Xzibit: ‘Ik ben platzak door Pimp My Ride’

Auteur: , 103 Reacties

Xzibit, de doorgaans goedlachse Amerikaanse rapper, acteur, Pimp My Ride presentator en Gumball rijder die ondanks z'n fraai gevlochten haartjes ook heel stoer kan kijken, is platzak. En dat is allemaal de schuld van Pimp My Ride.

In 2007 stopte MTV met het programma dat voor Xzibit de voornaamste bron van inkomen was. Bij de belastingdienst heeft hij ondertussen een schuld van ongeveer 1 miljoen euro opgebouwd en hij werd sinds 2009 al twee keer failliet verklaard. Halverwege vorig jaar had hij een vermogen van 739.433 dollar, maar tegelijkertijd een schuld van 1,4 miljoen dollar.

Zo verdiende hij in 2007 nog 497.175 dollar, maar het jaar daarop toen de show gestopt was, kwam hij niet verder dan 67.510 dollar. Zijn Gallardo moest in de verkoop en hij is gaan leasen. Hij had een Range Rover uit 2006 met een leaseprijs van 2.230 dollar per maand.

Slimmer was het geweest wanneer hij voor 2.230 dollar een oude roestige Range Rover had gekocht en deze door de mannen van Pimp My Ride had laten opleuken. Het leven van Amerikaanse rappers is helaas niet alleen maar bling bling, supercars, Cristal champagne en een enorme villa met zwembad gevuld met een dozijn rondborstige dames. (via: jalopnik)103 reacties

Hij zal wel niet de enige amerikaan zijn niet!
Moet ie maar terug gaan kwelen.
@Eric: Al die amerikaanse stumperige miezerige achterlijke kut rappers overkomt hetzelfde als hun inkomen in een keer daalt, die lui leven nu wel in luxe, maar hun minuscule brein kan het concept van “sparen” en “rekening houden met de toekomst” niet bevatten…
Fokking triest zijn die lui, en ik heb geen greintje respect voor ze.
@qwerty:
Ik ben een grote rap fan (opgegroeit in de jaren 90). maar ik snap niet hoe je een bepaalt genre kan haten dit komt echt in elk gerne en in elk land voor. Denk aan de helft van de loterij winnaars,Michael Jackson, en je kan dagelijks wel een reportage vinden over hoe mensen rijk geworden zijn en alles verloren zijn
@ridah: Hadden we toen nog geen spellingsregels?
@tom: Hij zegt toch dat hij een rap-fan is……..
@tom: Geef mij maar gewoon die oude Swift. Die Yeti kan je bezwaarlijk een ‘gepimpte’ wagen noemen.
Zouden de VAG-boys, na het debacle met Suzuki, trouwens bewust voor de sloop van een Swift gekozen hebben?
Keep doin what ur doin, want de ze zon schijnt tegewoordig ook niet voor nix!
Niet echt verbazingwekkend dat je failliet gaat als je ver boven je stand leeft.

Daarbij heeft er iemand ooit van Xzibit gehoort op dat programma na dan?
Misschien dat hij in de states wel gekend is maar dan nog. Om een miljoen uit te geven zonder failliet te gaan kan je best veel meer bezitten dan enkel dat miljoen.
50 Cent, Eminem enzo daar hoor je af en toe iets van dus als zij in een Enzo ofzo rondrijden kijk je nog niet zo raar op (nuja behalve het feit dat er iemand geld aan hun muziek geven wil dan).
Maar dat een compleet onbekende een levenstijl kan aannemen en vooral aanhouden (!!!) net als die 2 dat lijkt me sterk.
@Hupke: Xzibit is nog van voor Eminem en 50 Cent met zijn hit-periode qua muziek. Maar Eminem is zijn eigen label gestart, heeft 50 getekend en is daar erg rijk op geworden en laatstgenoemde heeft ongeveer hetzelfde gedaan alleen dan nog grootser. Xzibit heeft ooit flink geld verdiend in de muziek maar daar niet op uitgebouwd. En dan ben je ineens net zo afhankelijk van je presentator inkomsten als Joling van SBS6 :p
@Hupke:
hahaha Xzibit niet bekend… Als je een jaar of 18 bent dan zul je hem inderdaad alleen van pimp my ride kennen.

OT: ik kan altijd wel lachen om die gast. Is tenminste niet zo’n rapper die zichzelf de koning vindt
@Hupke: LOL

Ik kende Xzibit zijn muziek wel vrij goed vóór Pimp my ride, heeft misschien inderdaad met je leeftijd te maken?

