Rijkswaterstaat: vrachtwagens liever niet de weg op

Auteur: , 40 Reacties

Er is schijnbaar in het zuiden des lands wat meer sneeuw gevallen dan hier rond Apeldoorn, want Rijkswaterstaat heeft besloten dat het voor vrachtwagens niet safe is op de weg. Een verbod blijft uit maar Rijkswaterstaat vraagt de truckers wel om lief te zijn, dat scheelt...

In een oproep op Twitter (hebben alle truckers Twitter eigenlijk?) wordt vrachtwagenchauffeurs in Brabant en Limburg aangeraden niet de weg op te gaan, met name in de regio Eindhoven. Een logisch verbod op vrachtwagens bij dit soort weersomstandigheden, daar waagt men zich bij Rijkswaterstaat niet aan. Straks komen er allemaal boze mannen in vrachtwagens naar het hoofdkantoor ofzo, brrr. Maar het wordt wel met klem afgeraden, lieve vrachtwagenchauffeurs, dus als jullie alsjeblieft iets met die informatie willen doen, dan graag! Als het uitkomt natuurlijk. In de planning enzo.

Natuurlijk weten we uit ervaring dat vrachtwagenchauffeurs héél goed omgaan met adviezen van Rijkswaterstaat, dus wij voorspellen dat er geen problemen op de weg zullen zijn als gevolg van vrachtwagenchauffeurs die tóch de weg op gaan. Dat kunnen we ons niet voorstellen, echt niet, vrachtwagenchauffeurs staan er namelijk om bekend dat ze heel goed luisteren en rekening houden met de omstandigheden.

Mocht u straks onverhoopt toch in de file achter een geschaarde, vastzittende of gekantelde truck terecht komen, dan hebben de watjes van Rijkswaterstaat er “alles” aan gedaan u voor dat probleem te behoeden, dan weet u dat. Ach, het is kerstavond, waarom zou u op tijd thuis willen komen?40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
wow, wat een daadkracht! daar kan die zeer verantwoordelijke groep weggebruikers wel mee overweg inderdaad…
Tja het was idd een bende bij ons eindhoven.. maar gelukkig was er geen kip op de weg dus was ik maar een kwartiertje langer onder weg dan normaal. Viel wel mee :D
Vrachtwagen….. Tooeet tooeet!!!
@Kvgorp: LOL!!
Hier (Noord-oosten) is verder niks bij gevallen. De wegen zijn relatief schoon alleen heb je overal van die ‘sneeuwduinen’. Deze dingen zijn toch vrij gevaarlijk. En onderweg was al iemand die dit gevaarlijk heeft mogen ondervinden.
Sinds wanneer kunnen vrachtauto’s zelfstandig de weg op? ;)
WTF!?! Het moet toch niet gekker worden.. hier in de regio Eindhoven is 25 cm sneeuw gevallen.. 2 uur over gedaan om op mijn werk te komen.. paar keer een 180 gemaakt.. net of ik met de handrem aan het spelen was.. en reed stapvoets.. met andere mensen een Mercedes aangeduwd op de rotonde.. :s ..zat vast.. anders konden we er niet door.. mijn auto zit nu ook vast.. ligt op het parkeerterrein op zijn buik op 30 cm sneeuw.. kreeg er geen beweging meer in.. ik zie om 17.00 uur wel verder.. had ik het geweten.. en voor die meneer in die Mercedes.. lang leve voorwielaandrijving..

Ik hoor net 1 minuut geleden dat Rijkswaterstaat de A2 hier bij Eindhoven nu heeft gesloten.. het is niet meer te doen.. hoop dat ik wel naar huis kom vanavond..
Als iedereen even mee zou werken, was dit allemaal wel onder controle te houden. Maar ja…
JE MOET EENSS IN vLAAMS Brabant komen kijken (Belgie = om en ten zuiden van Brussel) Hier ligt zeker 25 cm, de wegen zijn spekglad en er is voor velen met achterwielaandrijving geen doorkomen aan.

