Burka-grap van Top Gear: storm in een glas water?

Auteur: , 117 Reacties

Het Top Gear-trio heeft het wederom geflikt. Opnieuw is er een groep uit de samenleving op de kast gejaagd door een actie uit het programma. De meerderheid van de kijkers zal waarschijnlijk met een grijns hebben gekeken toen Clarkson en Hammond in boerka-vermomming verschenen, maar niet iedereen kan om zulks lachen natuurlijk. Er zijn immers ook mensen zonder humor en met een aandachtsgebrek.

En deze personen laten zich maar wat graag horen na een soortgelijk incident. U heeft het onwaarschijnlijk wel gezien. De TG Kerstspecial waarin Jeremy & Richard zich in vermomming hullen nadat hun kompaan May gewond raakte en werd afgevoerd naar een ziekenhuis. En die vermomming bestond uit een boerka, want dat is enigszins grappig, mannen van middelbare leeftijd in religieuze vrouwenkledij in een autoprogramma.

Je kunt dan wel op je klompen aanvoelen dat daar over gezeikt gaat worden, zoals dat de vorige keer ook gebeurde. Toen regende het klachten bij de BBC. En nu? Wel, de BBC heeft gemeld dat ze nog géén klachten hebben ontvangen naar aanleiding van de uitzending. Dus dan gaan de Britse kwaliteitskranten zelf maar op zoek naar een humorloze moslim uit de categorie ‘fundamentalistisch’. En ja hoor, die hebben ze gevonden. Ene Anjem Choudary (baard) meldt tegenover de Daily Mail dat je geen grappen over de boerka dient te maken, omdat hij dat zo vindt. Verder blijft het opvallend stil rondom het boerkagebbetje, dus is er eigenlijk wel iets aan de hand?

Tip: geen zin om beledigd te worden? Kijk vooral NIET naar Top Gear. En mocht je geen idee hebben waar alle heisa om gaat: hieronder het boerka-fragment uit “The Three Wise Men”.117 reacties

Ik vond de aflevering erg geregiseerd; dat moet ook wel als je in die buurten rondrijdt, maar het deed een beetje afbraak aan t geheel. De voorgaande specials vond ik toch bijzonderder.
(al heb ik wel dubbel gelegen)
— Iemand die het einde niet aan zag komen?
@gregorius: Ja voorgaande specials vond ik ook beter, behalve die in vietnam dan.
@gregorius: dat valt wel mee hoor, mensen hebben echt een te slecht beeld van deze streek. het is hier in het midde oosten 10x veiliger dan nederland. voel me hier ook minimaal 10000000000000000x zo veilig dan in nederland… en ik ben ook gewoon altijd en overal op straat te vinden
@spykerboy: Waar woon je dan?
@YouRockMyWorld: koeweit, ligt tegen iraq aan
@spykerboy:

dat komt door het populistische nieuws dat men hier overal ziet en leest.
Natuurlijk zijn daar risicogebieden en gebeurt daar ook wel eens wat.
maar hier zie je de laatste tijd ook niks anders als schiet en steekpartijen.
Eentje is er zwanger! ‘And on that bombshell we end…
Kortom: niks a.d. hand.
Tja, dat van die burka’s was leuk, maar niet briljant. Er zaten leukere grappen in deze aflevering.

