schuiven. Altijd handig een buurman die een sloopbedrijf heeft.
Goed idee, ga maar werken voor dat gratiz geld
@Benjamin1:

“gratiz geld”?
Weet jij hoeveel het is, dan?
@Pro-normaal:

gratiz = voor nix/noppes/nada ..
dat weet elke aap ..
@lincoln:

Ik ben dus geen aap, want ik heb niet het genoegen gehad om ooit een bijstandsuitkering aan te vragen… :mrgreen:
Het zou mijns inziens een beter idee zijn om het geld wat we inzamelen voor Den Haag (Lees: belastingen, premies, de hele rataplan) beter te laten besteden door de overheid.
Zo zou de overheid al genoeg geld overhouden om een passende voorraad van te voren in te kopen.
Als ik zie dat het strooizout in bijv. Hilversum al op is dan denk ik dat er misschien wel verkeerde prioriteiten gesteld worden.

En ja, het volgende klinkt logisch: Wie niet wil werken maar het wel gewoon kan: Uitkering stopzetten. Werken is goed, werken is gezond. Alleen maar thuiszitten als gezond iemand maakt de mens lui en moe.
@ jp

Kijk eens wat er met kinderbijstand gebeurt: genoeg mensen kopen daar een nieuwe wasmachine van. Uiteraard zeg ik niet dat het fout is, maar uitvoering en toepassing zullen niet geheel volgens intentie gaan, geloof ik ;)
@CrazyHenkie: Kinderbijslag*
En als ze daar een nieuwe wasmachine van kopen, dan hebben die kinderen daar ook profijt van. En daarbij komt nog eens het feit dat eerder genoemde mensen een gat in hun budget overhouden, waardoor ze geld voor de kinderen uit hun eigen loon moeten halen. Nog iemand?


OT: Ik vind wel dat je nuance aan moet brengen in dit soort zaken, een bijstandsmoeder dit laten doen (er is ook nog zoiets als de armoedeval) gaat mij net iets te ver. Een ongeschoren werkschuwe hond met een drankprobleem daarentegen, mag zich van mij uit de naad werken om die wegen schoon te krijgen (al krijg je dan het probleem dat je mensen moet betalen om toezicht te houden). Verder sluit ik me bij jp aan dat de overheid beter een budget beschikbaar kan stellen om auto’s winterklaar te krijgen.
Ik vind het onzin om mensen die gebruik maken van sociale voorzieningen telkens weer voor iets anders in te zetten. Zo van: Oh sneeuw, we roepen de bijstands-trekkers erbij! Dat zulk soort mensen een taak hebben waarmee ze het uitkeringsbedrag een beetje tegemoet komen is prima, maar maak het wel regelmatig. We moeten niet een bepaalde groep de oplosser voor al onze tijdelijke probleempjes maken.
Eens met betrekking tot de sneeuwruimende bijstandstrekkers!!
zout strooien en sneeuwruimen zijn nutteloze werkzaamheden??????

daar raakte ik je al kwijt beste autoblogger. tenzij het sarcastisch bedoeld was.

ik vind het anders een verdomd goed idee.
Wat mij betreft zouden ze iedere dag op een andere plaats zich even mogen melden via gezichtsherkenning bij pinautomaten of zo. Hebben ze wat te doen, kilometertje of wat lopen… dat Belgische systeem van in de rij staan open en bloot lijkt me ook een “innovatie”. Zal wel populisme zijn, prima.
De PVV wil moslims inzetten om de sneeuw van de straat te likken.
@fant:

Je ben warm…erg warm… ;)
“Die stoepen waar geveegd wordt zijn het gladst van allemaal.”

Klopt op zich wel. Die mensen die gelijk gaan schuiven en vegen als er een centimeter sneeuw ligt, die doen eigenlijk niets goeds. Maar als er zoals nu 20 cm sneeuw ligt lopen die schoongemaakte paadjes toch een stuk lekkerder hoor.
schaf eerst dat belachelijke wachtgeld maar eens af, dan praten we wel verder.
@tvrspeedsix:

idd .. en daarna pas sneeuwruimen ..
@tvrspeedsix:

maar wachtgeld is toch een uitkering ??

steuntrekkers logica .. ik snap er nix van ..
Wat is er nou mis met iemand die zijn ongezouten mening geeft? Moet iedereen hier nou weer op alle slakken zout leggen? Zout toch lekker op met z’n allen! :P
Sommige VVDers snappen het echt niet… De VVD probeert de schijn op te houden liberaal te zijn, maar als je weet wat dat betekent dan snap je dat je juist NIET allerlei verplichtingen kunt invoeren. Laat die “bijstandstrekkers” toch net als de ondernemers lekker bij de verwarming zitten.
@mashell: En sommige PvdA’ers snappen blijkbaar niet dat het een goede gewoonte zou moeten zijn hier in Nederland om, wanneer je echt kerngezond bent, aan het werk te gaan om je brood te verdienen. Werken is gezond en is goed voor het leggen van interne/externe contacten. Wanneer je te lui bent om te werken terwijl je wel kerngezond bent en in staat bent om te werken dan mogen de uitkeringen naar dat soort mensen mijns inziens wel stopgezet worden. Tja, Nederland is een zorgstaat maar daar wordt redelijk vaak misbruik van gemaakt.

