Mercedes ML63 AMG is dood?

Auteur: , 55 Reacties

Aan alle goede dingen komt een eind. Al eerder zwaaiden we de R63 AMG uit, en daar waren we niet zo rouwig om, maar nu moet ook de volgende AMG er aan geloven. De M-klasse wel te verstaan. Mercedes' grootste slagschip met 6,2 liter V8, samen met de Cayenne Turbo en de X6M toch wel de ultieme f*ck you-bak, én een van de wagens waarin onder andere Wesley Sneijder en Gregory van der Wiel, en jongens van negen zich verplaatsen, is per 2011 niet meer.

Op de Nederlandse Mercedes-site staat hij niet meer tussen de AMG-modellen, en ook op de prijslijst per 2011 komt hij niet meer voor. Dit is vreemd, want de 170.000 euro kostende SUV (vanzelfsprekend met G-label) kreeg in juni van dit jaar nog een opfrisbeurt, die onder andere een nieuwe motorkap met ‘power domes’ en donkerder bi-xenon koplampen behelsde.

Hiermee is de G55 AMG nog de enige AMG SUV/terreinwagen die je kunt bestellen. Wil je toch acht cilinders maar geen AMG, dan is er altijd nog de ML500. Dit is natuurlijk te pover voor de voetballers/stenenschuivers onder ons, maar als ze even geduld hebben: in 2012 komt de nieuwe M-klasse uit, waarin ongetwijfeld ook weer een AMG-blok komt te liggen. Voor de liefhebbers hebben we alle ML63-versies hieronder nog even op een rijtje gezet. (via)


55 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
De enige echte fuck you bak is nog steeds de Q7 V12 TDI.
@HOlladiejeej: ja, qua lompheid wint het van iedereen inderdaad ;-)

De beste ‘in-je-smoel-auto vind ik nog altijd de X6
Ik zag op 30-12-2010 op Zestienhoven De Audi Q7 V12 TDI staan. Ik ben helemaal geen fan van Audi (behalve de RS6 sedan). Maar de Audi Q7 V12 TDI is echt wel supermachtig. Top Gear Clarkson vond er weing aan, maar ik niet, ik vind hem geweldig.
De G55 AMG is de enige echte F#ck you bak die er te koop is, de rest is voor pussies!
Maar de meest Uber is toch nog steeds LM002 Rambo Lambo.
@de echte bob: indeed samen met de RR Vogue S/C!
@de echte bob: een Cadillac Escalade….? Een Hummer H1/2/3 ?
@Megakix: Ik vind de Hummer H2 GT van Geigercars een echt middelvinger naar de milieubewusten van Nederland.
http://dl.dropbox.com/u/11700560/Hummer%20H2%20GT.jpg
Gek! Dat ding was verkocht echt heel erg goed hier in de buurt…
@Torsten: Jouw op is echt zinsopbouw ruk!
@RickB: Haha ik zie het, was nog niet helemaal wakker.
@Torsten: Ah, oke, goedemorgen ;) :D
@RickB: hahaha :lol:
Jammer dat ze het hier weer over zon aldi hebben.Opgedirkte vw suv, niets meer niet minder.M is gewoon een geweldige bak,ook met de instapmotor.
Ik weet uit ervaring dat de echte stenenschuivers, de mannen met hun hippe spijkerbroek in de uggs toch eerder RR Vogue SC rijden of het in de cayenne van het vrouwtje. Meestal is de ML voor de heren met een aannemers/installatie bedrijf
@Dirt McGurt: klopt inderdaad ! Altijd van die modderschoenfiguren erin…en in het weekend zaten ze erin ‘uit te buiken’..
the-budel-guy
ag de ML was wel leuk voor in de pc hooftstraat of voor op het kamp.

heb de ML wel mooi gevonden maar de soort mensen die er mee rond reden beviel me nooit geef mij dan maar een G klasse
@the-budel-guy: In de G-klasses van tegenwoordig rijden toch ook alleen maar Yups rond…
jammer
oh my god! Who cares…
Het is wel een enorme aso bak, maar eerlijk gezegd vind ik hem wel mooi…
Dergelijke bakken zijn voor mannen met kleine pikkies. :-P
@Sir-Taki: En dergelijk reacties zijn voor broekies met kleine pikkies ;-)
LandRover Defender is ook wel een fukjoe bak hoor !! :p
Dit is 1 van de auto’s die bijdraagt aan het slechte imago van Mercedes, zolang ze dit soort auto’s blijven produceren zullen ze het aannemer/pooier/boer/woonwagenkamp imago blijven houden. Dat is jammer want Mercedes heeft ook een paar mooie modellen.
@Mr. CO2: bij zon naam kan je zon reactie verwachten.Zucht
@mb man:

Waarom?
Ik vind uit de Mercedes stal de G-klasse een hoger fuck ya all gehalte hebben hoor, deze komt mij (in het wit) niet agressief genoeg over, en je ziet er niet genoeg aan af wat ‘ie gekost heeft, 170.000€ wtf
Was te verwachten, je ziet die dingen niet rijden. Heb hem nog maar 1 keer in het echt gezien, je ziet een CL65 AMG vaker rijden dan dat en die is dubbel zo duur en exclusief. Daar komt bij dat een AMG M-klasse niet zo aantrekkelijk is t.o.v de concurrentie: X5M, X6M, Q7 V12 TDI, Range Rover V8 Supercharged en uit eigen stal de AMG G-klasse zijn prijs-kwaliteit beter.
@xilver: toevallig, ik zie er dagelijks wel een stuk of 5 rijden
@M-Power: Woon jij in een rijke buurt… dagelijks 5 ML AMG’s zien… kom maar op met die foto’s…
@xilver: regio noord-antwerpen (Brasschaat, Schoten, Kapellen, etc… zoek je het zelf even op? thanks.
@M-Power: Ik woon zelf in Kapellen en daar heb ik er nog nooit één zien rondrijden. Astons enzo wel, maar deze nog niet.
Ersin Demirci
Nee HOOR… Beste FUCK YOU BAK is de Mercedes G55 AMG…
Ik heb een keer het voorrecht gehad om er mee 200km mee te mogen blazen en wat een ongeloflijke auto. Bocht bij Lunetten van de A12 naar de A27 met 170km/u zonder een krimp te geven, terwijl dat ding toch 2300kg weegt ofzo. Kan mijn e46 niet aan tippen. Daarnaast wielspin bij het stoplicht (met 4matic!!) en een gruwelijk geluid…

R.I.P. ML63amg
Ach, we hebben altijd nog de GL500.
Geen AMG maar zeker niet minder in de categorie FY
Gelukkig hebben we deze nog….

http://www.autoblog.nl/archive/2010/01/25/geweledenaar-de-brabus-gl-63-biturbo
@Tinus: Helaas kan je daar een stuk of 4 jong gebruikte ML63 van kopen :)
Maar je hebt gelijk, blijft een stoer ding die GL63 Bi-Turbo
@thomaz
Ik weet niet wat voor E46 je heb.
Maar elke E46 rijdt beter dan zo’n opgevoerd hok
@Bohica: Heb jij ermee gereden dan? Neus!
Je kan hem nog wel configureren… Bovendien als je volgens deze redenatie op de duitse MB site gaat kijken dan is dus de C AMG ook niet meer leverbaar. Zitten wel vaker foutjes in de site van MB, meeste vallen eigenlijk niet echt op maar af en toe wel.
Uhm even verder zoeken heeft me laten concluderen dat de ML63 AMG alleen in Nederland niet meer geleverd gaat worden. de ML staat nog wel op de AMG site en ook nog op de prijslijst in Duitsland vanaf 1-1-2011 en dat is het verschil met Nederland aangezien de ML 63 AMG niet meer te vinden is op de nieuwste Nederlandse prijslijst.
Jammer, maar de ultieme terreinbeul is toch wel de G55 AMG
Tja, de nieuwe ML wordt al regelmatig met minimale camouflage gespot dus als het al zo is dat ie echt niet meer leverbaar is, dan weten we de reden.
Ben benieuwd wanneer ze de nieuwe V8 biturbo in de ML en G gaan hangen.
@sacha: als het goed is staat in Geneve de nieuwe ML, reken maar van yes dat die de nieuwe V8 onder de motorkap heeft liggen.

Wanneer de G-Klasse wat nieuwe techniek onder de motorkap krijgt durf ik niet te zeggen, maar dat zal ook ergens volgend jaar zijn gok ik zo.

Wellicht dat ze dan ook de motor van de G55 vervangen door de nieuwe 5.5 V8?
Toch wel jammer, want ik vind het echt wel een brute bak.
Er rijdt er 1 rond in de buurt en als je die hoort passeren… gewoon prachtig… :-)
De Koning is dood! Lang leve de Koning!
@AGERA;
De G55 vind ik ook erg iconisch maar is niet de terreinbeul bij uitstek…dat is toch echt de Range Rover.

De ML vind ik ook maar een kermisbak, wanstaltig. Daar missen we weinig aan. Als ze de G55 maar met rust laten.
@Damoklets: In het SUV segment heb ik een zwak voor de oude X5 en de G-Klasse. Alleen is de X5 geen auto voor ruwterrein. Ik zat ook te denken aan wat je zei, maar de Merc G ziet er zo onverwoestbaar eruit dat hij een streepje voor heeft. Nog ruiger, stoerder vind je ze niet.
@ Bohica:

“Gaap…” Ik heb een e46 320d, voor jou misschien niet genoeg maar ik ben er heel tevreden mee… En aangezien ik dus in die ML63AMG 200km heb mogen sturen ben ik tot de conclusie gekomen dat die auto echt bizar goed rijdt voor z’n formaat en gewicht… En dat komt uiteraard door alle hulpmiddelen die erop zitten, maar hij doet het wél.

En ga mij dus niet wijsmaken dat mijn eigen, inmiddels 8 jaar oude dieseltje met 190k op de klok beter rijdt dan zo’n state of the art SUV, forget it.

Ontopic:

Snap wel waarom Mercedes Nederland stopt met levering van de ML63AMG. Die dingen komen toch allemaal het land binnen via niet gecertificeerde dealers zoals van Vliet, wat MB NL ook een doorn in het oog is…
GLK55AMG of beter nog GLK63AMG mag komen!
ML 63 AMG kan je nog wel vinden op de site als je hem gaat samenstellen
eindelijk gaan die patser/kamper bak de shreder in!
Jammer maar helaas.. Ik vond hem niet lelijk maar ook niet bepaald de mooiste in z’n segment. Dat is toch de Q7 van Audi. BMW maakt met uitzondering van de X5 alleen maar wanstaltige kermisbakken dus die komen qua uitstraling niet eens in de buurt.

Voor de knulletjes die deze auto gelijk linken als “opgevoerd hok” en “kamperbak” hebben er duidelijk zelf nooit in gereden.

Hooguit de eigen Batavus Retro?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).