Nieuwe foto’s van de Lotus conceptcars

Auteur: , 41 Reacties

We zullen het niet gauw vergeten. Lotus dat op de Autoshow van Parijs eventjes een bom aan conceptcars liet exploderen. De Elite, Elan, Elise, Esprit en Eterne, ze stonden er allemaal bij en wij keken ernaar. Inmiddels heeft het kleine merk met grootse plannen een nieuwe sloot aan foto's van deze conceptwagentjes vrijgegeven.

Heel veel geld (900 miljoen euro), bekende namen uit de autowereld (o.a. Dany Bahar & Donato Coco, allebei ex-Ferrari) en een gezonde dosis lef is wat van Lotus een nieuwe concurrent voor de gevestigde supercar-orde moet maken. Nou niet meteen gillend naar de plaatselijke Lotus-dealer rennen, het duurt tot minstens 2016 voordat deze modellen überhaupt in een showroom komen te staan (de Elan uitgezonderd, die komt in 2013). Er is dus nog een lange en moeilijke weg te gaan. Naast het ontwikkelen van een vijftal nieuwe sportwagens gaat er ook meer aandacht uit naar deelname aan racerij en moet het dealernetwerk van Lotus flink worden uitgebreid.

Om de buzz rondom de concept-galore van Lotus aan de gang te houden heeft het merk een nieuwe lading foto’s op het WWW gedropt. Die kan je HIER bekijken. Meer over de revival van Lotus lees je daar.41 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dat beloofd voor de toekomst!
Leuk, maar het had net een mini-lambo kunnen zijn?
@Oom Agent:
Precies wat ik dacht
@xPendek: …en ik ;)
Hallo Gallardo’s broertje!
als je nu nog Italiaans overweegt ..
ben je knetter ..
@lincoln: Ik ben verward door deze nieuwe reeks Lotus modellen…
@Klassiekerrally:

ik niet ..
maar ik heb totaal geen binding met die ouwe meuk ..

zie de nieuwe line-up als een phoenix ..
herrezen uit as en niet uit bestaande modellen ..
en ben helemaal verliefd ..
@lincoln: Het valt inderdaad haast te beschrijven als een start van een nieuw merk met een oude naam.
@Citrofiel: De genoemde Donato Coco heeft ook bij Citroën gewerkt en o.a. de Xsara Coupé getekend.
@lincoln:

ouwe meuk..?
ziet er veel belovend uit dit! lijkt zeker op een lambo maar ook niet beetje op een ferrari 458? of op een Savage Rivale Roadyacht GTS? als geld er voor had zou ik er zeker een kopen! $$:(
die Elan heeft wat weg van een 458 achter het portier ;) verder wel echt geweldige bakken.
Jammie!
Waar ze dan ook op mogen lijken, het zijn stuk voor stuk pracht bakken en volgens mij gaat het daar toch nog altijd om.
Is het heel erg als ik zeg dat ik die Elite wel heel fraai vind? :$
@Truttenschudder: Echt niet, ik ben totaal geen Lotus liefhebber maar als ze die Elite gaan bouwen ben ik om. Erg mooi!
Misschien heb ik het mis maar ik vind dat Lotus nu te hoog van de toren blaast met al die nieuwe modellen.Ze kunnen zich beter concentreren op 1 nieuw model/basis voor de nabije toekomst en dan pas verder gaan ontwikkelen.eerst lopen en dan pas rennen. De toekomst zal leren of ik gelijk heb.
ps Dit model ziet er wel tof uit maar heeft wel hoog Lambo gehalte.
hebbon! Gaat helemaal goed komen met lotus, al doen ze het nu prestatie-wise ook niet slecht (het huidige design vind ik minder). Wat ik ook mooi zou vinden een remake van die koper kleurige esprit turbo bekend van james bond, altijd al een mooie auto gevonden
ik a.k.a hans
De elan is sws prachtig, elite en elise zijn ook wel mooi. ben alleen een beetje teleurgesteld door de esprit, hij heeft niet dat klein beetje extra’s wat hem aantrekkelijk zou moeten maken. vind ik.
die elan heeft wat weg van een eclipse?
Engelse auto verdienen door hun karakter en originaliteit hun plaats naast Italiaanse auto’s als alternatief tegen de Duitse, emotieloze rotzooi.
Als je nu nog een R8/Gallardo overweegt ben je echt knetter!

Hoop dat Lotus zich meer gaat richten op Ferrari. Dit klassieke merk verdiend het om te vergeleken te worden met echte merken zoals Ferrari. Niet met die duitse rotzooi!
ik vind het allemaal knappe auto’s en ik hoop dat lotus genoeg geld zal krijgen om deze concepten allemaal te bouwen en genoeg propaganda te doen.
Echt een schitterende line-up. Vooral de Elite.. dat vind ik toch de meest “klassieke” GT.. daar zou ik dan voor gaan.. erg dik! Hopen dat een klein miljard dit merk weer groot kan maken. Mijn zegen hebben ze!
nou lambo was nou niet echt t eerste waar ik aan dacht hoor… en ziet er erg goed uit hoor, zeker de elan, maar ‘Lotus’? niet echt he…
Schitterend!
Hoewel de nieuwe Evora ook al een prachtwagen is!
Zeker in real live..
Ik vind het stuk voor stuk prachtige wagens. En hoop dat ze ook daawerkelijk in productie worden genomen.
ik denk dat de ontwerper heel tevreden kan zijn als zijn creaties als een mix van lambo en ferrari worden omschreven!
Ik denk dat de grondlegger (Colin Chapman) zich zou omdraaien in zijn graf. Lotus = lichte motoren + laag gewicht = sport prestaties….30 jaar geleden zijn tijd al ver vooruit

Jammer dat ze nu mee gaan doen aan het V8, en misschien ook wel V12 geweld.

Zie het unieke van een Lotus dan dus ook niet meer….
Lekker en mooi zeg! Gelukkig doet Lotus weer mee in de F-1, zoals het hoort. Alleen naar de povere prestaties gekeken zou mr. Chapman absoluut “not amused” zijn denk ik. Wat dat aan gaat is het veel te slap. kom op Lotus )
2016 he?
Dan ga ik alvast sparen voor die Esprit!
Damn wat een prachtbak
Stuk voor stuk lekker om te zien. De Elite vind ik de mooiste!
Ziet er veelbelovend uit. Ze zijn stuk voor stuk lekker. De Elite spant de kroon, dat is echt een beauty! Hoop alleen dat deze auto’s niet leiden aan overgewicht, want dat zou het hele Lotus concept op de rand van de afgrond zetten wat mij betreft…. 1200kg max (en dat is al aan de hoge kant)
ahh de wannabee Ferrari…maar ja dat willen ze allemaal zijn. Vrolijke kerst iedereen!
Zien er heel gelikt uit! Alleen hoop niet dat het originele lotus gevoel bij deze verdwijnt…! Het is niet volgens het lotusprofiel…
Lambo/Lexus
Ik vind dit zo gaaf he, echt geweldig! Waarom kon Lamborghini dit nou niet bedenken? Ik vind die nieuwe Esprit echt prachtig! Veel mooier dan de Aventador! Ik weet wel welke ik wil;)
Dat ziet er toch goed voor de toekomst. Can’t way to see one in real life ;-)
Ben benieuwd welke er nou echt daadwerkelijk op de weg gaan komen. Ik hoop allemaal,al is het maar voor de variatie op onze saaie wegen.
Ik ga met een lichte voorkeur boven de elan en de elise voor de Espirit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).