Luie steuntrekkers (oja, is een pleonasme) kan ik persoonlijk niet luchten of zien. De maatschappij wordt echt niet beter met dat soort mensen.
@Benz..: wat een onzin. De maatschappij streeft naar welvaart. En de ultieme welvaart is de vrijheid om zelf je tijd in de delen en niet om 8.00u in de fabriek te moeten zijn omdat je anders de huur niet kan betalen. Dat is meer slavernij dan welvaart. Natuurlijk is dit een utopie maar het moet wel het streven blijven!
En laten we eerlijk zijn, degenen die niet willen werken, die zijn ook niet in staat om goed werk te leveren. Die heb ik eerlijk gezegd liever van de straat, thuis voor de TV en achter de Brouwmeester dan als collega.
@mashell:

goedzo .. NL is tenslotte 1 grote sociale werkplaats ..
@mashell: die “vrije geest” kan anders ook gewoon voor zichzelf beginnen hoor. Als ZZP’er hoef je je ook niet om 08.00 uur aan de fabriekspoort te melden. Maar ja, da’s weer te veel gevraagd natuurlijk.
@Mashell: Natuurlijk streeft de maatschappij naar welvaart. Die ‘drive’ zal bijna elk land hebben. (Of het altijd lukt is een 2de, ze streven er naar). Ik doelde alleen op het feit dat er af en toe verkeerde prioriteiten worden gesteld door onze regering.

Wanneer je, om noodgedwongen je huur te kunnen betalen, 8.00u in een fabriek moet beginnen met werken en je vindt dat onredelijk dan zou ik bij mezelf eens te rade gaan. Er zijn ook mensen die dat werk nou eenmaal doen. En hee, ook dat werk moet natuurlijk gedaan worden. Gelukkig zijn er genoeg vakbonden waar men kan klagen wanneer de directie “uitbuiting” en “wanbeleid” wordt verweten. Is iedereen zijn/haar goed recht.

Mensen die niet willen werken maar wel in staat zijn om passende arbeid te verrichten, willen denk ik echt wel werken wanneer er uitkeringen zullen worden stopgezet. Alsof een “steuntrekker” privileges heeft t.o.v. een werkende? Schei uit man. Soms zijn er enkele maatregelen nodig om iets gedaan te krijgen. In mijn ogen is het niet meer dan logisch om gewoon zelf je boterham te verdienen. Ook ik werk hard om o.a. de steuntrekkers te onderhouden. Wordt ik daar gelukkig van? Neen, natuurlijk niet. Nou hoef ik er niet van krom te liggen maar rechtvaardig is het allerminst.

Begrijp je nu wat ik probeer duidelijk te maken?
Laat ze maar eens beginnen met dat iedere ex-gevangene zijn verblijf in de bak/tbs-kliniek terugbetaalt aan de staat. Als men dat geld dan uittrekt om uitkeringstrekkers of arbeidsgehandicapten die wel willen, maar gewoon niet aan de bak komen door | tekortkomingen” te helpen tot een langdurig en gericht werkreintegratieproces, ipv. die kansloze hap en snap projecten die er nu zijn.

Dus tip voor uitkeringstrekkers: steek/rij/schiet iemand overhoop en je bent verzekerd van een luxe leventje. Moet je wel eens in de zoveel jaar doen, want tja straffen in Nederland zijn nou eenmaal belachelijk laag. Welkom in Nederland.
@mashell: And by the way: Om 8.00 beginnen valt wel mee hoor. Je zal maar 5.00 moeten beginnen en met het avondeten (of nog later, overwerk) thuis komen.