Heeft nog meegetourd met de “up in smoke” tour.

Anders doen volgende liedjes wel een belletje rinkelen?

http://www.youtube.com/watch?v=H91kWpUNiwU

Liedje van Need for Speed underground 2 :

http://www.youtube.com/watch?v=oxmtOD0pHWs

http://www.youtube.com/watch?v=RY-1TdjCfPA
@SimonMc:

Zal zeker met mijn leeftijd te maken hebben denk ik. Want de vorige nummers heb ik nog nooit gehoord (NFS underground’s zijn dan ook net die NFS die ik overgeslaan heb).
Misschien dat het ook een beetje met mijn muzieksmaak te maken heeft want ik ben alles behalve een fan van rap muziek en ga er dan ook niet actief naar op zoek in de hitarchieven. Maar namen als eminem, 50ct en 2pac heb ik natuurlijk al wel horen vallen. Is hij echt zo groot geweest als hun?
@Hupke: Hij is wel echt een grote geweest hoor, maar niet van het kaliber Eminem.

Ben geen rap fan, maar zeker X ken ik toch nog wel. Single release was in 2001, dus nog geeneens zo heel lang geleden.
misschien moet hij weer gaan rappen?
Guido Lintsen
zo te zien is zijn credit card ook al een tijdje verlopen
@Guido Lintsen: pinpas
@DePannekoek:
Het is wel degelijk een creditcard, er staan namelijk MasterCard op, anders had er Maestro opgestaan
@AriM6: Er staat toch debit op ofniet dan? debit is geen credit.
@AriM6: Buiten het feit dat MasterCard ook gewoon pinpassen uitgeeft, staat er ook nog debit op voor extra duidelijkheid.
Tja.. snel leven met snel geld.. dan kan het ineens verkeren. Maar meneer heeft ook al een tijdje geen hit meer gehad, dus misschien maar weer gewoon de studio in?
Zonde, ik vond hem altijd wel doop
@marco: Hij is niet dood hoor.
@dennis: Ik geloof dat de whigga in spé dope bedoelde. ;)

On topic: Ach het is jammer, hij had aan merchandising kunnen beginnen zoals de meeste commercieel succesvolle rappers het doen. Ik wens geen enkele petrolhead dit toe. Misschien dat hij voor Discovery Channel Street Customs kan presenteren. Zolang hij maar zijn gemotoriseerde barkruk met apehangers heeft. 8)
@AutomotiveDesigner: Ik denk dat dennis bedoelde dat die reactie met zijn VOND nogal overkwam als de reactie op een overlijdensbericht?
@dennis: Zegt hij toch ook niet
@MRStephan

Joling had al meer centen op de bank dan jij en ik. En ik zit er warmpjes bij.
@Deef: Inderdaad.. heb eens een interview met G. Joling gezien en toen werd hem dat ook gevraagd. Toen zei die “ik ben allang miljonair.. ben helemaal binnen.. heb mijn schaapjes op het droge.. voor het geld hoef ik het niet meer te doen.. ik doe alleen de dingen nog die ik leuk vind..” Dus die vergelijking met Xzibit zie ik ook niet zo..

OT: Wel sneu voor hem. Vind Xzibit een sympathieke rapper.. veel leuker als die halve euro.. gewoon terug naar je roots Xzibit.. goede muziek maken.. back to business.. en karig leven.. eerst maar weer boven Jan komen.
@Deef: Haha dat wist ik niet van Joling! Maar goed ik denk dat meneer Xzibit ook een aardig vermogen had alleen niet zo goed vooruit plande. Maar misschien dat ik dan ook maar zanger word…
Zo gaat lekker met hem. Had hij laatst ook niet z’n pasgeboren zoontje verloren?
Heb me altijd al afgevraagd wie hij was, maar nooit de moeite genomen om het even te googelen, nu blijkt dat dat ook helemaal niet de moeite waard was.
Wat een loser, kan je nog zoveel vlechtjes hebben en stoere praat uitslaan, haha. Doei ‘xzibit’!!
@B // //:

Heerlijk al die jaloerese prutsers. PMR zonder Xzibit is geen PMR. Xzibit was ook geen slechte rapper. Hij doet/deed het in ieder geval beter dan jouw saaie zeikerige leven.
@Relief:
Geen idee waar jij het over hebt ‘PMR’ofzo, ik hóef het ook niet te weten, maar mijn leven is niet zeikerig.
Bovendien ben je vrij dom als je 1,4 miljoen dollar schuld hebt en een vermogen hebt van 0,7 miljoen dollar. Eerlijk is eerlijk. Dan heb je het gewoon niet helemaal begrepen en ben je dus een loser, ‘PMR’ lid of niet.
@B // //:
Pimp my ride bedoelt hij met PMR…
En die shuld op het vermogen wat hij had/ heeft is zo gek niet. Een hypotheek en je hebt dan vaak al meer schuld dan vermogen ;)
@Iemand:
Oja, PMR op die manier, maar wat betreft die schuld, als dat zijn hypotheek is, waarom woont hij dan nog in dat huis? Ik bedoel, verkoop dan dat huis, dan hoef je ook geen 2x failiet te gaan… Lijkt me dat dat dus niet zijn hypotheek is. Maar goed, ik ben geen Amerikaan, ik weet niet hoe het werkt daar.
@B // //:
Dat is 1 manier…
Je kan natuurlijk ook met je reet in je dikke crib blijven hangen. Schuld of geen schuld, een dak boven je hoofd is wel zo relaxed.

En rappers afzeiken schijnt geliefd te zijn, maar als er een rapper is die het niet verdient dan is het Xzibit.
Dat is er tenminste nog eentje van voor de Youtube-generatie…
Slechte manager heeft de man dus! Er zijn er toch een hoop een stuk rijker geworden met minder talent!
@gregorius. Tuurlijk, geef iemand anders maar de schuld. Rijk wordt je trouwens niet door wat je verdiend maar wat je overhoud. (oud Hollands woord= sparen).
@i-love-v60: sparen is effectief maar moeilijk, iedereen geeft uit, en als er te weinig geld is gewoon achteloos lenen, maar nadenken ho maar.
de boney m van de toekomst?
@Hans75:

Bobby is dood .. lang leve Bobby ..
Sneu dat ie zo aan de grond zit. Goeie rapper en sympathieke kerel. At the speed of life was een uitstekend album.
Oei, dat wordt werken, X! Werken aan een nieuw album, perhaps?
Voor ieder, de classic van X:
http://www.youtube.com/watch?v=-5UTTHeRnZE
@Pallas:

zucht, je bent me net voor, paparazzi blijft een super nummer. Jammer dat er hier mensen zitten die nog nooit van Xzibit hebben gehoord.

Dus, kopen al die albums!
@Benjamin1: Zal wel het meeste geld van naar iemand anders gaan denk ik.
Xzibit, groot talent maar niet meegegaan met zijn tijd…
Zijn megaproject met Dre was ook niet echt een succes en presenteren deed hij wel goed, of je er van houdt of niet.

Misschien leuk om bij Oh Oh Tirol te betrekken :)

Doet een Q-tip het beter bv

…balen voor X!
hij heeft er wel een auto met 27 LCD schermpjes aan overgehouden ..

en zijn “grappen” waren nog slechter als die van Top Gear ..
yo dawg! I heard you like an auto in your blog. So we put a blog in your auto so you can autoblog when you drive.

http://www.youtube.com/watch?v=H1wZbIdlSTI
Dan maar deze: Ook lekker nummer, cop dat shit!
http://www.youtube.com/watch?v=MBz5BVJ_pO0
@Benjamin1: Mensen weten geeneens! Xzibit één van de besten van zijn tijd.
Ook supervette samenwerkingen met Dr. Dre, Snoop, en Eminem op het Chronic 2001 album. (What’s the difference)
Hij maakt toch muziek waar slechts de arbeidersklasse naar luistert?
@anuspraeternaturalis: Wat heb jij een walgelijke profielfoto, zeg.
@anuspraeternaturalis:

Hoe meer je probeert uit te lokken hoe kanslozer je word…
o.k. .. hands up ..

wie vond die knakker een goede presentator ??
@lincoln: Ik!
@sacha:

ttsssss .. jij neemt nog wel genoegen met @wouter ..
@lincoln: ik!

miljoen keer beter dan die wanker van Pimp My Ride UK. Die was echt kansloos!
@Benjamin1:

als je over een auto allemaal tv-schermpjes plakt ..
dan heb je een tv-show ipv een auto-show ..

dat dan wel weer ..
Zou hij niet beter terug naar zijn muziek gaan??Of nee laat ook maar..
Dit soort verhalen nooit te serieus nemen. Zeker niet als ze uit de omgeving van Los Angeles komen. Jermaine Jackson is ook om de haverklap in het nieuws dat ie z’n alimentatie niet kan betalen maar meneer rijdt nog altijd rond in een Phantom over Rodeo Drive.
ja ja .. een rapper die op de straat leeft ..