Overigens, als er één groep in deze editie op de hak werd genomen, waren het wel de christenen en zeker niet de moslims. Maar die zeiken daar doorgaans niet over. En terecht.
het was grappig
Het stuk met de burka was wel grappig, maar was volgens mij totaal niet beledigend…. Ale dat vond ik er toch van…
‘T zal altijd zo blijven met die gasten, als je hun discrimineerd dan maken ze je dood, en als hun ons iets doen doen we niks want stel wat er kan gebeuren, daarom ben ik blijd at er in Frankrijk is doorgezet met een verbod voor zon ding, maar in Nederland zijn we weer te bang dat we kiezers verliezen. Behalve de PVV
Ik vond deze aflevering zeer matig.
De “boerkagrap” werd in de aflevering door de plaatselijke bevolking WEL met minimaal een glimlach beoordeeld. Dus de grote probleemmakers zitten hier (west Europa) en niet daar.
@john: juist.. dat viel mij ook op.. had het gezien in de aflevering.. wou het hier posten, maar je was me voor.. scherp! Geen probleem van maken.. haatbaarden hou je toch.. don’t feed the trolls..
Ik had eerder klachten verwachten over de manier waarop ze Irak in het begin voorstelden :/ . Gelukkig hebben ze dat later in de aflevering wat rechtgetrokken.
Die vent heeft niet eens die aflevering gezien. Je vindt altijd wel iemand die klachten heeft, zelfs al predik je Vrede op Aard voor Iedereen.
Dit Autoblog artikel is geschreven om te zeggen… dat er niks aan de hand is???
Behalve dan die ene zeiker uit de Daily Mail. Zeikers zullen nu eenmaal altijd bestaan.

Ik vond het gewoon goed en grappig! Een burka is toch een soort vermomming, omdat men bepaalde delen van een vrouw niet mag zien? Wel, ze hebben het toch ook als vermomming gebruikt. Moesten ze nu hun boerka’s verbrand hebben zou ik nog enige opschudding kunnen begrijpen hebben.

Maar hier zie er totaal geen aanleiding tot een problemen hoor!

Beetje nutteloze post als je het mij vraagt, behalve dan het feit dat je nog eens kan lachen met dat filmpje :)
@ John
Helemaal eens. Hier in het westen willen we zoooo politiek correct zijn dat alle humor ervan af gaat.

De uitzending zelf was leuk, al waren enkele items ietwat ver gezocht.
Vond die wel geslaagd :D
De grappen zijn het probleem niet, een boerka hoort immers bij de afgaanse cultuur. Het probleem is dat de islam tegenwoordig toch wel onder druk gezet is. De timing is dus gewoon slecht voor dergelijke grappen.
@W115:
Timing, slechte tijd voor grappen? WHAT, mensen zoals jou zijn een probleem, die toestemmen in de klachten van andere mensen. Tegen een grapje moet je kunnen, als ze nou iemands moeder of vader verrot gaan schelden zeg ik: Allah (ha ha leuke woorden grap). Maar niet gaan zeuren om dit soort humor. wij laten hun in hun waarden, laten zij ons in die van ons.
@Barryyy:
Ikzelf vind de grappen geen probleem, maar door de politiek lijkt het verschil tussen grappen en serieuze uitspraken steeds kleiner te worden, en dat kunnen sommige mensen niet om lachen.
@W115: Zeker in dit soort situaties durf ik niet te zeggen dat de politiek alleen om de mens denk…. terwijl het toch door het volk is gekozen. Soms zou je zelfs denken dat de politief in dat gebied alleen doet wat een select (rijker) groepje hun opdraagt.
Laat het lijdende volk dat iig nog de vrijheid hebben om er grappen over te mogen maken.
@W115:
Oke, zodoende, ik heb al jaren geen vertrouwen meer in de politiek. Je stemt op hun voor een aantal dingen in de hoop dat ze de rest van de dingen dezelfde mening delen.
@W115: Nee hoor, de timing is helemaal niet slecht. Verder is het dacht ik ‘Afghaans’.
storm in een glas water .. +1
Dat ze een gebrek aan humor hebben klopt kort lontje maar ze ontploffen niet .Ook dat is humor
En wederom snap ik alle commotie niet, als men(in dit geval de wat strengere moslims) dit feit zo belededigend vonden. dan waren de 3 heren wel aangepakt tijdens het maken van deze beelden. ten eerste zag ik in de scene meerdere plaatselijke bewoners die de drie heren met een kleine glimlach ontvingen. ten tweede zijn de landen in het midden-oosten stukken strenger met betrekking tot het maken van beelden voor vermaak. als het gebeurde feit dus echt zo erg was dan mochten deze beelden niet eens worden uitgezonden, of waren er allang al meerdere klachten gekomen uit de landen waarin de beelden zijn opgenomen. kortom; van een mierenprobleem/klacht een olifantenverhaal maken!!!
Ach ja zo heb je vrouwen die aanstoot nemen aan mannen met baarden omdat ze daarmee hun masculiene superioriteit laten zien. Potteus gezeur.
Tis niet eens een burqa wat ze aanhadden, burqa heeft nog kippengaas voor het gezicht. Dus, fail.
The Daily Mail had zeker z’n “zie je nou wel!!!” momentje nodig….
Ook al moesten ze het bij de haren erbij trekken…
O ja: “We moeten door Jordanie om Israel in te komen en ze mogen niet weten dat we in Syrie zijn geweest…”
uhm; je mag ook niet in Libanon komen en dat je door Irak gaat lijkt me ook vergaand…. dus hoe anders wil je met 3+ auto’s met Georgisch kenteken naar Israel zijn gekomen?
(btw: Israel inkomen is nog niet het grootste probleem; de andere landen (Syrie, Libanon) weer inkomen terwijl je net in Israel bent geweest, dat is een probleem!)
Autoblog: foei en nog eens foei. Niveautje hoger graag!

