Definitieve prijzen Fisker Karma bekend

Auteur: , 37 Reacties

Jep, ze zijn officieel: de Nederlandse prijzen voor de Fisker Karma. Wat kost dat nou, zo'n hybride supersedan?

Welnu, iets meer dan een ton inclusief btw. De goedkoopste versie van de Fisker Karma -de EcoStandard- staat binnenkort voor 85.500 euro (101.745 euro inclusief btw) bij de dealer. Aangezien we geen BPM en dergelijke hoeven bij te tellen is dat best een lekkere prijs te noemen voor deze supersedan die ook nog eens in de 14% bijtellingsklasse valt. Standaard is er keuze uit drie metallic kleuren: White Sand (wit), Eclipse (donkerblauw/zwart) of Laguna (blauw).

Ga je voor een aangeklede versie dan kies je de kies je de EcoSport. Die kost 93.500 euro ex btw en heeft standaard een navigatiesysteem en lederen bekleding. Als opties kan je op de EcoSport nog tri-tone leer aanvinken á 2.100 euro. Ook kan je op die versie kiezen voor Diamond Dust Paint of Special Paint Inferno Red. Beide laklaagjes kosten 2.700 euro.

Het topmodel wordt de EcoChic á 98.500 euro exclusief btw. Standaard is de EcoChic afgewerkt met Rescued Walnut Burl hout en een bekleding van bamboeviscose in drie kleuren. De EcoChic wordt optioneel ook geleverd Diamond Dust Paint of Special Paint en kan bovendien geleverd worden in een speciale Diamond Dust lakkleur in de tint Earth.

De voorspelling dat de Karma net geen ton inclusief btw zou gaan kosten klopte dus niet helemaal, maar autoblogger zat er wel dichtbij.37 reacties

nette prijzen voor zo’n mooie, innovatieve auto lijkt me? vind het wel belachelijk dat je extra moet betalen als je een andere kleur wil dan blauw, wit of zwart.
ik vind m echt heel erg lelijk. hij heeft wel wat van een Maserati gran turismo maar dies supermooi. nee veels te duur, zeker ook omdat ie eco is
@Flamingo: Een beetje M3 betaal je ook 120 ruggen voor.
@Flamingo: Eco is geen geitenwollensokken-editie, eco is de nieuwe standaard. Over tien jaar spreekt men nieteens meer over eco maar is iedere auto van zichzelf al ultrazuinig en beter voor het milieu.
16.000 euro aan btw… omg.. dat is een mercedes c klasse prijs.
fucking mongolen
@TurkseHeer: Op ieder secundair artikel betaal je toch 19% btw? Met BPM erbij had de wagen evenveel gekost als een M-B E-klasse 63 AMG..
@Jochempie: Ja dat weet ik.

Maar zo duur..
Voor wat?
Nederland heeft genoeg geld en nog gaan ze bezuinigen..
Ik irriteer me daar mateloos aan.
@TurkseHeer:

Tuurlijk, ‘Nederland’ heeft genoeg geld en ‘ze’ gaan bezuinigen………………..Ach, laat ook maar
@TurkseHeer:

Een c-klasse kost ongeveer 40k….
En Nederland heeft geld genoeg……. Dan snap je er weinig van….
Opzich een nette prijs voor zo’n auto.
Ondanks de prijsverhoging dus toch maar net boven de ton.
Heel fraai design, snap niet dat iemand zoiets lelijk kan vinden, laat staan ERG lelijk.
@Stefan: Ik denk dat het wel te zien is dat de auto niet door een groot team is ontworpen. Dan heb je wat meer capaciteit om te ontwikkelen aan details als de deurgrepen en het dashboard.
@Jochempie:

Oh? De ontwerper is Fisker, niets anders dan ex-Aston Martin ontwerper.
@Relief: Ja kijk, dat wordt altijd zo door een bedrijf naar buiten gebracht maar alleen door een auto te tekenen ben je er nog niet. Er volgt een uitgebreid ontwikkelingsproces waarbij niet alleen de carrosserie maar ook alle details zoals sluitingen, bevestigingen, diktes van de naden etc. worden gemaakt. Dat doet die meneer niet zelf.
@Relief:
Ex-Aston Martin… dan zegt dat al genoeg. Aston Martin heeft, behalve de Vanquish, niets bijzonders.
jammer dat de 4 instapdeurtjes zo klein zijn, het was beter een gewone coupé met achterbank geworden. En de benamingen ecostandard, ecosport en ecochic zijn naar mijn slecht gekozen. Het is gelijk je een dacia zou benoemen. Verder wel een leuke auto met een redelijke prijs lijkt me
@Flamingo: Hahaha ‘zeker ook omdat ie eco is’ manmanman
Ben benieuwd naar reële actieradius, testrit, kwaliteit en duurzaamheid. Wel een fraai model.
Voor die ton heb je dus nog geen navigatie en leer. Voor de goede orde, voor de prijs van een beetje aangklede versie kan je dus ook gewoon een A8 of 7-serie halen. Alleen iemand die echt fan is van deze auto zal’m kopen, maar niet omdat het zo’n aantrekkelijk geprijsde concurent is. Dan hebben we het nog niet eens over zijn rij-eigenschappen gehad. :P
@Tommy2:
Ik denk dat de meeste mensen die shoppen voor een auto boven een ton kijken naar die ‘paar duizend’ meer voor leer en navi etc. En voor dit geld heb je dus een erg mooie, exclusieve én bijzondere auto. Plus een leuk verhaal voor op feestjes; nooit weg natuurlijk :)
@Tommy2: Hoe kan dat nou? Dit is toch die auto met een compleet computerscherm in het middenconsole? Krijg je daar geen navi op?

En als er geen leer in zit, wat dan wel? Nemen ze niet alleen de motor maar ook de bekleding over van de Opel Astra?
@Jochempie: Heb je de tekst niet gelezen dan? Leer en navi is pas standaard op de EcoSport, die is 8k duurder (ex btw). Dan kom je op € 111.265,-. Maarja het zijn toch de lage vaste kosten die de doorslag zullen geven bij dit model.
@Tommy2: Ik snap wel dat het er staat, ik snap alleen niet hoe ze het doen. Volgens mij kost het Fisker namelijk enkel een GPS-adapter van 150 euro om navigatie beschikbaar te maken op de auto. Klinkt als afzetterij…
@Tommy2: Was in de war met de Tesla Model S, die heeft wel een complete computermonitor in de middenconsole zitten.
@Tommy2:

Daar heb je idd een A8 of A7 voor, maar hier betaal je geen zak aan wegenbelasting ;)
@Relief:

En geef mij liever een deze dan de zoveelste A8 waar elke sjonny in rondrijd later.
Joeppie, ja rij jij dan maar in die saaie A8 met hangende kont en bling-bling neus. Dit is veel exclusiever en oogt eerder 200.000
ik bestel der gelijk een kleur zwart met zwarte velgen en witte leder bekleding of zijn der andere meingen?:P
Leuke auto voor het GroenLinks wagenpark
Ik koop hem toch liever voor die $80.000, dat kost hij toch zo ongeveer in de States toch ?
@Rob USA: In de US beginnen de prijzen bij $ 95.900, en als je die hierheen haalt kun je er nog wel een paar duizend bij optellen voor transport, aanpassingen e.d. (maar geen invoerrechten omdat hij geproduceerd is in de EU), dus het voordeel van zelf importeren uit de VS is niet zo groot als bij andere auto’s.
Ennu hoe rijdt die eigenlijk ? Is daar al iets over bekend ?
Toch geen lage prijs wetende dat er geen BPM in zit.
Erg duur voor een erg mooie auto…beetje een Quattroporte-gevoel; die auto is in nieuwstaat ruim 2 ton…en na 3 jaar ongeveer gezakt tot 70 ruggen :lol: .

Ben dus bang, dat deze Karma je eigen karma redelijk in de war gaat trappen ;-)
Rijtest!!
Kwalificeert als electriche auto en heeft 0% bijtelling?
@Beem bim bop: Helaas, de Karma kwalificeert als hybride en heeft 14% bijtelling. Omdat dat net zo veel is als bijv. een Prius, die veel minder zuinig, schijnt er te worden nagedacht over een tussentarief van 7% voor de plug-in hybrides die een flink stuk (50 of meer km) elektrisch kunnen rijden.
Hele mooie auto, en volgends mij is dit de eco auto waar je het meest waar heb voor je geld? vergeleken met bv een tesla?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).