De autocollectie van Michael Fux

Auteur: , 56 Reacties

Voor dit artikel had je waarschijnlijk nog nooit van Michael Fux (niet te verwarren met de kleine acteur) gehoord. Deze man heeft echter een wagenpark waar je 'u' tegen zegt, en dus is hij interessant voor autoblog. Zijn fortuin heeft hij vergaard met de zogeheten 'Memory Foam' matrassen, en daar valt kennelijk goed mee te verdienen, want hij heeft tussen de 50 en 100 auto's in zijn wagenpark, waaronder een Ferrari FXX en een paar unieke Rolls-Royces.

Een van deze Rollsen, een Drophead Coupe met een knalgele kleur, kwam al eerder op autojunk voorbij. Daarnaast heeft hij nog een Drophead, met de unieke kleur ‘Fux Candy Red’ (een ‘candy apple’-kleur die alleen voor hem gebruikt mag worden), en een schitterend wit interieur met veel rood koolstofvezel. Een video over dit kunstwerkje vind je hier. Bespoke is het het sleutelwoord in dit alles, en zijn wensen schijnen zeer specifiek te zijn, wat elke keer weer een uitdaging is voor de producenten waar hij zijn auto’s bestelt. Behalve bij Rolls-Royce shopt hij ook bij Aston Martin, onder andere voor een DBS en een DBR9-racewagen.

Naast Britse luxewagens kunnen ook Italiaanse raspaardjes de miljonair bekoren, vooral Ferrari heeft zijn voorkeur. Zijn collectie omvat onder andere een wit-grijze FXX (nummer 1), een rode Enzo, en een rode 458 Italia. En wat te denken van de Scuderia die al eerder op autoblog langskwam? Daarnaast beschikt hij over een heuse Ferrari Formule1-bolide (waarmee Michael Schumacher in 2001 reed), en nog een hele vloot Ferrari’s in alle kleuren van de regenboog (hoewel geel en rood favoriet zijn). Om het lijstje compleet te maken heeft hij ook diverse Maserati’s en een rode Alfa Romeo 8C Competizione.

Bespoke White Ghost

Bespoke White Ghost

Naast het Italiaanse werk mag uiteraard ook de obligate Veyron niet ontbreken (in een ingetogen grijze kleurstelling), en heeft hij een SLS AMG in de eerdergenoemde kleur ‘Fux Candy Red’. Daarnaast heeft hij onder andere de keuze uit een zwarte Panamera, witte GT3 RS, en een rode Saleen S7. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar ik heb mijn punt gemaakt denk ik.

Doet de grijsaard met de mat dan nog wat anders dan zich alleen met mooie auto’s bezighouden? Jazeker. Hij is de stichter van de Michael Fux Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor zieke en behoeftige kinderen. Wat mij betreft stijgt deze self-made-man dan ook een heel eind uit boven bijvoorbeeld een 21-jarige patser die interessant doet met pappa’s geld. Geld dat er alleen is vanwege het pure geluk omdat je bovenop een berg olie zit.

Naast onderstaande foto’s (die slechts een klein deel van zijn wagenpark tonen) hebben we ook wat smakelijke video’s in de aanbieding, waarin Fux zelf tekst en uitleg geeft over zijn imposante colectie. De video’s vind je HIER en HIER. Mocht je hier nog niet genoeg aan hebben, dan staan hier en hier nog wat leuke filmpjes. Een tweetal video’s van Pebble Beach vind je hier en hier. En met een beetje zoekwerk vind je nog veel meer natuurlijk.

Met dank aan de heren van Ferrarichat en Teamspeed voor het voorzien van de foto’s.56 reacties

Prachtig. Ik heb al een hele tijd wallpapers van deze auto’s, maar ik wist nooit wie de eigenaar was.

We kunnen gerust stellen dat Michael een zéér goede smaak heeft.

Hij stelt die samen, precies op die manier hoe ik mijn auto’s zou willen hebben: wit met wit interieur, geel met een geel interieur.