dat gelooft geen hond ..
@lincoln: en als jij op straat leeft, zal iemanand dat moeten geloven? En ik denk wel dat een hond als jij heus wel op straat kan leven, vind je niet?
OT: Jammer, was beste presentator voor Pimp My Ride en humor had-ie zeker wel!
@qwertyuiop:

hallo gekkie ..
Jep, over dit soort artiesten zullen mensen nog 50 jaar na dato nog lang napraten….
Ik denk ook dat het beter is als hij weer gaat rappen.
Hij kwam altijd erg relaxed over op mtv.
En hij weet hoe die goede muziek moet maken.
Hè toch. Afhankelijk van MTV. Toch niet zo versatile met zijn million dollar lifestyle.
@anuspraeternaturalis
gast wijzig je profiel foto.
hoe kansloos moet je zijn om zo’n profiel foto te nemen.
dan heb je echt aandacht nodig.
echt zwaar ranzig.
@ascari15: Mee eens, stoor me er eigenlijk al vanaf dag 1 aan.

Autoblogger, doe er ’s wat aan?
@clubbtraxx: Dat is precies het hele punt.
@ascari15:

Doe eens lief. :P
ìk kan er niet mee zitten
had het hem niet gegund, dat is nog tenminste een man met goede nummers die ook daadwerkelijk inhoud bevatten. spijtig om te zien dat degenen die hip hop groot hebben gemaakt het nu niet meer redden, terwijl degenen die hip hop aan het verzieken zijn (lil wayne en generatie) alsmaar groter worden.
@Caesar:

Het is niet lil Wayne z’n fout dat Dr. Dre al jaren zit te kutten in z’n studio. Detox komt nooit meer uit. Lil Wayne is niet goed, maar goede Hip Hop wordt nog steeds gewaardeerd als je kijkt naar Kanye West.

De hitlijsten staan al jaren vol met Rihanna, Black Eyed Peas, Kate Perry enzovoort. Goede muziek komt niet meer in de Top 40. Dat heeft twee redenen. De eerste is dat het niet verkoopt in deze wegwerpmaatschappij. Ten tweede staan er geen grote bands meer op. Bands als Kings of Leon of Muse halen het nog, maar dat zijn geen bands waar we over 10 jaar nog over praten.
Het leven van een rappert gaat niet over rozen, het is nog een gevaarlijk beroep ook. Er worden meer rapperts doodgeschoten dan er militairen in Afganistan sneuvelen.
Dat is het probleem met veel (Amerikaanse) sterren. Meestal zijn dit ongeschoolden die op korte termijn veel geld verdienen. Maar dat verdienen blijft wel op korte termijn. Aangezien ze nog nooit van de woorden sparen en rentenieren gehoord hebben gaan ze het verdiende geld langs alle mogelijke ramen en deuren buiten wippen met dit tot gevolg. En zo zullen er nog wel zijn (Lindsay Lohan bv…alleen hoeft zij haar kleren maar uit te doen om wat geld te verdienen…)
@xilver:

en waarom moet je dan overal Marco Borsato bij betrekken ??
@lincoln: Mr. Borsato kan zich best bezig houden met muziek maken, ik geef hem desnoods wel geld zolang hij zijn kleren maar aanhoudt…
@xilver: Meest beroemde voorbeelden: McHammer.. Can’t touch this.. 34 miljoen dollar mee verdiend.. op.. ik weet niet wat die nu doet.. Vanilla Ice.. ice ice baby.. 35 miljoen.. op.. en zo zijn er inderdaad nog tig..
@Freewarefreak: Idd, groot door 1 hit en daarna verdwijnen op de achtergrond. Des te meer respect te hebben voor de artiesten die groot blijven!
@Freewarefreak:

Dat waren de 80s. Commercie heeft toen z’n hoogtepunt bereikt. Als je toen succes had was je echt rijk. Dat lukt de wegwerpmuzikanten van tegenwoordig zelfs niet meer.
@xilver:

Klopt. Komt door de platenmaatschappijen. Een Rihanna of Kate Perry hebben zelf nul verstand van muziek, maar ze worden gezien als product. Ze bepalen hun kleding, muziek en clips niet. Iemand als Alicia Keys heeft talent en je ziet dat het dus nog wel mogelijk is. Zingen hoef je tegenwoordig ook niet meer te kunnen want het gaat om de clips, en met studio technieken als auto-tune, protools, synthesizers kan iedereen zingen. Live blijft er niets van over, maar dat boeit het publiek niet want het publiek is toondoof.

