Details Ferrari 612-opvolger druppelen binnen

Auteur: , 18 Reacties

De opvolger van Ferrari's vlaggenschip, de 612 Scaglietti, blijft de gemoederen in autoland bezighouden. Logisch, want de Scaglietti is een mooie GT, en een top-of-the-line Ferrari. Vier zitplaatsen, een V12 en veel luxe vind je ook in een Aston Martin Rapide, maar die twee auto's vergelijken verder nog beroerder dan appels en peren. Bovendien heeft Ferrari met de Aperta, en wat mij betreft ook met de 458 bewezen nog steeds mooie auto's te kunnen maken. We gaan even de laatste nieuwtjes af.

Ten eerste de lancering van de auto. Niets is nog officieel, maar de tekenen wijzen aardig in de richting van een introductie in Genève, over ruim twee maanden dus. Zowel dealers als klanten zouden de nieuwe GT (codenaam F151) al gezien hebben, en veel van de volgende informatie is afkomstig van deze personen. Aangezien dit geen informatie uit eerste hand is moeten we vorzichtig zijn, maar verscheidene fora hebben in het verleden bewezen betrouwbaar tot zeer betrouwbaar te zijn.

Het meest revolutionaire aan de nieuwe Ferrari zit hem in de aandrijving en in de vorm van de auto. De F151 zal de eerste Ferrari worden met AWD. Dit elektronisch aangestuurde systeem is echter niet permanent, maar moet via een tweede koppeling toegepast worden op de voorwielen als de aangedreven wielen slippen. Volgens de bronnen werkt dit systeem alleen totdat hoge snelheden (140+ km/u) worden behaald. Dit in tegenstelling tot bijna alle Lamborghini’s, die een permanente vierwielaandrijving hebben. De vorm van de F151 zal volgens hardnekkige geruchten een van een shooting break zijn. Verwacht dus geen stationwagon of een breadvan, maar mooie glooiende daklijn vanaf de C-stijl. Dit gerucht correspondeert aardig met de spyshots die we laatst tegenwamen, en de hevig ingepakte achterkant op de video in dit artikel. Een impressie van AutoExpress vind je hier.

Onder de motorkap zal vanzelfsprekend een V12 liggen. Gesproken wordt over een 6.3 liter groot exemplaar, voorzien van directe injectie, met zo’n 670 pk. Eveneens vanzelfsprekend zal dit blok aan Ferrari’s beproefde 7-traps DCT-bak gekoppeld worden, wat garant moet staan voor zeer korte schakeltijden. Wat ons bij het volgende punt brengt: de F151 mag dan wel een GT zijn, het is en blijft een Ferrari. De focus ligt naast comfort zeer zeker op sportiviteit, waarschijnlijk meer dan bij de 612 Scaglietti. Zo schijnt er aardig in het gewicht gesnoeid te zijn; zelfs met de nieuwe aandrijving moet de F151 minder wegen dan de 612. Hierdoor (en de 670 pk helpen ook mee) moet een 0-100 sprint in 3,7 seconden mogelijk zijn, en wordt er gehint naar een topsnelheid van 330 km/u.

Al met al lijkt het er op dat de F151 inderdaad een “very different new Ferrari” zal worden, zoals CEO Luca di Montezemelo zich eerder al liet ontvallen. Wij vermoeden dat we de grootste verrassingen zo wel afgedekt hebben, want voor een hybride-systeem lijkt het ons nog wat te vroeg. Dit jaar was Genève de plek waar Ferrari voor het eerst een auto met HY-KERS had staan, in de vorm van een groene 599. Wellicht dat er ook dit jaar een verdere uitwerking van het systeem getoond wordt, maar toepassing op een productierijp model verwachten we niet. Aan de andere kant weet je nooit wat de heren uit hun hoge hoed toveren. We wachten af!

Bronnen: Ferrarichat, Teamspeed18 reacties

Ik ben altijd al een “fan” geweest van de 612. Volgens de mogelijke specs die hier genoemd worden zal het best de moeite waard zijn. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de opvolger ervan. Laat maar komen die spyfoto’s!
Kan niet wachten.
Deze Ferrari zal weer een technisch hoogstandje zijn.
En van een mooi design ben ik ook wel zeker.
als liefhebber van de 456 en de 612!!! ben ik echt razend benieuwd!
Ik ben echt behoorlijk fan van het uiterlijk van de 458, en wat minder van de 612… Dus als ze de opvolger nu meer in de 458 stijl ontwerpen dan ben ik een blij man;)
@Cantago: Waarschijnlijk geven ze vrij weinig om wat jij er van vind:p
@meneersander: Nouja, die dag had ik nog hoop op de 27,5 miljoen van de postcode loterij. Dan was ik waarschijnlijk klant geworden! Dan had het ze zeker wat uitgemaakt, helaas mocht het niet baten:P

Achja, blijven dromen, wie weet volgend jaar!
@Cantago: Ja helemaal mee eens. Ik zou Ferrari alsvast mailen, Ik win volgend jaar de loterij en dan koop ik jullie auto”s dus hou mij even op de hoogte over alle ontwikkelingen’. :P
Shooting break? Tweedeurs stationswagen ferrari dus?
We zullen wel zien ;)
Goed stuk, geen geroddel en stemmingmakerij, mijn complimenten. Ik ben altijd een groot fan geweest van de 456 (nee niet de Fiat Tipo versnellingsbak) en de 612 is ook een plaatje dus ik ben benieuwd.
@JPM: de 456 is een legende, die kan zo in het rijtje naast de 250/275 serie en 365GTB/4. Sportwagens maken kunnen ze bij Ferrari maar als ze echt hun best doen kunnen ze eigenlijk nog beter GTs maken.
WOEHOEW!

Kan niet wachten op de onthulling! Vind zelf de 599 en 612 de mooiere modellen van de het huidige gamma dus mijn zegen hebben ze!
ik bid dat ze er een mooie achterkant op zetten en geen SB
ik denk 4 wielen een motor en een stuur. hopelijk wel ronde wielen. Wat een gelul weer. gewoon afwachten.
integralechubasco
@slak: jammer dat je dit gelul vindt… slak, je bent vast en zeker een liefhebber met geduld… ik wens je een fijn uiteinde en idem nieuw begin.
integralechubasco
4deurs? 4DEURS???… moah.. ik weet het niet…
@integralechubasco: Waar lees jij vierdeurs?
integralechubasco
@Esprit_de_Flandre: nergens… zomaar een gevoel..
@integralechubasco: Ach, Ferrari zegt toch al een tijdje dat er geen vierdeurs komt. En, dat weet iedereen, een autoconstructeur kan je ALTIJD geloven als hij iets zegt :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).