De mooiste zijn toch wel deze:
1. De candy-rode met wit interieur Scuderia 16M
2. De witte met wit interieur F430, 612 Scagletti en de California.
3. De gele met een geel interieur Phantom Drophead Coupe.
en de
4. Candy-rode Phantom Drophead Coupe met wit interieur en met rode (!) carbon-accenten.
@bosnialove: inderdaad, die Alfa rode ferrari is echt een van de mooiste F430’s die ik ooit heb gezien!
@bosnialove: waar zie jij een California???
5. De gele met een geel interieur 599 GTB en de F430.
Zijn 458 Italia is zoooo lekker…

http://farm5.static.flickr.com/4095/4931069736_9668ae76f3_b.jpg
@robbie: Hee, waar heb je die vandaan? Is die er ook in groter formaat? Zeg maar, 1024×768 of zo? Deze heb ik namelijk nog niet..
@bosnialove: de foto komt van Flickr:
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4931069736/

En nog een foto van dezelfde auto:
http://farm5.static.flickr.com/4138/4892642335_e65fbe96ba_b.jpg
http://www.flickr.com/photos/ctzn_one/4892642335/
@robbie: Is dat een andere kleur rood dan gewoonlijk?Of blinkt deze zo hard?
@SimonMc: dit is uiteraard “Fux Candy Red”, zijn eigen persoonlijke kleur.
@robbie: Vind ik persoonlijk mooier dan het Scuderia Red

Wel een strakke collectie.
@robbie: Wat een waanzinnige kleur! Zo rijd er bij ons in de regio ook een Fiat rond met deze kleur. Of in ieder geval een kleur die er vreselijk op lijkt. Die is echt chique..

http://94.100.124.23/928200001-928250000/928213501-928213600/928213526_6_9Y_U_1.jpeg
@robbie: Best mooi. In tegenstelling tot een aantal van zijn andere autokleurtjes…
@bosnialove: Als je FireFox gebruikt, rechts klikken op de foto, ‘afbeelding bekijken’. Dan krijg je een vrij grote foto die waarschijnlijk wel op je desktop past.
Moeilijk leven hoor, iedere dag jezelf afvragen welke auto je deze dag zult dragen. :arrow: = Ik heb zelf meer dan 40 auto’s gehad en soms wou ik dat ik ze nu nog had (2x Celica mk1, Manta A, Golf1 cabrio etc) maar jaloers op M Fux? (ja dus):mrgreen: =
geweldig
maar dat geel met geel spreekt mij toch niet zo erg aan
De man heeft een aardige collectie :O

Zit er ook een Zonda (F) tussen?
Niet geheel mijn smaak, vooral die gele Rolls, jak!

Maar de DBR9 maakt alles goed!
mooie verzameling heeft die man. en smaak heeft hij ook nog.
Zie ik daar TWEE fxx’en? Een witte (die heel veel wegheeft van een maserati mc12) en een rode op het gras… Die krengen kosten toch 2 miljoen ofzoiets, en ik wist niet dat ze de openbare weg op mochten. Ben benieuwd waar de beste man normaal zijn auto’s parkeert
Correctie op mezelf: het zijn 99% zeker 2 fxx’en, maar zie nu ook een ferrari formule 1 auto staan, en die zal hij ook niet de openbare weg op nemen.
die stichting heeft ie zeker opgezet om zijn geweten te sussen dat hij met het geld ipv van auto’s aanschaffen de wereld ook een stukje beter kon maken?, auto’s zijn leuk maar ik haat miljonair-verzamelaars
Dit is wel overdreven zeg, zou die man echt niet weten hoe hij zn geld beter kan besteden? Dan heb j wel een zielig leventje hoor.
@dimacodavid:

Mss. een zielig leventje, maar hij grijpt nooit mis als hij zijn beurs moet hebben!
:roll:
Die man heeft toch wel een deftige collectie wagens… En er zitten toch wel enkele heel knappe wagens tussen… Wel raar dat een man die zo’n smaakvolle Candy Red Drophead heeft laten samenstellen, dat hij dan ook nog zo’n smaakloze gele Drophead met geel interieur heeft staan….
Sjakie Peters
Hahah ieder z’n meug hoor en smaken verschillen. Echter kan ik er niet bij dat er hier mensen zijn die een geel op geel Phantom drophead een teken van goede smaak vinden. Dat fugly candy red is ook wanstaltig laat het inderdaad lekker exclusief voor hem. Respect voor deze man zijn zakelijke prestatie om dit wagenpark te kunnen bekostigen. Echter gaat zijn gevoel voor smaak niet veel verder een 13 in een dozijn bling bling rapper.