Ja in het westen lachen en maken wij elkaar belachelijk. Dit noemen ze ook wel zelfspot. Als je niet meer om elkaar kan lachen dan heb je pas echt een probleem met het leven.

Dus niet doen autoblog en dan nog een artikel uit de Daily Mail of all freaking places of the world. Ik bedoel de Daily Mail staat voor kommer en kwel. Het is net als The Sun alleen dan met meer tekst ivp plaatjes!

Nee, autoblog ik dacht dat het niet lager kon. Maar zelfs daaraan hebben jullie een nieuwe dimensie aan weten toe te voegen. Dus nogmaals foei en nu met billen bloot in de hoek zitten en nadeken over het echte autonieuws!

Tip: van god losgaan tijdens oud en nieuw en terug naar de basis! Proost!
Ach die zeikmoslim moet zich eens druk gaan maken om zelfmoordenaars die zich in een Burka hijsen. En bij voorkeur alle zeurende islamieten inclusief knuffelende PVDA-ers het land uit (ja ik weet dat het artikel over Engeland gaat, maar hier heb je dat soort volk helaas ook).

-edit: houdt het on-topic, het gaat hier niet over Nederlandse situaties, betrek die er dus ook niet in-
@midasracer: Als we dan toch bezig zijn mogen dan ook alle zeikjoden mee het land uit? En zeikautobloggers en zeikCDAers?
@C6_R: en natuurlijk alle zeikajacieden en zeikPSV’ers en zeikarbeiders en zeikvmbo’ers en zeikPVV’ers en zeikautodebielen en zeikcitrofielen en zeikcorvettes en zeikcorvetteliefhebbers. dus ja, het mag.
@HaveMercy: Zal heel gezellig worden in Nederland! ;)
@C6_R: Joden zeiken niet, in geen 200 jaar last van gehad. Wel de laatste 30 jaar van mannen met haatbaarden. Weg ermee.
@midasracer:

man .. zeik niet zo ..
@lincoln: Leuk he zo’n discussie nav 3 mannen op leeftijd in islamitische vrouwententen. Ik heb nog geen gezeik gehoord over het feit dat de BBC het kindeke Jezus als nieuwe Stig presenteert. Hoe zou dat nou komen? Iets met de grootte van tenen of intelligentie? VWB het laatste, ik vraag me wel eens af wat zou gebeuren als je een paar generaties neven en nichten met elkaar kruist. Oh wacht ik weet het al.
@midasracer:

Henry Ford (een soort van mijn god) zei altijd ..