Dit wordt leuk vanavond om kerst te gaan vieren bij familie!!!!
@mailman:

Misschien heb je nu een reden om niet te gaan ;-).

Als ik al die ellende hoor ben ik blij dat ik niet in het zuiden woon. Die 15cm die hier ligt van de afgelopen week is wel te verwaarlozen.
Hetzelfde verhaal hier in Neerpelt (Noord Limburg, België). Deze nacht is er een dikke 20cm gevallen vermoed ik. Van rijden is bijna geen sprake meer. Daarbovenop is het strooizout hier op.

Aan allen met een achterwielaangedreven wagen: succes! ;)
Hier in Weert is het ook al enigszins chaos. Zou straks een sollicitatiegesprek hebben maar deze gaat niet door omdat de recruiter vast zit in de sneeuw. Mijn broer is vanmorgen ook al in de sneeuw gestrand, gewoon in zijn eigen straat! Wilde vandaag naar het glazen huis gaan maar dat idee smelt als sneeuw voor de zon! (zou wel handig zijn…)
Hier in Roermond, zelfde verhaal.
Met stapvoets rijden (lees 20 a hooguit 30km/h) is het redelijk te doen. Ook met achterwielaandrijving, en zomerbandjes wat ik heb. Zolang je maar rustig aan doet, en anticipeert op t verkeer.
Moeke belde al op dat ik van station Deurne (oost-brabant) maar naar huis moet lopen. Auto is ingesneeuwd.. nu maar hopen dat de treinen een beetje fatsoenlijk gaan ;)
@Atenza: Ik hoorde net dat in Deurne de Middelbare Scholen vandaag geen les gaven. Er waren volgens mij (bijna) geen leraren.
Dus wat moeten we volgend jaar als auto kopen:
http://www.youtube.com/watch?v=ytuqFxFSWAo&feature=related
@lemans:

Ik dacht zelf aan een tank met rupsbanden.
@lemans: geen auto, sneeuwscooter of quad :p
@lemans: Nou ik zat er ook al aan te denken.. denk dat ik mijn auto volgend jaar in de garage zet en gewoon een oude Suzuki Jimney 4×4 koop of zoiets voor een paar honderd euro op Markplaats.. daar winterbanden onder.. en dan wordt dat mijn winterhok.. ik ben er zo gigantisch klaar mee.. bahbah.
met de latten onder gebonden dan maar!!
Ze moesten vrachtwagens ALTIJD verbieden tijdens de spits.
Zou veel files oplossen..

By the way, RWD rules!!
Heb met mijn e30 met zomerbanden nog geen enkel probleem gehad, enkel fun..
@Lodewijk:

RDW rules? Ik heb net 25 minuten mogen aanschouwen hoe een Mercedes Sprinter een poging heeft gedaan om van het parkeerterrein aan de overkant te komen.
@Vreddy_B: Hahaha, het zal inderdaad niet altijd even leuk zijn voor iedereen.
Maar mij hoor je niet klagen -)..
trucking-for-living
@Lodewijk: ja, idd, helemaal mee eens. nog beter, maak een aparte baan voor alleen het vrachtverkeer, kunnen die lekker op hun eigen baan in de file staan, terwijl de personenauto’s door kunnen rijden, ow wacht, dat is er al, op de A16 bij de brienenoordbrug. waar de baan voor personenauto’s shocking klem staat en wij er met 80 langs kunnen blazen. Zal de volgende keer naar je zwaaien!
Gewoon belachelijk!!
Laten ze de wegen eens schoonhouden.
Het is weer Nederland op zijn sterkst!!
@MDV: De wegen schoonhouden? Het enige dat hierbij helpt is (1) met sneeuwruimers de boel aan de kant duwen en (2) iedereen met minstens winterbanden en eigenlijk nog liever spijkerbanden laten rondrijden. Stel jezelf nu even de vraag hoe vaak je al sneeuwruimers heb gezien in Nederland (behalve op Schiphol). En of je zelf met winterbanden rondrijdt. Spikes, dat zal wel niet, want dat is momenteel verboden in de Lage Landen. Als je dit soort van situaties wilt voorkomen, dan zijn er wat extra investeringen en wetswijzigingen nodig.
@MDV: Bent zeker nog nooit buiten Nederland geweest. Mag blij zijn dat hier nog iets gedaan wordt, is zelfs volgens de wet zo bepaald. Dat is in andere EU landen wel minder. Daar zorg je maar fijn zelf dat je mobiel blijft, met winterbanden en sneeuwkettingen bijv. En als dan nog niet lukt, pech gehad.