Alles is relatief..
@ Truttenschudder

Oeps, typfoutje ;) ik snap je punt, maar ik vrees dat je voorbijgaat aan mijn punt, namelijk dat de wetgever een bepaalde intentie heeft, in jp´s voorbeeld was dat een zeker budget voor spikes, fatsoenlijke schoenen etc. Waar ik met mijn voorbeeld op doelde (wellicht niet het beste voorbeeld, to be honest), was dat een budget, bestemd voor iets, lang niet altijd daarvoor gebruikt zal worden. Daarvan afgeleid; als oplossing voor het ´probleem´ (het niet-sneeuwklaar zijn van auto´s) zou het niet afdoende zijn, grote kans dat mensen dat bijv. achterstallig onderhoud wegwerken met dat geld oid. Niet dat de verkeersveiligheid daar níet mee gediend zou zijn, maar het was simpelweg niet de oorspronkelijke insteek!
@jp: Ja, je hebt gelijk. Het is dieptriest. Ik vind het al een goede zaak dat de kleinzoon van de SPARR-supermarkt die pas geleden is overvallen niet gelijk in de kraag werd gevat aangezien er een Marokaan dood werd gevonden die waarschijnlijk van de trap was getieft. Er is nu dus een regel waarbij je, om je wege lijf te redden, een paar ferme tikken mag uitdelen naar de dader. Voorheen kreeg je al gedonder wanneer je verdomme camera’s in je huis plaatst zonder een duidelijke waarschuwing. Jaja, je zal als overvaller/inbreker maar ineens op de foto’s staan terwijl je ’s nachts een huis aan het leeghalen bent.

Die kleinzoon heeft uit lijfsbehoud gehandeld. Dat er eentje dood is, valt volledig te wijten aan de dader zelf. Die kleinzoon mogen ze voor mijn part zo voordragen voor een lintje oid.

Een dergelijke regels was er nooit gekomen wanneer die socialisten (pvda, sp, groenlinks) aan de macht waren gekomen.
Waarom alleen bijstand? WW, Wajong, wachtgeld… en dan vergeet ik er vast nog wel een paar.
Maargoed, volgens mij dwalen we af.. ;)
Ik vind het een zinvol voorstel, onder één voorwaarde: Iedereen, die geld van de overheid ontvangt in de vorm van uitkering, wachtgeld of oprotpremie moet dan ook de handen uit de mouwen gaan steken. En eigenlijk zou je zelfs het aantal m2 kunnen laten afhangen van de hoogte van de ontvangen uitkering. Dus een minister met wachtgeld mag 18 keer zoveel m2 sneeuwruimen als iemand bijstandsuitkering, een docent met wachtgeld zo’n 4 keer zoveel etc. Maar dat is natuurlijk veel te links en daarmee zouden ook VVD’rs de handen uit de mouwen moeten gaan steken en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn….
Dwaas rechts gebral dus. @Maurice Piek: Doe iets nuttigs ipv op onze kosten dit soort bullshit de wereld in te slingeren.
Helemaal lijpe lui, die achteroverleunend proberen weer een nieuwe discussie te starten ! SHAME !

Ga gewoon werken voor je centen, mongoloïden in Den Haag !
Hilarisch hoe mensen over uitkeringtrekkers denken. Luie honden dus..
Even rondgekeken naar de werkloosheid in Nederland? Er zijn de afgelopen jaren heel wat mensen in de bijstand bij gekomen. Mede door onze fantastische economie..
Luie rukkers zijn er altijd. Brand echter niet de mensen af die door de ellende werkloos zijn geraakt en niet binnen de gestelde WW termijn in staat zijn geweest om een nieuwe werkplek te bewerkstelligen.. Kom dan ook niet met het lulverhaal “er is werk zat”. Met 55+ komen mensen nog maar moeilijk aan de bak.
Het idee is interessant en klinkt ook logisch.
Het geeft echter ook weer hoe men over uitkeringstrekkers denkt. Diezelfde men vergeet ook dat zij zelf medeverantwoordelijk zijn aan de grootschalige werkloosheid in dit land(hoewel het in buitenland nog een slag erger is).
@RenesisHP: Kijk jij snapt het.
@RenesisHP:
ga toch weg man ..
als ik nou nix te doen had ..
had ik allang een bedrijfje in sneeuwruimen begonnen ..
er ligt sneeuw zat .. dus is er werk zat ..
da,s een kwestie van “initiatief nemen” ..

en als je in een gemeenschap leeft waar ze een gebrek hebben aan “initiatief nemen” dan krijg je een “crisis” ..
@lincoln:

Lol dan heb je maar 3 maanden werk ( indien er sprake is van sneeuwval en overlast ) en de andere 9 maanden zit je dus weer in de bijstand, omdat je bedrijf falliet is gegaan.
@majinstar:

wat begrijp je niet aan “initiatief nemen” ??
@majinstar:

“initiatief nemen” is een beetje te hoog gegrepen voor je ..
@RenesisHP:

Voor vrijwel iedereen is er werk, maar het probleem is dat mensen die van een uitkering naar een baan gaan er vaak financieel op achteruit gaan, de armoedeval. Door de uitkeringen te verlagen wordt het aantrekkelijker voor mensen om te gaan werken.