“ja hoor .. uw godsdienst is de allerbeste”

maar die had ook helemaal geen tijd voor dat gezeik ..
@lincoln: Precies, daarom is het beste geen godsdiensten en geen geloven te hebben. Ben je dood, gat in de grond, wormenvoer. Er is niets meer om je heen dan wat je ziet. Atheïsme is de uiteindelijke weg naar vreedzaam met elkaar kunnen leven. Maar zolang mannen in jurken en met haatbaarden anders zeggen, en mensen met een kort lontje daarop reageren, zal dat nog wel even duren.
@midasracer:

ik ben voor vrije handel ..
ook al is deze handel wel zeeeeeer dwangmatig ..

handel is handel .. ordinaire menshandel ook ..

en “geloof” mij .. tis NIX meer dan handel ..
-edit: nutteloze bijdrage-
@killa: alles goed verder, vrient?
@killa: Ga niet om het probleem heen draaien, ga je nou niet stoer voelen door op te komen voor die idioten.
-edit: nutteloze bijdrage-

OT.
Volgens mij was het babystigje een hardere grap dan het burka gedoe. Zoals in de aflevering al duidelijk werd kon de lokale bevolking er hard om lachen. Dom gelul van een relnicht dus. Helaas lijkt het er op dat heel de wereld vol met verontwaardigde relnichten zit. :roll:
Tegenvallende aflevering. Het leek allemaal gespeeld en van te voren afgesproken. Nu zal het meeste van Top Gear wel zo zijn maar in deze aflevering lag het er wel heel erg boven op.

Overigens vind ik de Vietnam special het beste terwijl die het minste met auto’s te maken heeft.
max-autoblogger
”James its us” hahahahahha
die dingen heb je toch ook in het wit ..
met een rood kruis erop ..
Ow jeej. Ik voelde zoiets al aankomen toen ik het zag,

Stelletje zeikerds.
Who am i? A BIG COCK hahahaha echt te goed
welke boerka’s? dat halve zwarte doekje wat JC om ze hoofd had zitten? of die lelijke helve kleden die james en hammond om hadden? het is nog geen eens een boerka dus waar maken we ons druk over? hoezo van een olifant een muis maken?!! was gewoon weer een top aflevering!
Aargh! Elke journalist die hier aandacht aan besteedt draagt juist bij aan het onbegrip dat er tussen enkele moslims en de rest van de wereld bestaat; ook jullie Autoblog! Alsjeblieft negeren in het vervolg, dit was weer gratis reclame voor de Daily Mail.
waar kan ik de volledige uitzending zien? Wegens familiebezoeken (geen autofans) heb ik het 2x gemist!!!!!!
@Eric:
Streetfire.Net
was effe zoeken naar een sexueel gefrustreerde jank-baard ..
maar Top Gear kan weer een kruisje plaatsten achter hun lijstje met “schandalig vernieuwende items” ..

please notice me .. i,m trying to insult someone ..
Rijd door de Nederlandse ‘nederzettingen’in de VS of Canada heen en je zult versteld staan van de klompen, molens in de tuinen en kroketten die tot wetenschap verheven zijn, om maar niet te spreken over de Kaas.

‘Amerikaanse’ Nederlanders op het platte land zitten ’s zondags allemaal in de kerk en het Hollands zijn wordt er bij kinderen INGEPRENT !

En wij verbazen ons erover dat Moslims in den vreemde hetzelfde reageren als de ver-Amerikaanste Nederlanders.

