Nederlander boekt nieuw snelheidsrecord openbare weg

Auteur: , 48 Reacties

Arnhemmers, of Arneppers zoals ze aan de onderkant van de Waal nog wel eens genoemd worden, staan niet bepaald bekend als de meest brave borsten van Nederland. Af en toe eens te hard rijden doet iedereen wel, maar de Arnhemmer die onlangs op de bon werd geslingerd maakte het wel heel bont. Zo bont, dat het boetebedrag voor zijn misdraging op 50.006 euro uitkwam. 50k aan boete, en natuurlijk de uiterst schofterige 6 euro administratiekosten.

We hebben al flink wat hardrijders de revue zien passeren: 243 op de A1, met 274 door Oostenrijk in je Lamborghini? Geen probleem. Dan hadden we nog de SLS AMG die 290 km/u deed in Zwitserland en zelfs 381 km/u in een 9ff Porsche, zij het legaal, want in Duitsland.

Dit verbleekt echter bij de 1.073 km/u die Mark Postema volgens de Gelderlander in zijn zwarte Jaguar XJ 4.0 op de teller had staan, toen een bermrover hem op de N50 bij Zalk te grazen nam. Hier geldt een maximumsnelheid van 70 km/u, dus meneer reed maar liefst 1.003 km/u te hard. Schande!

Hoe bovenstaande vergissing heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Het CJIB kan er geen verklaring voor geven, maar Postema heeft in ieder geval weer iets leuks te vertellen op de volgende verjaardag.

Met dank aan Marc voor de tip!48 reacties

Wel eerst even betalen, dan kun je pas bezwaar maken xD
nee hoor, dit is een transactievoorstel, als je niet betaald, krijg je vanzelf een optoep :D
Deze oma liep samen met haar kleinkind 74km/u op een weg waar je maximaal 60 mag. Ook een beste prestatie.

http://bilder.bild.de/BILD/news/leserreporter/aktuell/nachrichten/2010/12/24/oma-rettet-autofahrer/oma-rettet-autofahrer-vor-dem-blitzer-18919148__MBQF-1292932760,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpg
@rotorhead: echt niet, het was die audi
@Marco: joh.
@Marco: – FACEPALM –
@Marco: volgens mij is het een suzuki wagon r+
@nick: ja die gaan altijd 200 km/h
@marco: wel tog?
da’s er een om in te lijsten.
Hoe lang zal ‘ie dit nog van zijn vriendin moeten horen?
Kalm aan schat, je had laatst ook al een boete te pakken…
@rotorhead: maar hoe hebben ze die oma kunnen vinden dan? ik zie geen kenteken…

Dus…. of deze foto komt direct uit het archief van het CJIB en heeft nooit een boete opgeleverd, of iemand is ‘creatief’ aan het photoshoppen geweest.
Wedde dat automakers na dit bericht gaan proberen een auto te maken die harder dan 1.073 km/h gaat :’)
1.073 km/u in de R zeker!
wat een imbiciel zeg ..
zeker een beetje overmoedig doen met zijn winterbandjes ..

subiet rijbewijs innemen ..
En voor die slechte administratie betaal je dan ook nog eens 6 euro
Het was een testrijder van Jaguar met een turbine motor.
Whahaha 1000km/h
Hoeveel zou ie nou gematst zijn voor tellercorrectie?
@kZieNix: hij ging hoe dan ook te hard haha
Grappig, en natuurlijk overduidelijk dat er een fout in de is gemaakt (107,3 in plaats van 1073?).
Ben wel benieuwd of er ook wel eens fouten worden gemaakt die een stuk minder opzichtig zijn en hoe je dat dan zou kunnen aantonen.
@remkov: Of 73km/u? ;-)
Lol..zwitserse praktijken?
wel nauwkeurig spul hij reed maar 1 kilometer en 73 meter in een uur:P
Bermrovers zijn misdadigers en ik schiet ze allemaal af!
@Timmie: Precies, iedereen die voor het CJIB werkt, of bermrover speelt en tegelijkertijd ook nog denkt dat dat gene wat hij/zij doet, terrecht is, verdiend niks minder dan de meest ernstige ziekte die er te vinden is, liefst een ziekte waarbij je veel pijn lijd.
Sja, een komma vergeten kan soms grote gevolgen hebben.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel hij in Zwitserland zou moeten betalen!
Daar kijken ze naar je inkomen(XJ rijder = rijk) en de overtreding(héél groot) = Monsterboete :D
Laat dit een reden zijn om snelheidcontrolles af te schaffen :)
1073 km/h = 298 m/s dat is dan verduiveld snelle en nauwkeurige apparatuur….. als we 1/10 sec als reactietijd pakken voor de hele keten van apparatuur dan was op het moment van openen van de sluiter, de bewuste bestuurder al weer 298/10 = 29,8 m verder…..
the-budel-guy
ag ik rij 1.073 km/u op mn fiets.

hoe dan ook een vreselijk domme fout van de politie ik mag hopen of de bekeuring wordt ingetrokken
Dom, dom, dom.. hij had gewoon net onder de 1000 moeten blijven.. daarboven loopt de boete teveel op.. dat weet toch iedereen..?

