Video: Hoe stil is een Rolls-Royce bij 225 km/u?

Auteur: , 54 Reacties

Iedereen kent denk ik wel de legende dat je in een oude Rolls-Royce niks anders hoorde dan het tikken van het klokje, maar is dat nog steeds het geval? Hoog tijd om eens uit te zoeken!

En dus nemen we een gloednieuwe Rolls-Royce Ghost, een verlaten circuit en een coureur. Vervolgens is het een kwestie van gasgeven en kijken hoe stil het in het interieur blijft. De gelukkige die achter het stuur van de Ghost mag kruipen is coureur Tim Marshall en hij komt er al snel achter dat de het verbazingwekkend rustig blijft binnenin de Ghost. Het blijft niet stil, het blijft rustig. Rolls-Royce vind het geen probleem als bij veel toeren het geluid van die prachtige V12 te horen is, maar het moet niet vervelend worden (zou dat kunnen?).

Het is in elk geval mogelijk om tot op hoge snelheid zonder te schreeuwen een fatsoenlijk gesprek te voeren. Bekijk (en beluister) zelf hoe stil de Rolls-Royce is via deze video:

Rolls-Royce Ghost is stil54 reacties

mag ook wel,, voor die prijs
@bas: Dacht net hetzelfde te posten :P
of er nu geluid is, of muis stil….het moet met de wagen passen, en niet irritant zijn….
martinusgerhardus
Wanneer je deze bolide koopt, is je tijd ook zoveel waard, dat je die niet wilt spenderen in een luidruchtige bolide.
Ik hoorde het klokje overigens niet tikken.
Gewoon een 7 serie…
@BMWmannetje: met iets meer afwerking en luxe , en idd de 7 is ook heel erg stil
Prachtig stil.
En wat ik dan wil weten wordt weer niet in zo;n test gedaan he.

HOEVEEL db’s bij 100kmph?!?!?! Dit zou autoblog heel goed doen om het bij rijtesten erbij te vermelden.

ik heb keer opgezocht wat de gemiddelde auto’s doen. en ook zelf gemeten bij verschillende merken en types.
Toyota Verso 1.8 2003 140kmph = 73db
Audi A4 1.9 Tdi 2004 140 kmph = 68 db
Seat Ibiza 1.9 Cdi 130 kmph = 75 db
BMW 535D 120 kmph = 66 – 67 db

Een lexus is stil.. een RR is stil. De jaguar xjr is stil. Volgens *kuch* autoweek, 62db met 120. Een honda accord 64db op de snelweg.

Dus beetje een waardeloze video dit. Jammer
@Melvivio: Volgens mij heeft die man het over wat je hoort en niet over hoe hard je het hoort. Het geluid van een mug is zachtjes maar irritant…. DB’s zijn leuk om te weten als je meedoet aan een DB drag meeting.
@Melvivio: je weet toch hopelijk wel dat een 3dB verhoging een verdubbeling van de geluidssterkte is … die accord is dus bijna 2x zo luidruchtig als de Jag.
@Melvivio: Zoals in het artikel gezegd wordt: “Het blijft niet stil, het blijft rustig.” Die Honda van je wint nipt met 64 dB. Maar ik vind dat dit filmpje heel goed laat zien dat dit de eerste Rolls is die zowel stil is zoals een Rolls hoort te zijn, als een sportief rijdbare auto die je ook de motor laat beleven. Waarin je als eigenaar ook graag zelf achter het stuur gaat zitten. Daar wint deze auto het nl. van Bentley, verder legt ie het af.
@mylvan: db Dragmeting? (geluidsinstaltie competities?)
Ik vind db’s tijdens rijden zeer boeiend om te weten! Het geluidsniveau in de cabine bepaald volgens mij erg het comfortgevoel van een auto! Ik vind het ook stom en vreemd, dat er zo nauwelijks stadsauto’s/hatchbacks zijn die even stil zijn als een zakenauto! Dit is voor mij de reden geweest dat ik ben gaan kijken voor een oudere 7serie! en dat terwijl ik bijna altijd in mijn eentje in de auto zit! Als ze dit zouden doen zouden minder mensen een s,A8, of 7 kopen. Geld geld geld…..

@stefan: Jazeker, die db regel ken ik! De Honda accord had ik erbij genomen, aangezien dit een “goedkopere” middeklasser is, die bijna waardes heeft van een executive auto als de A8, Ls400, 7serie, xj.

@slappehap: Ik ontken ook niks over de kwaliteiten van de Rolls. Ik ben groot fan van de Phantom&ghost en zelf zie ik me over jaar of 3 een silver shadowII kopen.