Had Mijnheer Choudary daar gewoond, had ie vast anders gereageerd; wedden ?
@de sjonnies: over welke Nederlanders heb je het nou? De Jersey Dutch of wat? Die stammen namelijk niet af van Nederlanders maar van Duitsers. En noem mij eens 1 bevolkingsgroep in Amerika die NIET zijn eigen taal behoudt; Cuban-Americans, Italian-Americans, Russian-Americans, moet ik doorgaan? Mijn punt is dat in Amerika men er vrede mee heeft dat deze groepen oorspronkelijk ergens anders vandaan komen, maaar omdat ze enigszins normaal meedraaien (ze leren bijna allemaal Engels) ontstaan er geen problemen. Bepaalde groepen in NL weigeren op welke manier dan ook zich aan te passen.
@Sciurida:
Me bedoelde uit te leggen dat men in den vreemde eerder geneigd is tot het aan elkaar te klitten en zaken te vinden die tot een binding leiden.
Terwijl men in het thuisland niet eens met elkaar zou willen omgaan.
Soort van valse bindings sentimenten
mijn god, dat artikel op de daily mail is echt wanhopig geschreven :’) Gaan ze een hele lading reacties van willekeurige twitteraars neerzetten. Komkommertijd?
ah joh, niet druk om maken jongens. Dit is precies wat die baardmeneer wilt uitlokken. Lekker onnodig boos worden om een niks ding.

Slimste wat je kan doen is negeren en je er niet druk om maken. Dit is toch te verwachten joh. En als ze er problemen mee hebben, nou ja niet ons probleem. Zolang je maar van ze afblijft met je explosies want dan is het oorlog.
Die doel groep kan het ook eens laten varen het zijn wel meestal die groepen die er wt vanzeggen andere culturen laten het meestal gaan . en persoonlijk ik heb echt hele goeie grap .
Ik ben zelf Moslim en ben een zeer grote fan van Top Gear en ik voel me totaal niet beledigd door deze grap. Ik kon er wel om lachen. Ik kan jullie ook garanderen dat 99,9% van de Moslims die de aflevering hebben gezien zich niet beledigd hebben gevoeld.
@wups: Het doet me plezier zo een mening te lezen :)
@wups: Idd, ik ben zelf ook moslim en ik kon er ook wel om lachen. Die meneer vraagt gewoon naar aandacht.
en waarom moet autoblog dan perse sensatie creeren waar er dus totaal niks aan de hand is? eerst stigmatiseren in het artikel en vervolgens zelf moeten toegeven dat het zojuist geopperde stigma totaal niet opgaat. Vind dit maar zwak
Als die burka grap als ”belediging” word opgevat dan zouden de christenen zich nog erger beledigt moeten voelen na die aflevering :p
Niet echt auto gerelateerd dit.. Discussie voeren over dit onderwerp is ook zeer nutteloos. Mensen die in een god geloven kunnen namelijk geen discussie voeren omdat ze feiten niet willen zien en dus negeren. En voordat we de moslims gaan bashen. De christenen hebben onschuldige vrouwen verbrandt die verdacht werden van hekserij, en verkrachten al 500 jaar lang kleine kindertjes. En zo is er over ieder geloof wel iets te zeggen. Dus als iedereen af en toe even naar national geographic of Discovery kijkt, geloven we uit eindelijk allemaal in een op feiten gebaseerde verklaring hoe het leven werkt en hebben we het een stuk gezelliger:)
@jasper:

jij bent dus voor alle religies bashen .. goed zo ..
@jasper:

denk alleen dat vrouwen en kinderen in oost-afrika het ietsje minder met je eens zijn ..
@jasper:

“Dus als iedereen af en toe even naar national geographic of Discovery kijkt, geloven we uit eindelijk allemaal in een op feiten gebaseerde verklaring hoe het leven werkt en hebben we het een stuk gezelliger”