Een lange carrière zul je hier niet mee krijgen. Want waar niet hard voor gewerkt is zal nooit lang houdbaar zijn. Het is snel scoren en als je niet meer verkoopt kan je vertrekken.
2300 dollar per maand voor een Range Rover ? Sjoemelen met geld kan ik ook hoor.
@Bob: Dat is de normale leaseprijs van die wagen…sjoemelen heeft hier niets mee te doen. Als je een wagen van rond de €100.000 koopt zit je al gauw aan die bedragen.
Damn, Xzibit!

Kunnen we geen liefdadigheidsdinges voor hem organiseren?
Ik wist wel dat het niet het slimste jongetje van de klas was, nu blijkt dat dan toch weer. Een leuk koppie alleen is tegenwoordig niet genoeg meer. Het rappen gaat hem dus ook al niet goed genoeg af, of gewoon zijn zaakjes niet goed geregeld, sukkel.
arme Xzitbit laatst was hier nog een filmpje van hoe hij zijn 100 dollarbriefjes in een murciekofferbak legt
maar hij is zo weer rijk joh..tenminste, dat zou kunnen met zijn bekendheid
en kwaliteiten natuurlijk
Altijd lachen met die gozer bij Pimp My Ride ! Een van de slimmere gozers….dacht ik…..
Maar deze gast komt er wel; één plaatje of zichzelf uithoeren voor een Ft.-album en hij is weer ‘bij’.
@Megakix:
Ja gewoon zo’n nummertje waar tie ff een paar snelle woordjes achter elkaar zegt voor 30 sec voor laten we zeggen een Chris Brown liedje. Zo’n nummer waar je van denkt hé heb ik dat liedje niet al eerder gehoor. (want origineel is dat R&B allerminst, alles lijkt op elkaar, en toch verkoopt het)
@PurpleHaze.: haha, moet je deze afkijken ! Geweldig…kijk da’s snel !!!! :lol:
Eerst 500 000 per jaar verdienen. Daarvoor nog geld verdiend met zijn muziek en dan toch failiet gaan.
Ik weet niet wat men onder dom verstaat, maar dit komt toch zeker dichtbij. Schuld bij de belastingdienst in Amerika?
Hoe kan dat? Je betaalt daar nauwelijks belasting. 35% als je in de hoogste schijf zit en dat is daar boven de 370 000.
daarom ga ik later ook in Amerika werken :)
Ja hoor, snelle jongen. In Amerika is failliet gaan wat meer ingeburgerd dan hier.
“kwam hij niet verder dan 67.510 dollar.”

Betere managers aanvaarden. Als hij slecht zoveel verdient, dan heeft hij zich laten belazeren bij zijn platendeals.
@Esprit_de_Flandre: waarschijnlijk heeft hij juist heel goede managers, die van de 520000 inkomsten eerst hun eigen 450000 honorarium betaald hebben.
EXIT-bit hehe
Als hij bij Cash Money Records gaat red hij het wel, maar dan verkoopt hij zijn ziel aan de duivel(lil gayne)…
Ik heb X to the Z Xzibit er altijd al van verdacht dat zijn IQ niet hoger ligt de de gemiddelde velgdiameter die ze gebruikten in Pimp My Ride. De grote man afgeven kunnen ze natuurlijk allemaal die rappers met hun videoclips vol hoeren en geleende blingbling. Het bewijs is nu geleverd, de man dacht blijkbaar dat hij zijn superster-leventje kon handhaven met behulp van enkele creditcards. Dat hij zijn Lambo moest inruilen voor een lease Range was al een veeg teken aan de wand.
Tedje de Haag
Met wat hij heeft verdiend in zijn succesjaren had ik het 3 levens uitgezongen. Hendig.
@Caesar: dat ben je te laat jongen, Amerika is failliet en de belasting tarieven gaan daar de komende jaren sterk oplopen.
@Rob: Niet gelezen zeker van de geplande ”tax cuts”.
Nee die Amerikanen zijn gek genoeg. Gewoon weer de belasting omlaag en het gekke is dat het voornamelijk de hoge inkomen betreft.
Maar dit jaar kon hij wel nog lekker meedoen aan de Gumball 3000 in een gepimpte audi R8!

Hij had dus beter die centjes aan de kant gezet voor de fiscus.
Die komt er wel weer bovenop. Er staan weer genoeg tourdata vermeld op z’n site en daarbij komt hij weer met een album. Zo was Donald Trump ook een tijd failliet. Het gaat bij hun immers ook niet meer om tientjes of duizendjes betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).