Design-student ontwerpt Corvette C7

Auteur: , 36 Reacties

Wanneer we het hebben over Amerikaanse auto's, dan mag de Corvette toch wel een icoon genoemd worden. Het ontwerpen van een opvolger voor de huidige Corvette C6 is dan ook een leuke uitdaging.

De Amerikaanse Transportation Design student James Robbins heeft wel idee hoe een Corvette C7 eruit zou moeten zien. Hij heeft zijn stoute schoenen aangetrokken en zijn ideeën vertaald naar een aantal renderings.

James is naar eigen zeggen in de geschiedenis van Corvette gedoken en heeft in zijn ontwerp rekening proberen te houden met de designtaal van het merk. Hij heeft ongetwijfeld erg zijn best gedaan, maar ik vraag me af of de Corvette fans onverdeeld enthousiast zullen zijn over zijn visie. (via: yankodesign)

Corvette C7 design study

Corvette C7 design study

Corvette C7 design study

Corvette C7 design study

Corvette C7 design study36 reacties

Waw, orgineel :|

En de achterkant is ook veel te hoog om mooi te zijn.
‘T ziet er wel goed uit, maar het is meer een facelift. Wel zin de lijnen op de zijkant raar.
@Ugur .. waar blijf je dan man ??
Ik doe het hem niet na, maar het lijnenspel is veel te druk. De achterlichten moeten precies andersom door de grote lichten op de hoeken te plaatsen krijg je meer breedte effect. DIk vet en breed hoort bij een Corvette!
Ik vraag me sowieso af wat de Corvette liefhebbers er van gaat vinden als de dubbele ronde achterlichten weg zijn, volgens mij kunnen ze daar best pissig over worden. Die inham op de zijkant kan wel weggelaten worden, maakt te veel drukte.
@HDM:

http://image.corvettefever.com/f/8950454/corp_06110_08_z+1957_corvette+rear.jpg

Ze zijn er wel niet altijd geweest. Maar het is wel een van die kenmerken die de corvette maken natuurlijk. Daarbij da’s ook maar een kleine aanpassing. Ik vraag me meer af wat ze denken van de hoogte en de drukte van het design.
Qua verhoudingen (hoogte, lengte, wielbasis) lijkt hij wat van de Alfa 8C “geleent” te hebben en dat maakt de corvette ofwel heel dik en bruut ofwel heel klein en mollig. Maar zeker niet slank en plat.
@Hupke: ja dat ook ja, die verhoudingen vond ik ook raar. En ja die eerste Vette had die achterlichten niet dubbel, maar ik denk dat velen bij een Corvette eerst aan C3 t/m C6 en zo denken, tis idd wel een kenmerk…
De verhoudingen zijn wel in orde! Het is me alleen niet helemaal duidelijk waar alle vormen op de auto vandaan komen.
Ik vind hem zeker oké!
doet niet onder voor wat de Italiaanse design huizen in petto hadden ..
vind ik ook, 458 trekjes.
Op het eerste zicht niet verkeerd, de verhoudingen kloppen, maar dan ga je je dingen afvragen.
Waar zijn de uitlaten???
Waarom stopt het dak zo abrupt aan de achterkant?? (lelijk in het zijaanzicht)
Wat moet die inkeping in de flanken voorstellen?

De voorkant en achterkant daarentegen zijn best wel knap, typisch Corvette, maar geslaagd:)
@vale 46
denk dat hij met de achterruit een beetje van de Stingray erin heeft willen verwerken.
student had beter een 8C geshopped :)
Kijkt die gast geen films dan ???

http://www.youtube.com/watch?v=vrZMYpqHjWw

Wat kan je hier nog aan verbeteren ??
@Rob USA: Thumbs up.. inderdaad! Zo moet de nieuwe C7 worden..
yeah… no.

ongeinspireerd simpel saai ontwerp.
Ik vind hem te kort en gedrongen voor een Corvette. Een Amerikaanse bak zou wat breder moeten zijn! Verder ziet het er zeker niet verkeerd uit;)
Lelijk dak en te hoge achterkant.
vind de corvette een mooie auto maar deze niet!
gaat GM het wel een Corvette C7 noemen? het moet me sterk denken aan de Callaway C7…
de achterkant lijkt te veel op de C6…
Het zou mijns inziens een verademing zijn voor de Corvette.
Het is haast lachwekkend hoe het bedroevend conservatieve ontwikkelingsproces de laatste 30 jaar elke nieuwe Corvette tot een buitengewoon teleurstellende verschijning maakte.
Stel je voor; de enorme transformatie van de VW Golf 5 naar Golf 6…en dat ong. 30 jaar lang met elke generatie Corvette! En nee, het model is van nature niet goed genoeg om zo weinig te vernieuwen.
Toch denk ik dat ze het, net als de laatste decennia, niet aandurven om vernieuwend te zijn, zichzelf opnieuw uit te vinden. Mocht het wel het geval zijn dan hoop ik van harte dat ze ook eens een mooi interieur leren maken, want dat is wel de grootste deceptie bij een auto van dit kaliber…
@Damoklets: Kijk kijk, een kritische stem. En groot gelijk, Corvette is ook niet echt mijn ding. Tijd voor radicale veranderingen.
@Esprit_de_Flandre: Radicale veranderingen omdat? Veranderen om het veranderen? Met andere woorden: Wat scheelt er aan?
@C6_R: Bwa, in feite, veranderingen zijn niet nodig, zolang er een publiek voor is. Ik behoor niet tot dat publiek. Dus eer ik tot dat publiek zou behoren, zou er veel moeten veranderen. Maar achter mij moeten ze natuurlijk niet kijken, in de eerste plaats moeten de US’ers ervan houden. Zo beter? ;)
@Esprit_de_Flandre: Ok, a cette bicyclette. Can’t please ‘em all denk ik dan. Als ze er nou opeens een boxer motor achterop schroeven die alle wielen zou aandrijven spreek je een heel ander publiek aan ja, maar dan verlies je ook de essentie van de Corvette.
Ik vind het een mooi ontwerp. De designtaal is goed vertaald, het is toch wel weer vernieuwend en het zou aardig aansluiten op de huidige reeks.
ik voel hem niet bij deze corvette.
Geef mij maar gewoon de oude-vertrouwde corvette…
gggrrrrr niet slecht maar blijf met je poten van de mooie kont van een corvette af, ja vind hem te gedrongen maar ben wel gecharmeerd van de voorkant daar in tegen.en ben het met de mensen eens die zeggen dat het lijnen spel te druk is voor een corvette het moet bruut breed en een beest blijven.
Te weinig lijnen in het spel, verder perfecte visie.
@Damoklets:Ze veranderen iig meer als de 911. :)
En de onderhuidse veranderingen zijn wel onovertroffen.
Van domme kracht voorruit en geen wegligging naar (bijna)snelste op de Ring ! Dat doet de Golf 6-9 hem echt nooit na. :)
schitterende auto lijkt wel op c1
knappe bak, behalve de laag uitgesneden voorruit vind ik minder
Ik vind het eigenlijk best wel nog goed gedaan.. Trekt nog op de C6, maar is niet meteen een slechte zaak…
ik vind het echt 3 keer niks,…
Ik vind het ontwerp geslaagd wel uitdagend maar geslaagd
aleen de vormen hadden van mij achterwege gemogen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).