Kuch, proest.. koffie loopt uit neus.. Say what.. Die zenders hebben het nu nog over global warming en stijgend waterpeil..
No offence, die zenders zijn niet echt objectief. Dat bestaat ook niet op de reguliere tv. Sterker nog. Ik vraag mijzelf af of er überhaupt objectieve TV zenders bestaan.
@RenesisHP: Haha oke, daar heb je wel een punt. Maar ik doelde meer op de programma’s over het universum, dat geeft je toch een beetje een basis kennis over hoe alles werkt. Wetenschappers zijn dagelijks bezig met dat soort dingen, en ze komen met nieuwe ontdekkingen en feiten. Mensen die in een god geloven lezen een boek wat 1500 jaar geleden is geschreven, nadat de verhalen nog is een paar honderd jaar mondeling zijn overgedragen. Iedereen heeft op de basisschool wel eens dat spelletje gedaan waarbij iemand een zin of woord zegt in een kring en aan het eind van de kring komt er een ander woord uit.
@jasper: oeps, drukte iets te snel op plaatsen. Maar wat ik probeer te zeggen, is dat het daardoor volledig onbetrouwbare informatie is. En daarnaast hebben de machthebbers binnen de kerken/moskeeën (hoe je t ook noemt)de teksten nogmaals aan gepast om de gelovigen bang te maken zodat zij nog meer macht kregen en de gelovigen aan t lijntje konden houden en geld konden aftroggelen.
@jasper:

Daar kan ik mij heel goed in vinden. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
Gut gut, er is weer een haatbaard over de rooie vanwege een grapje over 3 volwassenen in een midlife-crisis welke zijn gekleed in Boerka’s..

Wel weer typerend hoe groot (lees: bijzonder klein) het incasseringsvermogen is van een moslim. Het Kindeke Jezus werd in die aflevering afgebeeld als een kleine Stig. Daarover klaagt echter niemand.

@killa: Zeg snotneus.. Wanneer het persoonlijk gaat worden kun je beter stoppen. Qua inhoud en diepgang breng je 0,0..
Ben je zelf toevallig Moslim aangezien je sympathie voor dat volk hebt?

Je praat veel, je zegt vrij weinig.. :lol:

Niet dat ik bijv. sympathie voor Christenen ofzo. Echt niet. Naar mijn mening is er al te veel leed en oorlog in deze wereld welke ontstaan zijn door de verschillende geloven welke in acht worden genomen in deze wereld.)
Religie hoor je niet aan elkaar op te dringen. Gewoon binnenskamers houden en er zou de wereld/mensheid een hoop leed bespaard blijven. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Amen.. ;)
@Benz..:
Religie is alleen een gevolg. De oorzaak is de mensheid zelf. We hebben oorlogen gevoerd voor koningen en koninginnen, om olie en om geld, en gewoon uit inhaligheid. We hebben zelfs bijna complete volkeren uitgemoord omdat we geloofden wat onze leiders ons wijsmaakten. M.a.w. zodra de mensheid ergens in wil en gaat geloven dan zijn we nog erger dan beesten. Dat is niet alleen voorbehouden aan religie.
@Rick-dos:

Je weet het hè, de meeste oorlogen komen door KKK(Kerk, Kut, Kapitaal). ;)
Ach gutte gut. Wat aversie tegen geloof hier zeg. Toch jammer dat niemand hier kennelijk de grote groep gelovigen kent die gewoon binnen 4 muren gelooft en daar niemand op welke manier dan ook mee lastig valt.
Ik ben Christen en heb respect voor iedereen (behalve uitzonderingen als mensen die met hun fikken aan kleine kinderen komen, maar dat is niet voorbehouden aan Rooms Katholieken) en zo ken ik vele anderen, Christenen, Moslims, Atheïsten, noem maar op die gewoon hun gang gaan. Raar toch dat zij helemaal zich helemaal niet genoodzaakt voelen om te schreeuwen hoe kut geloof is of hoe stom je bent als je niet gelooft!?

Mensen die hier zo hard lopen te schreeuwen dat gelovigen “dom zijn”, “antwoorden moeten hebben uit angst” of “het gevaar zijn voor de wereld” zijn geen haar beter dan de gelovigen die zo nodig hun overtuigingen moeten opdringen aan anderen en moeten wijzen naar “de heidenen”.