Nul maar dan ook nul klassiekers in een collectie spreekt ook boekdelen.
Geen zin om te typen, dan maar op z’n dumperts.

Self made man +1
Amerikaan met ditto smaak -100

Soms heb ik echt te doen met die amerikanen, dat ze nooit kunnen genieten van een lekker wijntje of een heerlijke belgische trappist, maar enkel bezig zijn met ‘get rich or die trying’,vrouwen met E-cups en totale k*tmuziek.
Trouwens vrij zielig dat al die jalourse mannetjes nu hun gal komen spuwen: “miljonairtje dit, dat, zus, zo”.
@tom:
+1 :p
@tom: ik ben niet jaloers maar ik weet dat er mensen lijden en met veel macht komt veel verantwoordelijkheid als je het mij vraagt okee?
gedwongenleaser
@Stopwearingpants: Een beter milieu begint bij jezelf, “stop wearing pants zou ik zeggen” zal vast wel iets bijdragen.
@gedwongenleaser: k heb et niet over het milieu maar over de verdeling van welvaart in dit geval
Nette verzameling en dat met het verkoop van matrassen… :shock:

En je hebt er geen last van, dus vanwaar dat gel*l over “overdreven” of “geen leven”.

Het is toch zijn geld?!?
Ik heb een PC waar je U tegen zegt ;) ! haha grapje.. hier zeg ik geen U tegen maar.. GOD !
@atakan: PC? Peniscorrectie? Ach, ik wil ’t ook niet eens weten! :mrgreen:
@Klassiekerrally: Personal Computer.. :oops: dit ding komt uit 1980 ofzo man een ”snelle” Dell computer dat sloom is?
Matrassen? Slapend rijk geworden?

@Stopwearingpants: Hoe kan je miljonair-verzamelaars nou haten? Ken je ze allemaal persoonlijk? Zo nee, is het pure kleinzielige Calvinistische afgunst. Ga je in dat geval gewoon staan schamen in een hoekje!
Andere mensen hun hobby/passie niet gunnen is kennelijk iets Nederlands…
@sir_smokalot: Ik ben er ook bang voor. Stoort me mateloos. Het werkt ook vernielzucht in de hand. Hoe vaak wordt er uit afgunst geen kras op een auto gemaakt, of erger? Zielig…

Kijk, het is heel simpel. Als iemand heel veel geld heeft zijn er een aantal opties. Optie 1: Er is heel (lang en) hard voor gewerkt. Optie 2: Het is gewonnen of geërfd. Optie 3: Het is vergaard met criminele activiteiten.

Alleen in geval van optie 3 gun ik de persoon zijn rijkdom niet.
Respect voor deze man zijn collectie (ook al getuigen ze niet allemaal van even goede smaak)

Maar wat een onzin reactie lees ik hier toch. Die man heeft veel geld en geeft een deel uit aan auto’s, ik zie het probleem niet.

@klassiekerrally: Door lang en hard te werken word je echt niet rijk hoor. In de eerste plaats moet je een goed idee hebben, daarna moet je je omringen met de juiste mensen en dan maar hopen dat je doelgroep je idee net zo goed vindt als jij zelf.
Heerlijk om te zien hoe je zo’n wagenpark kunt krijgen door waarschijnlijk een idee wat zomaar op een avond uit het niets is gekomen. :) “Laat ik eens een matras gaan maken”, en nu heeft ie gewoon dít allemaal staan! Dat geeft mij altijd hoop :D
@fant:

‘Me too’… ;)
@fant: Ja he? En ook een self-made miljonair.. geen oud geld of wat dan ook.. respect!
BTW,

Fux…komt mij bekend voor!

http://www.youtube.com/watch?v=0Xlhb0rhPfc

Familie?!?:mrgreen:
die 458 italia is vet, maar die FXX overtreft alles! :)
Ik snap het ‘smaakvolle’ dat ik in de reacties lees niet helemaal. Kom op: een gele Rolls, een Ferrari met een geel interieur? Een bordeauxrode 458? Witte Ferrari’s met een wit interieur.