En dat 55+’ers moeilijk werk kunnen vinden komt door die vele belachelijke ‘sociale’ regelingen zoals het sterke ontslagrecht waardoor het vrijwel onmogelijk is iemand te ontslaan.
@Mr. CO2: Wat een ongelofelijk GELUL!! Moeilijk iemand te ontslaan? Met een broer die (ook) arbeidsrecht in zijn advocatenpraktijk heeft weet ik genoeg om dat verhaal naar de prullenbak te verwijzen. Economische redenen, overtolligheid op een bepaald soort functie, verstoorde arbeidsrelatie noem maar op… het enige is dat werkgevers niet bereid zijn de afkoopsom op te hoesten voor iemand die lang in dienst was… en dat noemt men dan moeilijk mensen kunnen ontslaan… GELUL dus.

Uitkeringen (bijstand) verlagen KAN niet want daarmee komen mensen onder het bestaansminimum en dat mag niet.

Voor veel mensen is er geen normale baan met een redelijk inkomen, niet gek als je 6% werkelozen hebt… flink wat van die mensen zitten overigens in de WW en niet in de bijstand. Mensen in de bijstand zijn voornamelijk mensen met ernstige problemen (sociaal, psychisch, arbeidsverleden, criminaliteit en leeftijd) die niemand wil hebben en inderdaad is er ook een harde kern klaplopers (je kent de types met dikke auto bij de sociale dienst de papieren afleveren… die niet willen werken en de kluit belazeren… maar die gaan ook echt geen sneeuw scheppen.
@w0o0dy:

Kan je mij dan zeggen waarom het voor 55+’ers zo moeilijk is om aan werk te komen? Volgens mij komt dat toch echt omdat het in NL vanzelfsprekend is dat als je ouder wordt je ook steeds meer moet gaan verdienen en steeds meer ‘sociale’ rechten krijgt. Daardoor worden die mensen helaas veel te duur voor werkgevers.

En NL heeft de hoogste uitkeringen ter wereld, daar heb ik geen problemen mee zolang ze maar rechtvaardig worden uitgedeeld aan de mensen die echt nodig hebben. Maar veel mensen in een uitkering kunnen makkelijk aan het werk, soms is daar een beetje dwang bij nodig maar uiteindelijk is het voor die mensen zelf ook beter dat ze werken en buiten de deur komen, dat ze iets van hun leven kunnen maken in plaats van wegrotten ergens in een sociale huurwoning. Voor die mensen kan het goed zijn om de uitkeringen te verlagen (vooral alle toeslagen) zodat ze er niet meer zoveel op achteruitgaan als ze gaan werken.
@Mr. CO2: niemand verplicht een werkgever om iemand met een nieuw contract alleen vanwege de leeftijd een hoger salaris en andere arbeidsvoorwaarden toe te kenneb dan een jonger iemand die een nieuw contract krijgt, dat is dus niet de reden. Het beeld is dat 55+ minder productief en duurder zou zijn, zonder feitelijke onderbouwing. Wat je ziet is dat werkgevers graag ouderen dumpen omdat ze door ancienniteit (arbeidsduur) steeds meer zijn gaan verdienen… dat is een reden voor ontslag als de werkgever die mensen kan vervangen doo goedkopere jongere krachten. Een 55+er zal echt wel een lager salaris accepteren als er een baan is om te voorkomen dat hij/zij in de bijstand terecht komt (minder dan 1350 euro netto is echt weinig) dus is het beeldvorming en vooroordeel en niet de feitelijke situatie die 55+ in de werkeloosheid houdt….
@w0o0dy:

Dat ben ik gedeeltelijk met je eens, het is idd ook beeldvorming maar oudere werknemers zijn wel duurder en minder flexibel. Maar hier is nog een goed artikel over een betere toekomstige arbeidsmarkt.

http://digitaleeditie.nrc.nl/NH/2010/11/20101223___/2_18/NRC_20101223_1_018_article1.pdf
Als je het werk van een ander afneemt ( gemeente personeel in dit geval die nu opruimt ) zullen juist nog meer mensen afhankelijk zijn van een uitkering op de lange termijn. 1) de oude mensen die al een uitkering hadden en 2) De nieuwe mensen waarvan hun banen worden ingepikt door dezelfde doelgroep. Lekker slim van de VVD.
Is er geen rijbewijs voor vrachtwagens vereist om te rijden met een sneeuwruimer (want zonder zal het sneeuwruimen van de wegen zeer traag gaan)?
En hebben alle Steuntrekkers en vrachtwagen rijbewijs?

Dus mij dunkt het, dat dit weer een populistische uitspraak is, zonder inhoud of gevolg.
@Mercedesfan: Misschien een stimulans om mensen op te leiden tot vrachtwagenchauffeurs? Niet dat dat nog toekomst heeft in West-Europa, maar kom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).