Respect is (helaas) weer ver te zoeken.
En voor er wordt geschreeuwd: “gelovigen moeten ook maar eens de ongelovigen respecteren”, het moet van twee kanten komen!

@ de zeurkous die over de burka grap klaagt: bedankt! Dat soort gezeik zorgt helaas voor meer en meer onbegrip voor gelovigen.
*sympathie voor christenen heb* moet het zijn..

excuses
Ik voel me niet beledigd.
Als het echt bedoeld was om ons te beledigen dan kan ik hun alleen maar uitlachen.
Ik ben 100% zeker van dat het gewoon humor was en om niemand te beledigen.

Aan de andere kant denk ik toch van wel.
En dat dit een publiciteit stunt is.
@TurkseHeer en benz jullie stelletje kinderen ga je moeder maar is pesten jew of ga mijn auto maar is wassen benz en turk
Wie zegt dat er geen Christen over de zeik is gegaan vanwege kinderke Stig? Als je net als Daily Mail gaat zoeken dan vind je ze wel…zelfs hier in Nederland. Mensen het betekent niet dat als je het niet op internet leest of op tv ziet dat het er niet is….
@Rick-dos: Precies, Kijk naar WO2, Hitler en de joden haat. Hitler had de macht,en zette de hele Duitse bevolking er toe om joden te haten.
Heb dubbel gelegen!!!

Religie is het grootste gevaar, en de grootste onzin in de huidige maatschappijen op de aardkloot.. Mensen zijn zoo naief!

Wie hier niet tegen kan moet niet kijken, en vooral niet zeiken. Mooi he een “vrije” samenleving… bouw maar een schild hiertegen!

Dit is 100% pure en prachtige humor! Go Top GEar team!
Integriteitsbeginsel
Sinds wanneer heeft geenstijl autoblog.nl overgenomen?
Dit soort populistische nieuwsartikelen had ik niet verwacht (maar niet heus).
Quote Rick-dos: “M.a.w. zodra de mensheid ergens in wil en gaat geloven dan zijn we nog erger dan beesten. Dat is niet alleen voorbehouden aan religie.”

Mooi verwoord Rick! Vandaar in mijn vorige post de opmerking “naieve mensheid”

Echter heeft religie 1 erger nadeel, het biedt antwoorden en houvast voor de angstige en hoopvolle mensheid, die hoop nodig hebben en met hun angst willen kunnen leven.

Mensen beseffen niet wat voor een gevaarlijke beperking religie is!
Karl Marx 1818 – 1883

” Religie is opium voor het volk “
George Carlin 1937 – 2008

Religion is bullshit :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MeSSwKffj9o
@de sjonnies:

:lol: :lol:

Overheen gekeken. ;)
@RenesisHP:
Ik weet dat je een fan bent….. :P
Wat is het probleem? Het dragen van een burka is een keuze die niets met religie te maken hoeft te hebben. Het is namelijk niets meer of minder dan een kledingstuk. Mensen die zich daardoor beledigd door voelen zijn wellicht een tikkeltje megalomaan.
het slechtste ras = “man” ..
de slechtste religie = “man” ..

want weet zeker dat zo,n ding is uitgevonden door een man ..
weet zeker dat GEEN enkele vrouw vrijwillig in zo,n lijk-wade gaat lopen ..
moet de aflevering nog even kijken. die Clarkson ziet er wel stom uit in zo’n Boerka zeg :lol:
Volgens mij is dit artikel plus de reacties erbij veel grappiger dan de aflevering zelf!
Stelletjes gemanipuleerden eenrichting kijkers
@TurkseHeer:

trek het je niet teveel aan ..
de meeste hier hebben Top Gear heilig verklaart ..

en zijn trouwe volgers van hun flauwe grappen ..
en lachen op het moment dat de lach-band start ..