En de reactie van die Mark zelf.. die verdient voor mij helemaal de hoofdprijs.. “..kijk.. ik kan die 50.000 euro nog wel zo ophoesten.. maar waar ik die 6 euro vandaan ga halen….” LOL.. :)
mss had hij een radar verklikker systeem, dat de apparatuur ontregeld, maar wel in zin nadeel blijkbaar….
@Didier: dan is het geen verklikker maar een radar jammer (in dit geval past zowel het Engelse als het Nederlandse woord jammer).
Zeker het kenteken van een Jag op z’n Thrust SSC geplakt…..
In België is er eens een gans geflitst geweest…Het had niet veel gescheeld om het beestje had het kunnen uitleggen aan de rechter waarom het 60km/u vloog ipv de toegelaten 50.
Daar mag toch wel wat geijkt worden lijkt me zo.

Met het systeem dat men in België zou willen instellen dat je eerst moet betalen voordat je in beroep kan gaan zou dit pas echt heel vervelend worden.

Niet iedereen heeft zomaar 50 000 euri’s op z’n rekening staan en enkel een debiel zou obligaties of aandelen verkopen om een boete te betalen. Dan nog de bankkosten voor 50 000 euro over te zetten zijn dan ook wel wat meer dan enkele eurocenten (en dat terwijl je waarschijnlijk onschuldig bent). Echt geen leuk grapje.
@Hupke:
Bij die gang van zaken is er toch duidelijk sprake van reden tot schadevergoeding.

Door een fout van de overheid, het niet ijken van de apparatuur, kom je dan op kosten. Die kosten moet de overheid dan compleet vergoeden. En zelfs als daar geen wettelijke aanleiding toe is, zal dat gebeuren. Overheid is ook de kwaadste niet.

In Nederland althans, België weet ik niet, want daar werk ik niet :P
@TWJ:
Die overheid is wel de kwaadste begin ik zo te denken de laatste tijd, als ze nog maar denken ergens (andersmans) geld te ruiken.
Je zal de boete waarschijnlijk (nuja zeker) niet moeten betalen maar alle onkosten (advocaat, enzo) zal je toch kwijt zijn vrees ik.
@ Sir Smokalot: ’t Is Ernepper! Ben je nou ’n echte Nimwegenaer, of nie?
OT: laat ‘m maar dokken! :twisted:
Systeem van CIJB is gekraakt door de anonymous hackers groep :-)
Ach, fouten maken ze wel vaker bij het CJIB.
Kreeg laatst een brief dat ik volgens hun 4km/pu te hard reed hier in de buurt… weet zeker dat ze het fout hebben, maarja.. zij hebben een eed afgelegd…
uit welk fantasieverhaal komt dit?
Er kwam een onzichtbare, maar wel radarweerkaatsende UFO voor de camera langs op precies het moment dat meneer met zijn Jaguar erachter reed.
@xilver:
weet je dat in Nederland duidelijk vermeld staat dat dieren niet strafrechterlijk vervolgd mogen worden? ;)


@Hupke: In Nederland doe je dan gewoon even niet betalen en dan moet je vanzelf voorkomen bij de rechter om uit te leggen waarom je niet betaald hebt… Zijn ze normaal niet zo blij mee, maar dit moet toch ook bij de rechter wel een glimlach op het gezicht kunnen toveren.
@roan:

Bij ons is het niet betalen van verkeersboetes echt ingeburgerd aan het raken en ook het protesteren ertegen. Daarom wil/wilde Minister Schoupen er perse een wet doorjagen dat je eerst moet betalen voordat je mag protesteren waarna je indien je gelijk had het boete bedrag terug betaald kreeg.
(voor 50 000 euro kun je nu al wel een advocaat nemen maar dan kost het je nog altijd veel geld voor iets wat je niet gedaan hebt en dat krijg je niet terug)
Weer zo’n domme fout, mn vader kreeg een keer een boete voor te hard rijden met zn ‘brommer’ op de mat. Dat terwijl zijn ‘brommer’ eigenlijk een Dodge RAM SRT10 is!! Zelfs het bezwaar werd niet erkent, maar de rechter zag uiteindelijk op de foto toch wel duidelijk in dat het om een pick-up ging….
LOL @ rotorhead & Potver7 :)
Mja is al niet meer de eerste keer…
Is in België ook al eens geweest…
En toen ging het over een oudere dame die met een oude Nissan Micra reed….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).