BAM! De eerste Nederlandse Dakar-crash

Auteur: , 31 Reacties

Een serieus slechte start voor 'ons' GINAF Rally Power team. Dakar veteraan Wuf van Ginkel is vandaag, op de eerste echte rally-dag, zwaar gecrasht op de verbindingsroute. Stuk metaal op de weg of een klapband. Er zijn nog weinig details bekend. Uiteindelijk zorgde contact met de vangrail voor een onvrijwillige demonstratie hoe makkelijk het mis kan gaan in de monster-rally.

Het team hoopt de truck te kunnen repareren. Helaas ziet het er slecht uit voor Van Ginkel. De laatste berichten melden dat de vrachtwagen bij de crash is afgeschreven. Gelukkig zijn de 3 inzittenden, Wuf van Ginkel, Marc Wams en Richard de Rooij zonder ernstig letsel uitgestapt.

De vrachtwagen van Wuf van Ginkel was een goede kanshebber voor een podium-plek. Hij startte gisteren zijn 8e Dakar. Jan Lammers rijdt nu zijn tweede Dakar voor hetzelfde team. Wel de race-ervaring maar nog een groentje off-road. Mocht de truck van Wuf uitvallen dan zijn ze één truck down maar zeker niet out! (bron: timcoronel.nl)31 reacties

dat is ook balen!!, al een geluk zijn ze alle 3 niet in levensgevaar
Groot respect voor deze gasten!
Toch kan er weinig frustrerender zijn dan op de allereerste verbinding crashen. Als het dan tenminste een stage was…
Hopen maar dat ze weer kunnen toveren met naald, draad en een lasapparaat!
Er lag een stuk metaal op de weg en daar moest hij voor uitwijken. Toen raakte hij de vangrail en daarop kantelde de vrachtwagen.
@Henk23: Dat is niet zeker
@Alwood: Hij reed op het metaal, kreeg toen een klapband en vloog de vangrail in.
Zie http://trucksfromholland.nl/index.php?page=16&id=938
sneu voor die jongens, zo’n lange voorbereiding en een lange reis naar zuid amerika met een nieuw avontuur in het vooruitzicht en dan crashen op de eerste dag. Nota bene op een verbindingsstuk. Uiteraard wel prettig dat ze er goed vanaf zijn gekomen!
Awww wat jammer :(
Moet een flinke klap geweest zijn :o, kan bijna niet geloven dat ‘onze’ helden allen ongedeerd eruit gestapt zijn, heel erg zonde dit, had ze zo zien winnen dit jaar, maar goed Jan Lammers kan de eer redden
Jammer
Er is maar een woord KUT.
Damn! Tegenvaller :(
Ze waren toch wel mijn favoriet!
Wat? nederlandse dakar?

Snel regering bedenk een dure boete voor dit.
Geen dakar voor nederland.
Snel! wetvoorstel.

Wel jammer tho.
Als de rolkooi beschadigd is mag je niet verder, hoe handig je ook bent met een lasapparaat. Ik hoop dat ze door kunnen en mogen.
ik weet uit betrouwbare bron dat ze uit hebben moeten wijken voor een stuk ijzer dat op de weg lag, daardoor zijn ze over de vangrails gevlogen.. ze liggen uit de rally.
En nu blijkt Gerard De Rooy ook niet meer verder kan want nu staat er dit op de live comments:
16:25 Trucks: It would seem that the race is over for De Rooy!

After making a mistake at km 72 of the day’s special stage, Gerard De Rooy (Iveco) jumped pretty high in the air with his truck. Suffering from a back injury, the Dutchman requested medical assistance but seems to have eventually decided to withdraw.
#
16:10 Trucks: De Rooy stopped at km 72

Second to start today’s truck special stage, Dutchman Gerard De Rooy (Iveco) has been stranded for almost 10 minutes at km 72 of today’s special stage, probably due to a mechanical problem
@Karel: Oh wat jammer voor Gerard.. vorig jaar deed hij ook niet mee vanwege die blessure.. nu rijdt ie weer.. BAM.. na 72 km de rug weer kapot.. zonde zonde zonde..

OT: En Wuf ook natuurlijk.. jammer jammer.. zo’n lange voorbereidingstijd zo zien stranden.. na 1 dag.. die jongens leven er maanden naar toe (misschien wel heel het jaar.. heel die truck opbouwen, testen, etc..) en dan is het al weer voorbij.. respect jongens, volgende keer beter!
Balen zeg! :(
zie rtl gp:de rooy heeft getwitterd dat het inderdaad over is. Hans bekx schijnt ook serieuze problemen te hebben en ligt er waarschijnlijk ook al uit….
Zo zie je maar weer dat het van het een op het ander zomaar over kan zijn. Dan zijn er niet echt veel Nederlandse titelkandidaten over. Zeker nu Hans Stacey al een paar jaar gestopt is.
de botsauto’s op de kermis lijken mij beter geschikt voor deze heren hahaha
Yep Bekx is ook out!

Man man wat een eerste dag!
ahh wat zonde, al 2 van onze dakar helden uit de race!
Oeh, zware domper na een lange voorbereiding en alle kosten die eraan verbonden zijn. Maar het risico is er nu eenmaal en een ongeluk zit in een klein hoekje.
officieel: Hans Bekx, Gerard de Rooy, en Wuf van Ginkel alle 3 eruit! zeker balen..
Goed crap voor de mannen van de Dakar. Diep respect trouwens voor ze.
Knallen Cor!
Getver, hoop niet dat deze trend, van Nederlandse sporters die ik met interesse volg, steeds verliezen danwel door pech/blessures moeten opgeven, doorgezet gaat worden in dit nieuwe jaar.
Gelukkig gaat Frans Verhoeven voor veel vuurwerk zorgen !!!!
Verschrikkelijk jammer voor van Ginkel , Bekx en de Rooij.
Hopelijk dat Gerard de Rooij volgend jaar wèl weer meedoet, samen met de andere uitvallers !!!!
@Speeddance: En niet te vergeten Henk Knuiman!
Echt balen voor Wuf, Gerard en Hans.
Dit waren alle 3 grote kanshebbers.
Het chassis van de truck van Wuf was getorteerd, dus repareren zal wel niet meer.
das nouw kut
ginaf rally power zit bij ons in het dorp ik zag ze vaak langs komen.
echt klote voor wuf
echt jammer nu maar hopen dat Jan Lammers de eer gaat reden.
respect voor alle dakar deelnemers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).