en ALLES wat JC zegt is WAARHEID ..

ik persoonlijk schep er veel plezier in om op de tere zieltjes van de Top Gear volgers te trappen ..
@lincoln: Top Gear geeft zovelen van ons zoveel plezier in ons leven, het wordt een soort religie.
@Jochempie:

idd ..
en zoals elke religie neemt zij meer dan dat zij geeft ..
zonder dat je het door hebt ..
@lincoln: Het neemt van de één, het geeft aan de ander.
En dan maar beweren zelf blijven geloven dat moslims geen kort lontje hebben hahahahahahahahahahahahahahaha!
Religion of peace!!!!
@DePannekoek: Die moet nog volgen.
Nou, als je hier de humor niet van in kan zien dan ben je niet goed bij je hoofd hoor. Kom op man, wat gaan we straks nog meer verbieden? De mannen zijn op zoek naar een leuke vermomming, en dan is een burka een prima en hilarisch ding. Als je humor mist dan moet je dat bij jezelf gaan zoeken;)
@lincoln. Het fordisme is een soort industriele religie die door de Japanners is geperfectioneerd, waar het bedrijf God, ouders, alles is.
De mens als productie eenheid in het kort, word je daar vrolijk van?
Wacht niet beantwoorden, is in denk ik een retorische..
en trouwens wat is er dicriminerent aan
Geen klachten behalve die ene meneer. Waarom dan dit nieuwsbericht..??
wat heeft dit met auto’s te maken ? Wat is het doel hier ? Discussie laten onstaan ?
Geweldig dat stuk waar Jezza het feit dat er een kogel door zijn rechter portier gaat en er drie uit zijn linkerportier komen bestempeld als een bijzonder voorteken. Of zoals hij het zegt, dit is een teken van ‘The Father, The Son and the holy Door’…. Ik heb me bescheurd.
Zouden de christenen even hard gelachen hebben als hun
kerkleiders er hand in hand stonden met kinderen ?
( meer informatie op http://www.gevaarinmijnwijk.org )
@steven: Tjonge jonge zeg…. in de zin van “and now for something completely different”.
*mompelt iets over voetbaltrainer en kleine kinderen*
freedom of speech

Niet veel zeik over maken…
Arie op Safarie
God bestaat niet dus waarom maakt iedereen zich zo druk …….om een uiting voor of aan iets wat er niet is …allemaal een beetje overbodig, maar goed we moeten ergens oorlog om maken
@Arie op Safarie:

Sinterklaas en de Kerstman bestaan ook niet, maar je moet eens kijken hoe we ons net voor Sinterklaas en Kerst er druk over kunnen maken. En als je rond die tijd ook nog eens naar de winkels gaat dan lijkt het, en is het soms oorlog… ;-)
@Rick-dos: :lol:
@Arie op Safarie: Precies.. zo beleef ik het ook.. ik maak me nergens druk om.. is er niets na de dood.. prima.. licht uit, klaar.. is er wel iets na de dood.. prima.. dan kom ik daar ook. Dus in beide gevallen is doodgaan niet eng.. ik snap ook werkelijk niet dat miljarden mensen op aarde zich zo vermoeien met allemaal boeken met regeltjes over iets waarvan het bestaan nooit bewezen is. Tijdsverspilling..
@Freewarefreak:

weet je dat wel zeker ??

zou jij het niet prettig vinden om je familie naderhand te zien ..
zou jij geen antwoord willen op al je vragen ..
zou jij niet de warmte en het licht willen zien ..

kan ik regelen voor je hoor ..
kosten .. je ziel (en een zwikkie geld) ..

nooit klachten gehad ..
Ik vond die boerka actie onnodig, maar wel grappig. Ben blij dat ze dit soort dingen gewoon doen ipv alleen maar aan regels te voldoen en morele correctheid uit te stralen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).