Maar als je een filmpje naar buiten brengt over de rust die in een auto heerst(op welke snelheid dan ook), dan is een decibelmeter een fantastisch apparaat om te laten zien welke waardes jij stil of rustig vind. Een dove vind elke auto lekker stil…. DB’s zijn wereldwijd hetzelfde. Je afhankelijk van wegdek, dus het blijft lastig om je echt te laten leiden op deze waardes.

Ook frapant vind ik dat een E38 7serie (tot 2001) stiller is, dan de opvolgers. De E65 meen ik zit 4db boven de e38 op zelfde snelheid! En zo had ik graag willen welk geluidsniveau de huidige (F01?) 750 had. Wouter???? heb je die ergens?
@Melvivio: Dit is precies de reden waarom ze het aantal dB niet laten zien! Omdat heel veel mensen, waaronder jij, heel erg vast houden aan een simpel getal. Het is veel belangrijker om te weten bij welke frequenties je de hoogste geluidsdruk hebt. Nog belangrijker: of je resonaties en reflecties in de auto hebt. Extreem belangrijke dingen die je niet uit het aantal dB af kan leiden.

Dus geloof mij maar, ik weet zeker dat een Rolls Royce aangenamer stil is dan een laag aantal dB’s uit kunnen drukken!!
Tsja, ik kan alleen maar zeggen dat mijn 307 stiller is bij 130 dan bij 120.
Mijn 307 is voorzien van een sportuitlaat die merkwaardig genoeg vrijwel fluister stil word boven de 130.
Dat zal wel iets te maken hebben met de Vmax in Frankrijk maar ik had niet verwacht dat dat zoveel uit zou maken…
@NicoLauda: Je hebt wel een goed excuus voor de Politie.. “en waarom reden wij 135?” ..”Ja sorry hoor.. ik barst van de koppijn..”
als je een deze wagen koopt zit je waarschijnlijk in de olie of in de criminaliteit dan wil je wel meer stil houden
@lamboman: zucht
@lamboman: Leuke opmerking… of wacht neen…
Wat een schiterende auto! Zo stil en zo veel comfort! Ik heb zelf een Audi a2 maar als ik daar pak hem beed 110,95 kilometer per uur mee rijdt dan lijkt het wel of de motorkap los trilt..

Dit geld ook voor de volgende onderdelen van de auto:

linker voorlamp, rechtervoorlamp, voorbumper,achterbumper linkerachterlicht rechterachterlicht, ramen (maken een krakent geluid) uitlaat klinkt als een ezel die bloedpoept..
@roco1900: voor de rest bevalt ie wel?
Nu wil ik daar ook eens mee rijden, gewoon om dat eens mee te maken.
Bij op’t verlanglijstje: Rolls Royce Ghost.
Raymond witvoet
Weer een link naar autojunk terwijl de clip prima via youtube te zien is…
@Raymond witvoet: zeur niet zo…
Raymond Witvoet
@robbie: Touchy….
Is toch veel makkelijker voor alle gebruikers als de filmpjes gewoon geembed worden en op de pagina zelf te zien zijn? Scheelt volgens mij ook nog eens heel wat serverload….
Hoef je je bovendien niet druk te maken over Apple vs Flash/html5 oplossingen, wordt keurig voor je gedaan bij jijtube..

Echt fatsoenlijk is je opmerking overigens ook niet….
@Raymond Witvoet: You got my support!
@Raymond Witvoet: Dit wou ik net zelf posten :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ejlW7qJt1LM&feature=youtube_gdata_player
I don’t c the point. Veel toestellen dezer dagen ondersteunen geen flash, dus moeten we zelf op YouTube gaan opzoeken.
@Raymond witvoet: misschien omdat AUTOblog en AUTOjunk samen werken…Oo
Raymond Witvoet
@V$TMcLaren: samenwerken? Of is het een en dezelfde partij? De domeinnamen hebben beide dezelfde beheerder, autowiki.. Geloof niet zo in toeval…

Denk de reden wel te kunnen snappen, inkomsten genereren middels advertenties. Logisch, voor niets gaat de zon op. Ik, slechts een gebruiker ervaar het echter als irritant. Moet je toch wat van kunnen zeggen?
Merc s420 cdi
@lamboman:
Belachelijk zo’n opmerking.
Dat van dat klokje is geen legende, dat is een advertentie van Olgilvy:

http://bordiniuc.com/wp-content/uploads/2010/02/1ss01.jpg
@DafMaf: De legende is dat Rolls Royce daarna onmiddellijk een stiller klokje liet monteren.
als ik een koekoeksklok in mijn auto laat bouwen, dan is hij ook heel stil >D
rij gewoon op batterijen als je geen belastend geluid wil :s
martinusgerhardus
@pedro: De bedoeling van een klasse bak, is om snel maar vooral zo comfortabel mogelijk van A naar B te komen. Zodat je daar zo uitgerust en relaxed mogelijk arriveert…
Een auto op Batterijen rijdt misschien van je huis naar de supermarkt en terug, maar voor belangrijkere zaken is de verbrandingsmotor in deze bolide simpelweg noodzaak.
tag: marketinggezeik.