Je kunt de sneeuw nou eenmaal niet oplossen voor dat ie valt.
Toen ik vanochtend weg reed was er al zeker zo’n 20-25 cm gevallen… Ondertussen hoorde ik op de radio dat op sommige plaatsen wel 40cm sneeuw is gevallen…
Ondertussen lekker rustig aan het werken en het sneeuwt nog steeds… Ben benieuwd hoe het zal gaan als ik straks naar huis ga! :)
Hier is toch ook wel zo’n 20cm gevallen (Zuid-Limburg) en het sneeuwt nog. Zag ook iemand rijden met sneeuwkettingen.
Zo te zien gaat de buienstrook precies langs me heen. Vannacht is er al een cm of 15 gevallen, dus overlast genoeg hier. Ik heb prachtig uitzicht op de kleine maar vrij drukke weg hier, niet gestrooid, zowat elke auto rijdt met spinnende wielen weg.
Op dit moment zijn twee vrienden naar me op weg om hier in huis wat op te komen slaan. In een Seicento op zomerbanden… Ze zijn al enkele keren vast komen te staan. :roll:

Haha, wat komt hier nou voorbij gereden?! Deze komt er wel doorheen hoor… :lol:

http://img121.imageshack.us/img121/2302/hahaxk.jpg
Waarom een advies, en geen veel duidelijker verbod. Belgen en Duitsers zijn daar veel duidelijker is. \

Ik vraag me trouwens wel af of er nog wat te eten te koop is Wallonië want daar mogen al geen tijden meer vrachtwagens rijden.
Ik woon in regio eindhoven, zit net op 112brabant.nl te kijken. stond deze melding. : 24-12
12:29
Veghel
Hezelaarstraat
Lawine gevaar

Wist niet dat ze in veghel bergen hadden hehe.
Ik vind het heerlijk om door de 20 centimeter sneeuw te rijden hier. Zie btw wel veel noobs rondrijden… 30 km/h waar je 70 km/h mag, dat gaat er bij mij niet in. 50 km/h plus extra alertheid is beter.
@Ferdinand1: Stoere jongen, twee bier! :roll:
@jp: ah nee toch.. Ben jij zo’n angsthaas?? Succes met je twee bier..
@Ferdinand1: Beter een angsthaas dan een sukkel, oftewel beter rij je 30 dan 50. Er zijn ook nog mensen die weten dat hun leven dierbaar is.
@Lucb: 30 km/h in de sneeuw? Dat doen we maar lekker op de fiets… Niet zo moeilijk doen hè. Ik zou nooit iemand in gevaar brengen.
@Lucb: Onverantwoord gedrag is natuurlijk niet echt handig maar hier geef ik Ferdinand1 toch wel gelijk. Om te spreken over het dierbaar zijn van je leven…. prrt. Ik denk dat het voor ons allemaal geldt. Je verongelukt in je auto echt niet met 30 km per uur op de wegen in Nederland. Mogelijk zit daar een groot probleem bij de angsthazen op de weg…
krijgen we de kans om door te rijden en dan rijd iedereen
zacht :(
Op de snorbrommer was het geen doen vanmorgen, sneew tot de as van me voorwiel 17″, heb hem met een kettingslot aan een lantaarnpaal geknoopt, en lekker gelopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).