Mooie auto’s allemaal, maar smakeloos uitgevoerd.
@Dennismik:

Ik wilde nét hetzelfde typen… in plaats daarvan sluit ik me bij je aan
Toch lijkt die FXX zo uit Thunderbirds te komen.
Ik weet nooit zo goed wat ik moet vinden van mensen die een collectie van meer dan 50 auto’s hebben. Het ligt denk ik aan de collectie. Ik ken zelf iemand die 47 auto’s heeft. Maar dat is iemand die gewoon nog nooit een auto heeft verkocht. Daar zit niet zoveel bijzonder spul tussen. Gewoon iemand die snel hecht aan spullen en een liefde heeft voor auto’s. Dat is dus echt een persoonlijke collectie.

Dan zijn er nog de verzamelaars typjes die op zoek gaan naar historische waarde, neem een Ralph Lauren, die eigenlijk het duurste van het duurste en het mooiste van het mooiste wil hebben tegen elke prijs. Zitten wel auto’s tussen met veel geschiedenis. Hij stelt ze vaak tentoon voor het publiek en behandeld ze goed.

Dan is er tenslotte nog het type arabier/amerikaan. Veel geld, behoefte aan veel aandacht en vooral heel veel nieuw spul met weinig historische of persoonlijke waarde. Uiteraard ken ik de man z’n collectie niet goed maar afgaand op bovenstaande foto’s lijkt dit me iemand die thuishoort in de laatste categorie.

Voor elk is wel wat te zeggen, over het algemeen hebben ze één ding gemeen waar we bijna allemaal jaloers op zijn en dat zijn de financiele middelen die het mogelijk maken.
@JPM:

Dat heb je zeer goed verwoord!
Dank!!
Dat all-yellow is niet zo mijn ding, maar als ik dan die bespoke Rolls Royce zie, geel met zwart koolstofvezel… pff… Dan begint mijn hart toch wel sneller te kloppen;) Ik vind het ook altijd gaaf als mensen wat typische kenmerken van zulke auto’s vertellen! Niet de kleur, maar bijvoorbeeld bij de Veyron hoe je de stoel handmatig naar voor en achter schuift maar automatisch omhoog en omlaag. Geweldig!
Zo zie je maar; voor echte stijl heb je een Italiaan nodig (waarom kan ik mijn naam nog steeds niet veranderen :O)
Waarom hebben al die rijken toch alleen maar van die overdreven auto’s? Waar is de Passie? Waar is de Liefde voor de Automobiel?

Ik zou eerst en vooral een geit, kever, mini (origineel), DS, Golf 1, Lotus Europa (oud model), en nog een en ander kopen, VOOR ik aan dat exotisch spul begin…
@Esprit_de_Flandre:

Goh, ik zou meteen met exotisch spul beginnen.
Zo’n triestige kever, mottige mini of crapuleuze golf is aan mij niet besteed.
(een geitje, nuja als het echt moet, en sowieso een ouwe lotus maar liever een excel of een elan dan een europa)
Maar ik zou bijzonder spul kopen en niet van die 13 in een dozijn (“hé die heb ik op need for speed ook”) rommel.
Een hommel berlinette, bmw baur tc1, renault sport spider, ouwe rommel zoals ene delahaye, voisin, …
@Hupke: Een Voisin Biscooter…
@Esprit_de_Flandre:

Jij weet de blikken dozen er wel uit te kiezen :p

Die had geen voisin badge denk ik maar kwam wel uit een voisin pen. Toch liever een c15, c25 oid.
Lekker! Al zou ik toch ook wel een prachtige klassieker in mijn collectie toevoegen (oude Lancia of Alfa bijv.)
Niet dat ik dingen uit hun context wil rukken.

Maar iemand met de naam Fucks heeft een matras ontwikkeld en houd zich nu vooral bezig met zieke en behoeftige kinderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).