Wat een saaie filmpjes weten die fabrikanten te maken en als het dan op AB komt verwacht ik dat het iets interessants betreft. Dat is dit zeker niet, dus verspil mijn tijd niet en post dit soort meuk enkel op AJ. De Rolls Royce nutter zal dit dan kunnen vinden en waarderen.

De belangrijkste vraag die je jezelf stelt als blogger wat is nieuwswaarde van deze informatie? Volgens mij heeft dit amper nieuwswaarde. Rolls Royces zijn altijd stil geweest. En is dat hele tikkende klok verhaal ook niet gewoon onzin?
@floryn: “dus verspil mijn tijd niet”

Het is jou ook wel erg hoog in je bol geslagen in het nieuwe jaar, vind je niet?
@floryn: Als je geen tijd wilt verspillen moet je er ook nier naar kijken, er staat duidelijk genoeg vermeld wat er in het filmpje voorkomt. Er zijn zeker mensen die dit wél kunnen waarderen, en die zijn dan tevreden dat dit ook voorbijkomt op AB.
@floryn: Begin je eigen blog, lekker voor jezelf, als het je niet bevalt.

OT: Het is dus precies zoals je verwacht en dat is prettig om te weten.
@Orichy: en anderen

ik had nog last van mn kater vanmiddag. Eigenlijk moet ik mijn mond houden als een artikel me niet bevalt, maar daar had ik vanmiddag even geen zin in. Toch hoop ik dat de redactie van Autoblog mij het belangrijke nieuws voorschotelt en niet dit soort geneuzel. Maar goed ik zal dit soort reacties niet meer geven. Jullie kunnen het filmpje blijkbaar wel waarderen.
Tsja, er word ook wekelijks aan ons gevraagd wat voor droomauto we zouden willen hebben. Dat heeft totaal geen nieuwswaarde maar is desondanks toch interessant om te lezen/bekijken…
Ik HAAT het getik van klokken! :x
@Esprit_de_Flandre: Ben jij d’r ook zo één, die de batterijen van klokken in een kamer waar je slaapt er uit haalt? Mijn broer doet dit ook altijd… Na een dagje ben je het getik al gewend, net zoals wonen vlakbij een treinstation ;)
@Yeelen: Ik woon langs een spoorweg en dat ben ik idd gewend. Maar klokken lukt niet. Enkel digitaal dus in de slaapkamer…
@Esprit_de_Flandre: digitaal werkt voor mij ook niet… licht is irritant wat er vanaf komt… getik zelfs van kleinste wekkertje vind ik niet relaxed.

Maar toch kijk ik regelmatig snachts op de klok. Lekker om te weten hoelang je nog mag blijven liggen :)
@Melvivio: Het maakt mij niet uit hoe hard het tikt, loeit en licht geeft, ik slaap overal doorheen, als ik moe ben.
Svenska Aeroplan AB
Fantastisch filmpje! Inderdaad een 21st century legend deze Rolls… Zo bouw je klasse auto’s!
Ligt het nou aan mij of zit dat irritante muziekje door het hele filmpje?

Wanneer leren auto-journalisten dat nou eens? NIET ALTIJD OVERAL MUZIEK DOORHEEN?!!

Topg gear, 5th Gear, Autoblog, Gek op wielen, altijd en overal muziek…. we willen gewoon de auto horen! (of niet in dit geval, wat dus niet gaat door die &*&**%%* muziek)
@Archiebald: 2nd that !

Archiebald fo’ president !
@Archiebald: top gear: een aston martin GT1…heerlijk geluid en dan dat gezeik van JC :@:@
Note aan mezelf… Voortaan wel de goede comment op de goede site posten. :$
Komt bij 1:12 nu de neus van de ghost omhoog bij het optrekken? lijkt me niet goed voor een roller..
bij Fifth Gear had Vicki Butler-Henderson
een rijtest met deze auto en zij had het erover dat er een dubbele wand tussen de motor en het dashbord zat
In mijn auto zal het nooit stil zijn! Altijd muziek aan, ook al zou het een RR zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).